kızlar daha öncede yazdım buraya tellerim takıldıktan sonra dişlerim sarardızaten yapı olarak tam beyaz değildir dişlerim.tellerden önce sabah akşam fırçalardım tellerden sonra elimde fırçayla gezmeye başladım resmen ama sarardılar.kahve ve sigara çok içerim ama tel takılmadan öncede içerdim.doktorum teller çıkınca temizlencek merak etme diyo ama ya böyle kalırsa düzgün dişlerim olacak die sevinirken şimdide sarılığında açamıcam ağzımı öffff
kızlar daha öncede yazdım buraya tellerim takıldıktan sonra dişlerim sarardızaten yapı olarak tam beyaz değildir dişlerim.tellerden önce sabah akşam fırçalardım tellerden sonra elimde fırçayla gezmeye başladım resmen ama sarardılar.kahve ve sigara çok içerim ama tel takılmadan öncede içerdim.doktorum teller çıkınca temizlencek merak etme diyo ama ya böyle kalırsa düzgün dişlerim olacak die sevinirken şimdide sarılığında açamıcam ağzımı öffff
kızlar bende yeni tedaviye başladım üst çenem dar olduğu için ilk önce damaklık taktım dün ama konuşmam çok bozuk doktor alışırsın dedi ama acaba ne zamana konuşmam daha iyi olur ki
dilin damağın yeni durumuna henüz alışmadığı için konuşman bozuldu. çok sürmez düzelmesi merak etme dil vücutta değişikliklere en çabuk uyum sağlayan organ. 1 2 güne kadar normale döner.. gerçi tam anlamı ile eskisi gibi olmaz ister istemez sonuçta damağın üzerinde bir şey var artık sesin yansımasını değiştirecek. ama sen daha rahat konuşmaya ve çıkan sese alışmaya başlayacaksın.
evet cnm bende 6 sene tel taktım gerçekten çıkınca sap sarı oluyo dişler bende daima yanımda fırçamla gezdim meyve suyu içsem gider fırçalardım
ama nafile oluyo sonra teller çıktı ara ara işte sararmaya bağlı olarak dişleriniz temizleniyo sonra hiç sarılık kalmıyo
korkma düzeliyo cnm
Yediklerimizde bulunan bakteriler dişlerde çürüğe sebep oldukları gibi renklenmeye de sebep olurlar. Bu bakteriler dişler üzerinde buldukları bütün girinti çıktılara her yüzeye yapışırlar. Dişlere tel takıldığı zaman bu bakterilere yapışmak için daha çok alan oluşur. Hem diş teli, hem telin dişe tutunmasını sağlayan yapıştırıcısı vs. Bu süre içinde her yemekten sonra normal diş fırçasının yanında ara yüz fırçaları kullanmanız bakterilerin temizlenmesine yardım eder. Yine de tellerin varlığı dişlerinizi biraz daha sarartır bu normaldir. Telleriniz çıkarıldığı zaman, bazen ara seanslarda da diş taşı temizliği ve parlatma yapılması dişlerinizi kendi rengine döndürecek merak etmeyin. Çok rahatsız olursanız hekiminizden tel değiştirdiği seansta diş taşı temizliği de yapılmasını isteyin.
Kola içmeyin, çay kahve sigarayı azaltın.
Geçmiş olsun :)
kızlar bende yeni tedaviye başladım üst çenem dar olduğu için ilk önce damaklık taktım dün ama konuşmam çok bozuk doktor alışırsın dedi ama acaba ne zamana konuşmam daha iyi olur ki
yemek problemim yok da takıp çıkarmaya çok üşeniyorum evde kolay da bu iş okulda dezenfekte etmek için zorlanıcam heralde,şuan tek derdim konuşmak aslında,önerilerini dikkate alcam dayanamam agız kokusunaHehe:)) seni cok iyi anlıyorum çünkü suan bende de damaklik var :) 1ay 10 gündür takiyorum hatta. İlk 1 hafta sadece çorba icebildim ama 1 haftada alisirsin. Konuşman da 10 güne iyileşir. Sadece cok hafif G,S,K harflerini söylerken belli ediyo kendini :)
Yalnız sunu söyleyeyim; ağız kokusu yapmaması icin mutlaka ağız gargarasi kullan dişlerini fırçaladiktan sonra. Suan benimle aynı kaderi paylaşan birine rastlamak güzel oldu :)
geçmiş olsun cnm ende damaklık taktım seninki nasıl enim ki 4 dişe takılıydı çaprazlama
hakikaten konuşma zor oluyo zamanla alışırsın cnmbenimde üst çenem dardı düzeldi şükür sende düzelirsin inş
ondan önemlisi kahve, çay, kola gibi renk bırakan içecekleri bırakman, yoksa ne kadar arayüz ve ortodontik fırça kullanırsan kullan fark etmezteşekkür ederim kızlar umarım çıkınca eski beyazlığına kavuşurlar.ben ara yüzü günde iki kere kullanıyodum daha sık kullanmalıyım demekki.
tedaviye yeni başlayan arkadaşlara hayırlı olsun diyorum :)
yaaa hayırr o kadar çok ağrı yok, gözünü korkutma valla abartılacak bir durum değil, zaten hamilelikte minoset kullanabiliyorsun o da ağrını geçirmeye gani gani yeter hiiiç sıkma canını. tebrik ederim ayırca:)üst dişlerden sonra alt dişlere tel takılıcaktı ama hamile olduğumu öğrendim
bu yüzden doktorum 2 ay ileriye aldı tedavıyı
3. aydan sonra takalım cok ağrıcak alt teller dedi
umarım sorun yaşamam acısına dayanırım
nerede yaptıracağına bağlı ama çok çok abartı bir fiyat değil, elbette daha uygununu bulabilirsin ama önemli olan içine sinmesi...kızlar ben sadece üst çene için tel fiyatı aldım porselen braket 2000 dolar dedi sizce nasıl bana fazla geldi ve çok moralim bozuldu
nerede yaptıracağına bağlı ama çok çok abartı bir fiyat değil, elbette daha uygununu bulabilirsin ama önemli olan içine sinmesi...
2000 dolar iyimiş ben izmirde bir prof. a yaptırıyorum 2600 euro dedi ama mecbur kabul ettim.
bende bugün tedaviye başladım. üst çene darlığım vardı bi aparey taktılar sadece arka 2 dişe damağıma uzanıyor tel. Biraz rahatsız ama acı falan yok şimdilik olmasında :) 1 ay sonrada tellerim takılacak inş. herşey yolunda gider. benim üst 20 liklerim çıkmadı diyordum ki film çektirdik ne göreyim. üstte gizlenmişler :) ama uçları çıkmamış. onu tedavi sonunda çektireceğim ileride bozmasın diye artık napalımm..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?