Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

doktor küretaj temizliği yapılcak dedi aranızda yaptıran oldumu dikiş falan atılıyormuş
inşallah ona gerek kalmadan temızleme olur .. fiyatlar hakkındada bılgısı olan cevap verırse cok sevınırım

Son düzenleme:
dün kontrolüm vardı. Sararan braketlerimi temizlettim ön dişlerim ayrılmıştı onu tek lastik ile iki dişi birbirine bağladı arasını kapatmak için fakat üst ön dişlerim alttakilere çarpıyo ne yapcam bilmiyom :S alttakiler düzelince anca çarpması geçecek sanırım :S :26:

ben tel tedavisi ile birlikte çift çene ameliyatı geçirdim

dedidiğim gibi zorlu bir süreçti ve benim çok doktor seçme şansım yoktu, ortodontistlerin hepsi çene cerrahisi olacak hasatalar bakmıyorlarr

fiyatı burdan direkt yazmayım istersemn çünkü ortodonti artı ameliyat ücreti baya pahalıya patladı diyebilirimm

arkadaşlar barış ünlü ve benan beyle görüşen varsa fiyatlar birbirne yakın mı? hangisini tavisye edersiniz?

canım tel takma dönemi bitince bende ameliyat geçirmem gerekmiş sanırım nasıl zormuydu ameliyat agız 3 ay kapalı bibetle beslenme falan duydum çok zor diyolar bu ameliyat gözüm korktu açıkcası ama ben o safhaya kadar gelebilsem şükredicem çok geçmiş olsun inş bende yaptırabilrimm (

tam bir yıl oluyor. sadece ön iki dişimin arası kapandı. onun haricinde hiçbir düzelme göremiyorum. parama mı yanayım yoksa emeğime mi anlamadım

tam bir yıl oluyor. sadece ön iki dişimin arası kapandı. onun haricinde hiçbir düzelme göremiyorum. parama mı yanayım yoksa emeğime mi anlamadım

cnm eminmisin belki sen farketmiyorsun çenende de mi hiç bir değişiklik yok??? resmini ekler misin ??

cnm eminmisin belki sen farketmiyorsun çenende de mi hiç bir değişiklik yok??? resmini ekler misin ??

çenede nasıl bi değişiklik oluyorki. benim çenemde hiçbir sorun yoktu ama tatlım. resim ekleyeyim diyeceğim ama 1 yıl onceki hali yok elimde karsılastırma yapamacaksınız yani.

şeymacıgım gecen yıl cok ii hatırlıyrm senden yaklaşık 1 ay sonra taktırmıştım tellerimi sende neden böyle oldu ya gelişme benım dişlerimde baya farklılıklar oluştu ama sanırm 1 yılda bıtecek gıbı degıl diş arası boşlukları bıle daha kapatmadı doktor.sen doktoruna sormuyor msun neden dişerimde bı gelişme yok dıye

soruyorum canım daha erken gibi şeyler söylüyor. ya da sana öyle geliyor gibi şeyler... artık sormuyorum da zaten. saldım iyice akışına eylülde çıkacak demişti hiç sanmıyorum cıkacagını cünkü düzelmiyo. sende de mi eksik diş problemı vardı

Son düzenleme:
çenede nasıl bi değişiklik oluyorki. benim çenemde hiçbir sorun yoktu ama tatlım. resim ekleyeyim diyeceğim ama 1 yıl onceki hali yok elimde karsılastırma yapamacaksınız yani.

cnm mesela benim üst çenem daha öndeymiş. ben bile farketmiyordum. ama hani böyle dişleklik dururmum yoktu . dişlerimi sıktığımda alt dişlerin alt çene baya gerideydi. lastikler felan alttan üste sağdan sola aynı anda bi tarafa üçgen şekilli 3 tane felan baya yordu ama şuan dişlerimi arkadan sıktığımda farkediyorum çenem öne geldi alt dişler üstlere değişyor. mesela butür değişiklilr senin dikkatini çekmeyebilir mi ?? lasrtikleri ilk takarken ben çok rahtsız oluyordum çünkü alt çenemi öne doğru çekiyordu . şimdi bu çok normal aslıl eskiden nasıl kadar gerdieydi diyorum. yine de resim koyarsan görmek isterim. bide sor yani doktoruna açıkca ?? ne oluycak durum ne felan ??

hayır bende eksik diş problemi yok dişlerım çarpık çurpukdu oyuzden taktırdımm.sonuç baya farketti göreneler şaşırıyor

kızlar lütfen özet geçin canlarımmmm çok fazla sayfa var ve konunun dağıldığı yerler olmuş:26: istanbul avrupa yakasındayım 18imi doldurmama 3 ay var, ice braket istiyorum dişlerim (hem alt hem üst diş) oldukça bozuk. ve biri üst damağımda önden biri üst damağımın iç tarafından çıkan 2 dişim var.. sorularımı cevaplayabilirseniz çok sevinirimmmm

1-doktor öneriniz
2-ne kadara yaptırıyosunuz hangi braket ve ne zamanın fiyatı
3-önce üst damağa sonra alt damağa (ya da tam tersi) mı takılıyor yoksa her ikisine birden mi? çünkü benim hem alt dişlerim hem üst dişlerim bozuk
4-18 yaş altına ssk sevkiyle özel kliniklerde tedavi hizmeti veriliyormuş fikri olan var mı:44:
5-ağrı sızı yapıyor mu?:26: yapıyorsa sürekli mi ilk zamanlar mı?

çok çok teşekkür ederimmmm umarım inci gibi güzel mi güzel dişleriniz olurr

hoşgeldin cnm aramıza
sorularını elimden geldiğince cevaplamaya çalışcam
1) sana kendi ortodontistimi öneriyorum. fatihte çapa özel ortodonti merkezi koray eryılmaz. ben gerçekten çok memnunum.
2)3500 lira bnm tedavim braketlerim şeffat 5.ayımdayım yeni yanii
3)bu ortodontiste göre farklılık gösteriyo bazıları aynı anda takıyo fakat benim ortodontistim önce üst daha sonra alt olarak taktı braketlerimi
4)bu konuda bilgim yok malesef bnde çapa devlet hastanesi yüzünden 3 4 yıl bekledim beklediğime deymedi. yazık oldu onca seneme
5)ağrı sızıda kişye göre farklı. bnm ilk zaman hiç ağrım olmadı diyebiliirm ara ara ağrılarım oldu. sızlamada aylık kontrol sonrası olabiliyo ama korkulcak bişey değil.
umarım yardımcı olabilmişimdir canımm

oldun canım hem de çooook

ice braketle metal arasındaki fark ne kadar acaba?:26: tl üzerinden mi ödüyorsun canım sen dolar mı?:26: bi de taksit yaptı mı ne kadarı peşin ödedin ve veeee son olaraaak ilk randevudan ne kadar sonraya gün verdi(telleri takmak için)

ice braket belli olmuyo cnm şeffaf metal dediğin şu bildiğin tel. bn tl üzerinden ödedim. 2 taksit olarak ödedim sanırsam tam hatırlamıyorum para işiyle ilgilnmedim çnkü pek. ayrıca pzts gün görüşmeye gttim. prşmbe gün üst braketler takıldı 1 2 ay sonrada alt braketler

ne güzel yaa birkaç güne taktı demek:))))) ben ilgileniyorum çünkü kendim ödeyeceğimmmm canım çok sağolll kısmetse taktırıp foto koyazzzaaaağğğmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…