Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

senin adına çok sevindim özdencan. darısı başıma. henüz yolun çok başındayım ama neyse. Sabiteleyici verdi mi doktorun?

merhaba arkadaşlar bende diş teli kullanan ve diş hastanesinde çalışan biri olarak deneyimlerimi paylaşmak istedim, benim üst çene ön iki dişim geride onların yanındakiler ise öndeydi yaklaşık 2 ay oldu takılalı ve 3 defa kontrol için gittim şuan belki inanmıcaksınız ama 4 ekimde tellerim çıkacak yani 3 ayda dişlerim düzeldi evet şaka gibi ama doktorum çok iyi bir ortodontist işini gerçekten çok iyi yapıyor. gelelim tedaviye teller takılırken hiç bir şey hissedilmiyor evet ama takıldıktan sonra diliniz dudaklarınız çok zorlanıyor ağzınız bir müddet kabul etmekte zorlanıyor telleri benim yara problemim olmadı ama ilk 1 hafta hiç bişey yiyemedim çünkü ilk günden itibaren dişler hareket etmeye başlıyor ve çok sızlıyor sürekli sıvı şeyler tükettim ama ikinci hafta hiç bir problem olmadı hatta cips bile yedim :) braketleri koparmamak çok önemli yani dikkatli yemek bişeyleri ıssırmamak çok önemli bu tedavide eğer kırarsanız tedaviniz uzuyor :/ bol gargara yapmak çok ii geliyor özellikle ben listerine gargara kullandım çok faydasını gördüm şuan üst çenemdeki dişlerim dümdüz sıralanmış durumda alt çeneme taktırmak istemedim o yüzden 1 aya kadar çıkıyor tellerim. aklınıza takılan bir şey olursa seve seve cevaplarım :)

gerçekten süper inanamıyorum ya ne kadar şanslısın maşallah :) gözün aydın :))))

ne kadarr güzel yaa bende istiyorum artık mutluluktan ucmak istiyorum ama hala var benm... cok sabırsızlanıyorum bu ara ve kendmi hc güzel hissetmiorum birde sanki böle inci gbi olmayacakmış gbi gelio..kalın tele gecti artık doktorum 18 lik dedi sanırım bundan kalın 2 tel daha var..bunlar ssnırım son asamalar oldugunu mu gösteriyo acaba bilen var mıı?? cok mutlu oldum adınaa ne kadar güzel olmuşsundur kmbilirr :)

çok güzel olmuş. keşke benimkiler de 3 ayda çıksa. benim de sadece üst çenede 1 dişim önde olduğu için tel taktırdım. Yer açılsın diye bir dişimi çekti doktor. O dişin yeri dolana kadar en az 6 ay geçer diye düşünüyorum. Bugün 6. günüm ve dişlerimde değişiklikler farkettim. Umarım dişlerim çok çabuk yerine oturur.

süper gerçekten benim sorunum öyle ön dişimin yanındaki dişler öndeydi benimde 2 ay oldu sadece üste taktırdım keşke benim de hemen çıksa ama daha aynı hizaya bile gelemediler çok şanslısın

merhaba kızlar, çok mutluyum çok.. 2009dan beri bekliyorum diş teli takdırabilmek için..

sonunda yaptırabiliyorum hemde kahraman doktorum barış bey e. (barış ünlü), burdan da arkadaşlarımdan aldığım tavsiyeler ile çok araştırdık (maddi olarak çok zorlanacaktık) ama yine de gönlümüz barış bey de kaldı, araştırmama yardımcı olan fikir veren arkadaşlarıma çok teşekkür ederim..

kuzenimle birlikte başlayacağız, yarın iki c.tesi günü iki dişim çekilecek. pazartesi de teller takılacak. çoğu insanın öfleye püfleye taktırdığı şeyi bu kadar mutlulukla karşılamakta ayrı bir olay

değişim başladığında hemen foto koyacağım..

cnm bende tel takmış biri olarak sana sağlıklı güzel dişler dilerim

Ben de bekliyorum yıllardır umarım bana da kısmet olur..Hayırlısı olsun sizin için.

Ne kadara anlaştınız? Toplam 4 diş fazla değil mi? Yirmi yaş dişler mi yoksa diğer dişler mi çekilecek? Şeffaf mı taktıracaksınız?

