Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Benim doktorum da gargayarı söylemedi, ama açıkçası ben gün içinde kullanmayı seviyorum. Miniklerden at çantana rahat olursun:) Ben colgate sensitive pro relief beyazlatıcı etkili kullanıyorum, memnunum, herhangi bir beyaztlatmalı iyi bir macun kullanabilirsin, sonuçta renk değişimine çok müsait oluyorlar braketler zamanında:)
Ayrıca yine braketler için özel diş ipleri var, onlar da temizlikte çok işime yarıyor. gün içinde gerek duymuyorum ama akşam yatarken detaylı bir temizlik iyi geliyor:) Diş ipi bu ve eczanelerde var.
Oral-B Super Floss
Bu arada harikasın, ne kadar heveslisin bravo, inan bu bakım sana o kadar iyi ve başarılı bir tedavi olarak geri dönüyor ki:) Ben akşam temizliğini şu sırayla yapıyorum.
1.Çapraz fırça
2.Arayüz fırçası
3.Dişi ipi
4.Gargara
5.Lastiklerimi takıyorum ve hoooop yatak:)

tüm tedavi bittikten sonra geceleri kalıp yada retainer kullanılıyor. Kalıp bildiğin kalıp, aylarca hareket etmiş olan dişleri mevcut durumlarında kalmalarına alıştırmak ve sabitlemek için geceleri kullanılıyor. bundan daha etkilisi ve çoğu doktorun da tercih etti retainer, incecik bir tel düşün, tedavi bitince braketlerin çıkıyor ve dişlerin arkasına bunlar takılıyor. ama hiç gözün korkmasın incecik ve minicik, tercihen birkaç sene kalıyorlar ama çoğu kullanan unutuyor ve kalıyor dişte. Benim en yakın arkadaşım ve doktorum seneleeeer geçmiş ama çıkarmıyorlar.

Sadece üst kullanabilirsin, çok değişik fiyatlar var. Ama sanırım kabaca 2000-4000 arası diye düşünüyorum.

6000 normal bir fiyat ama inan biraz daha altına çok çok iyi hekimler bulabilirsin. Benim doktorum şeffaf baraketi şu anda 4000-4500 gibi bir fiyata takıyor örneğin ve harikaaaa bir hekimdir.

kim cnm doktorun ismini verebilirmisn benim dediğim hastanede ztn 3000 bin den bşlıyo 3000 bin bence şeffaf tel için çok ii bi fiyat benim arkadaşım metal teli 3000 bin e taktırdı hiçte memnun değil

dr. mustafa kocaağa tavsıye ederım uskudar mıhrıban sultan tıp merkezınde yada ozel muayenesıne gıdebılırsın

bende bugun nıahyet diş telımı taktırdım
doktor beyaz bısey verdı yara olursa kullanmam ıcın bırde agrın olursa ılac ıc dedı
suan agrım yok ınsallah boyle gıder
ama su mum gıbı olan seyı kullanan oldumu kızlar
ve doktor dıs fırcası normal oral b ortayumusak capraz kıllı tavsıye ettı

bunu tavsıye eder sanmıstım ablama ortodontı doktoru bunu kullan demıstı

benimde doktorum mustafa bey ben fatihte tedavi oluyorum ama.bana da oral b çapraz fırçayı tavsiye etti birde arayüz fırçasını alabilirsin dedi .2 ay olucak tel taktıralı fiyat aynı bu arada.

Signal White Now Gargara 500Ml gargara aldım
doktorumun tavsıyesı oralb orta yumusak capraz kıllı dıs fırcası
ve ınce arayuz fırcası
dısmacunuda

bunu aldım kalsıum fazla vardıye yakında gebelık dusundugumden dıslerıme ıyı bakmam lazım
dıger dısmacununda krıstal mınıcık seyler dıse yapısıp cıkması zor oluyormus bu yuzden gorevlı arkadas tavsıye etmedı
once dıs fırcalancak sonra arayuz fırcası sonra tekrar dıs fırcası ve gargara yapıcakmısım ..

hem heyecanlıyım hemde dıslerımızın onemını bır yıldır yaptırdıgım dolgulardan cektıgım acıdan artık ıyı ıblıyorum
tedavı surecını hıc bır sekılde uzatmak ıstemıyorum
bu arada ıp dedın ıp ben sadece suan alt dıslere kullanıyorum onlarada tel takılınca kullanmcam doktor kullanamazsın demıstı
sen hangısını kullanıyorsun gorselı yada ısmı varsa yazarmısın ?

