- 23 Ağustos 2012
- 1.053
- 1.011
- 333
Merhaba bende 5 hafta önce üst dişlerime tel taktırdım öndeki dişlerimin yanındaki dişler havada, ön dişlerimin üstünde duruyodu. Ama 5 haftada arası baya açıldı ve artık üstünde durmuyolar gördükçe çok mutlu oluyorum :)) Fakat güldükten sonra ağzımı kapatırken zorlanıyorum üst dudağım bi tuhaf oluyo dudaklarım ince o yüzden sanırım. Hatta insan içine çıktığımda inşallah gülmek zorunda kalmam diye dua ediyorum ama mümkün değil tabiki:)Doktorum tedavi için bi sene dedi ama çevremden hep bi seneyi geçer 2-3 sene takarsın diyolar gerçekten öyle mi doktorun söylediği süreden daha uzun takan var mı? İnşallah bi senede biter yıllardır çarpık olan dişlerimi inci gibi görebilirim :))
Tel takma sebebimiz ve tedavi süremiz aynı :) Benim de altlar 11 Eylül'de takılacak. Aslında bozukluk sadece üstlerde ama kapanışta problem olacağıiçin her ikisine de takılması gerekti. O gülünce toparlayamama durumu 2 ay içinde geçiyor merak etme. Artık dişler ve dudak içi teli kabulleniyor ve fazlalık hissetmiyorsun bile. Bana da doktorum en fazla 1 sene dedi en fazla 1.5 seneye kadar uzayabilir diye düşünüyorum ben en sonunda istediğimiz görüntüye kavuşabilelim de 5-6 ayın önemi yok :))
iki tarafada taktırmak daha iyi aslında ben ağrıda çalıştığım için kontrollere gelmem baya zor olcaktı o yüzden sadece üste taktırdım. Aynen düzelsinde dişler o kadarın lafı olmaz:)
Anladım.. Ama bence dişlerinizin durumunu takip edin ona göre karar verin. Mesela benim 2 ay içerisinde üstteki dişlerim o kadar hareketlendi ki şu anda ön dişlerimi birleştirdiğimde tam olarak kapatamıyorum. O yüzden alta dakılacak. Yani diyeceğim, sonuçta eziyeti çekiyorsunuz üste taktırmışsınız, doktorunuz bir problem fark ederse alta da taktırın bence :)
Bi problem olmadı şimdiye kadar hatta tam tersi önceden dişlerimi birleştirip çok fazla duramazdım şimdi çok rahat birleştirebiliyorum inşallah bi değişiklik olmaz.
Çok iyi o zaman. İnşallah canım :) Şunları hayırlısıyla bi çıkarsaydık :)
valla doktorumun tanıdık bir arkadaşı varmış ona söleyecegm dedi bende tam bilmiorum ama 300 400 arası birseymiş..cesaret edilmeyecek nesi varki hiç hissetmiosun aynı zamanda hemen iyileşiorsun öle 2 3 gün süren bişi deil koltuktan kalkar kalkmaz anında normal hayatına dönebilirsin yani demek istedgm agzında bişiyle gezmiosun pamuk falan benzerii.sadece 2 gün diş fırcalamaman gerekio bildgm kadaryla
arkadaşlar 27 yaşındayım ve 10 aydır telliyim. takması gerekenler taksın. hiçte zor bişe değil. çok memnunum. kontrole gittiğimde sıkıyor. sıktığında ilk gün ağırıyor sonra geçiyor. 1 ay boyunca rahatlıyorum. yemekler çok takılıyor diş fırçalama alışkanlığı edindim resmen. iyiki takmışım yani
merhaba arkadaşlar..bende diş teli taktıracağım.21 yaşındayım ve tanıdık vasıtasıyla 1000 euro'ya..doktor telleri takmadan önce 20'lik dişlerimin hepsinin çekilmesi gerektiğini söyledi ve bu çekimlerin ücreti ayrı tabi..sizdende 20lik dişlerinizi çektirmeniz istendi mi ve çekim ücreti ayrımıydı?
benim doktorumda mustafa kocaağa şeffaf braketleri 2700 e taktırdum 4 ay bitti.bu ay lastıik takıldı ilk çok zorlandım tabiki onada alışılıyormuş.
