Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Damak ilk bir kac ay icin veriyorlar , bazilar hayati boyu takmali mesela ben.

Onun haricinde retainer adinda dislerin arkasina bir tel yapistiriyorlar, buda ömür boyu kalio, tabii zaman zaman cikio, buda baya masrafli oluyor.

ablama ömür boyu takıcağı birşey vermemıştı doktor bıdahakı gıdısımde sorucak cok sorum olucak doktora:)

benim 2. ay sonunda takılmıştı sanırımm öyle hatırlıyorum yaniii:44::44::44:

canım bir sonraki randevuma 15 gün var ve benim diş macunum en fazla 2 gn daha idare eder beni yeni almam lazımm tabi gittiğimde sorcam yine

ben sensodyne kullanıyorum o baya iyi oluyo benimde porselen braket sararma oluyo dişçiye temizletiyorum arada.

sensodyne beyazlatıcısını kullanıyodum ben en başta çok memnundum. fakat dişlerimizi çok fazla fırçaladığımız için bu beyazlatıcı etkili olan macunlar daha çok zarar veriyomuş. bunu duyunca başka macunlar kullanmaya başladım ama tekrar sensodyne almayı düşünüyorumm

Kızlar sizede bu metal halkalardan takıldı mı? Dişetlerime fena halde batmaya başladı alışamadım bir türlü bunlara... Temizlemesi falanda çok zor.. Acısını dindirmek için ne yapmalıyım anlamadım.. Var mı öneriniz?

evet benimde var onlardan ilk 3-4 gün yanağında aft oluşuyor sürtünmeden dolayı o ağrı yapıyor fakat birden bire geçiyor ağrılar birdaha da hissetmiyorsun unutuyorsun orda olduklarını :)

bende oyle bırsey yok demekkı herkest farklı metod uyguluyorlar
ama pek bırsey bılmedıgımden doktor tedavıyle ılgılı pek soru sormamıstım sayenızde soru bonbardımanına tutucam :)

tellere alısıyorumda konusurken zorlanıyorum ust dudak ıcı bazen hıssızlesıyor sankı ..

Tatlım benim doktorum alışmam için 1 günlüğüne sadece bunları takıp beni eve yollamıştı bende dayanamamış ertesi gün soluğu doktorun yanında almıştım.Sonra alt braketleri takmıştı.Şuanda sadece alt dişlerimde tel var zaten. Ve üst dişlerimdede bu yüzüklerden var. Sabret en fazla acısı 2 gün sürer sonra ağzın zaten onun orda bulunmasına alışıyor ister istemez. Ama dayanamıyorum diyorsan doktorundan mum isteyebilirsin. En azından acısını hafifletir. Ama ben çok acı çekmedim daha doğrusu teller takıldıktan sonra sorun yaratmadılar.

Ve cevap vermişken. Kızlar tedavim çok güzel devam ediyor üst dişlerimde şuan tel olmamasına karşın pendulum sayesinde dişlerimin arası baya açıldı bu ay üst tellerimide takacak sanırım doktorum. Ama şikayetim şu diş etlerim çok hassaslaştı. Şişmeler oluyor,dişlerimi fırçalarken kanamalar oluyor. Çok rahatsız olmaya başladım. Dişlerimi fırçalamaktan çekinecek hale geliyorum.Sizdede oluyor mu napmamı önerirsiniz? Yada nedendir bir fikriniz var mı ?

mumu nasıl kullanıyorsunuz arkadaşlar ? benım ust dudak ıclerı hıssızlesıyor nerdeyse o derece teller rahatsız edıyor mumları nasıl koyucagımı bılmıyorum bırde o zamanla dusuyor dımı ?

mumu nasıl kullanıyorsunuz arkadaşlar ? benım ust dudak ıclerı hıssızlesıyor nerdeyse o derece teller rahatsız edıyor mumları nasıl koyucagımı bılmıyorum bırde o zamanla dusuyor dımı ?

mumları hangi dişlerin yanak içinin ağrımasına sebep oluyorsa o braketlerin üstüne koy.benimde ağzımın içi çok yara olmuştu,dudaklarım çatlamıştı 5 ,6 gün sonra geçmişti .Merak etme yeni taktırdığın için endişelisin hepsi geçicek.benimde bugün randevum var.Doktorumuz aynı sormak istediğini varsa gitmişken sorabilirim.

