3 haftalık tel takmıs bırı olarak ınan korkulcak gıbı değil ılk 2 3 gun hafıf baskı kı ben nişana gıtmıstım tel takıldıktan sonra :)
ondan sonrada ust dudak ıclerınde hafıf zorlanma oldu tellere alısma ıcın sımdılerde ıse tellerımı unutuyorum
bende seffaf ıstemıstım ama cok arastırdım dedıgın gıbı tedavıyı uzatıyormus bosverdım
bol bol ılk gunler kıraz ye hem yumusak rahat yersın dedıgm gıbı sadece ılk 1 2 gun yemek belkı zorlar senı
hemde kırazın agrı kesıcı ozellıgı var
bana kalırsa 3-4 saatte bir değiştir, keza çıkarıp yenisini takınca anlayacaksın ne demek istediğimi, yeni taktığın o kadar sert ve sıkı oluyor ki...ben de yemek yiyemiyorum, ama yemekten önce çıakrıp yemeğimi yiyip sonra temizlik yapıp yenide takıyorum. benim sadece tek lastiğim var o nedenle kolay oluyor, hatta 2aydır kullanıyorum ve bu ay bağlantımda değişiklik yaptık ve sanırım bitiyor. demek istediğim ne kadar çoook çok kullanırsak lastik kullanma süremiz o kadar azalıyor. benim tedavim bitmek üzere darısı başına diyeyim:) harika gülüşler bizi bekliyor:) (hoş ben sadece overcross nedeniyle tedavm başladı yoksa gülümsemem hep güzeld:)))))ben genelde son aşaması diye duymuştum bu lastiği ya değil mi ki..nasıl her aşamada... üst çeneden alt çeneye takılan bu lstikler kapanışın düzelmesi içinmiş ..son aşamsı sanmıştım oysakibenim de sorunum aynı bende lastik kullanmaya başladım.çok sık değiştirin demişsiniz ben her sabah değiştiriyorum yetrli mi acaba..gün içerisindde değiştirsem mi..yemek yerken bile çıkarma dedi doktor.ama yiyebiliyor musun diye sorsanız..gülerim çünkü domatesi bile ısıramayacak kadar hassas dişlerim. alışmaya çalışıyorum bende hele gece ağzım kilitlenip kalıyor sanki ama dayanıcam..bende çok sıkıldım yeter artık...siz ne kadar süre kullanmıştınız bu lastiği... ne kadar kullanırım acaba merak ediyorum doktor bir şey söylemedi ama iki gün oldu kullanmaya başlayalı iki günde bile gösterdi etkisini bu da bana dayanma gücü verdi sende dayan lastik kullanan teldaşım sağlıklı gülüşlere çok az kaldı, hissediyorum
doktorumdan öğrendiğim kadarıyla zaten hafif bir renk değişimi oluyor ancak braket çıktığı gün yapılan normal bir temizlik ile renk düzeliyor. ama asitli içecekler özellikle braketlerin çevresinde tahribata neden oluyor, sigarayı bilmiyorum ama asitli içeceklerin lekesi ve tahribatı için biraz daha detaylı bir beyazlatma gerekebilri diye düşünüyorum.Diş teli kullanıyorum ben yaklasık 8 aydır ve 20 yasındayım. yalnız bı sorum olacak ben bu 8 ay boyunca sıgara kullandım ayrıca asitli içecekler de içtim ve hala her ıkısını de kullanmaya devam edıyorum ne yazık ki. Fakat dişlerimi her zaman fırcalarım hıc bı zaman da ıhmal etmem.. Sorum şu ki, acaba teller cıktıktan sonra sigara kullandığımdan veya asitlı ıcecek içtigimden bi leke kalır mı.? İlginize şimdiden teşekkurler
kızlar benim bi sorum olucak,
ben de tel takıyorum şuan alt ve üst çeneye takılan lastiği gece yatarken 10 saat ağzımda duracak şekilde kullanıyorum ve 15gün sonra çıkacak çok heyecanlıyım bunun içinsorum şu(yanıtlarsanız sevinirim)
-teller çıktıktan sonra dudak yapısında dış görünüş olarak bi farklılık hissettiniz mi? bana hep tel varken daha dolgunmuş gibi geliyo da 4 senedir takıyorum.
