Bugün beyazlatma ile ilgili kontrole gittim. Resmen inci gibi oldular, ama şaka değil bildiğiniz bemmmbeyaz inci.
Şu anda şeffaf kalıp kullanıyorum. Hafta içinde retainer takılacak. Beyaztlatma işlemi muayene ortamında yapılan çok sıkıcı:) 1 saat sürekli oturmak ve min kıpırdama gerektiriyor. Ama resmen 1 saat sonunda bembeyaz oluyor. Akşam için ise kalıp var ilaç dökülüyor ve onunla 4 saat kalıyorum. 3 günün sonunda neticye bugün doktorum bile şaşırdı çok çok güzel oldu, çok mutluyum.
Braketleri çıkartma işlemi sinir bozucu biraz kat kut diye, kerpetenimsi bir aletle çıkartılıyor, temizlii ondan gıcık, acayip sesli bir aletle birikintiler temizleniyor:) Amaaa ağrı sızı hiç bir şey yok.
sorularınız varsa cevaplarım
merhaba arkadaşlar bende diş teli kullanan ve diş hastanesinde çalışan biri olarak deneyimlerimi paylaşmak istedim, benim üst çene ön iki dişim geride onların yanındakiler ise öndeydi yaklaşık 2 ay oldu takılalı ve 3 defa kontrol için gittim şuan belki inanmıcaksınız ama 4 ekimde tellerim çıkacak yani 3 ayda dişlerim düzeldi evet şaka gibi ama doktorum çok iyi bir ortodontist işini gerçekten çok iyi yapıyor. gelelim tedaviye teller takılırken hiç bir şey hissedilmiyor evet ama takıldıktan sonra diliniz dudaklarınız çok zorlanıyor ağzınız bir müddet kabul etmekte zorlanıyor telleribenim yara problemim olmadı ama ilk 1 hafta hiç bişey yiyemedim çünkü ilk günden itibaren dişler hareket etmeye başlıyor ve çok sızlıyor sürekli sıvı şeyler tükettim ama ikinci hafta hiç bir problem olmadı hatta cips bile yedim :) braketleri koparmamak çok önemli yani dikkatli yemek bişeyleri ıssırmamak çok önemli bu tedavide eğer kırarsanız tedaviniz uzuyor :/ bol gargara yapmak çok ii geliyor özellikle ben listerine gargara kullandım çok faydasını gördüm şuan üst çenemdeki dişlerim dümdüz sıralanmış durumda alt çeneme taktırmak istemedim o yüzden 1 aya kadar çıkıyor tellerim. aklınıza takılan bir şey olursa seve seve cevaplarım :)
1,5 senenin sonunda braketlerim çıktı, darısı sizlere arkadaşlar. Tam bir süpriz oldu, gittim, evet sona yaklaşmıştık ama beklemiyordum pat küt çıkardı doktorum. Cumartesi günü beyazlatmamın muayenehane bölümü yapılacak, birkaç gece evde devam edeceğim, ardından retainerım takılacak.
Aynaya ilk baktığımda "iyi ki yapmışım" dedim, üstelik benim şeklinden ziyade overcross sıkıntım vardı buna rağmen normalde beğendiğim dişlerim daha da düzgün, doğru oturan bir hale gelmiş ve çok beğendim kızlar çok:)))))) Şu anda uçuyorum.
Lütfen yaşa takılmayın (35 yaşında taktım)
Bakımınıza dikkat edin
Pozitif olun, ağrıların doğal ve iyi bir süreç olduğunu bilin
Neticeye odaklanın
İnanın hepsine değiyor.:)))
Herkese mutlu mutlu gülücüklü sevgiler yolluyorum:)
merhaba arkadaşlar bende diş teli kullanan ve diş hastanesinde çalışan biri olarak deneyimlerimi paylaşmak istedim, benim üst çene ön iki dişim geride onların yanındakiler ise öndeydi yaklaşık 2 ay oldu takılalı ve 3 defa kontrol için gittim şuan belki inanmıcaksınız ama 4 ekimde tellerim çıkacak yani 3 ayda dişlerim düzeldi evet şaka gibi ama doktorum çok iyi bir ortodontist işini gerçekten çok iyi yapıyor. gelelim tedaviye teller takılırken hiç bir şey hissedilmiyor evet ama takıldıktan sonra diliniz dudaklarınız çok zorlanıyor ağzınız bir müddet kabul etmekte zorlanıyor telleribenim yara problemim olmadı ama ilk 1 hafta hiç bişey yiyemedim çünkü ilk günden itibaren dişler hareket etmeye başlıyor ve çok sızlıyor sürekli sıvı şeyler tükettim ama ikinci hafta hiç bir problem olmadı hatta cips bile yedim :) braketleri koparmamak çok önemli yani dikkatli yemek bişeyleri ıssırmamak çok önemli bu tedavide eğer kırarsanız tedaviniz uzuyor :/ bol gargara yapmak çok ii geliyor özellikle ben listerine gargara kullandım çok faydasını gördüm şuan üst çenemdeki dişlerim dümdüz sıralanmış durumda alt çeneme taktırmak istemedim o yüzden 1 aya kadar çıkıyor tellerim. aklınıza takılan bir şey olursa seve seve cevaplarım :)
merhaba kızlar, çok mutluyum çok.. 2009dan beri bekliyorum diş teli takdırabilmek için..
