çok kötü durmuyorsa bence taktırmayabilirsin
Benim ön dişilerimde hiç bir sorun yok sadece onun yanındaki sağ taraftan ilk dişim baya içte nerdeyse yok gibi duruyor...
Ve gülemiyorum rahat rahat. Beni rahatsız ediyor bir doktorla görüştümm ve bana üst çeneye telin takılacağını ve çekimli tedavi olacağını söyledi. Sahiden üst damakta hiç yer yok. Üstelik film çekildiğinde yirmiliklerimde geliyor göründü... :/ Bilemiyorum kızlar çok sinir bozucu geliyor bana şimdi çapadan 1 senem kalmış görünüyo. Bu senede baya yoğun bir yıl benim için. İnanın çok şanslısınız. Bir süre sonra harika bir gülüşe sahip olacaksınız. Bana doktorun yaptığı konuşma çok umut verici geldi. Sorunlu dişlerimin olmadığını ve tedavimin çekim olduktan sonra çok rahat olacağını en fazla 1.5 yıl sonra tedavinin biteceğini söyledi. Bakalım sabır... Cevaplarınız için teşekkür ederiiim... :)
18 yaş üzerindekileri devlet karşılamıyor parasını. Kaç yaşındasın bilmiyorum. Diş çekimine gelince benim ön dişlerim üstüsteydi hiç yer yoktu ağzımda.İlk gittiğim dişçi 4 tane dişimin çekileceğini söyledi. Şuanki dişçim diş çekimi yapılmadan üst dişlerime tel taktı çene darlığım olduğu için damağıma genişletme apareyi taktıı şuan 2 dişim arasında nerdeyse 1 diş girecek kadar boşluk var. Diş çekimi düşünülmesi gereken bi iş. Önemli çünkü dişlerimiz.
Cevaplarınız için teşekkür ederim kızlar. Tavsiyelerinize uyacağım. Bir az masraf ve sıkıntılı bir tedavi süreci anladığım kadarıyla ama rahat bir gülümseme için değer....
kesinlikle değer:) ayrıca sadece estetik olarak da düşünmemek lazım, ileride doğacak sağlık problemleri için yaptırmak lazım. umarım gönlüne ve şartlarına göre bir doktor bulursun:) iyi haberlerini bekliyorum...
Sahi mi? Öyleyse benide karşılamıyor yanii... :/ Aslında çapayı bir arayıp görüşsem daha iyi olacak gibi...
Diş çekimi konusunda haklısın ama benim alt çeneden 2 çekimim var ve orda hiç bir sorunum yok yani gayet iyi duruyolar görüntü anlamında. Ama üst çenem sahiden çok dolu. Sende yer varmış demekki. Ne güzel kaydırmışlar. Bende sahiden yok ama dediğin gibi belki işinin eri bir doktor çekmedende yapabilir. Benim anladığım kadarıyla bu tedavide ilk girdiğimiz kapıdan telli çıkmamamız gerekiyor. Sormak - araştırmak lazım...
Merhabalar sizlere sormak istiyorum ben şuan Çapa'dan gün bekliyorum yaklaşık olarak 1 sene sonra bana sıra gelecek sanırım... Bekleyip taktıranlar varsa aranızda devlette nasıl oluyor bu tedavi bilgi verebilir mi lütfen?
arkadaşla devlet hastanesi karşılıyorr mu
msj tkrarı...............................................arkadaşla devlet hastanesi karşılıyorr mu
Yine araştır ama bence boşuna bekleme 1 sene . 18 yaş üzeri estetiğe girdiği için karşılamıyolarmış sormuştum. 2000 ile 5000 arası değişiyo tel fiyatları . Ama diş çekiminde dediğim gibi diğer doktorları araştır.
Canım çok ama çok teşekkür ederim yaklaşık 2 ay sonra bende taktırıyorum inşallah. Çapayı bekleme durumum burayı bulmasam daha 1 sene (belkide daha fazla) devam ederdi. Şimdi 2 ay bekleyeceğim oda şuan için maddi anlamda ilgilenilmesi gereken daha öncelikli konular olduğundan... Bir doktorla görüştüm oda çekim diyor ama olsun benim çekim konusunda bir tereddütüm yok çünkü sahiden çok dolu. Dişime önce bir kanal yaptırdım ve dişlerimin pek sorunlu dişler olmadığı kanısına vardı doktor. Çekim olduktan sonra 1.5yılda halledileceğini söyledi. Isır falan dedi. Alt çeneye gerek yok sen rahatsız değilsen dedi. Değilim dedim. Bu arada temiz ağıza başlanması gerektiğinden bakımınada özen göstermeye başladım. İnşallah hepimiz düşlediğimiz gülümsemelere sahip oluruz kızlar...
kızlar lütfen özet geçin canlarımmmm çok fazla sayfa varve konunun dağıldığı yerler olmuş:26: istanbul avrupa yakasındayım 18imi doldurmama 3 ay var, ice braket istiyorum dişlerim (hem alt hem üst diş) oldukça bozuk. ve biri üst damağımda önden biri üst damağımın iç tarafından çıkan 2 dişim var.. sorularımı cevaplayabilirseniz çok sevinirimmmm
1-doktor öneriniz
2-ne kadara yaptırıyosunuz hangi braket ve ne zamanın fiyatı
3-önce üst damağa sonra alt damağa (ya da tam tersi) mı takılıyor yoksa her ikisine birden mi? çünkü benim hem alt dişlerim hem üst dişlerim bozuk
4-18 yaş altına ssk sevkiyle özel kliniklerde tedavi hizmeti veriliyormuş fikri olan var mı:44:
5-ağrı sızı yapıyor mu?:26: yapıyorsa sürekli mi ilk zamanlar mı?
çok çok teşekkür ederimmmmumarım inci gibi güzel mi güzel dişleriniz olurr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?