Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Dün altlara takılmıştı bugün pek bi ağrı yok fakat ağzımı açarken dişlerimin gerildiğini hissediyorum :) ağzımın içi biraz yara oldu ama onlarda geçecek nasılsa bide yemek yerken dudağımı ısırıyorum yan tarafını o nasıl olcak bilemiyorum :S

çok kısa bir zamanda bitecek hiç merak etme...şekersiz sakızı bariyer gibi telin üstüne koyarsan yara yeri rahatlatırsın. tavsiye ederim çok çok rahatlayacaksın...

benimde yara dolu ağzımın içi.hatta dudaklaruım bile yanıyor .emzirdiğim içinde herşeyi süremiyorum ve içemiyorum.sabırla ağrıların geçmesini bekliyorum

benimde cok yara olmuştu ilk başlarda konusmaya üşendiğim korktugum anlar olurdu..ama doktorun verdiği mumlar cok işe yarıo kesen yerin üzerine yapıştırınca hiç bir agrı olmuyo..8 bucuk ay oldu benmde bakalım ne zaman cıkacakk :) bu arada 26 yasında ve öğretmenim..emin olun cocuklar okadar anlayışlı o kadar tatlılar ki bir kere bile yadırgadıklarını hissetmedim üstelik 6 7 8. sınıf bunlar :) büyük insanlar daha sacmalıyo inanın bu konuda

teldaşlarım nasılsınızzzz ? nasıl geçiyor tedavileriniz. ben bir konuda sizin fikrinizi almak istiyorumm. benim tedavi başlarken bi dişim çekildi doktor kurtaramyız dediği için. ama sonra çektirdğime çok pişman oldum çünkü benim dişimden kötü olan kişini kurtaranlar gördüm çevremde şimdi 8 aydır tellerim var ilerleme iyi. doktor 1 yıl diyordu çok fazla uzamaz dedi. şimdi benim sorunum o çektirdiğim dişin boşluğu . implanttan korkuyorum ayrıca da çok masraflı. köprü de diğer dişleri kesiyorlar biraz ben ne yapabilirimmm . tek vidalı dişler oluyormuş ama implant değil sanırım. öyle bişey yaptıran varmıııı?? fiyatları nasılll bilginiz varmııı kızlarrrr

seninle aynııı hikayedeyiz. bende şöyle oldu. bir dişimin kökünü kırdım, nasıl yaptım sorma:), kurtamak için birkaç sene uğraştık, dolgu falan oldu neyse uzatmayım sonunda braketlerim takılmadan önce çekildi, kemik implanta hazırlandı. (sol alt büyük azı dişi) normalde tedavi sürem 1,5 sene falan olacaktı. 8. ayda doktorumla ortak kararla bu boşluğa implant yapmak yerine tellerle kapatmaya karar verdik. bu durumda elbette süre biraz daha uzadı ancak implant sırasında çekeceğim ağrıya değmezdi daha da önemlisi ağzımda yabancı bir malzeme olacağına kendi dişlerimle halletmiş olduk.

işin özeti doktorunla konuş, eğer boşluk yerin müsaitse varsın süre biraz uzasın, planlamayı tekrar yapın ve boşluğu braketleri kullanarak mevcut dilerinle kapat.

kolay gelsin...

bir ekleme daha yapıcam unutmuşum:) diş kemiklerimiz ortodonti sırasında o kadar yumuşakki implantı hemen takamıyorlar, 2 sene zaten braketler için beklemiş olucam, üstüne bir de 1 sene kemiklerim sıkılaşsın diye boşlukla beklemek istemedim...

Benimde implantlarım olucak hemde 3,4 tane falan ama tel tedavisinin ortasında takılacağını söylemişlerdi. Şimdi kafam karıştı kemikler yumuşar hemen takılmaz ilk defa sizden duyuyorum benimkine hem ortodonti uzmanı hem implant uzmanı ortak bi kararla takılabileceğini söylemişti bu konuda eminmisniz çünkü beklemek sıkıntı olur?

hahaha alemsin walla ama bence kesinlikle dene cunku bu gercekten ise yariyor benim dedigim krem. o zaman aci felan hissetmeyeceksin

benimde sol alt dişim çekildi şuanda tel tedavim devam ediyor tahminen kasım sonu gibi bitecek tedavim ben köprü resimleri gördükten sonra ona pek olumlu bakmıyorum acıkcası..
implant fiyatları hakkında bilgisi olan varmı ??

her yerde değişiyor, ama fiyatlar genelde yakın birbirine. Ortalama 1000 dolar canım..

arkadaşlar ben bu diş çekimi olayına çok tersim.. bazı doktorlar işten kaçmak için çekimi öneriyorlar ama eğer ağzınızda yer varsa sakın çektirmeyin.bu arada ramiz beye giden varmı aranızda ?