sonunda yaptırabiliyorum hemde kahraman doktorum barış bey e. (barış ünlü), burdan da arkadaşlarımdan aldığım tavsiyeler ile çok araştırdık (maddi olarak çok zorlanacaktık) ama yine de gönlümüz barış bey de kaldı, araştırmama yardımcı olan fikir veren arkadaşlarıma çok teşekkür ederim..
kuzenimle birlikte başlayacağız, yarın iki c.tesi günü iki dişim çekilecek. pazartesi de teller takılacak. çoğu insanın öfleye püfleye taktırdığı şeyi bu kadar mutlulukla karşılamakta ayrı bir olay
değişim başladığında hemen foto koyacağım..
merhaba kızlar, çok mutluyum çok.. 2009dan beri bekliyorum diş teli takdırabilmek için..
sonunda yaptırabiliyorum hemde kahraman doktorum barış bey e. (barış ünlü), burdan da arkadaşlarımdan aldığım tavsiyeler ile çok araştırdık (maddi olarak çok zorlanacaktık) ama yine de gönlümüz barış bey de kaldı, araştırmama yardımcı olan fikir veren arkadaşlarıma çok teşekkür ederim..
kuzenimle birlikte başlayacağız, yarın iki c.tesi günü iki dişim çekilecek. pazartesi de teller takılacak. çoğu insanın öfleye püfleye taktırdığı şeyi bu kadar mutlulukla karşılamakta ayrı bir olay
değişim başladığında hemen foto koyacağım..
cnm bende tel takmış biri olarak sana sağlıklı güzel dişler dilerim
Ben de bekliyorum yıllardır umarım bana da kısmet olur..Hayırlısı olsun sizin için.
Ne kadara anlaştınız? Toplam 4 diş fazla değil mi? Yirmi yaş dişler mi yoksa diğer dişler mi çekilecek? Şeffaf mı taktıracaksınız?
Bir de kendisine ilk muayene için gitmek ücretli mi?
ben de ortodontik tedavi görüyorum, tellerim takılalı 1 ay oldu doktorum tahminen 10-11 ay tedavi süreci öngördü. bir ay geçmesine rağmen hala çok zorlanıyorum yemek yiyemiyorum hiç, ayrıca teller ağzımda tahribat yaptı. ama sonucunu düşünerek katlanıyorum tüm bunlara inşallah benim için de sizler için de güzel sonuçlar olur :))
çok teşekkür ederim cemrem :)
senin kaç ay oldu?
tatlım benimkisi uzun bi hikaye kısaca şöle
ben 18 yaşında taktırdım teli 20 yaşında çift çene ameliyatı oldum ( bende çene kayması vardı )24 yaşında tellerim çıktı şuan 30 yaşındayım
yani anlıcan uzunnnnnnnnn bi ortodonti tedavisi gördüm
ama ne olursa olsun çekilen acılara değiyo bunu unutmayın
gerçekten uzn bir süreçmiş, sonunda değdiyse önemli olan bu değil mi :) bende 26 yaşındayım 27 belki ama 28de çıkar sanırım. 1 yılda biter diye kendimi ümitlendirmek istemiyorum, hatta dayanabilirsem tedavi bittikten sonra iki üç ay daha takmayı düşünüyorum tekrar kaymasından korktuğum için.
deydi cnm hemde nasıl deydi
evet cnm tel uzun süre kalabiliyo ağızda tabiki zorlannıyo bazen insan ama sonucu görünce iiki dayanmışım diyeceksin
olsun tak korkma sonra sorun yaşanmıyo ben yaşamadım hamdolsun ve sende yaşamazsın inş sonunda
bende pazartesi taktıracağım kısmetse hatta bugün sapasağlam iki dişimi yolcu ettim. dilim sürekli o boşluğa takılıyor sanki mıknatıs gibi1 ay alışması için normal hatta biraz uzun bi süre galiba, doktoruna bi sorsan da boşuna acı çekmesen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?