Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

merhaba.bende 2 buçuk yıl diş teli taktıktan sonra dün büyük sevinçlerle gittim doktoruma ve çıkarıldı.ama pekiştirme tedavisi için o damaklık denen iğrenç şeyi verdi.hayatımın en kötü 2 gününü geçirdim yarın doktorumla konuşup başka bi yöntem uygulamasını isticem bu aparata 9 ay dayanmam mümkün değil :2: başka damaklık kullanan varmı?

2,5 yıl uzun süre aslında, onca sürenin sonunda tellerin çıkınca "ne güzel oldu" demedin mi kendi kendine... hem teller de ilk başlarda oldukça zor geliyor, konuşamayacak, yemek yiyemeyecek, hatta dudaklar tam kapanmayacak sanıyor insan. ona alıştın ve atlattın, damaklığı da alt edersin bence... belki bir süre sonra sadece gece takarak da tedavin devam edebilir. başka çözüm önerisi elbette sor, ama olmazsa da sabret bence. diş, hem sağlık hem güzellik için çok mühim, sabretmeye değer diyorum :)

o kadar uzun süre yaşadığım zorluklara değdi iyi ki yaptırmışım ihtiyacı olanlarda kesinlikle tereddüt etmesin geç kalmadan yaptırsın sonuç o kadar güzel oluyor ki sansin çok haklısın ama kendimde dayanacak gücü bulamıyorum malesef.mesajlarını şimdi okudum senin pekiştirme tedavinde kullanılan aparat sadece dişleri kaplayan damaksız olandanmıydı?

Son düzenleme:

evet benimki damaklık şeklinde değildi. dişlerin yeni konumunu korumak için şeffaf sert plastik gibi bir malzemeden tüm dişlerimi kaplayan kalıp gibi bir şeydi. önce tüm gün takıyordum, sonra kendi irademle sadece geceleri taktım. şimdi de retainer var alt dişlerimin arkasında o hep kalacak. incecik bir tel geçiyor dişlerimin arkasından.

ben de iyi ki yaptırdım diyorum, çok memnunum...

damaklık konuşmanı zorlaştırır sanıyorum o yüzden sana zor gelmesini anlıyorum. kötü yola sevk etmek istemem ama çok zor gelirse evdeyken, uyurken falan takarsın. sonuçta asıl tedavi kısmı geçmiş..

evet damaklık berbat bişey umarım doktorum anlayışlı davranır ve senin kullandığın aparattan verir bakalım :2: çok teşekkürler cevapların için.
diğer kızlarda sabırlı olsun nolursa olsun inci gibi dişler herşeye değerrr

Son düzenleme:
slm... pazartesi alt dişlerimede tl takılıyo... üstlere alıştım ama alt daha zor olucak sanırım..gülmeyi unuttum ya ..kaldı 15 ay

slm... pazartesi alt dişlerimede tl takılıyo... üstlere alıştım ama alt daha zor olucak sanırım..gülmeyi unuttum ya ..kaldı 15 ay

selam,
üstlerden alıştığımızdan mıdır nedir, altlar üstlere göre çok daha rahat oluyor. bence hiç çekinme. altlar takılınca daha fazla zorlandığımı hatırlamıyorum. sadece teller sıkıştırılınca iki tarafta da klasik sızlamaların olması biraz zorlayabilir.
gülmeyi de unutma hatta daha bir coşkun gül... cesaretini ve kendine güvenini göstermiş olursun. kendi irademizle seçmedik mi bu yolu... diğer insanlardan çekiniyorsan tellerin çıkıp inci gibi dişlerin açığa çıkınca dönüşün muhteşem olur :)

hiç üzülme bikaç haftaya alışçaksın varlığını bile unutçaksın genelde:) ayrıca çıktıktan sonra harika bi gülüşün oluyo sadece biraz sabır gerçi tel çıktığı halde damaklık denen illeti kullanmak zorundayım doktorum diğer pekiştirme yöntemlerini kabul etmiyor ama yinede iyi ki yapmışım:)

hayır hiç hiç içmiyorum, braketlerim ilk taıldığında eşiminkinden 2-3 yudum aldım ve o renk değişimini anlatamam. kahve ve çok kötü oldu, temizlemek için gerçekten çok uğraştım. bu kadar zaman aramadım, (13 aydır braketlerim var) sanırım çıkınca da bir daha içmeyeceğim...

ben de yarın hayırlısıyla tel taktırıcam .korkuyorum ağrıdan sızıdan takılması ne kadar sürüyor üst dişlere.

Korkulacak bir şey yok ben de taktırmışdım dişlerime inanın 1 ay sonra sizle bütünleşiyor ağzımda olduğunu bile unutmuşdum.

Telleri açma işleminde dişlerde ve çenede biraz ağrı oluyor o da zaten birkaç gün sonra geçiyor ama sonuçda gerçekden güzel bir görünüm ortaya çıkıyor.

Benim üst çenemde darlık vardı önce ölçüsünü aldılar sonrada birkaç gün sonra aparat takıldı ama benimki yemeklerde çıkartılabiliyordu ama sadece yemeklerde ve süt içerken çıkartıyordum. İlk zamanlarda yanlış hatırlamıyorsam ya haftada 1 kere yada 15 günde 1 kere açılması için kontrole gidiyordum aparatın anahtarı vardı 1 tur açılıyordu her kontrole gittiğimde

Sakin olun inanın korkulacak bir şey yok sonuçda sayılı gün zaten tedavi bitince isteseniz bile takamayacaksınız, ben aparatımı hatıra olarak saklıyorum hala:)

Tedaviler ağız yapısına göre farklı olduğu için sanırım sizin ki dişlere sabitlenen tellerden olacak eğer onlardansa benim yeğenime takılmışdı ve çok rahatlıkla kullandı çok da güzel sonuç ortaya çıktı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…