Bütün sayfaları okuyamadım ama ben tellerimi taktıralı nisanda bir buçuk sene oldu nisanda çıkar demişlerdi zaten randevum ayın 25ine inşallah çıkar sorum şu çıkartılırken acıyor mu ? Dişin renklerinde büyük farklar oluyor mu ? ve dişlerimi beyazlattırmak istiyorum Bilginiz varsa benimle paylaşır mısınız ?

benim de 2 ay önce çıktı kerpetene benzeyen bişeyle o küçük yapıskanlı şeyleri çıkarıyolar birazcık acıyo:) iz konusuna gelince benim üst tellerim 6ay kalmıstı pek iz olmamıs ama doktor çıkarırken bişeyle temizledi o neydi diye sorduğumda yüzeyi beyazlatmak için dedi cila gibi bişeydi anlamadım ama sana da yaparlar heralde şu an iz falan yok hatta gayet memnunum ben de beyazlatmaya düşünüyodum çıkartınca ama doktor öyle bi işlem uygulayınca gerek olmadığını düşündüm vazgectim

arkadaşlar ben bu diş çekimi olayına çok tersim.. bazı doktorlar işten kaçmak için çekimi öneriyorlar ama eğer ağzınızda yer varsa sakın çektirmeyin.bu arada ramiz beye giden varmı aranızda ?
aynı fkirdeyim ve buraya da birkaç kez yazdım. dişlerimizi kurtarmaya ve daha iyi hale getiröeye çalışırken sırf kolay olsun diye yapılacak çekimlere ben de karşıyım.

değişiyor aslında ama kayınvalidem 700 euroya yaptırdı, benim doktorum da 1000 euro demişti.

çok büyük farklar olmuyor ama beyazatma işlemini ben de yaptıracağım. inci gibi dişler istiyorum, tam olsun:)

Benim de 1 sene 2 aydır dişimde teller var, aslında alıştım onlara ya seviyorum. =D Bi yandan da çıksalar diye heves etmiyo değilim ama.. =D Köpek dişlerim biraz ilerdeydi o yüzden taktım tel. :))

değişimi tel taktırdıktan ne kadar süre sonra farkediyorsunuz.

ben dün ilk aylık kontrolüme gittim. aynı soruyu doktora sordum,3-4 ay sonra gözle görülür değişim başlar dedi.
dün ayrıca altlara da takıldı. ama ağzımın içi çok tahriş oldu,üstlerde pek problem olmamıştı,altlar fena zorluyo. yanaklarım yara olucak gibi. üstlerde hiç mum falan kullanmamıştım,altlarda bugün mum koydum ilk kez ama çok anlamsız gibi,yada ben beceremedim. pek etkisi olmadı,yemek yerken de çıktı zaten mumlar. belki yemek yerken çıkarılıyordur,bilmiyorum açıkçası,ama öyle de zahmetliolur,tak çıkar. zor durumdayım yani yemek yerken de teller batıp duruyor. bu batmalara ağız alışır mı bi süre sonra,yoksa mum veya başka bişey kullanmadan devam edemem mi?? tecrübeli arkadaşlar??

diş çekimiyle ağzın durumu mukayese edilmeli bence. dişler çok çok kötüyse diş çekimi olabilir bence. benim 2 3 tane ön dişim yamuk ,2 tane de gerilerde yamukluk var. ben sağlam dişimi çektirmezdim mesela,lamine yaptırabilirdim,en azından laminede dişin kökü sağlam bişekilde duruyor,az bir kesim ile. bu şahsi fikrim tabi. bu arada 20lik 3 diş çekimi ile tel tedavisine başladım. çektirdiklerim 20 lik diş olmasa,diğer sağlam 3 dişimi hayatta çektirmezdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…