Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Son düzenleme:
günde 2 bardak çay içiyorum sadece o sarartıyoo iştee ama hemende fırçalıyorumm anlamadım gitti :S

günde 2 bardak çay içiyorum sadece o sarartıyoo iştee ama hemende fırçalıyorumm anlamadım gitti :S
beyazlatıcı diş macunu ve ağız bakım suyu kullanmaya dene, belki geçer bide braket fırcası kullan, normal diş fırca kullanıyorsan belki temizleyemiyordur?

2 tane diş fırçam var oral-B nin ortodontik diş fırçası.

benimki porselen braket.. ayın 10unda gidicem doktora biraz temizlesin bari yaa :S moralim bozuluyo

benimki porselen braket.. ayın 10unda gidicem doktora biraz temizlesin bari yaa :S moralim bozuluyo

canım senin braketlerinin kalitesiyli ilgili olbilir benimde şeffaf senen gibi ama asla sararma olmuyor üstelik cok sık çay kahve tüketiyorum.sadece kenarındaki lastikler ay sonuna doğru sararıyor onu da her gittiğimde dr değiştirdiği için pırıl pırıl görünuyor.

Allah allah yaa 3500 tl bide para ödüyorum ben bunlaraa yaa :S bi sorucam dişçime gittiğimde

evet evet doktorun rengini açabilir, sonuçta özel solisyonlarla temizler ve açılır rengi diye düşünüyorum. sarımsı olması hakikaten kötü. ben sararır gibi olunca duşa girerken fırçam ve macunla giriyorum defa defa fırçalıyorum ve gerçekten rengi çok güzel açılıyor. tavsiye ederim...

konuyu görünce bende paylaşmak istedim ben 1998 yılında taktırdım tel ama ağzımın içi felaketti :)çenem dardı..4dişim çekildi tedaviye ondan sonra başlandı..
braket diyosunuz sanırım şuan, sabit tellerim vardı işte 4 sene kaldı..çıktıktan sonra doktorum damaklı tel kullanmamı söylemişti 6 ay ama ben onu kullanmayarak eşeklik ettim=)),
dişlerimde şuan hiç bi bozulma yok sadece damaklığı takmadığımdan dolayı ön alt dişlerimde hafif ayrılma var o zamandan beri olan..
eğer izmirde olan ve doktor arayan arkadaşlar varsa doktorum alcancakta Prof. dr.Servet Doğan şiddetle tavsiye ederim..
telleri çıkaralı 11 sene oldu şükür ki bi bozulma olmadı çok pahalıya yaptırdım ama sonuna kadar helal olsun=))

bugun muhim bir gun.tellerim dr beni bekler neler yapacak bilmiyorum sanirim altlarda takilacak..insallah iyi gecer hayirlisiyla.. dis beyazligi icin disinizi normalkinden iki dk fazla fircalayin..farki goreceksiniz..

son uc saat :) bekle beni doktorummm doguracagim gunu bukadar beklememisimdir haaaa :) once kas biyik yaapyim sonra disimi fircalar giderim insallah ozamana esim gelir kizimi birakirim ona..

gittim geldim dr um dislerimi gorur gozmez oleyyyyy dedi :) asistaninda gosterdi :) alt dislere takmadi usttekileri once duzeltecek sanirim benim teller ortalama 16 aylik omurlulerden :) yani bu dis yapimada bagli uzun veya kisa surmesi(tedavinin) seneye yaza insallah saglikli guzel guluslu bir diri kadin olacagim :) bu arada kizimi gordu esimle gitmistik asistan kizima disfircasi hediye etti cok tatli :)

Üst dişlerimede braketlerim takılacak diye bir heyecanla gitmiştim ama üst damağıma pendulum taktııı ve sadece alışmam için şuan işlevsiz bir şekilde duruyor 3 hafta sonraya randevu verdi alt dişlerimdeki braketlerin kontrolü ve pendulumu aktifleştirmek için.. Tabi hiç bir şey bilmiyorum acaba bu pendulum daha fazla ağrı yapar mı ? Ne için takıldı ? Ne kadar durar ortalama ? Ne zaman üst braketlerime kavuşurum Merak ediyorum .. Yardımcı olabilcek biri var mııı ?

Büyük ihtimal çene genişletmek için takılmıştır. adı pendulum mu bilmiyorum bende de var bi aparey damağımda üst damağı genişletiyor.

benmde alt dişlerimde sorun var..aynı şekilde gittim doktora.2 yıl tel takarsın.fakat çıkardığında 2 yıl içinde eski halini alır dedi..çene yapısındanda kaynaklanırmış.doktor da önemli iyi araştırmak lazım.

benim ust dis cevresini genisletmek icin ondislerim arkasina bi plaka yapistirdi 2.5 ay durdu ve dislerim rahatlikla saga sola oynayabiliyor artik duzelmesi icin sanirim.on dislerimin hepsi one dogru cikti. sanirim ondislerim duzelince hepsini bi hizaya sokup sonra geriye dogru hafif gitmeleri lazim.altlarda cok bozukluk yok alt on disim uclari diger dislerin mulkune girmis okadar :)

Son düzenleme:
Sorduğumda diş çekmeye gerek yok sağdaki köpek dişin üstte olduğu için dişleri geriye itip yer açıcak dedi. Hatta bir başka hastayla bire bir gösterdi. Büyük bir ihtimal çene genişletmek için evet. Peki kola içen var mı

ben nadiren cola iciyorum. aslinda bizim aileye yasaklandi.cunku kolanin icerindeki bir madde kanserojen etki yaratiyormus.ilerde kanseri tetikliyormus.hatta ureticcileri kollari sivamis icerigini degistirecklermis .ama biz fazla icmiyoruz.ben 3 ayda en fazla 5 kez icmisimdir zaten bir litre kolanin bir bardagi seker.yararli degil.hemen disimi firacaliyorum sadece yiyemedigim kuru yemisler.ve direkt sert olan seyler isirmak yok tabiki

ben takıldığımdan beri kola içmiyorum. bi yönden iyi oldu bırakmış oldum kolayı.. Çok zararı var Dişlere de çok zarar veriyoo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…