Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

benim doktorum da tedavi bittikten sonra arkaya çok ince bir tel takıcaz ki dişlerin sabit dursun dedi seninki gibi ama şeffaf plaklardan hiç bahsetmedi
acaba arkadan tel takılsa da yinede o plağı kullanıyor musun yoksa gerek kalmıyor mu bir bilgin var mı?

kızlar benim 4 aya kadar çıkacak tellerim yalnız merak ettiğim bi konu var, şeffaf plağı telleri çıkardıktan kaç saat veya kaç gün sonra veriyo? eğer 1 gün sonra ise o sırada dişlerin bozulma ihtimali var bu kafamı çok karıştıyo yardımcı olursanız sevinirim

2. randevuma gıttım bugun teller değişti beklenen hareketler olmuş dişimde
ıkı dısım cok agrıdı teller takılırken suandada baskı var
doktora ılersını soramadım damaktan bahsettım daha cok var ılerkı asamalara bı gelelım dedı
cok merak edıyorum tedavı sonrası bırsey onercekmı dısler yerınden oynaması neskı halıne gelmesın dıye
ama doktora pek bısey sorulamıyor malesef

evet haklısın :) yoksa herkesin dişi düşerdi :) ben de bir sonraki randevumda şeffaf yerine retainr konusunu bir konuşayım. çok teşekkür ederim ozdencan bugünler de geçecek umarım :)

ben 3 gün sonra takmaya başladım. o sırada bozulma olmuyor endişelenme

ben 3 gün sonra takmaya başladım. o sırada bozulma olmuyor endişelenme

2 seneyi geçti tellerim o yüzden korkuyorum sonrasında bozulursa bütün emekler boşa gider ve üstelik 4 diş çektirdim of of sıkıldım artık bir an önce çıkmasını istiyorum artık, dişcim bana da önce şeffaf plak vereceğini söyledi sonradan( 6 ay sonra) arkadan tel ile sabitleyecekmiş... peki canım senin şeffaf plakta tel yok değil mi ben netten araştırdım bazı şefaflarda önde ince tek sıra bi tel var ama o değildir uamarım

Arkadaşlar yaklaşık 7 aydır porselen braketler kullanıyorum -hani dişimde belli olmasınlar diye-. Doktorumun söylediğine göre sonbaharda çıkacak. Yalnız çok büyük bir sorunum var. Dişlerim (özellikle alt) sapsarı ( bunlara benziyor ön taraflar ama daha bir sarı-kahverengi) , hatta köpek dişlerim altlı üstlü kahverengileşmeye başladı ve dişlerimin arkası simsiyah ( bu linkteki kararmanın aynı dişlerin tümünü kapladığını düşünün) . Etrafımda diş teli kullananlara bakıyorum, kimsede böyle şeyler yok. Diş teli takılmadan önce de diş taşı temizliği yaptırmıştım (Hayatımda ilk kez.) , acaba bundan mı kaynaklandı? Sigarayı arada bıraksam da içmeye devam ediyorum; ama özel günler hariç günde en fazla yarım paket içiyorum. Çay-kahve içmiyorum Ice Tea dışında (Meyve suyu bile içmiyorum, içecek bir şeyim yok. ) Ama alkol kullanıyorum, haftada bir olsa da biraz fazla oranda. Dişlerim şu teller çıkarıldıktan sonra normal rengine döner mi, çok korkuyorum böyle kalacak diye... Bu arada lastikler takıldı, üst ve alt dişler arasında boşluklar var sadece (Sıralamada problem yok.) , sizce bu lastikler ne kadar kalır?
Kararmaların da fotoğrafını koyarım isterseniz; ama o kadar iğrenç ki... Sanki dişimi hiç temizlemiyorum. (( Günde 3 kere diş fırçalayan ve iki kez gargara yapan birinin dişlerinin bu kadar kararması saçma değil mi? Diş telinin verdiği rahatsızlıktan değil de sadece bu iğrenç kararmalardan dolayı kurtulmak istiyorum bu tellerden.

Son düzenleme:
ah bunu daha önce neden yaptırmadımki dediğim süreçlerden geçiyorum şükürler olsun! her şeyi yiyebiliyorum ve bariz gözlüyorum değişimi köpek üst dişler inci sırasına aday :) köpek dişlerim tamamen indiler 4.ay dolmak üzere.en güzeli de benim bi parçam gibi sempatikliği de bonus(söylenenlere dayanarak)darısı hepinizin başına

benımde tel taktırdıgım 2 hafta oluyor gunde kaç kez fırcalıyorsunuz dıslerınızı ne kadar fırcalasamda çok ıyı temızleyemıyorum sanırım yınede sarılık oluyor

aynen bende aynı süreçleri yaşıyorum. her gecen gün dişimin düzelmesi o kadar hoşuma gidiyorki. bazen eski halini hatırlayıp. bu benm dişlerim mi yaa diyorum şimdi

benımde tel taktırdıgım 2 hafta oluyor gunde kaç kez fırcalıyorsunuz dıslerınızı ne kadar fırcalasamda çok ıyı temızleyemıyorum sanırım yınede sarılık oluyor
ben günde en az 3 defa fırcalıyorum. sabah öğlen aksam. ocak ayndan beri bende de şeffa tel var. hiç bir sararma olmadı. tabii arada lastikler sarırıyor (yediğin içtigin şeylere göre) ama onları degıstırıyorlar ayda bir zaten..

Son düzenleme:
Hiçbirinizin mi dişi kararmadı yani?

benimde aynı seninki gibi alt dişlerimin arka tarafı öyle nedendir bilmiyorum hep fırçalarım herhalde çay yapıyor. ama benim tel takılmadan önce de öyleydi onlar temizleniyor merak etme teller çıktıktan sonra bende temizleyeceğim zaten

Benimde alt dişerimde sorun var.Düz bi sıra halinde değil yamukluklar var.Ama ben telin görünmesini istemiyorum.Arkadan taktırmak istiyorum.O daha mı pahalı olur yaptıran var mı görünmez ?

aaa 3,5 yıl mı? ne kadar çok :2: inş. bnde o kadar kalmaz zaten yaş oldu 26. fotoalrdan atarmısın? çok merak ediyorum böyle başaranları görmeyi

arkadaşlar sizin tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum, şeffaf braket ve porselen braket arasında kararsız kaldım.

bunlardan taktıranlardan yorum istiyorum. temizliği, dışarden belli olma oranı, kolay sararıp sararmaması vs. bir türlü karar veremiyorum

Ben çay da içmiyorum. Ama sigara ve alkol yaptı sanırım. Çıksa da kurtulsak...

benimki porselen braket. sararma sorunu var biraz özellikle çay kahve tüketiminden dolayı oluyor ama doktora temizlettiriyorum arada iyi oluyo kenarındaki lastikler biraz sararıyor zaten o 2 haftada 1 değişiyo. bi fotoğrafta rahat rahat gülebiliyorum hiç belli olmuyor çünkü yakındanda öyle kötü bi görüntüsü yok metallerden iyidir diye düşünüyorum :)

teşekkür ederim paylaşım için. sırf sararma olmasın diye çaya kahveye veda etmeyi planlıyorum.. :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…