elbette olmaz diye birşey yok ama süre oldukça uzun. Zararı olmaz ama o süreyi kayıp gibi görebilirsin, keza yeni bir ayar yapılmayacağı için ilerleme yerinde sayar, herhangi bir gelişme olmaz. Bana kalırsa doktorunla konuş mutlaka, belki gitmeden son bir ayar yapar, öyle birşey yapar ki seni o kadar süre idare eder...gunaydin kizlar tecrubeli teldaslarim size bir sorum var.: ben bir ay sonra tr yolcusuyum 7 hafta kalacagim. dr rdv una iki ay bir sure ara vermek zorunda kalacagim acaba 2 ay cokmu zuzundur teller agzimda iki uc hafta cok kalsa zarari olurmu?
lastikleri tedavinin herhangi ir aşamasında başlayabiliyor doktorlar. ilk braketler takıldığında nasıl alışana kadar ağrı çektik burada da durum bu, ağrı bir süre sonra geçiyor. lastiklerde en önemlisi (tecrube ile sabittir) çok düzenli ve mümkün olduğunca çok kullanmak.Gece uykuda kullanmak en önemlisi, çünkü aralıksız 7-8 saat takmış oluyoruz. yani ne kadar çok takarsan lastik kullanma süren o kadar kısalıyor.Kızlar merhaba,benimde 15 ay oldu boşluklarım neredeyse 1 yılda doldu hala bile cok az boşluk var ve evde kendi takıp cıkardığım lastklerde verdi dr cok iğrenç ya ağzımı açamıyorum bile size sorum su ,bu lastklere hangi aşamada geçilio en son aşamamı artık çok sıkıldım dr da kesin bi tarih vermiyo ama merak ettim nekadar takıyoruz bu lastkleri ve hangi aşamada?
lastikleri tedavinin herhangi ir aşamasında başlayabiliyor doktorlar. ilk braketler takıldığında nasıl alışana kadar ağrı çektik burada da durum bu, ağrı bir süre sonra geçiyor. lastiklerde en önemlisi (tecrube ile sabittir) çok düzenli ve mümkün olduğunca çok kullanmak.Gece uykuda kullanmak en önemlisi, çünkü aralıksız 7-8 saat takmış oluyoruz. yani ne kadar çok takarsan lastik kullanma süren o kadar kısalıyor.
lastikleri mümkünse sık değiştir, çabuk esniyorlar, eğer çok ağrın varsa doktoruna söyleyeyebilirsin ve lastiklerin biraz daha yumuşağını kullanabilirsin. alışınca da serte geçersin.
elbette olmaz diye birşey yok ama süre oldukça uzun. Zararı olmaz ama o süreyi kayıp gibi görebilirsin, keza yeni bir ayar yapılmayacağı için ilerleme yerinde sayar, herhangi bir gelişme olmaz. Bana kalırsa doktorunla konuş mutlaka, belki gitmeden son bir ayar yapar, öyle birşey yapar ki seni o kadar süre idare eder...
Çok teşekkür edrimm:)
ben genelde son aşaması diye duymuştum bu lastiği ya değil mi ki..nasıl her aşamada... üst çeneden alt çeneye takılan bu lstikler kapanışın düzelmesi içinmiş ..son aşamsı sanmıştım oysakibenim de sorunum aynı bende lastik kullanmaya başladım.çok sık değiştirin demişsiniz ben her sabah değiştiriyorum yetrli mi acaba..gün içerisindde değiştirsem mi..yemek yerken bile çıkarma dedi doktor.ama yiyebiliyor musun diye sorsanız..gülerim çünkü domatesi bile ısıramayacak kadar hassas dişlerim. alışmaya çalışıyorum bende hele gece ağzım kilitlenip kalıyor sanki ama dayanıcam..bende çok sıkıldım yeter artık...siz ne kadar süre kullanmıştınız bu lastiği... ne kadar kullanırım acaba merak ediyorum doktor bir şey söylemedi ama iki gün oldu kullanmaya başlayalı iki günde bile gösterdi etkisini bu da bana dayanma gücü verdi sende dayan lastik kullanan teldaşım sağlıklı gülüşlere çok az kaldı, hissediyorum
Diş teli kullanıyorum ben yaklasık 8 aydır ve 20 yasındayım. yalnız bı sorum olacak ben bu 8 ay boyunca sıgara kullandım ayrıca asitli içecekler de içtim ve hala her ıkısını de kullanmaya devam edıyorum ne yazık ki. Fakat dişlerimi her zaman fırcalarım hıc bı zaman da ıhmal etmem.. Sorum şu ki, acaba teller cıktıktan sonra sigara kullandığımdan veya asitlı ıcecek içtigimden bi leke kalır mı.? İlginize şimdiden teşekkurler
bende diş teli kullanıyorum geçen gün doktorum sigara içiyor musun dedi bende hayır dedim. bunun üzerine bana iyi o zaman temizlediğimizde dişindeki tim kahverengi lekeler gider demişti... buradan yola çıkarsak sigara lekesi kalabilir hem o zaman temizlense bile sigara içtiğin için genel olarak leke oluşturur gibi geliyor...
