Benim de burak aksu ihihih :))
evet ben de her gün değişime bakıp vay be diyodum ama o dişler kayarken diş etleri kanamaları acılar vs baya acı çekiliyo yani bilirsin o zaman:) madem dün takılmıs hayırlı uğurlu olsun ben de 2 ay önce çıkardım 6 ay kalmıstı üstte damaklık çıktıktan sonra..ben ayrı ayrı kullandım yani :) şimdi alt dişlerim kaymasın diye alta takıldı bişey peltek konusur oldum sinir bozucu s'leri söyleyemiyorumbunlar da haazirana kadar çıkıcak ve 2 senelik tel maceram biticek benim.ama şu an bile aynaya bakınca dişlerime hayran oluyorum iyiki yaptırmısız diyosunudr heralde sen de :)
tatlım bakalım benimde inşallah seninkisi gibi güzel olur.bekleyip görücem artık :) kaçıncı aydan sonra hafif hafif güzelmeler başlarki?
ben 2 haftada bir düzenli kontrole gittim hep zaten yakındı dişçim.sürekli lastik takıldı sıkıldı yok yenileri takıldı çıkarıldı vs baya emek yani bunun sonucunda 2 aydan itibaren istenen şekilde forma girmeye basladı 3üncü 4. ay gibi de tam oturdu hersey yerli yerine ama doktorum işi sağlama almak için 6 aydan az kullanmamam gerektiğini söyledi ben sıkboğaz edip düzeldi çıkart çıkart diyodum adama.6 ayı bitirince de çıakrdık ama yine önlem olrak kaymasın diye bi damaklık gibi takılan bi aparat yaptı onu kullandımm evdeyken çünkü dısardayken konusamıyodum şimdi sadece aksamları takıyorum hatta 1 sene boyunca işi sağlama almak için takabilirim de sorun yaratmıyo doktorum bu ay sonunda bırabilirsin dese de ben ne olur ne olmaz takarım :) sana önerim doktor öyle takıp 1 -1.5 ay sonrasına randevu verirse sıkıştır daha kısa süreye iste çünkü o 2 hafta içinde bile lastikler gevşiyo sıkılması gerekiyo.bol sabırlar şimdiden çünkü gerçekten emek isteyen bi iş :)
ben 2 haftada bir düzenli kontrole gittim hep zaten yakındı dişçim.sürekli lastik takıldı sıkıldı yok yenileri takıldı çıkarıldı vs baya emek yani bunun sonucunda 2 aydan itibaren istenen şekilde forma girmeye basladı 3üncü 4. ay gibi de tam oturdu hersey yerli yerine ama doktorum işi sağlama almak için 6 aydan az kullanmamam gerektiğini söyledi ben sıkboğaz edip düzeldi çıkart çıkart diyodum adama.6 ayı bitirince de çıakrdık ama yine önlem olrak kaymasın diye bi damaklık gibi takılan bi aparat yaptı onu kullandımm evdeyken çünkü dısardayken konusamıyodum şimdi sadece aksamları takıyorum hatta 1 sene boyunca işi sağlama almak için takabilirim de sorun yaratmıyo doktorum bu ay sonunda bırabilirsin dese de ben ne olur ne olmaz takarım :) sana önerim doktor öyle takıp 1 -1.5 ay sonrasına randevu verirse sıkıştır daha kısa süreye iste çünkü o 2 hafta içinde bile lastikler gevşiyo sıkılması gerekiyo.bol sabırlar şimdiden çünkü gerçekten emek isteyen bi iş :)
tatlım beni 3 hafta sonra çağırdı normal geldi bana süre bilmem lastik felan yok bende ama ilk randevumda takmıştı damaklığım takılmadan önce.
bence 1 ayı geçmesini bekle çok da zorlama yiyebilirsin tabiki ama öyle eski rahatlıkta değil yavas ve dikkatli yemen gerek ve dişlerin ve diş etlerin şu an hassastır kendini zorlamamanı öneririm :)
3 hafta falan oldu teller takılalı. dün birkaç tane cips yedim,bugün de yarım bardak pipetle kola içtim. dikkatli yedim,pek tadalmadım zaten.zaten ilk günden beri yeme problemim pek olmadı ama yediğim şeyler pek zevk vermiyo,tellerin arasına değilde dişlerimin arasına giriyo gibi oluyo yiyecekler
ben de üst dişlerime tel taktırmayı düşünüyorum eskisi gibi şu metal görünümlü olanlar mı kullanılıyor yoksa şeffaf olanlar mı bi de fiyatlarını bileniniz var mı ne kadara yaptırdınız ?
evet maalesef bunun en büyük derdi de bu özellikle dısarda yerken aman dişimde bişey kalmasın derdi de var,bi süre bunlar varken idare etmen gerekicek ama hayatının sonuna kadar kalıcak değiller ya elbet çıkıcaklar cips falan pes ettirmesin seni :)
Arkadaşlar aranızda diş teli kullanan var mı? Üst dişleriminden bir tanesi ileri doğru çıkık..Özellikle fotoğraflarımda çok belli oluyo,halbuki çok dikkat çeken bişe değil ama beni rahatsız ediyo ve tel taktırmak istiyorum.Beni bu konuda bilgilendirebilirmisiniz..
arkadaşlar 2 haftadır tel takıldı üstlere. cips yiyen var mı aranızda,bi zararı olur mu??
Benim de burak aksu ihihih :))
off 3 gün girmedim yorumları oku oku bitiremedim yaawpazartesi yani dün alt tellerimde takıldı... yok böyle bi işkence yaaa acılar içindeyim. ağrıdan değil ama hep yara oldu ağzım ve yemek yiyemiyrm arka dişlerim kapanmıyor benim demir yüzükler birbirine değiyor çok büyük işkence çekiyrm yaa deli olucam.. üst dişlerimde hiçbişey hissetmemiştim çok rahattı..doktor altlar daha zorlar dedi doğru demek.. ağlamak istiyrm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?