Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Tel takma sebebimiz ve tedavi süremiz aynı :) Benim de altlar 11 Eylül'de takılacak. Aslında bozukluk sadece üstlerde ama kapanışta problem olacağıiçin her ikisine de takılması gerekti. O gülünce toparlayamama durumu 2 ay içinde geçiyor merak etme. Artık dişler ve dudak içi teli kabulleniyor ve fazlalık hissetmiyorsun bile. Bana da doktorum en fazla 1 sene dedi en fazla 1.5 seneye kadar uzayabilir diye düşünüyorum ben en sonunda istediğimiz görüntüye kavuşabilelim de 5-6 ayın önemi yok :))

iki tarafada taktırmak daha iyi aslında ben ağrıda çalıştığım için kontrollere gelmem baya zor olcaktı o yüzden sadece üste taktırdım. Aynen düzelsinde dişler o kadarın lafı olmaz:)

iki tarafada taktırmak daha iyi aslında ben ağrıda çalıştığım için kontrollere gelmem baya zor olcaktı o yüzden sadece üste taktırdım. Aynen düzelsinde dişler o kadarın lafı olmaz:)

Anladım.. Ama bence dişlerinizin durumunu takip edin ona göre karar verin. Mesela benim 2 ay içerisinde üstteki dişlerim o kadar hareketlendi ki şu anda ön dişlerimi birleştirdiğimde tam olarak kapatamıyorum. O yüzden alta dakılacak. Yani diyeceğim, sonuçta eziyeti çekiyorsunuz üste taktırmışsınız, doktorunuz bir problem fark ederse alta da taktırın bence :)

Bi problem olmadı şimdiye kadar hatta tam tersi önceden dişlerimi birleştirip çok fazla duramazdım şimdi çok rahat birleştirebiliyorum inşallah bi değişiklik olmaz.

Çok iyi o zaman. İnşallah canım :) Şunları hayırlısıyla bi çıkarsaydık :)

kızlarrrrrr benim büyük günüm 19 eylül. nasipse 19 eylülde çıkıyorlar kızlar nette biraz baktım göremedim çıkarılmasının videosunu. nasıl oluyor acı felan olurmu ? takılırken olmadı ama çıkarırken braketleri nasıl çekerek mi alacak ordan yoksa farklı birşey mi var ? bide 2 de gidicem doktora sonra bi daha 4 de gidicem 2 seferlik iş neden böyle kızlar tecrubelilerden cvp bekliyorumm

bilmiyorum ya bakalım bi çıksında dişlerim normalde de öyle kısa olmadığı için dişin boyu uzayınca nasıl olur kararsızım...

valla ben telle baya istediğimi yiyip içiyordum da bu ay lastik eklendi yeme düzenim alt üst oldu ama faydalı yanı zayıflatıyor

benim sadece alttaki 20 liklerim çekildi. diş çekimi için ayrı doktora gittim. ama benimkiler operasyonluk değildi. genelde 20 likler ya yan çıkar ya deri altında kalır. ben normal diş gb çektirdim. hatta aynı gün çektirdim çok agrı çekmedim.

benim doktorumda mustafa kocaağa şeffaf braketleri 2700 e taktırdum 4 ay bitti.bu ay lastıik takıldı ilk çok zorlandım tabiki onada alışılıyormuş.

ben de kasım 2011 de taktım teli diş lastiklerine bu ay başladık. lastik süreci ne kadar sürer. sen kafadan mayıs diye düşün dedi daha uzamaz dedi ama kısalma heveside yaşatmadı

1 yıl 4 ay süren tel tedavimi dün bitirdim mutluyum iyiki tel taktırmışım... diş teli kullanan arkadaşlar darısı başınıza

lastikleri yaklaşıp kaç ay kullandın?

bende tedavi ortasındayım evliliği çıkışına göre hesaplıyorum. beklemesem mi telin çıkmasını acaba sıkıntı oluyor mu evliyken...

ben de mayısta böyle sevineceğim canım inş. yokluğunu hissedermiyim acaba tellerin ayrılınca bunca yıllık hukukumuz var sonuçta
sanmıyorum sökerken sıkıntı olacağını. lastik i takmadan önce benim arkalardan 3 braketimi söktü acı ağrı duymadım. tel değişirken yaptı hatta sölemedi braketi görünce aaa bunları söktükmü dedim yani herhangi bi ağrı olmuyor sökerken :)

Harikaaa :) Çok az kalmış. Çok heyecanlısındır eminim. Benim bildiğim kadarıyla herhangi bir acı olmuyor meraketme canım :)