bu hiç iyi olmadı sanki
selam canım,senin kaç ay olduki?benim de üst çeneden alta doğru lastik ne iğrenç bişi o ya ben yemek yerken cıkartıyorum canım dr ole söyledi bence sende cıkar nasıl yicen yoksa ama cok dikkat ediyorum sürekli takıyorum onun haricinde buarada ben 2 günde bir değiştiriyorum lastiği.çok ağrı yapıyo bende de inşallah son aşamadır ben ole biliyorum ya tek tesellim o sürekli soramıyorum da ne zamn cıkcak diye 3 ay önce 1 yıl içinde demişti cok sinirim bozulmuştu şimdi 3 ay sonra 1.5 yıl oluyo umarım cıkar ikimizinde teldaşımm:))
inşallahhhhhh canım yaa..bende ilk taktığımda mümkün değil yemek yiyemem demiştim doktor yersin merak etme demişti hatta ilk zamanlar çıkartıp yiyordum zorladım kendimi şimdi gayette yemek yiyebiliyorum..bende seninkiyle aynı 15 ay oldu ama benim tedavim biraz zor tedavi onun için doğru düzgün zaman vermemişti doktor..şuan bile ne zaman bitecek bilmiyorum soramıyorum da bana bırak demişti çünkü..fenaa ağrısı var hele gece tellerim kırılacak zannediyorum ama dayanacağız yani o kadar sıkıldım ki artık ne olursa olsun dayanacağım dedim..her gün değiştirmezsen gevşemez mi ki ya bi sorsan doktoruna benimki her sabah değiştir demişti..ben değiştiriyorum her sabah kahvaltıdan sonra :) ağrı var ama alıştım sayılır bile nelere alışmadık ki bu mu dert :) inşallah son aşamanın bir parçasıdır bu ve umutlarımız ağlamaz..hadi ya inşallahhh:) bu arada sana ne zamana kadar kullan dedi yani ne kadar süre verdi lastiklerin için doktor...
Kızlarr ben de aranıza yeni katıldıımm. Bu çarşamba tellerim takılıyorr. Şeffaf takmadı doktorum tedavi sürecini uzaltır dıyeHatta ben sorunca biraz estetiği değil sağlığını düşün diyerek kızdı :):) Çoook heyecanlıyım nasıl alışıcam nasıl geçicek zaman hiç bilmiyorum yardımlarınızı bekliyorummm[/Q
Geçer canım geçer benim 1.5 yıl olcak inan dün gibi o gün en ince ayrıntısına kadar hatırlıyorum düşün yani yakında çıkacak..şeffaf bencede takma benim dr da ole demişti hem okadar kötü durmuyo inan..takılmadan karnını doyur da git ok bi 3 saat bişe yiyemezsin yasak..1 hafta da ağrın olur sonra gecer hissetmezsin ağzında var mı yok mu soruların olursa sor tatlım..
Kızlarr ben de aranıza yeni katıldıımm. Bu çarşamba tellerim takılıyorr. Şeffaf takmadı doktorum tedavi sürecini uzaltır dıyeHatta ben sorunca biraz estetiği değil sağlığını düşün diyerek kızdı :):) Çoook heyecanlıyım nasıl alışıcam nasıl geçicek zaman hiç bilmiyorum yardımlarınızı bekliyorummm
tellerim 6 temmuzda çıkıyor allahın izniyleeee ayy çook mutlyuuuuumm
merhaba kızlar
lastikler ilk kullanımda daha sert oluyor bende bu yüzden bazen günde 2 kez bile değiştiriyorum bazen unuttugumda oluyor tabi çalışıyorum malesefki iş ortamında lastikle konuşan gülen biri çok estetik durmuyor ama napalım katlanacaz , nasip olursa kasımda benmkilerde çıkacak dişlerimin dizilişinde bir problem kalmadı herşey düzeldi fakat alt ve üst dişler agız kapandıgı zaman arkalarda aralık kalıyor onu gidermek içinde üst köpekten alt azıya dogru lastiği geçiriyorum.
bu haliyle bile çok seviyorum onları çıktığında çook mutlu olucam agzım hep acık gezecemmm
not: kırmızı ruju öyle özledim ki :2:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?