Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

braketlerim yarın takılacaktı ama randevuyu bugüne aldı doktorum. birazdan gideceğim inşallah canım çok yanmaz. porselen istemiştim kızlar daha önce sordum hangisi daha iyidir diye ama kimseden yanıt alamadım. şimdi de cevap alsam da gerçi işlemim bitmiş olacak. metalde iyileşme süresi diğerlerine göre daha kısa oluyormuş galiba ben bir türlü kararımdan emin olamadım.

ne cabuk gecti 9 ay hamile kalsaydim dogurmus olacaktim :)bugun nihayet altlarda tel takildi aciyor sizliyor.dr sorarsan alttlari bana birakti istersden takmayiz dedi cunku cok az bi hbozukluk var.ama dis teli takmadan once bana altlarada lazim demist altta sadce 6 disime tel takti normalmiki bu? usttede iki disim kaldi biri hafif one gelecek digeri biraz one dogru donecek.bakalim dr a sorarsan 4/5 aya cikaririz dedi.allah in zinyle bi duzelsin cok guzel olacak bende diseti kestrien varmi diye sordum hic cvp ggelmedi benim disetleirm gorunyor gulerken dr a sordum oda baska dr lazerle kesiyor dedi iyi olur mu olmazmi bilmiyorum.. duzelince fotograf yukleyecem :)

yemek problemim yok da takıp çıkarmaya çok üşeniyorum evde kolay da bu iş okulda dezenfekte etmek için zorlanıcam heralde,şuan tek derdim konuşmak aslında,önerilerini dikkate alcam dayanamam agız kokusuna

Takip çıkarmak derken? Benim sabit, takip çıkmıyor. Damağimin ortasında bir Demir var. Ortasındaki delikle genişletiliyor damak. Aynı seyden bahsetmiyor muyuz yoksa :)

Arkadaşlar merhaba 23 Yaşındayım 1 yıl öncesine kadar 6 aylık ortodonti tedavisi gördüm. Sabit aparey takılacaktı taşındık kaldı. Şimdi ben sabitleştirmeyi yaptırmazsam sorun olur mu? Oturmuştur artık dişlerim değil mi? Ya da yaptırsam görüntüde ve konuşmada olumsuzluk oluyor mu?

ben daha yeni taktırdım o aşamaya gelmedim sorunuzun cevabını bilmiyorum ama birşey soracağım; 6 ayda düzeldi mi tamamen dişleriniz, tel tedavisine göre kısa bir süre maşallah, önceki durumu nasıldı?

ben daha yeni taktırdım o aşamaya gelmedim sorunuzun cevabını bilmiyorum ama birşey soracağım; 6 ayda düzeldi mi tamamen dişleriniz, tel tedavisine göre kısa bir süre maşallah, önceki durumu nasıldı?

Öncelikle geçmiş olsun.. Önemli birşey yoktu hatta görünürde birşey yoktuda dişlerim yerine tam oturmadığı için çene ağrım vardı. İstersen takalım dedi doktor bende taktırdım :) Mesela üst yada alt dudağınızı elinizle yukarı kaldırdığınızda ön orta dişlerin ayrımı ile dudağın birleştiği çizgi gibi şey aynı hizzada olmalıymış sağlıklı ağız yapısında benim alt dişlerim o çizgiyle aynı yerde değildi o kadar :)

Bilmem ki anlatabildim mi :)

Sizi çok iyi anlıyorum bugün ben de sapasağlam bir dişimi çektirdim moralim bozuldu.1 tane daha çektirmem lazım ama çektirmedim.1 tane dolgum yok çürüğüm yok diye seviniyordum ama diş çekimi için dişlere iyi bakmak yetmiyormuş.Estetik uğruna feda ettim

sağolun kızlar yorum için.bilmiyorum sadece üst dişlerimi yaptırıcam 2000 lira falan bekliyordum 2000 dolar deyince fazla geldi malesef öğrenciyim maddiyat önemli..

