Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

ilk zamanlarda zor ama zamanla hersey yapılıyo 6 ay takmıstım üste alttakilere de 1 yıl cola sakız vsvs yasak dese de hiç sorun olmadı elma bile ısırdım bisürre sonra o kadar alısmıstım ki yok gibilerdi ama ilk 1 ay sıkıntısı olur ve lastikler sıkıldıktan 3 gün sonraları onun dısında fındık kırmak biraz zorlar ama sakız çok kolay

arkadaşlar 2 haftadır tel takıldı üstlere. cips yiyen var mı aranızda,bi zararı olur mu??

bence 1 ayı geçmesini bekle çok da zorlama yiyebilirsin tabiki ama öyle eski rahatlıkta değil yavas ve dikkatli yemen gerek ve dişlerin ve diş etlerin şu an hassastır kendini zorlamamanı öneririm :)

braketleri zorluyacak hiç bişey yememek gerekiyor.doktorum bugün yasakları sıraladı kesinlkle cips fındık fıstık badem gibi sert gıdaları yeme dedi.

ben de üst dişlerime tel taktırmayı düşünüyorum eskisi gibi şu metal görünümlü olanlar mı kullanılıyor yoksa şeffaf olanlar mı bi de fiyatlarını bileniniz var mı ne kadara yaptırdınız ?

senin isteğine ve bütçene göre canım.şeffaf ya da seramikler daha pahalı diye biliyorum ben.metaldi benimkiler 2 seneönce 1500dolar vermiştik

ben sakaryada yaptırıyorum 1800 tl artı üst çene darlığından damaklık takılı şu an doktorum şahane biri gerçekten.şeffaf tavsiye etmem tedavi süresini uzatıyormuş ve kırılma ihtimali yüksekmiş

evet haklı metaller daha dayanıklı ve daha kısa sürede forma kavusturuyomus ben de görünmesin güzelliğimi bozmasın diye şeffaf taktırcam diye tutturmustum doktorum vazgeçirdi beni. ayrıca miss_angela benim de üst çenem dardı aynı senin gibi onu açtık sonra üste tel takıldı,ne zamandır takıyosun çıktı mı şu an?o damaklık ne acılar çektirdi genişleyene kadar off

ccanıım benım üst çenemde fena bir darlık var damaklık takıldı 10 gündür kullanıyodum öyle bi açıldıki iki dişimin arası şaştım kaldım açılmanın iyi olduğunu söyledi üst dişlerime tellerimi taktı dün damaklığımda duruo hala hazirana kadarda durucakmş çeneme sabit metal büyük bişiy baya ilk günü hatırlamak bile istemiyorum çok fenaydı şimdi iyiyim ama tellerle uraşıyorum şimdide :)

senin isteğine ve bütçene göre canım.şeffaf ya da seramikler daha pahalı diye biliyorum ben.metaldi benimkiler 2 seneönce 1500dolar vermiştik

ben de şeffaf olanları düşünmüştüm ama daha doktora gidip konuşmadım tedavi ne kadar sürerki ön iki dişimde hafif açıklık onların kenarındakilerdede hafif yamukluk var 1 sene falan sürer mi acaba?

bennimde sadece üst ön iki dişim önde yamuk ama bana en az 1 buçuk sene dedi walla 2 de sürse 3 de sürse beklerım diş çok önemli insan hayatında.ama sen git beni ce iyi bi muayene ol doktorlar zaten baktımmı şıp diye anlıo ne yapılması gerektiğini.umarım istediğin gibi olur tatlım :)

evet ben de her gün değişime bakıp vay be diyodum ama o dişler kayarken diş etleri kanamaları acılar vs baya acı çekiliyo yani bilirsin o zaman:) madem dün takılmıs hayırlı uğurlu olsun ben de 2 ay önce çıkardım 6 ay kalmıstı üstte damaklık çıktıktan sonra..ben ayrı ayrı kullandım yani :) şimdi alt dişlerim kaymasın diye alta takıldı bişey peltek konusur oldum sinir bozucu s'leri söyleyemiyorum bunlar da haazirana kadar çıkıcak ve 2 senelik tel maceram biticek benim.ama şu an bile aynaya bakınca dişlerime hayran oluyorum iyiki yaptırmısız diyosunudr heralde sen de :)

inşallah canımm ben de istiyorum doya doya sırıtmak ben de beklicem haklısın ister iki ister üç sene sürsün :)

aslında çok bozukluk yoksa genelde 6 ay-1 yıl arası oluyo benim de üst ön dişlerimde yamukluk vardı yani aslında ben farkedip kafaya takıp gitmiştim sonra damaklık vsvs uzadı ama tele geçince 6 ay taktım düzeldi şu an harika :) o açıklık 1 ayda bile kapanıyo neler neler oluyo takınca görüceksin..nerde yaşıyosun sen istanbulda mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…