Damak ilk bir kac ay icin veriyorlar , bazilar hayati boyu takmali mesela ben.

Onun haricinde retainer adinda dislerin arkasina bir tel yapistiriyorlar, buda ömür boyu kalio, tabii zaman zaman cikio, buda baya masrafli oluyor.

retainer için ayrı bir ücret ödenmiyor ki, o da fiyata dahil. En azından benim doktorumda öyle...

koymayı denedım mumu hep dustu :) acemılık işte bugun dısarı cıkmadan denıcem yıne
doktora dıs macunu ve gargara önerisini sorabılırmısın dıger soruları tedavımle alakalı olucagı ıcın ben gıttıgımde sorarım

1 ay sonraya randevu vermıstı 3 hafta sonra gıdıcem damak lastık olayını sorucam sağol canım destegın ıcın
umarım guzel haberlerle gelırsın doktor diş bakımını begenır :) begenmedıgını fırcalıyor bızzat sahıt oldum kı haklıda:)

Son düzenleme:
bende gecen gun oldum kontrolumu 13 14 ay oldu takali .buyuk gelismeler var. muhtemelen kasim gibi bitecegini soyledi. son gittigimde kontrole cok degisik bir tel takti.dahacok kuvvet uyguluyor bu dedi. ama ust dudagimi cok acitiyor . zaten ilk bir hafta cok agri yapacak dedi. agrisi cok var rahatsiz ediyor tamam ama dudaklarimi yara yapmasida yaninda cabasi. birde yine lastik verdi bir ay aradan sonra bir ay sonra lastigide o telide cikarticagini soyledi bakalim ne olacak.

dün kontrolüme gittim.doktorum bayağı düzelmeler olduğunu söyledi.daha kalın bir tel taktı ve ilk taktırdığımdaki gibi ağrı var iki gündür.yemek falan zor yiyorum.bakımı yine çok beğendi.diş macunu ve gargarayı sordum hangisini önerirsiniz dedim.hiç farketmez dedi önemli olan fırçalamkmış gargaraya gerek yok dedi.

Arkadaşlar bana da bugün alt dişlerimin arasının açılması için yay taktı doktor ilk birkaç saat hiçbir sorun yoktu şu 2-3 saattir dişlerim felaket sızlıyor. Telinin üstüne yay takılan kimler var? Dişlerimin arası kaç ayda açılır merak ediyorum. Doktor 20 gün sonraya randevu verdi tekrar kontrol edecekmiş.

merhaba hndkrtls, ben diş hekimiyim. dişetlerindeki rahatsızlık oradaki apareylerin yarattığı sürtünmeden ve daha da önemlisi iyi temizleyememenden kaynaklanıyor. genelde insanlar tel taktırdıktan ya da protez yaptırdıktan sonra eskisi kadar iyi temizleyemezler. ve oradaki plak arttıkça iltihap da artar, bu kısır döngüye girer. doktorun sana özel fırçalar, diş ipi vs. önermiş olmalı. tek yapman gereken çok çok ayrıntılı ve iyi bir temizlik yapman. unutma, kanama olursa bu iltihapın arttığının göstergesidir, sakın fırçalamayı bırakma, daha da iyi ve yumuşak hareketlerle fırçala. bir hafta-10 gün içinde geçmezse bir doktora görün.
ayrıca dişeti problemi olanlar için özel macunlar var, onlardan da yararlanabilirsin.

gunaydin kizlar tecrubeli teldaslarim size bir sorum var.: ben bir ay sonra tr yolcusuyum 7 hafta kalacagim. dr rdv una iki ay bir sure ara vermek zorunda kalacagim acaba 2 ay cokmu zuzundur teller agzimda iki uc hafta cok kalsa zarari olurmu?

gunaydin kizlar tecrubeli teldaslarim size bir sorum var.: ben bir ay sonra tr yolcusuyum 7 hafta kalacagim. dr rdv una iki ay bir sure ara vermek zorunda kalacagim acaba 2 ay cokmu zuzundur teller agzimda iki uc hafta cok kalsa zarari olurmu?

2 ay tedavin uzar. Sana bir zararı olmaz ama tellerden rahatsız oluyorsan ve hemen çıksın da bitsin diyorsan yapabilecek bir şey yok gibi gözüküyor. 2 ay daha uzar tedavi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…