Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Evet mutlaka foto koyacağım ama alttaki implatımın da yerleşmesini ve sıfır kilometre dişlerimi göstermek istedim:) Hiç üzme kendini, öyle bir zaman geliyor ki "aaa bitti mi" deniliyor, öyle ya da böyle bu iş bitecek ve emin ol harikaaa dişlere ve gülüşlere sahip olacaksın, ben de off o kadar zaman geçer mi diyordum, evet geçti, sen olayın akışına bırak kendini:) gerisini boşver, tadını çıkar...

senin adına çok sevindim özdencan. darısı başıma. henüz yolun çok başındayım ama neyse. Sabiteleyici verdi mi doktorun?
Çoook teşekkür ederim, evet darısı ve daha daaa güzelleri olsun sizin için. İlk hafta beyazlatmam olacağı için damak retainer kullandım, dün de sabit retainerım takıldı.

Olacak emin ol süper olacak, bittiğinde rengini beğenmezsen beyazlatma yaptırırsın ve muhtemen dişlere sahip olursun, hiiiç merak etme. Tel konusunu bilmiyorum keza benim çok baskılamaya gerek duyulmadan tedavim oldum.

Şimdiden tebrik ederim, diş çekimin neden yapılıyor?

Retainer aşamasında olduğum için araştırdıklarımı, doktoruma sorduklarımı yazayım istedim kızlar...Özetle hem sabit (diş arkası) hem de şeffaf retainerı kullanımdım, şeffaf çok zor, o nedenle uzun soluklu kullanım için bana eziyetli geldi. Sabit retainer ise neredeyse hiiiç rahatsız etmiyor, zaten hafif bombeli ve yuvarlak bir formu var, o yüzden ağızda olduğunu şimdiden unuttum.
Amerikada ve Türkiye'de doktorların çoğu retinerın önür boyu ağızda kalmasını öneriyorlar. Bazı hekimler 2-3 sene sonra çıkarıyorlar ancak çok büyük ihtimalle yfak deformayonlar yaşanıyormuş. Benim doktorum kendi dişinde gösterdi, 6 sene kullandıktan sonra, tamamen başka bir rahatsızlık nedeniyle üst retinerını çıkarmış, evet çok hafif olmakla birlikte dün gördüm kayma olmuş. Zaten doktorum da şimdiye kadar hep ikna ettim hastalarımı ve retainerlarını çıkarttırmadım, isteyeni de ikna ettim diyor, zaten o kadar işinin ehli ve hoş bir bayan ki kolay kolay hayır denmez:))))

Neyse ben de belki çıkarırırım diyordum, gerçi gelecek ne gösterir bilemiyorum ama normal şartlarda sanırım bu minik arkadaşlarla ömür boyu beraber olacağım:)

Ayrıca yine geçen hafta tamamen benim salaklığıma:) evet fındık yerken azı dişimin kökünü parçalamıştım, kaybettiğim ve çekmek zorunda kaldıkları dişimin yerine implant kondu. Sorunuz olursa memnuniyetle cevaplarım.

Güzel bilgiler için teşekkür ederim. Ben diş beyazlatma işlemini merak ettim okuduğum ve duyduğum bilgiler doğrultusunda diş beyazlatma işlemi dişlerde hassasiyet sorunu yaşatıyormuş o konuda biraz tereddütlerim var açıkçası sen nasıl bir yol izledin açıklarsan sevinirim:)

Evet ben de öyle okudum, doktorum da uyardı, beyazlatma günü ve ertesi gün hassasiyet olabilir diye. Ancak ben hiç bir sıkıntı yaşamadım, hatta istemsiz olarak eve gelince dolaptan soğuk soğuk su içtim o bile etkilemedi. Anak bu biraz da dişin ve diş etinin yapısıyla alakalıymış. Benim diş etlerim iyi durumda, dişlerimde de dolgu falan pek yoktur, bundan kaynaklanıyor olabilir.

Ancak yine de o kadar iyi bir netice aldım ki birkaç günlük hassasiyet riskini göze almakta fayda var:)

özdencan..İmplantın takılması ne kadar sürdü acaba?Ortodonti ile implant birarada mı yürüyor? Benim de üç dişim ölü diş olduğundan çekilmesi gerekiyor.Diş teli de taktırmam gerek.İlk başta hangisini yaptırmalıyım?

Ortodonti ve implant bir arada ilerledi. Braketlerimin çıkışına doğru boşluğa iki doktorum da "uygundur" diyince kökünü yaptık. Şu anda 1,5 aylık bekleme süremdeyim, o nedenle de alt braketlerim hala duruyor. Eğer çıkarırsak o boşluğa doğru bir kayma olabilir, e retinerımı bile yerleştirsek boşluktan sonraki dişlerimde kayma olabilir, o nedenle implatımın üst parçası da yerleşene kadar braketlerim kalacak.

Bende olan sıralamayı söyleyim, sorunlu dişim çekildi, 2-3 hafta iyileşmesini bekledik, braketlerim takıldı, ortodontik tedavinin sonuna doğru, dişlerim tam olarak yerleştikten sonra ve braketlerimin çıkışına çok az kala hadi bakalım implantı yapıyoruz dedik. Ama burada ben 1 seneden fazla sol alt arka azı dişim olmadan yaşadım. Sende 3 diş olmadan biraz sıkıntı yaratabilir, bunu mutlaka mutlaka doktorunla çok detaylı konuş bence. Çünkü tek bir diş eksiği bile açıkçası beni çok zorladı, kaldı ki benim şansım görğnmeyen bir yerde idi...

