merhaba.bende 2 buçuk yıl diş teli taktıktan sonra dün büyük sevinçlerle gittim doktoruma ve çıkarıldı.ama pekiştirme tedavisi için o damaklık denen iğrenç şeyi verdi.hayatımın en kötü 2 gününü geçirdim yarın doktorumla konuşup başka bi yöntem uygulamasını isticem bu aparata 9 ay dayanmam mümkün değil :2: başka damaklık kullanan varmı?
o kadar uzun süre yaşadığım zorluklara değdi iyi ki yaptırmışım ihtiyacı olanlarda kesinlikle tereddüt etmesin geç kalmadan yaptırsın sonuç o kadar güzel oluyor kisansin çok haklısın ama kendimde dayanacak gücü bulamıyorum malesef.mesajlarını şimdi okudum senin pekiştirme tedavinde kullanılan aparat sadece dişleri kaplayan damaksız olandanmıydı?
evet benimki damaklık şeklinde değildi. dişlerin yeni konumunu korumak için şeffaf sert plastik gibi bir malzemeden tüm dişlerimi kaplayan kalıp gibi bir şeydi. önce tüm gün takıyordum, sonra kendi irademlesadece geceleri taktım. şimdi de retainer var alt dişlerimin arkasında o hep kalacak. incecik bir tel geçiyor dişlerimin arkasından.
ben de iyi ki yaptırdım diyorum, çok memnunum...
damaklık konuşmanı zorlaştırır sanıyorum o yüzden sana zor gelmesini anlıyorum. kötü yola sevk etmek istemem amaçok zor gelirse evdeyken, uyurken falan takarsın. sonuçta asıl tedavi kısmı geçmiş..
slm... pazartesi alt dişlerimede tl takılıyo... üstlere alıştım ama alt daha zor olucak sanırım..gülmeyi unuttum ya ..kaldı 15 ay
retrainer kullanmıyormusun? eğer o olursa sabit kalır ve bozulmazlar...bende tel tedavisi gördüm ama 8 ay kaldı tellerim. dişlerim tekrar çarpıklaşmaya başladı ama
hayır hiç hiç içmiyorum, braketlerim ilk taıldığında eşiminkinden 2-3 yudum aldım ve o renk değişimini anlatamam. kahve ve çok kötü oldu, temizlemek için gerçekten çok uğraştım. bu kadar zaman aramadım, (13 aydır braketlerim var) sanırım çıkınca da bir daha içmeyeceğim...Sorduğumda diş çekmeye gerek yok sağdaki köpek dişin üstte olduğu için dişleri geriye itip yer açıcak dedi. Hatta bir başka hastayla bire bir gösterdi. Büyük bir ihtimal çene genişletmek için evet. Peki kola içen var mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?