kırmızı zaten dikkat çeken bir renk , birde o güzel görüntüyle güldün diyelim metaller sırıtır iyice hoş olmaz bence :18:
İstersen ben küçük bir gösterimde bulunayım . :)
Gönül isterdi lastiği daha profesyonel bulayım ama malesef
Bu arada teller yeni takıldıysa dişlerin hareket halinde olduğu zamanlarda tel değişimini seyrek yapabiliyorlar.
Her ay değişecek diye bir kaide yok. Braketlerinin başına bir şey gelmedikçe onlar değiştirilmez. (Zaten pahalılar)
Diş hareketlerine göre tel değiştirilir. Çok basittir. Ancak her telin değiştiğinde 2-3 gün kadar ağrı çekersin.
Bir de lastik genellikle kapanış düzeltmesi için olup tedavinin sonuna doğru kullanılır. Ben onun yerine bi süre yay eziyeti çekmiştim.
hmm anladım canım benim braketler şeffaf. ilk başta bende süremiyordum kırmızı ruj. sürdükten 2 dk sonra kırmızı kırmızı oluyodu braketlerim. daha sonradan sparmağımla yedirerek ürmeyi denedim. daha iyi oldu. ben hala vazgeçemedim yani kırmızı rujdan
şeffafsa çok belli olmaz cnm metal parlak parlak gelll der çok çekici olurum sonra olmaz yanı
bu arada bazı erkekler telli kızlardan çok etkileniyormuşş
süper açıklamışsın canım :) harikasınyay nasıl ki :)
canım damaklık kullanmanı istedimi ortodontistin. daha doğrusu onun adını tam bilmiyorum. hani şu şeffaf damaklı, dişlere takılan şey var ya o. dişler tekrar eski haline gelmesin diye takılan. ( ayyy çok uzattım galiba anladın sennBöyle saçma, büyük, gereksiz bir yay :)
Biraz bulanık çıkmışlar ama idare edin.
Bunlar en arkaya takılıyor genelde.
Bu arada tellerim çıktı.
Dudaklar daha mı dolgun oluyor diye soran bir arkadaş vardı. İnceledim ve evet. Öyle oluyormuş. Daha ince gözüküyor şimdi.
Bide dişlerim küçük büyük durur mu diyen bir arkadaş vardı. Şahsen aynaya bakamadım o kadar büyük gözüktüler gözüme.
Kendimi çook garip hissediyorum. Sanki tellerimi değil de dişlerimi çıkarmışlar gibi. Onlarsız saçlarımı kazıtmış gibi bir eksiğim. Tabi keyifli keyifli yemek yemek var artık.
Ama gerçekten aynaya bakmak çooooooooooooook garip geliyor. Benim değillermiş gibi.
Önce dişlerimin arkasına ince bir tel uygulandı, sonra braketler çıkarıldı. Ve kısa bir temizlik. Doktorumun öz isteği ile bir de parlatma uygulandı. Dişlerimin ucundaki tırtıklar törpülendi.
Dişlerimin oturması için özel apareyler yapılacak yarın onları alacağım. Ufak tefek bir kaç işlem daha varmış. Darısı hepinizin başına.
canım damaklık kullanmanı istedimi ortodontistin. daha doğrusu onun adını tam bilmiyorum. hani şu şeffaf damaklı, dişlere takılan şey var ya o. dişler tekrar eski haline gelmesin diye takılan. ( ayyy çok uzattım galiba anladın senn)
birde hiç leke kaldı mı dişlerinde. :44:
Apareyi diyosun. Evet. Bugün dktorum dişlerimin ölçüsünü aldı. Yarına hazırlanacak. Şeffaf. Hatta şu olur kendisi zannımca. :126:
Dişlerimde hiç leke kalmadı. Önce braketlerin yapıştıcısı temizlendi sonra dişimdeki hafif lekeler. O değil de o braketlerin temzilenmesi için olan alet çalışırken ne biçim bir ses ne biçim bi koku çıkarıyor arkadaş. Hani şu pastalarda kullandığımız maytaplar vardır onlar bitince bi koku çıkar ortaya. Yanık gibi. Öyle. Öldüm öldüm..Bir de doktorum şahsi isteğiyle bir solisyon uyguladı hem dezenfekte için hem de parlatmak için.
Apareyi diyosun. Evet. Bugün dktorum dişlerimin ölçüsünü aldı. Yarına hazırlanacak. Şeffaf. Hatta şu olur kendisi zannımca. :126:
Dişlerimde hiç leke kalmadı. Önce braketlerin yapıştıcısı temizlendi sonra dişimdeki hafif lekeler. O değil de o braketlerin temzilenmesi için olan alet çalışırken ne biçim bir ses ne biçim bi koku çıkarıyor arkadaş. Hani şu pastalarda kullandığımız maytaplar vardır onlar bitince bi koku çıkar ortaya. Yanık gibi. Öyle. Öldüm öldüm..Bir de doktorum şahsi isteğiyle bir solisyon uyguladı hem dezenfekte için hem de parlatmak için.
eski ve yeni halin var mı foto?? bir de kaç ay sürdü toplamda? tebrikler bu arada,darısı başıma
ben bunda damak kısmıda var zannediyordum böyleyse iyiymiş. o aleti bugün benim ortodontistimde kullandı muayene esnasında braketim çıktı. ama sadece bi tane olduğundandır belkide koku falan duymadım..
canım ayrıca çok sevindim artık tellerden kurtulduuğuna darısı benim başıma artıkk
aparey dediğiniz olayı yalnızca yatarken mi kullanacaksınız yoksa günlük hayatta mı? bana çok itici geliyor ama sanırım ben de takcam
İnşallah. dişimde bir kaç değişiklik yapılacak. Her şey bitince koyarım artık
Tam 24 ay sürdü tedavim.
ben kapanış bozukluğum için sadece lastik kullandım...lütfen fotoğraf paylaş bizimle çok merak ediyorum...çok geçmiş olsun gözün aydın be.. benimde bitsin bende ilk fotoğraf koyucam sizler içn o kadar yardımlarınız dokundu..:)senin dişlerindeki sorun neydi eski teldaşım:) birde sen şu lastikleri hiç kullanmadın mı sadece yay mı kullandı kapanışın için...
lütfen fotoğraf paylaş bizimle çok merak ediyorum...çok geçmiş olsun gözün aydın be.. benimde bitsin bende ilk fotoğraf koyucam sizler içn o kadar yardımlarınız dokundu..:)senin dişlerindeki sorun neydi eski teldaşım:) birde sen şu lastikleri hiç kullanmadın mı sadece yay mı kullandı kapanışın için...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?