Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

ozdencan canım ağrı değilde yaralar var alt taraf yara oldu hep,birde arka yüzükler birbirine değiyo o yüzden azı dişlerim kapanmıyor hiçbişey yiyemiyrm sizde oldumu böyle bişey

Benim az önce altlara da takıldı. Üstlere alıştığım için altlar o kadar rahatsız etmiyo şuanda :)) ağrırmı zaman gösterecek bakalım. :)

seni anliyorum ben iki hafta yiyemedim agrilardana aslinda agrimalari iyi yerleri kayiyor benim dislerim2 ay birbirine degmedi yorumlarimda gorebilirsin an an paylasimlarimi :) tam uc ay oldu ve ben alistim herseyi yiyorum direkt isirmak haric bide sert oldugunu dusunduklerimi yada tellere hasar verecek yapisacak seyleri yemiyorum.. benim altlara takilmadi ama altalarda zorlanacagimi sanmam okadar bozuk degiller usteki bir disim cok zorlamaisti suana sadece iustte bbir dise calisyor cenem :) bide bosluklar dolmasi lazim :) kolay gele teldas

benimde cumartesi üst dişlerime tel takıldı.dişlerdeki ağrı fazla değil fakat,ağzımız içi yara oldu hep dudaklarımın kenarları bile çok ağrıyor ve yanıyor.bu ağrılarıları yaşayanlar ne zamana kadar devam eder.

kızlar bende dişlerime tel taktırıcam merak ettiğim cok agrı sızı oluyormu
ve hamıle ıken tedavı sorun teşkil edermi
fe fiyat ne kadar bır klınıge sordum 2500 tl 12 ay taksıtlı pesın 2.250 demıslerdı aylar önce
ama hangı tel takılıyor bılmıyorum ben arkada olan görünmeyen ıstıyorum aslında kullanan varmı ?

arkadaşım ne yazıkki onlar ara ara hep olacak. benim sürekli (her muayeneden sonra) aft oluyor vede ne denediysem geçirmiyor.

ozdencan canım ağrı değilde yaralar var alt taraf yara oldu hep,birde arka yüzükler birbirine değiyo o yüzden azı dişlerim kapanmıyor hiçbişey yiyemiyrm sizde oldumu böyle bişey
oldu tabii, geçmesi haklısın biraz zaman alıyor ama o da geçiyor. telin vurduğu yerleri şekersiz sakız ile bariyer yaparak biraz rahatlatabilirsin.

ağrı sızı kişinin diş yapısına göre değişiyor ama zaten bir süre sonra bitiyor, kalmıyor, o nedenle ağrıya falan hiç takılma. 2500 Tl muhtemelen metal brakettir. lingual brakette sonuca daha uzun sürede ulaşırsın. üstelik kullanımı ve temziliği çok daha zor. (kullanmıyorum ama çok araştırdım, doktorumla çok konuştum)

neredeyse pişman olucam taktırdığıma sürekli o mumlardan koyuyorum braketlerime
en güzeli...benim bir tane diş boşluğum var ve ona tedavimin başlangıcınmdan 5 ay sonra tel ile bağlantı yapıldı, o günleri unutmamam ne kadar ağrı çektim, resmen kesiyordu yanağımın içini. ama noldu biliyormusun 2-3 hafta sonra bitti, hiç ama hiç birşey kalmadı, ağzımın dokusu buna da alıştı. o nedenle lütfen pişman olma inan bitecek...

canim benimde cuma altlara takildi. ilk gun cok agridi. disimi fircayi degdirince bi inanilmaz agri cekiyordum. 3 gunsonra tamamen geciyor. artik hic agrim yok. gecmis olsun. zor evet ama degecek en sonunda bu acilari cekmemize

kremler var agri icin, yaralari iyilestiriyor ve agri varsa uyusturuyor aninda. ben ondan kullaniyorum. kesinlikle tavsiye ederm. cantamdan hic eksik etmiyorum. cunku her dakka bi yere takilma ihtimali oldugu icin telde. en acil ilk yardim benim icin benim arkadasimin arka tarafina bi yukselti yapmislardi ondada oyle bi problem vardi. aynisi sanirim. doktoruna soylemelisin onu bence elbet bi cozumu vardir

arkadaşım ne yazıkki onlar ara ara hep olacak. benim sürekli (her muayeneden sonra) aft oluyor vede ne denediysem geçirmiyor.

agri ve yara icin kremler var eczanede en iyi cozum o. hem agriyi aliyor hem yarai iyilestiriyor...

arkada gorunmeyen dis teli icin tedavi seklinin uyum saglamasi lazim dislerine.. ben dr uma sormustum hamile iken bi sorun olurmu diye dr um hamile hastalarimv ar bisey olmaz dedi.ama eger dislerinde buyuk sorun yoksa bence disteli sorun olmaz jinekolgunada sor.mesela benim ilk tel takilirken agri olmadi iki hafta dislerim agridi ama dayanilamayacak dercede degil.. ve agrikesilerin hepsini kullanamiyor hmailler.. ilk ay teller degsirken cok agrim olmustu iki dk surdu ama dislerimin sizini heryerimde hissettim hamillegin ilk uc ayinda isen uc ayin dolmasini bekle derim dr una da sor cunku kendini sikabilirsin tel dgistirken ve takarken..

allahtan benim icin aftlarim olmadi .ama dilimi cok kerttim uyurken disime dilimin ucu takiliyordu isiriyordum BIDE HER HAFTA KIZIM DUDAGIMI PATLATIYORDU BI KAFALIK BI TOKAT :) simdilerde iyiyiz aam bu seferde dislerim cok degiyor birbirine curuyecekler diye korkuyorum

angel teşşekür ederim tatlım.. dün bakamadım siteye kremin ismini alamadım,eczacı bana sprey verdi naneli bişey iyi gelir dedi yok nafile hiç tesir etmedi.. sabahta aklıma anestol geldi bi deniyim dedim,sürdüm aman allahım ağzım dudaklarım tamamen uyuştu allahtan 15 dk sonra geçti etkisi.. şuan sanki alıştım yaralar geçicek gibi ama hala konuşmakta zorlanıyrm ajda pekkan gibiyim dudaklarımı oynatmadan konuşuyorum.. 15 ay nasıl geçer böyle bilemiyrm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…