Son düzenleme:
doktora bı dahakı gıdısımde sorucam ablam kullanmadı belkı banada vermez kı verırsede saglık ıcın kullanıcaz mecbur yeterkı dıslerımız duzelsın ..

benimde doktorum mustafa bey ben fatihte tedavi oluyorum ama.bana da oral b çapraz fırçayı tavsiye etti birde arayüz fırçasını alabilirsin dedi .2 ay olucak tel taktıralı fiyat aynı bu arada.

canım asamalarımız burda hep yazalım bakalım memnun kalıcakmıyız mustafa beyden
bugun uyandıgımda tuhaf oldum tellerı hıssedınce hafıf baskısı var yemektete zorluyor benı
ama onlarla yasamaya alısırım ınsallah

benim 2. gün çok ağrı olmuştu 4 gün falanda yemek yiyememiştim sadece çorba .sonra rahat oldu arar ara zorlamayan ağrılar oluyor oda normal zaten.birinci ay bittiğinde değişiklik olmadığı söylemişti mustafa bey haftaya cumartesi 2 ay doluyor telimi değiştireceğini söylemişti.ama gözle görülür şekilde değişiklik var bu da beni çok mutlu ediyor .ne yersem arkasından hemen fırçalıyorum her seferinde macun kullanmıyorum.ama ana öğünlerden sonra mutlaka 5 dakika falan fırçalıyorum .geçen ay da gittiğimde mustafa bey diş bakımımı iyi olduğunu söyledi.

canım gargarayı sana burak bey mi önerdi yoksa sen kendi isteğinle mi kullanıyosun?
cok canm ben kendım kullanıyorum. ama hergun kullanmıyorum zaten. kafam estikce
merhaba dişlerin çok güzel görünüyor:) acaba doktorun kimdi merak ettim.ne kadara mal oldu ?
çapa özel ortodenti burak bey... 3750tl benmkı. ama diş bozukluga göre değişiyor. daha ucuz da olabılıyor bazen... çok yere arastırdım, bir sürü farklı farklı fiyatlarda gördüm 2 katı kadar.. ama en iyisi ve en içime sinen bu oldu.. hekimler süper ötesi, hepsi birbirinden tatlı. bende pamuksekerın tavsiyesi üzerine gittim
*****ama ne tesadüftürki benim doktorum ondan daha iyi cıktı dermişimmmmmmmmmmmmmm taşlar pamukşekere
oooooo süper ilerlemiş harika haber:) devam devam devammmmm:))))))
teşekkür ederim

agrım cok arttı doktor banada ılk ay bırsey bekleme 2. ay ben sana soylerım neler olucagını demıstı
tel sureklı degıscekmı ? dıslerıne ıyı bakmana sevındım en ıhmal edılen konu temızlık okadar agrıya katlanıyoruz temızlıkten kacıyoruz:)

hahahayyyyy hiçte bilemmmmm

Önceki mesajda da yazmıştım :) şu linke tık lütfen:) Oral-B Super Floss
Bu bir ucu sert bir diş ipi, braket ve diş arasından geçirip öyle kullanıyorsun, zaten eline alınca anlarsın çok büyük kolaylık, diğer ucunuz da plak temizliğinde kullanıyorum tertemiz oluyor...

Haklısın ilk günler ağrı çok fena ama inan bir hafta 10 güne kadar neredeyse tümüyle geçecek. Tel sıklıkla değişecek, onun da kalınlıkları ve dirençleri var, eğer o ayki planda değişmesi gerekirse değiştiriyor, başlarda benim her ay değişti, 10. aydan sonra falan daha seyrek değişmeye başladı.

tmm cnm not alayım bunuda ıp temızlıgı tartısılmaz en ıyısı ama braketle olmaz dıye bılıyordum doktorda oyle demıstı
bakalım benım hemen tel degısımı baslıcakmı sımdıkı gunlrımı her degısen dırencte arıcam buyuk ıhtımal
alt tellerde takılınca yemege veda:) dun dısardaydık herkes durum yerke n ısırarak ben elımle mınık parcalar
bebek gıbı :)

ayyy canımmm hepimiz aynıyızz artık dışarda yemek yemekten soğudum resmen. birisi dışarıda yiyelim dediğinde itiraz ediyorum hemen. eve söyleyelim diye. ayy en zor yanı bu sanırım diş tellerinin.

ayyy canımmm hepimiz aynıyızz artık dışarda yemek yemekten soğudum resmen. birisi dışarıda yiyelim dediğinde itiraz ediyorum hemen. eve söyleyelim diye. ayy en zor yanı bu sanırım diş tellerinin.

:))) ben de tam tersi çok sempatik buluyorum...hem mideyede iyi minik lokmalar:)

kesınlıkle en zor yanı bu

:))) ben de tam tersi çok sempatik buluyorum...hem mideyede iyi minik lokmalar:)

ama ozden arkadasımızında dedıgı gıbı mıdeye kucuk kucuk gıdıyor kg almamızı engeller her seyı yıyemedıgımız ıcın
bı nevı mıdeye kelepce takanların yerıne bız dırek ceneye taktık gıbı oldu
kendımı boyle motıve edıyorum :)

o bakımdan çok iyi zten cnm ama. dürüm veya ekmek arası tarzı şeyler yerken kötü işte elinle koparmaya çalışıyosun dağılıyo falan çok can sıkıcı oluyo. hemde pek hoş görünmüyo insan o şekilde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…