Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

:) herkes ilk kez duyuyor tamam
ya hani diş etleri aynı hizada olmuyor ya bazen kimi yukarda kimi aşağıda duruyor
onları aynı hizaya getirmek için yapılıyor

merhaba arkadaşlar..bugün diş hekimindeydim.bana da tel takılacak.yaşım 30.bu yaştan sonra olur mu dedim olur dedi valla..yalnız bana seffaf telleri önermedi.tedavi sürecini uzatır dedi.metal takalım dedi.fiyat olarakda 3000 tl dedi. tedavi de 2 yıl sürer dedi.medipol diş hastanesi unkapanında..size soracagım şu..şeffaf tel kullanan arkadaşlar gerçekten böyle bişi var mı?bide maliyetleri ne kadar?bana önerebileceginiz bir ortodontist var mı?fiyatları da iletebilirseniz sevinirim.istanbul avrupa yakası tercih nedenim.cevap verirseniz sevinirim.

Slm kızlar epeydir giremiyorum 14 ekim 2011 de taktırdım 9 ay olmuş bile farkında olmadan :)) iyiki taktırmışım pişman olmazsınız taktırın zaman çabuk geçiyor

merhaba arkadaşım bende ortodontist arıyorum, araştırmalarıma göre anadolu yakasında ataşehirde barış ünlü var süper ötesi bir doktor ama biraz pahalı ortalama 5.000 ile 8.000 arasında değişiyor tabi bu bana göre, her hastaya göre değişir fikir olsun diye söyledim.

ben onu çok istedim ama gücüm yetmiyor o yüzden burdaki arkadaşlardan çapa da bir yer öğrendim onlar çok memnunlarmış. özel çapa hastanesi diye onlarda 3.500 ile 4.500 arasında galiba.

metal ile şeffaf arasında tedavi süresi farketmez dediler doktorda bana, belki onların kullandığı braketler farklıdır çünkü en iyisini kullanıyoruz demişlerdi. ben 26 yaşındayım liseli olsam metal takardım ama iş hayatındayım şeffaf takacağım. yine de süre uzama işini çapadaki doktorlara da sorayım..

Eki Görüntüle 459615

Slm kızlar epeydir giremiyorum 14 ekim 2011 de taktırdım 9 ay olmuş bile farkında olmadan :)) iyiki taktırmışım pişman olmazsınız taktırın zaman çabuk geçiyor

ah canım çok güzel olmuş suzani ye katılıyorum darısı başımıza. o kadar çok istiyorumki biran önce düzelsinler.. bende snein gibi her ay foto çekeceğim

canım özel çapada tedavi oluyorum ben . ortodontistim koray eryılmaz. gelip görüşmeni tavsiye ederimm

bu arada benm tellermde şeffaf. ortodontistim bi fark olmadığını söyledi metal ve şeffaf arası 1.5 yılda tedavi süresi verdii

canım ne kadar fiyat verdiler sana?alt ve üst çene ikisi bir arada mı bide?

2700 tl ve 7 taksit bana fazla gelmıstı ama sızlerın ödediği ücreti görünce doktorumun değerini bildim :)
daha 1.5 ay oldu ama dişlerimde gözle görülür düzelme var bakalım
arkadaşlar düşünmeden bıraonce tedavınıze basayın bence
bende 28 yasındayım ve bebek dusunuyorum buna rağmen tedavıye basladım
keske cok once cesaret etseymısım dişlerim düzeldiğini gördükçe herşeye değer diyorum

bende aynı şekilde bebek düşünüyorum.iki tane de dişim çekilcek.işin ilginci dişlerim çok düzgün.ama iki tane süt dişim çekilecegi için çene içindeki ortadaki boşlukları doldurmak için tel takıcam.bakalım nasıl olacak?
senin doktorun kimdi?bir de şefafmı taktın?

canım ne kadar fiyat verdiler sana?alt ve üst çene ikisi bir arada mı bide?

evt canım alt üst. ayrıca benm bildiğim zten tek alt veya tek üst sağlıklı değil. çene bi bütün çnküü

ben tedaviye 7 ay oldu başlayalı. 3500 bnm tedavi ücretim ama herkesin tedavi şekline göre değişiyor. yapılacak dolgular, çekilecek dişler, tedavi şekli onlar belirliyo fiyatı canım ama genel olarak 3.500 4.500 arası değişiyo sanırım

teller takılmadan tum yapılcak seylerı yaptırdım dolgular cekım falan
umarım tedavı asamasında bendede yenıden dıs cekımı ıstenmez
ablamda tedavı esnasında hamıle kalmıstı sorun olmadı ona umarım bızede olmaz :)
seffaf tedavı uzatır dıye metal taktı doktor mustafa kocaağa doktorum
tellrımle barışığım metalde guzel duruyor alısınca ..

benim de tüm işlemler bitti.4 ağustosta randevum var.şimdi 2 dişim daha çekilcek bi o kaldı..ya ağzımda zaten 26 dişim var.o ikiside gidince 24 kalacak.çok üzülüyorum. :-( ama doktorum süt dişlerini şimdi çekmeksek ilerde zaten kaybetceksin dedi...

bende sadece 20lık dişler cekıldı ve baska dıslerden bahsedılmedı
benım alt cene gerıde oldugu ıcın hafıf dişleklik var
sorunlarımız farklı oldugu ıcın tedavıde farklı oluyor
doktor ıhtıyac duymasa cektırmezdı en sevmedıklerı işlem saglam dıslerın cekılmesı
ılerde ıstedıgın dıs goruntusune kavusucaksın bunu hayal edıp 2 dişi feda et canım :)

Kızlarr bende taktırdım 2 sene önce özelde. 1 sene durdu çıkardı şeffaf plak verdi bunu sadece yemek yerken çıkarıcaksın dedi ama bendeki unutkanlık saolsun 1 hafta takmadığım bile oldu yani ama çok canımı sıkyordu dışarda yemek yicen yiyemiyorsun tak çıkar tak falan valla sinirlerim bozuldu dedim keşke çıkarmasaydım telli dursaydım. çevremdekilerin telleri 1.5 2 sene durdu onlarada doktor plak verdi ama sadece gece yatarken. nese çok uzatmiyim şimdi 1 saat bile çıkarsam hemen eskisi gibi yamuluyolar hiç takmamışım gibi duruyor daha da sinirlerim bozuldu o yüzden valla verdiğim paraya acıyorum. ve çıkardığından beri doktorumda kontrole çağırmadı. nese demem o ki sakın erkenden çıkarmak istemeyen eğer böle hep plakta vericekse çıkartmayın biraz daha yerine otursun öyle çıkarın o zaman diyin valla benden size tavsiye kızlar..

Ya tatlım benimde alt çenem geri de yani çene bozukluğum var. Küçükken yokmuşta çok parmak emmişim ondan olmuş. Nasıl bir yol izlenecek sende? Kaç yıl dedi mesela? Bu yüzden süreç uzar mı? (Uzar diye düşünüyorum.) Bir de nerede, kaça yaptıracaksın?

11 yaşında oğlumun dişleri eğri bende diş teli için araştırıyorumm.Sigorta özele sevk ediyormuşş.Belli bir bölümünü sigorta ödüyormuş..Bende oğlum küçük diye şeffaf yaptırayım dedim metal olandan utanır belki diye..Acaba bir iki sene daha beklesem mi?Bir de yemek yerken zor oluyor dediler..Küçük olduğu için tereddüt ettim..Bilgi verirseniz sevinirim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…