Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

dün ben de diş tellerimi taktırdım. üste takıldı sadece. alta gerek yok dedi ortodontistim. takılınca ağrı hissetmedim ama akşam ağrımaya başladı. ağrı kesici alınca hemen geçti tabi. iki gündür hiç bir şey yiyemiyorum sadece çorba içiyorum. meyveleri küçük parçalara bölüp yiyeyim dedim ama yuttum hepsini. çiğnemeye başlamadım henüz. umarım en kısa zamanda yemek yemeye başlayabilirim

bugün telimin 3. günü. Ağzımın içi yara oldu. doktor yara olunca telin üstüne sakız yapıştır dedi ama sakızın bir faydası olmadı. Dudağımın üstü de şişti. Ne yapabilirim arkadaşlar? Lütfen bilenler yardımcı olabilir mi?

inşallah düzelmiş halini görebilirim o günü sabırsızlıkla bekliyorum:)

doktorun mum vermedi mi ?seni rahatsız eden telin sivri kısmına çok küçük bir mum yapıştırabilirsn

arkadaşlar benimde bir sorum olacak braketimin birisi sallanıyo yerinden çıkmış:S çıkık bi şekilde duruyo dişimin üstünde doktor randevuma on gün var acaba hemen gitmem gerekir mi yoksa beklesem mi on gün ? sakıncası olabilir mi bilen arkadaslarımdan fikir alabilir miyim

doktorun mum vermedi mi ?seni rahatsız eden telin sivri kısmına çok küçük bir mum yapıştırabilirsn

malesef vermedi. ben de bilmiyordum. sakız yada mum yapıştırabilirsin demişti. sakız yapıştırdım ama hep tellere yapıştı. dudağımın üstü çok kötü şişti. yarın da sınavım var ne yapacağım bilmiyorum

ya tabi sakızla olacak gibi değil pek. tellerim takılmadan önce bende bilmiyordum bu mumun nasıl bişey olduğunu doktorum verince öğrendim sakız gibi yapışkan bişey değil daha sert keşke verseydi sana

geçmezse salı gününe kadar giderim. doktorum da sadece salı ve perşembe çalışıyor. eczaneden sordum da bilmiyoruz dediler bir arkadaşım da gargara kullan dedi. inş gargaranın etkisi olur

benim tellerim takılınca ilk iki hafta tuzlu suyla gargara yap dedi onun bana çok faydası oldu Allaha şükür hiç yara sorunum olmadı

benim tellerim takılınca ilk iki hafta tuzlu suyla gargara yap dedi onun bana çok faydası oldu Allaha şükür hiç yara sorunum olmadı

bana da demişti tuzlu su yada gargara kullan dedi. ama ben ne zaman kullanacağımı tam anlamadım. Teller battığı için yara olmuş diye düşündüm. Bir de sanki dişlerim öne doğru çekilmiş. Ama 3 günde bu kadar hızlı değişim olmaz diye düşündüm

stmydn tel takıldıktan sonraki günlerde telin batması gibi bir sorunun oldu mu

stmydn tel takıldıktan sonraki günlerde telin batması gibi bir sorunun oldu mu

hayır benim tel batması gibi bir sorunum olmadı ama şöyle bir şey oldu geride ki braketler iç yanağımı ister istemez biraz tahriş etti ama bu sanırım çok normal çünkü ağzında alışkın olmadığın bir cisim var ve ilk günler tabi ki rahatsızlık verici ama gargara yapmak baya rahatlatıyordu ağzımı

günde kaç defa gargara yapıyordun

ben mumdan ziyade şekersiz sakız ile inanılmaz rahat ederdim, gerçi denemişsin ama yine de yazayım istedim. Geçmiş olsun, bir haftaya kadar iyileşir bozma moralini...

Eğer tedavinin başlarında isen bir hafta bile önemli, o nedenle doktoruna gitmende fayda var. üstelik öyle çıkık vaziyette zor da olur....

Eğer tedavinin başlarında isen bir hafta bile önemli, o nedenle doktoruna gitmende fayda var. üstelik öyle çıkık vaziyette zor da olur....[/QUOTE]

benim henüz bir ay oldu yarın bi doktorumu arayıp sorsam iyi olur teşekkür ederim :)

Tebrik ederim darısı başımıza, bir resim koyabilir misin? moral olması açısından. Bu arada benim tedavim çok yavaş ilerliyor diş boşlukları çok zor doluyor altlar biraz yaklaştı ama üstler hala çok açık:S 9 ay oldu biraz ümitsizliğe kapıldım açıkçası:18: Dr 2 yıl dedi ama sabretmek gerçekten çok zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…