Allahımmm daha 1 yıl oldu ben nasıl dayanıcam yaa yaz sıcagında agırlık gibi hiçç çekilmiyor denizde felan.. doktor ocakta tamam dedi ama ben korkuyorum 17 ay kalmıs olcak ama ben mayıs haziran gibi çıkartayım diyorum kesin otursun yerine garantiye alayım o kadar para veriyorum emek veriyorum sonuçta .. cıkarttıgım gıbı yamulursa dıye korkuyorum

bir saat öncesi itibariyle aranıza katıldım,
hafiften bir ağrı başlayacak hissi var..
bunu hiç sevmedim..
bir sene dendi ama anladığım kadarıyla genelde uzuyor tedavi
güzel bir gülüşe değer dedik çıktık yola
vira vira dostlar

Hayırlı olsun ve geçmiş olsun canım :) İnşallah problemsiz bir şekilde atlatırsın bu süreci. Yarına biraz ağrı yapabilir, dişlerin oynuyor gibi gelir ama 2-3 günde geçer. İnsan o ağrıları yaşıyorken hep öyle kalacak zannediyor ama geçiyor merak etme :)

geçmiş olsun..bende eylülde taktırcam inş..burdan gelişmeleri yazsanız ağrı durumunuz filan..bizde faydalansak olurmu :)

ne üzülmesi mutlu ol :) 10 ay hiç birşey ama süre genelde uzuyor

hiç ortada bişi yokken ztn muhasebeciyim ofiste çalışıyorum diye bu işe kalkıştım ama şimdilerde evlilik planları yapıyorum gibi gibi onun etkisi var sanırım süre gözümde büyüyor

arkadaşlar hepinize merhaba,bende yaklaşık dört saat önce aranıza katıldım :) birkaç aydır diş teli konusunu kafama koymuştum geçmi kaldım acaba filan derken kararımı verdim (yaş 27) ve bugün istanbul avrupa yakasında özel bir ortodonti uzmanına çektirdiğim röntgenle birlikte gittim. Alt üst şeffaf diş teli için 3600 tl fiyat verdi. Bugün öncelikle üst dişlerime tel takıldı altlara iki üç ay sonra durumuna göre takacağız dedi. Bir ay sert şeyler yeme,dişlerini günde dört kez temizce fırçala,2 hafta tuzlu suyla gargara yap vs gibi bilgiler verdim. Şimdilik herhangi bir ağrı yok inşallah olmaz:) beni tedirgin eden tek şey dişlerimi fırçalama konusu,sanki onlara dokunduğum an düşecekler gibi saçma bi hisse kapılıyorum :)))

size sormak istediğim diş telim olmadan önce her zaman fırçaladığım gibi diş fırçalamam mı gerekiyor herhangi bir teknik var mı

dişlerini normal şekilde fırçalayabilirsin. ayrıca arayüz fırçası alıp diş tellerinin arasına takılanları daha rahat temizleyebilirsin.
düşmezler korkma ağrı sızın olursa sonuçta kavuşacağın inci dişleri düşün moral olsun

benim bugün 5. ayım bitti. arada canımı sıksalarda seviyorum baya tellerimi.

size sormak istediğim diş telim olmadan önce her zaman fırçaladığım gibi diş fırçalamam mı gerekiyor herhangi bir teknik var mı

Geçmiş olsun İyi ki taktırmışsınız tel tedavisi için hiçbir zaman geç değil. Fırçalamaya gelince, tedavi esnasında dişlerinizin çürümemesi önemli. Benim dişlerim çürüğe meyilli olduğu için çok özen gösteriyorum. Öncelikle sorayım, ortodontik fırça ve arayüz fırçası tavsiye etti mi doktorunuz?

Bu ortodontik fırça. Orta kısmıdaha kısa, telleri fırçalyorken kolaylık oluyor. Hem de çok yumuşak.

Bu da arayüz fırçası, fırçanın ulaşamadığı tel aralarındaki yemek kalıntılarını filan temizlemen gerekiyor ki çürük yapmasın.

Ben doktorumun bana gösterdiği fırçalama şeklini şöyle anlatayım, ilk önce arayüz fırçasıyla braketler arası temizliği yapıyorum. Sonrada ortodontik fırçayla önce tam olarak tellerin üstünü, daha sonra aşağıda yeşille gösterdiğim kısmı (doktor telin alt kısmındaki kalıntı bir şekilde su içtiğinde filan gider ama burda telin üstüyle diş etin arasında kalan yerde kalıntı kalırsa çürüğe sebep olur burası önemli dedi) fırçalıyorum. Daha sonra dişlerin alt ve arka kısmını fırçalıyorum.

Fikir olsun diye yazmak istedim Umarım sorunsuz bir tedavi sürecini atlatır güzel bir gülüşe kavuşursun

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…