Retainer (doktorumun dediğine göre) dişleri daha uzun süre, daha sabit tutuyor. diğer taraftan kullanım açısından da daha kolay geliyor bana. daha önce de yazmıştım, benim doktorum ve bir arkadaşım senelerdir ağızlarında retainer ile yaşıyorlar ve unuttuk gitti diyorlar:)
O nedenle ben de doktorumdan özellikle onu istedim, zaten kendisi de retainer önermişti:)
inan düşme konusunda bir bilgim yok ancak şöyle düşünüyorum bu tedavi böyle, yani sonuçta herkesin sallanıyor, eğer diş kaybı ihtimali olsaydı bu tedavi farklı bir şekilde yapılırdı.
Retainer (doktorumun dediğine göre) dişleri daha uzun süre, daha sabit tutuyor. diğer taraftan kullanım açısından da daha kolay geliyor bana. daha önce de yazmıştım, benim doktorum ve bir arkadaşım senelerdir ağızlarında retainer ile yaşıyorlar ve unuttuk gitti diyorlar:)
O nedenle ben de doktorumdan özellikle onu istedim, zaten kendisi de retainer önermişti:)
inan düşme konusunda bir bilgim yok ancak şöyle düşünüyorum bu tedavi böyle, yani sonuçta herkesin sallanıyor, eğer diş kaybı ihtimali olsaydı bu tedavi farklı bir şekilde yapılırdı.
kızlar benim 4 aya kadar çıkacak tellerim yalnız merak ettiğim bi konu var, şeffaf plağı telleri çıkardıktan kaç saat veya kaç gün sonra veriyo? eğer 1 gün sonra ise o sırada dişlerin bozulma ihtimali var bu kafamı çok karıştıyo yardımcı olursanız sevinirim
ben 3 gün sonra takmaya başladım. o sırada bozulma olmuyor endişelenme
aynen bende aynı süreçleri yaşıyorum. her gecen gün dişimin düzelmesi o kadar hoşuma gidiyorki. bazen eski halini hatırlayıp. bu benm dişlerim mi yaa diyorum şimdiah bunu daha önce neden yaptırmadımki dediğim süreçlerden geçiyorum şükürler olsun! her şeyi yiyebiliyorum ve bariz gözlüyorum değişimi köpek üst dişler inci sırasına aday :) köpek dişlerim tamamen indiler 4.ay dolmak üzere.en güzeli de benim bi parçam gibi sempatikliği de bonus(söylenenlere dayanarak) darısı hepinizin başına
ben günde en az 3 defa fırcalıyorum. sabah öğlen aksam. ocak ayndan beri bende de şeffa tel var. hiç bir sararma olmadı. tabii arada lastikler sarırıyor (yediğin içtigin şeylere göre) ama onları degıstırıyorlar ayda bir zaten..benımde tel taktırdıgım 2 hafta oluyor gunde kaç kez fırcalıyorsunuz dıslerınızı ne kadar fırcalasamda çok ıyı temızleyemıyorum sanırım yınede sarılık oluyor
Hiçbirinizin mi dişi kararmadı yani?
canım zaman zor geçecek, çok sabırlı olunması gereken bi tedavi süreci. ben 3,5 yıldır tellerle yaşıyorum ağustosta düğünüm var. 3 temmuzdaki kontrolümde üst taraftaki teller çıkacak inşallah. her kontrole gidşimde bu sefer çıkar diye beklemekten bıktım usandım artık. ama sonucu düşündükçe katlanıyor insan, özgürce gülümseyebilmek çok güzel olacak. böyle düşünmelisin :) ben de teller takıldığında ilk aylar hep fotoğraf çekiyodum ama son 1-2 yıldır bıraktım artık:)
kolaylıklar diliyorumm
benimde aynı seninki gibi alt dişlerimin arka tarafı öyle nedendir bilmiyorum hep fırçalarım herhalde çay yapıyor. ama benim tel takılmadan önce de öyleydi onlar temizleniyor merak etme teller çıktıktan sonra bende temizleyeceğim zaten
arkadaşlar sizin tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum, şeffaf braket ve porselen braket arasında kararsız kaldım.
bunlardan taktıranlardan yorum istiyorum. temizliği, dışarden belli olma oranı, kolay sararıp sararmaması vs. bir türlü karar veremiyorum
Ben çay da içmiyorum. Ama sigara ve alkol yaptı sanırım.Çıksa da kurtulsak...
benimki porselen braket. sararma sorunu var biraz özellikle çay kahve tüketiminden dolayı oluyor ama doktora temizlettiriyorum arada iyi oluyo kenarındaki lastikler biraz sararıyor zaten o 2 haftada 1 değişiyo. bi fotoğrafta rahat rahat gülebiliyorum hiç belli olmuyor çünkü yakındanda öyle kötü bi görüntüsü yok metallerden iyidir diye düşünüyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?