Tebrik ederim darısı başımıza, bir resim koyabilir misin? moral olması açısından. Bu arada benim tedavim çok yavaş ilerliyor diş boşlukları çok zor doluyor altlar biraz yaklaştı ama üstler hala çok açık:S 9 ay oldu biraz ümitsizliğe kapıldım açıkçası:18: Dr 2 yıl dedi ama sabretmek gerçekten çok zor
Çoook teşekkür ederim, evet darısı ve daha daaa güzelleri olsun sizin için. İlk hafta beyazlatmam olacağı için damak retainer kullandım, dün de sabit retainerım takıldı.senin adına çok sevindim özdencan. darısı başıma. henüz yolun çok başındayım ama neyse. Sabiteleyici verdi mi doktorun?
Olacak emin ol süper olacak, bittiğinde rengini beğenmezsen beyazlatma yaptırırsın ve muhtemen dişlere sahip olursun, hiiiç merak etme. Tel konusunu bilmiyorum keza benim çok baskılamaya gerek duyulmadan tedavim oldum.ne kadarr güzel yaa bende istiyorum artık mutluluktan ucmak istiyorum ama hala var benm...cok sabırsızlanıyorum bu ara ve kendmi hc güzel hissetmiorum birde sanki böle inci gbi olmayacakmış gbi gelio..kalın tele gecti artık doktorum 18 lik dedi sanırım bundan kalın 2 tel daha var..bunlar ssnırım son asamalar oldugunu mu gösteriyo acaba bilen var mıı?? cok mutlu oldum adınaa ne kadar güzel olmuşsundur kmbilirr :)
Şimdiden tebrik ederim, diş çekimin neden yapılıyor?merhaba kızlar, çok mutluyum çok.. 2009dan beri bekliyorum diş teli takdırabilmek için..
sonunda yaptırabiliyorum hemde kahraman doktorum barış bey e. (barış ünlü), burdan da arkadaşlarımdan aldığım tavsiyeler ile çok araştırdık (maddi olarak çok zorlanacaktık) ama yine de gönlümüz barış bey de kaldı, araştırmama yardımcı olan fikir veren arkadaşlarıma çok teşekkür ederim..
kuzenimle birlikte başlayacağız, yarın iki c.tesi günü iki dişim çekilecek. pazartesi de teller takılacak. çoğu insanın öfleye püfleye taktırdığı şeyi bu kadar mutlulukla karşılamakta ayrı bir olay
değişim başladığında hemen foto koyacağım..
Retainer aşamasında olduğum için araştırdıklarımı, doktoruma sorduklarımı yazayım istedim kızlar...Özetle hem sabit (diş arkası) hem de şeffaf retainerı kullanımdım, şeffaf çok zor, o nedenle uzun soluklu kullanım için bana eziyetli geldi. Sabit retainer ise neredeyse hiiiç rahatsız etmiyor, zaten hafif bombeli ve yuvarlak bir formu var, o yüzden ağızda olduğunu şimdiden unuttum.
Amerikada ve Türkiye'de doktorların çoğu retinerın önür boyu ağızda kalmasını öneriyorlar. Bazı hekimler 2-3 sene sonra çıkarıyorlar ancak çok büyük ihtimalle yfak deformayonlar yaşanıyormuş. Benim doktorum kendi dişinde gösterdi, 6 sene kullandıktan sonra, tamamen başka bir rahatsızlık nedeniyle üst retinerını çıkarmış, evet çok hafif olmakla birlikte dün gördüm kayma olmuş. Zaten doktorum da şimdiye kadar hep ikna ettim hastalarımı ve retainerlarını çıkarttırmadım, isteyeni de ikna ettim diyor, zaten o kadar işinin ehli ve hoş bir bayan ki kolay kolay hayır denmez:))))
Neyse ben de belki çıkarırırım diyordum, gerçi gelecek ne gösterir bilemiyorum ama normal şartlarda sanırım bu minik arkadaşlarla ömür boyu beraber olacağım:)
Ayrıca yine geçen hafta tamamen benim salaklığıma:) evet fındık yerken azı dişimin kökünü parçalamıştım, kaybettiğim ve çekmek zorunda kaldıkları dişimin yerine implant kondu. Sorunuz olursa memnuniyetle cevaplarım.
Güzel bilgiler için teşekkür ederim. Ben diş beyazlatma işlemini merak ettim okuduğum ve duyduğum bilgiler doğrultusunda diş beyazlatma işlemi dişlerde hassasiyet sorunu yaşatıyormuş o konuda biraz tereddütlerim var açıkçası sen nasıl bir yol izledin açıklarsan sevinirim:)
özdencan..İmplantın takılması ne kadar sürdü acaba?Ortodonti ile implant birarada mı yürüyor? Benim de üç dişim ölü diş olduğundan çekilmesi gerekiyor.Diş teli de taktırmam gerek.İlk başta hangisini yaptırmalıyım?
ortodontik tedavi görenler için bütün fırçaların en uzun ömrü 3 ay sonuçta , ipananın ucuz fırçaları oluyo bende toplu alıyorum..zaten teller yıpratıyor 45günde değiştiriyorum.
yoksa 2 yıl boyunca para dayanmazkayserili damarım tutuyo bazen
ilk teller takıldığında en kalitelisinden macun ve fırça almıştım 2 kez aldım sonra pess dedim :)))
ben arayüz fırçası kullanmadım hiç gerek kalmıyo iyice temizliyorum yanlız oral b nin diş ipi var nane aromalı ondan kullanıyorum aklıma estiği zaman bu genelde pazar günleri oluyo işten anca fırsat bulabiliyorum..