Senin hangi dişlerin, bir de doktorun kim?(sakıncası yoksa)

Ben daha herhangi bir doktora gitmedim malesef maddi imkansızlıklardan dolayı,ne zaman başlayacağım da muallak.
Benim önden sağdan 6.diş soldan 5.diş,alttan ise soldaki 6.diş çekilmesi gerekiyor.Güldüğüm zaman belli olan dişler malesef.
O kadar çok sorun var ki dişlerimde

dişlerinizi kayseride mi yaptırdınız? ben de kayserideyim tel taktırmayı düşünüyorum dr. arayışındayım henüz, o yüzden kayseriliyim deyince sorayım dedim:)

geçmiş olsun, bir an önce başla yavaş yavaş ödersin, ne kadar erken başlarsan o kadar erken biter ....Çok çok çok geçmiş olsun...

Bugün tel tedavisine karar verdim ve haftaya salı günü tedavime başlanacak:) alttan 3 dişime de implant yaptıracağım. tel tedavisi hep uzun sürüyor vs. diye diye erteledim yaptırmadım bugüne kadar, çok pişmanım daha erken yaptırmadığıma. ama bu sefer kararımı verdim, zaman öyle çabuk geçiyor ki eğer daha önce niyetlendiğimde yaptırsaydım şimdiye dişlerim istediğim gibi olmuştu diyorum hep kendi kendime. bu sefer ertelemeyeceğim en yakın zaman için randevu istedim, inşallah tedavi sürecim kolay ve başarılı geçer. ve inşallah düğünüme yetişecek düzgün dişlerim:)

bende yaptırsaydım şimdiye düzelmişti diyorum ama benimki maddi olanaksızlıktan olmadı.. bende yeni bşaladım daha dün takıldı tellerim. yani telelrimin bi kısmı süper kahraman doktorcum hepsinin birden ağır geleceğini düşündüğü için bir başlangıç yaptı sadece. bu haliyle bile yeterince zor iyikide böyle yapmış. bişey çiğneyemiyorum, teller hep dilime takılıyo. ama arkadaşlarımın deneyimlerine göre 1-2 haftaya bu durum düzelecek.:13:

ozdencan dişlerimin çekilme sebebi ağzımın çok küçümen olması , üst üste çıkmışlardı darlıktan çekilmeden asla olmazdı.

Ne kadar güzel hayırlı olsun inşallah istediğiniz gibi dişlere sahip olursunuz.Benim de aynı şekilde üç dişime implant gerekiyor.Diş teli tedavisi ile birlikte mi yapacaklar implantı? Nasıl işleyecek süreç öğrendiniz mi?

teşekkür ederim, inşallah hepimiz sağlıklı düzgün dişlere sahip oluruz. boş dişlerimden biri daha çok yeni çekildi 2 hafta kadar oluyor, o yüzden onun için 2 ay kadar beklemem gerekiyormuş. bugün hem tel için görüştüm hem de implant için. röntgen çekildi öncelikle damağımın uygun olup olmadığına baktılar. tel tedavim başladıktan sonra kontrollere gittiğimde implantlarda başlayacak inşallah. ikisinin birlikte yapılmasının bir sakıncası yokmuş. hatta ortodontistim implant yapılmazsa üstteki dişler sarkar dedi, bir an önce yapılması iyi olur dedi.

ben de heyecanlı ve tedirginim, bi başlasaydı tedavi. ilk zamanlar eminim zorluk çekilecek:/ alışmak zor olacak ama napalım zaman öyle hızlı geçiyor ki, sonuca odaklanıp sabretmek lazım:) ben de maddi olarak beklettim, aslında birazda ihmalkarlık yaptım çalışıyordum taksitle falan bir şekilde yaptırabilirdim. ama işte çalışırken de insan en önemli sorunu olduğunda bile kendine zaman ayıramıyor... sizin dişlerinizin şu anki durumu nasıl çok mu eğri, ne kadar zamanda düzelir dedi doktorunuz?

benim dişimin biri damağımda yani aklım ermiyor o nasıl öne gelecek diye. doktorum kesinlikle düzelir inci gibi olur dişlerin dedi, bilmiyorum doktoruma çok güvendim motive ediyor insanı. umarım tedavimiz kısa, eziyetsiz ve başarılı geçer:)

Yeni tel taktıranlar var görüyorum ki Hayırlı olsun hepinize, umarım sorunsuz bir tedavi süreci atlatıp mükemmel dişlere sahip oluruz hep beraber Benim de 3. ayım..

Yeni tel taktıranlar var görüyorum ki Hayırlı olsun hepinize, umarım sorunsuz bir tedavi süreci atlatıp mükemmel dişlere sahip oluruz hep beraber Benim de 3. ayım..

teşekkürler:) benim haftaya takılacak teller henüz takılmadı. sizin nasıl gidiyor tedaviniz, 3 ayda gözle görülür bir değişiklik oldu mu? :)

teşekkürler:) benim haftaya takılacak teller henüz takılmadı. sizin nasıl gidiyor tedaviniz, 3 ayda gözle görülür bir değişiklik oldu mu? :)

Kesinlikle var Yamukluklarım büyük oranda düzeldi.. Zaten fazla bir problem yoktu tedavim en fazla 1 sene sürecek..

ordinaryday
özelden mesaj atamıyorum

ben çapa ortodonti kliniğindende doktorumdanda çok memnunum. benimde önde eksik dişlerim var o yüzden aralıklar vardı önce damak büyütme yaptılar 3 ay. şimdi tel kullanıyorum hem altta hem üstte
tel tedavim bittikten sonra 3 tane implant yapılacak
tavsiye ederim

damak genısletmeyı amelıyatlı mı oldunuz ?

Çok teşekkür ederim sağolun cevap için..Benim de aynı şekilde 3 tane implant taktırmam lazım.Hayırlısı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…