Bir de kendisine ilk muayene için gitmek ücretli mi?

ben de ortodontik tedavi görüyorum, tellerim takılalı 1 ay oldu doktorum tahminen 10-11 ay tedavi süreci öngördü. bir ay geçmesine rağmen hala çok zorlanıyorum yemek yiyemiyorum hiç, ayrıca teller ağzımda tahribat yaptı. ama sonucunu düşünerek katlanıyorum tüm bunlara inşallah benim için de sizler için de güzel sonuçlar olur :))

inşallah yakın zamanda taktırırsın sende.. bende o kadar çok bekledimki sabırla inanamazsın.. şimdiye çoktan düzelmişti yani.. herşeyin hayırlısı..

ben 6.200 ödeyeceğim, tabiki fiyat her hastaya duruma göre değişiyor. benim gittiğim yer ortalamaya göre biraz pahalı kalıyor ama naparsın işde illaki barış bey olsun dedik, çünkü o bizim süper kahraman doktorumuz

aslına bakarsan toplamda 4 diş değil 8 diş diyebiliriz hemen korkma ama , 4 diş 20lik dişlerim. onların tedavi olsun olmasın mutlaka alınmaları gerekiyordu zaten çünkü çıkacak alanları yoktu ve dişlerime daha çok zarar veriyorlardı. kalan 4 diş de yine mutlaka çekilmeliydi o da şunun için; benim ağız yapım küçük ama dişlerim maşallah mısır koçanı gibi :) yer olmadığı için hep üst üste, onlara yer açılmalıydıki yerleşebilsinler..

tellerim şeffaf.. ilk muayne ücretli değil.

umarım yardımcı olabilmişimdir..

bende pazartesi taktıracağım kısmetse hatta bugün sapasağlam iki dişimi yolcu ettim. dilim sürekli o boşluğa takılıyor sanki mıknatıs gibi 1 ay alışması için normal hatta biraz uzun bi süre galiba, doktoruna bi sorsan da boşuna acı çekmesen

çok teşekkür ederim cemrem :)

senin kaç ay oldu?

tatlım benimkisi uzun bi hikaye kısaca şöle
ben 18 yaşında taktırdım teli 20 yaşında çift çene ameliyatı oldum ( bende çene kayması vardı )24 yaşında tellerim çıktı şuan 30 yaşındayım
yani anlıcan uzunnnnnnnnn bi ortodonti tedavisi gördüm
ama ne olursa olsun çekilen acılara değiyo bunu unutmayın

Son düzenleme:

gerçekten uzn bir süreçmiş, sonunda değdiyse önemli olan bu değil mi :) bende 26 yaşındayım 27 belki ama 28de çıkar sanırım. 1 yılda biter diye kendimi ümitlendirmek istemiyorum, hatta dayanabilirsem tedavi bittikten sonra iki üç ay daha takmayı düşünüyorum tekrar kaymasından korktuğum için.

deydi cnm hemde nasıl deydi
evet cnm tel uzun süre kalabiliyo ağızda tabiki zorlannıyo bazen insan ama sonucu görünce iiki dayanmışım diyeceksin
olsun tak korkma sonra sorun yaşanmıyo ben yaşamadım hamdolsun ve sende yaşamazsın inş sonunda

sevgili kk bayanları ortodonti tedavisi sanıldığı kadar zor bir iş değil eğer isterseniz herkonuda yardımcı olabilirim sorularınızı sorabilirsiniz özel bi muayenehanemiz var ve bir sürü hastaya uzman hekimlerimiz tarafından ortodonti tedavisi uyguladık.bende bir diş teknisyeniyim

bugün 2 dişim çekildi artık istesemde geri dönemem. gerçi istmeiyorumda dönmeyi :) ben bu yola baş koydum

karşılaştığım zorluklarda biliyorumki sizler bilgilerinizi paylaşarak yardımcı oluyorsunuz, o yüzden de o konuda da içim rahat açıkçası..

canım doktorum ilk bir hafta ağrı olabileceğini söylemişti zaten, ama bireysel farklılıklar da olabileceğini söyledi benim asıl problemim dişlerimde değil, ağzımın içinde oluşan aşınmalardan dolayı sıkıntı çekiyorum ama ilk günlerde daha fazlaydı şikayetlerim biraz daha hafifledi gibi:) ayrıca benden diş de çekilmedi hafif bi çarpıklık vardı önlerde onu da araları aşındırarak düzelteceğini söyledi doktorum bakalım umarım herşey yolunda gider :) senin için de iyi olur umarım:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…