Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

ortodonti tedavim bitti. braketler bile çıkarıldı ama benim dişim sallanıyor sizce normal midir? bu durumu yaşayan var mı? çok endişeliyim
şimdi doktor sabitleyici verdi sadece yemeklerde çıkartacagım. bunlar bir işe yarar mı sizce?

geçmiş olsun ve gözün aydın:) bu konuyu ben de sordum doktoruma olacakmış, normalmiş. Ben şeffaf sabitleyici değil de kullanım kolaylığı nedeniyle diş arkasına yerleştirilen retainer kullancağım.

Teldaşlarrrrr çarşamba günü tellerim takıldıı. Öyle çok aman aman bi ağrım olmadı ama hani bazı durumlarda diş ağrısı boğaza vuruyor boğazda beze gibi bir şey oluşuyor ya sol tarafımda öyle bir şey oluştu.. Acaba normal midiiir ?

valla ben kirmizi rujumu suruyorum gozlerimde alerji olunca makyaj yapmiyorum gunes gozlugu altina kirmizi ruj ooohhhh ne guzel tellerimle ggurur duyuyorum :)

teşekkürler özdencan öyle rahatladım ki kaç gündür ağlıyorum . sinirlerim bozulmuştu. benim doktorum secenek sunmadı bana. dogrudan şeffaf sabitleyicileri verdi. iki hafta gündüzleri de kullan dedi. sonra zaten kontrolüm var. o zaman bu dişleri sallanma olayını da soracagım.

peki bu diş sallanması ne zamana duruyormuş. bilgin var mı? dişler düşmez umarım

merhaba kızlar bende 3 sene bekledikten sonra sonunda diş tellerimi taktıracağım.
ama şimdide dolgularımın yapılmasını bekliyorum sanırım 4 aya kadar ancak biter onlar acayip çok var dolgu yapılcak diş.

telin ilk takıldığı günden itibaren her ay fotosunu çekmek istiyorum taktırmak isteyip çekinenler cesaret alsın diye. zaman nasıl geçecek ya, başlamadan bitmesini istiyorum

canım zaman zor geçecek, çok sabırlı olunması gereken bi tedavi süreci. ben 3,5 yıldır tellerle yaşıyorum ağustosta düğünüm var. 3 temmuzdaki kontrolümde üst taraftaki teller çıkacak inşallah. her kontrole gidşimde bu sefer çıkar diye beklemekten bıktım usandım artık. ama sonucu düşündükçe katlanıyor insan, özgürce gülümseyebilmek çok güzel olacak. böyle düşünmelisin :) ben de teller takıldığında ilk aylar hep fotoğraf çekiyodum ama son 1-2 yıldır bıraktım artık:)
kolaylıklar diliyorumm

Son düzenleme:
Retainer (doktorumun dediğine göre) dişleri daha uzun süre, daha sabit tutuyor. diğer taraftan kullanım açısından da daha kolay geliyor bana. daha önce de yazmıştım, benim doktorum ve bir arkadaşım senelerdir ağızlarında retainer ile yaşıyorlar ve unuttuk gitti diyorlar:)
O nedenle ben de doktorumdan özellikle onu istedim, zaten kendisi de retainer önermişti:)
inan düşme konusunda bir bilgim yok ancak şöyle düşünüyorum bu tedavi böyle, yani sonuçta herkesin sallanıyor, eğer diş kaybı ihtimali olsaydı bu tedavi farklı bir şekilde yapılırdı.

kızlar benim 4 aya kadar çıkacak tellerim yalnız merak ettiğim bi konu var, şeffaf plağı telleri çıkardıktan kaç saat veya kaç gün sonra veriyo? eğer 1 gün sonra ise o sırada dişlerin bozulma ihtimali var bu kafamı çok karıştıyo yardımcı olursanız sevinirim

öncelikle selam kızlar bende tel taktırmayî dusünûyorum fakat uzun bi sürec gibi geliyor
fiyat olarak ne kadar oluyor bilen varmi?

kızlaaar banada lastik takıldıı en sonundaaa allahtan 1 ttane sol tarafımda pek görünmüyo ama ağzımı açamıyorum ne kadar kalcak acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…