şu andada forevey'in aloe veralı diş macununu kullanıyorum memnunum öyle işte..
Ben daha herhangi bir doktora gitmedim malesef maddi imkansızlıklardan dolayı,ne zaman başlayacağım da muallak.
Benim önden sağdan 6.diş soldan 5.diş,alttan ise soldaki 6.diş çekilmesi gerekiyor.Güldüğüm zaman belli olan dişler malesef.
O kadar çok sorun var ki dişlerimde
Bugün tel tedavisine karar verdim ve haftaya salı günü tedavime başlanacak:) alttan 3 dişime de implant yaptıracağım. tel tedavisi hep uzun sürüyor vs. diye diye erteledim yaptırmadım bugüne kadar, çok pişmanım daha erken yaptırmadığıma. ama bu sefer kararımı verdim, zaman öyle çabuk geçiyor ki eğer daha önce niyetlendiğimde yaptırsaydım şimdiye dişlerim istediğim gibi olmuştu diyorum hep kendi kendime. bu sefer ertelemeyeceğim en yakın zaman için randevu istedim, inşallah tedavi sürecim kolay ve başarılı geçer. ve inşallah düğünüme yetişecek düzgün dişlerim:)
Bugün tel tedavisine karar verdim ve haftaya salı günü tedavime başlanacak:) alttan 3 dişime de implant yaptıracağım. tel tedavisi hep uzun sürüyor vs. diye diye erteledim yaptırmadım bugüne kadar, çok pişmanım daha erken yaptırmadığıma. ama bu sefer kararımı verdim, zaman öyle çabuk geçiyor ki eğer daha önce niyetlendiğimde yaptırsaydım şimdiye dişlerim istediğim gibi olmuştu diyorum hep kendi kendime. bu sefer ertelemeyeceğim en yakın zaman için randevu istedim, inşallah tedavi sürecim kolay ve başarılı geçer. ve inşallah düğünüme yetişecek düzgün dişlerim:)
Ne kadar güzel hayırlı olsun inşallah istediğiniz gibi dişlere sahip olursunuz.Benim de aynı şekilde üç dişime implant gerekiyor.Diş teli tedavisi ile birlikte mi yapacaklar implantı? Nasıl işleyecek süreç öğrendiniz mi?
bende yaptırsaydım şimdiye düzelmişti diyorum ama benimki maddi olanaksızlıktan olmadı.. bende yeni bşaladım daha dün takıldı tellerim. yani telelrimin bi kısmı süper kahraman doktorcum hepsinin birden ağır geleceğini düşündüğü için bir başlangıç yaptı sadece. bu haliyle bile yeterince zor iyikide böyle yapmış. bişey çiğneyemiyorum, teller hep dilime takılıyo. ama arkadaşlarımın deneyimlerine göre 1-2 haftaya bu durum düzelecek.:13:
ozdencan dişlerimin çekilme sebebi ağzımın çok küçümen olması, üst üste çıkmışlardı darlıktan çekilmeden asla olmazdı.
Yeni tel taktıranlar var görüyorum kiHayırlı olsun hepinize, umarım sorunsuz bir tedavi süreci atlatıp mükemmel dişlere sahip oluruz hep beraber Benim de 3. ayım..
teşekkürler:) benim haftaya takılacak teller henüz takılmadı. sizin nasıl gidiyor tedaviniz, 3 ayda gözle görülür bir değişiklik oldu mu? :)
Ne kadar güzel hayırlı olsun inşallah istediğiniz gibi dişlere sahip olursunuz.Benim de aynı şekilde üç dişime implant gerekiyor.Diş teli tedavisi ile birlikte mi yapacaklar implantı? Nasıl işleyecek süreç öğrendiniz mi?
ordinaryday
özelden mesaj atamıyorum
ben çapa ortodonti kliniğindende doktorumdanda çok memnunum. benimde önde eksik dişlerim var o yüzden aralıklar vardı önce damak büyütme yaptılar 3 ay. şimdi tel kullanıyorum hem altta hem üstte
tel tedavim bittikten sonra 3 tane implant yapılacak
tavsiye ederim
ordinaryday
özelden mesaj atamıyorum
ben çapa ortodonti kliniğindende doktorumdanda çok memnunum. benimde önde eksik dişlerim var o yüzden aralıklar vardı önce damak büyütme yaptılar 3 ay. şimdi tel kullanıyorum hem altta hem üstte
tel tedavim bittikten sonra 3 tane implant yapılacak
tavsiye ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?