1 yıl 4 ay süren tel tedavimi dün bitirdimmutluyum iyiki tel taktırmışım... diş teli kullanan arkadaşlar darısı başınıza
ben 8 aydır tel takıyorum hem de metallerden görüntü umrumda değil şuan...yaşım 28 ve evliyim:) üst dişleri komple sola kaydıracaklar çünkü ön iki dişim tam ortalı değil ama bi cacık yok daha....altlar felaketti köpek dişlerim sıkışmadan dolayı yerleşmemişti öndelerdi çıkıntı gibi ve altlar tamamen düzeldi...doktor bi dişimi çekti ve şuan harikalar ama dişerimde sararma var yaa fırçalıyorum ama yine de sarılar(((
tek sorunum şuu zahmetime değecek biliyorum ama dürüm yemeyi özlediiim...çekirdek çintmek istiyorum...koçanıyla mısır yiyemiyorum(((((( ühüüüüüüüüüüüüü
kızlarrrrrrbenim büyük günüm 19 eylül. nasipse 19 eylülde çıkıyorlar kızlar nette biraz baktım göremedim çıkarılmasının videosunu. nasıl oluyor acı felan olurmu ? takılırken olmadı ama çıkarırken braketleri nasıl çekerek mi alacak ordan yoksa farklı birşey mi var ? bide 2 de gidicem doktora sonra bi daha 4 de gidicem 2 seferlik iş neden böyle kızlar tecrubelilerden cvp bekliyorumm
lastikleri yaklaşıp kaç ay kullandın?
kızlarrrrrrbenim büyük günüm 19 eylül. nasipse 19 eylülde çıkıyorlar kızlar nette biraz baktım göremedim çıkarılmasının videosunu. nasıl oluyor acı felan olurmu ? takılırken olmadı ama çıkarırken braketleri nasıl çekerek mi alacak ordan yoksa farklı birşey mi var ? bide 2 de gidicem doktora sonra bi daha 4 de gidicem 2 seferlik iş neden böyle kızlar tecrubelilerden cvp bekliyorumm
toplamda 1 yıl kadar lastik kullandım :)
bir saat öncesi itibariyle aranıza katıldım,
hafiften bir ağrı başlayacak hissi var..
bunu hiç sevmedim..
bir sene dendi ama anladığım kadarıyla genelde uzuyor tedavi
güzel bir gülüşe değer dedik çıktık yola
vira vira dostlar
10 ay kdr kullanacak olmam beni üzmesin yani
geçmiş olsun..bende eylülde taktırcam inş..burdan gelişmeleri yazsanız ağrı durumunuz filan..bizde faydalansak olurmu :)bir saat öncesi itibariyle aranıza katıldım,
hafiften bir ağrı başlayacak hissi var..
bunu hiç sevmedim..
bir sene dendi ama anladığım kadarıyla genelde uzuyor tedavi
güzel bir gülüşe değer dedik çıktık yola
vira vira dostlar
ne üzülmesi mutlu ol :) 10 ay hiç birşey ama süre genelde uzuyor
toplamda 1 yıl kadar lastik kullandım :)
arkadaşlar hepinize merhaba,bende yaklaşık dört saat önce aranıza katıldım :) birkaç aydır diş teli konusunu kafama koymuştum geçmi kaldım acaba filan derken kararımı verdim (yaş 27) ve bugün istanbul avrupa yakasında özel bir ortodonti uzmanına çektirdiğim röntgenle birlikte gittim. Alt üst şeffaf diş teli için 3600 tl fiyat verdi. Bugün öncelikle üst dişlerime tel takıldı altlara iki üç ay sonra durumuna göre takacağız dedi. Bir ay sert şeyler yeme,dişlerini günde dört kez temizce fırçala,2 hafta tuzlu suyla gargara yap vs gibi bilgiler verdim. Şimdilik herhangi bir ağrı yok inşallah olmaz:) beni tedirgin eden tek şey dişlerimi fırçalama konusu,sanki onlara dokunduğum an düşecekler gibi saçma bi hisse kapılıyorum :)))
size sormak istediğim diş telim olmadan önce her zaman fırçaladığım gibi diş fırçalamam mı gerekiyor herhangi bir teknik var mı
size sormak istediğim diş telim olmadan önce her zaman fırçaladığım gibi diş fırçalamam mı gerekiyor herhangi bir teknik var mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?