Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

biraz zaman alacak ama alışacak hiç merak etme...

Canım benimde altlar takılalı tam 1 hafta oldu şuan alıştım yaralarım geçti arada yanağımı ısırıyrm sadece ama gayet iyi.. En sinir olduğum şey dişlerimi sıkmam.. Huy oldu sanki ön dişlerimi sıkıyorum.. Sizdede oluyomu bu? Bu aralar sakız bile çiğniyrm :d şekersiz :) allahım bir an önce bitsinnnn

benim 5 ay bitti kızlar :)) üst çenem öne alındı baya. bu cuma apareyimi çıkaracak doktorum inşallah ve üst tarafa tel geçiricez tekrar
inşallah bundan sonra daha hızlı ilerler ve gelecek sene sömestrda çıkartırım

kızlar bir de yanağım yara oldu falan diyenler var. ben de tel değil de apareyim takıldığında baya zorlandım 3 gün konuşamadım ve dilimin her yeri yaraydı pomat denedik doktoru aradım sprey söyledi o gün 5-6 farklı ilaç aldım eczaneden heralde. eczacı en son protefiks diye bir merhem önerdi kızlar. kesinlikle öneriyorum. zaten bu tel tahrişleri için falan yapılmış bir ilaç, üzerinde de yazıyor ve beni baya rahatlatmıştı

arkadaşlar lingual yöntemi kullanan varmı braketler dişin üst yüzeyine değilde dişin altına takılıyomuş bölece tel taktırdığın anlaşılmıyo teller altta kaldığı için taktıran varsa bilgi paylaşabilirmi

kulaktan dolma ve bir kaç yerden okuduğum kadarı ile bilgi vereyim. bu ütr telleri kullananlar dışardan görünmemesini en büyük avantaj olarak görüyorlar ancak tel dişlerin arka yüzünde olduğu için dile çok temas ediyormuş ve konuşmada diğer tellere göre daha çok zorluk yaratıyormuş hatta dili yaraladığı bile oluyormuş. diyorlar burada kullanan varsa dahadetaylı bilgi verir umarım

arkadaşlar aranızda istanbul ataşehirdeki ortodontist barış ünlüyü tanıyanlar var mı? hakkında bilgi istiyorum lütfennnnn paylaşır mısınız???

Benim tellerim 1 hafta önce çıktı :)) şeffaf plak kullanıyorum şimdi ama o plağı 1 saa bile çıkarsam geri bozuluyo farkediyorum. sabah uyandığımdaki görüntüsü hoşuma gidiyor o yüzden :)
Sakı zçiğneyen bir arkadaş varmış hııı!!
aman diyim sakız filan çiğnemeyin telin üstündeki lastiğe yapışıp çıkarabilir tel fırlar sonra.

bir de alt çeneye tel takınca ağzım yara oldu diyen arkadaşlar olmuş acaba telin en arka kısmında bi fazlalık mı var kesmeyi unutabiliyor bazen doktor.

Benim tellerim 1 hafta önce çıktı :)) şeffaf plak kullanıyorum şimdi ama o plağı 1 saa bile çıkarsam geri bozuluyo farkediyorum. sabah uyandığımdaki görüntüsü hoşuma gidiyor o yüzden :)
yapma yaaa o kadar hızla ilerliyor mu? retrainer kullanmıyormusun?

arkadaşlar aranızda istanbul ataşehirdeki ortodontist barış ünlüyü tanıyanlar var mı? hakkında bilgi istiyorum lütfennnnn paylaşır mısınız???

benim ortodontiatim barış bey

tedavım toplamda 16 ay sürdü , 1 hafta önce çıktı tellerim retainer taktı ve şeffa kalıpta veri

ben ortodonti artı çene ameliyatı oldum biraz komplike bir tedavi aşamasıydı

barış bey işinde çok iyi, hastaları ondan çok memnun zaten kliniğine gittiysen anlarsınn

bazen çok sert, bazen çok espirili

söylediklerine uymazsan diş fırçalamzsan çok kızar

ama işini çok ama çok iyi yapar, ortodonti konusunda türkiyede ilklerden diyebilirimm

ee buna bağlı olarakta piyasanın 2-3- katı para alırr

24 saatin 21-22 si o plaklarla geçiyor :) o görüntüde plak yok . değişim dediğim abartılı değil ama hafif fark oluyor ben farkediyorum. 1 senelik bir kullanımı var zaten o sürenin sonunda sabah kalktığımdaki gibi olacak bence ..
bi de görüntü nasıl bozuk gibi mi duruyor :/

hayır cnm bozuk değill ama günde 2 3 saat çıkarıyorsun toplam o kadarcık çıkarmaya nasıl bozulma olduğunu hissediyorsun . oraya takıldım ben 1 2 yıl tellerle duruyoruz sonra pekiştirmeye geçiyoruz derken günde 2 3 saat çıkamrka fark olucaksa yandık .. belki sen çok inceliyorsun sna öyle geliyo ?? sabah çekilip onu da paylaşırsan sevinirim cnm ayrıca dişin arkasına tel yapıştrıyorlar . o varmı sende cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…