- tel çıktıktan sonra dişler daha büyük mü gözüküyor benimkiler sanki mısır kadar
çok merak ediyorum yanıtlarsanız çok sevinirim, teşekkürler :)
kızlar ben de bir şeyi çok merak ediyorum şeffaf diş tellerim var 1 sene dolmak üzere muhtemelen bir kaç aya kadar çıkacak
lastik falan da taktım birkaç ay doktor vermiyor artık
fakat sol köpek dişim sağdakinden biraz yukarda duruyor aynı hizada değiller diş etleri de aynı şekilde aynı boyda değil
bu diş boylarını diş eti hizalarını falan tel çıktıktan sonra mı ayarlıyorlar
bilgisi olanlar yazarsa çok memnun olurum
Onu bende sormuştum doktoruma. "Benim de hoşuma gitmiyor ama o diş yapınla alakalı. Aslında kimsenin kimsenin üstünde durduğu yok. Diş etlerin altta, üstte kaldığı için gözüne öyle gözüküyor. YUkarda çıkan diş doğal olarak tellerle aşağı indiğinde kısa kalıyor. Diş eti de yukarıda. Bak bu diş yukardan çıktığı için diş etin yukarda şekillenmiş. Diğeri altta çıktığı için altta. İstersen ameliyatla 5 dakikada hallederiz sorun değil" demişti.
Tabi ben ameliyat sözünü duyunca "Hıı tamam ya böyle olsun sorun yok" demiştim.
teşekkür ederim cevap verdiğin için :)
ya ama böyle kötü duruyor ki diş etinin aynı hizada olması gerek
doktoruma sorayım ben de bidahakine ne diyecek
aslında ben o lastiklerin de tam amacını anlamadım yani kapanışı düzenlediğini biliyorum ama diş boyunu falan uzatmada da bir etkisi var mı?
eğer varsa tekrar lastik verecek demektir pffffff:84:
Ben kapanış tedavisi için yay kullanmıştım. Ve Lasik diş boyunda değişiklik yapmıyor diye biliyorum.
Doktorum bana lastik kullandırtmadı. Gerçi lastikle çekeceğim işkenceyi azımda 2 tane yayla 8 ay çekmiştim.
Bide diş yapısıyla alakalı olarak benim ön dişlerimin ucunda nadir tırtıklar var. Onlar napılır bilmem.
Heyooooooooooo. Kızlaaarrr ! Yarın çok sevgili 2 yıllık can yoldaşım tellerim çıkıyor.
Tamam seviniyorum da sanki onlarsız hayat eksik olacak gibi geliyor.
O kadar alıştım ki çıkarmayın bile diyebilirim.
Yarın tellerim çıktıktan sonra isteyen herkesle tecrübelerimi paylaşabilirim.
Çok merak ediyorum.
Bu arada 2 yıllık süreç içerisinde doğal olarak dişimde hafif lekelenmeler oluştu. Bunu tel çıkarırken hallediyorlar mı yoksa ayriyetten bir tedavi mi görmem gerekiyor ? Bilginiz var mı ?
(Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'nde yapılıyor tedavim)
çok seviniyorum böyle mesajları okuyunca. :) benim de cuma günü takılacak. geçen hafta muayene olup kesin kararı verdiğimden beni biraz gergin ve heyecanlıyım. gerçekten ağzımda bi sürü braket ve tel olduğunu unutabilir miyim?yaş da 23 artık üniversite bitti iş hayatına tellerimle atılacağım, özgüvenimi etkilemez umarım.
kırmızı ruj neden kullanmıyosun ki canımmm:44::44::44:
kızlar bende tel taktırdım bugün 3500 $ fakat merak ettiğim birşey var tel her ay değişiyor mu? yoksa ağımızda kalıyor hep her ay gidip sadece sıkılattırıyormuyuz? bunu bilmiyorum doktorumda birşey demedi.
tebrıkler sanada canım
senın problemın neydı bende ön dişler önde alt cene cok gerıde merak ettgım banada damak ve lastık verırmı acaba doktor haftaya randevum
1 ay dolcak doktora sorucamda umarım cok meraklıyım dıye kızmaz :)
braketlerin sabit kalıyor telleri ve etrafındaki lastikleri değiştiriyor canım aynı teli sıkmıyor yani
yaa çok teşekkür ederim canım ama yeniyim daha ya hangisi tel hangisi braket hangisi lastik bilmiyorum resim var mı? yani neyi değiştirecek biraz üçkağıtcı geldi bana benim ortodontici bilmiyoruz diyede sanırım anladı çünkü 4 aydır birşey değiştirmiyor. o yüzden resimle felan görürsem şunu bunu değiştirmedin diyebilirim lütfen yardım eder misin? :)
ayrıca damaklık felanda vermedi bu bana benim hem altta hemde üstte çarpışıklık vardı şimdie var ama daha iyi. lastik felan veriyormuş ne zaman vericek ?
valla 1 seneden fazla bir süre kullanacağın braketlerin estetik tarafını da düşünmeni tavsiye ederim. Açıkçası ben estetik tarafının geçen uzun süre içinde en az tedavi kadar önemli olduğunu düşünüyorum. bol fotoğraf bak, incele öyl karar ver. sonuçta şeffaf braket ile de son derece hızlı ve tatmin edici sonuç alabilirsin.Kızlarr ben de aranıza yeni katıldıımm. Bu çarşamba tellerim takılıyorr. Şeffaf takmadı doktorum tedavi sürecini uzaltır dıyeHatta ben sorunca biraz estetiği değil sağlığını düşün diyerek kızdı :):) Çoook heyecanlıyım nasıl alışıcam nasıl geçicek zaman hiç bilmiyorum yardımlarınızı bekliyorummm
:) darısı başımıza....tellerim 6 temmuzda çıkıyor allahın izniyleeee ayy çook mutlyuuuuumm
çok sevindim gözün aydın, darısı başımıza:)Heyooooooooooo. Kızlaaarrr ! Yarın çok sevgili 2 yıllık can yoldaşım tellerim çıkıyor.
Tamam seviniyorum da sanki onlarsız hayat eksik olacak gibi geliyor.
O kadar alıştım ki çıkarmayın bile diyebilirim.
Yarın tellerim çıktıktan sonra isteyen herkesle tecrübelerimi paylaşabilirim.
Çok merak ediyorum.
Bu arada 2 yıllık süreç içerisinde doğal olarak dişimde hafif lekelenmeler oluştu. Bunu tel çıkarırken hallediyorlar mı yoksa ayriyetten bir tedavi mi görmem gerekiyor ? Bilginiz var mı ?
(Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'nde yapılıyor tedavim)
hiç heyecanlanma, ağrı sızı çok az ve kısa süre oluyor sonra da varlıklarını bile unutuyorsun:) özgüven konusu ise tamamen sana bağlı, ben kendi işimde, son derece büyük firmalarla muhattabım ve 36 yaşındayım veeeee braketlerimi her gülümsememde gururla sergiliyorum:)çok seviniyorum böyle mesajları okuyunca. :) benim de cuma günü takılacak. geçen hafta muayene olup kesin kararı verdiğimden beni biraz gergin ve heyecanlıyım. gerçekten ağzımda bi sürü braket ve tel olduğunu unutabilir miyim?yaş da 23 artık üniversite bitti iş hayatına tellerimle atılacağım, özgüvenimi etkilemez umarım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?