Bence sağlıkla ilgili konularda paraya kıymak lazım sonra insan nekadar para dökerse döksün yanlış tedavilerin verdiği tahribatı gideremiyor arkadaşım.Bak ortodontik tedavim için balıkesirden izmire gidiyorum.Diş çekimi gerekiyordu o da masraf olmasın şimdi izmire git gel balıkesirde halledeyim dedim hem adam 150 tl mi aldı hem de dişimi çekeyim derken kırdı içindeki parça ne derece temizlendi bilmiyorum şimdi işin yoksa bir de film çektir.Anlatmak istediğim sağlıkta ucuza kaçmak olmuyormuş ben acı bir tecrübeyle öğrendim aman buraya yazıyorum ki başkasının başına gelmesin doktorunuzu iyi seçin içinize sinsin.Ben bugünkü dişçiden sonra son derece iyi bir ortodontist seçtiğim kanısına vardım.Kıymetini anladım doktorcuğumun 2600 euro bayılcam bu iş için umarım değer nediyelim

kişiden kişiye değişiyor o.. ama benim dişlerim 6 aya tamamen düzeldi diyebilirim, küçük rötuşlar yapıyoruz şimdi..
1 yılım doldu..

kişiden kişiye değişiyor o.. ama benim dişlerim 6 aya tamamen düzeldi diyebilirim, küçük rötuşlar yapıyoruz şimdi..
1 yılım doldu..

Maşallah ne güzel, inşallah benim de kısa zamanda düzelir. daha 2. günüm:) anne babamdan başka kimse görmedi bu halimi, tepkiler nasıl olacak bakalım. arada hayretle bakıyorum tellerime, nasıl düzeltecekler dişlerimi diye, çok ilginç bi tedavi:)

cevabın ıcın cok tesekkurler ıcımı rahatlattın doktorum bıle agrısı usttekılerden fazla olucak dıyınce
dogumdan sonrayamı bıraksam dıye dusunur oldum ılac almayı ıstemıyorum umarım onsuz agrıya dayanabılırım :)

diş eti kenarlarının ayarlanması estetik diş hekimliğinde artık sık kullanılan bir seçenek. diş eti kenarlarının lazerle düzeltilmesi kesilerek düzeltilmesinden daha çabuk iyileşen bir yöntemdir. tel tadvisi sonrası diş etleriniz de düzenlendiği zaman hiç tedavi görmeden kendi doğal dişlerinizin şekli düzgünmüş gibi bir görüntüye sahip olursunuz. tedirgin olmayın. yara iyişelmesi de hızlıdır 1 2 gün de hiç bir şeyiniz kalmaz. :)

hareketli apereylerle yapılan ve arkasından sabitle devam edilecek olan tedavilerde sabit kısmını ihmal ederseniz bir süre sonra dişleriniz eski haline döner.
sabit tel tedavisine ilk başladığınızda konuşmakta zorluk çekebilirsiniz. ama zaten hareketli apereyden bu duruma alışkınsınız çabuk adapte olursunuz.
telleri ağzınızda iken ister istemez görüntü biraz değişiyor tabii ki ama tedaviniz bittiğinde dişlerinizin nasıl görüneceğini aklınıza getirirseniz görüntüye de daha çabuk alışırsınız.

üst dişlerinizin ağrısı dayanamayacağınız kadar çok muydu ? alt çenede kemik üst çeneden daha sert olduğu için dişler hareket ederken biraz daha zorlanır. ağrının daha fazla olmas bu yüzden. ama öyle dayanılmayacak bir ağrı yapmaz endişelenmeyin. dişlerinizi hissedersiniz çenenizde bir baskı hissedersiniz o kadar.. yine de hormonların etkisi ile ağrı eşiğiniz düşmüş olabilir. o zaman da günde 2 kere minoset yada parol kullanabilirsiniz.

tedavi için neden izmir'e gidiyorsunuz bnde balıkesir'deyim ve araştırıyorum yazınızı okuyunca sormak istedim.

üst dişler takıldıgında agrı oldu ve her tel degısımınde 2 3 gun
kıvrandım durdum ama ılac almadım dayandım ılac mumkun mertebe ıcmeyı sevmıyorum
hele şimdi hamıle ıken ıyıce tırsıyorum :) alt dıslerden ust dıslere lastık takılcak benım alt cene gerıde ust dısler ondeydı yukarısı duzeldı
sımdı alt dıslerı bıraz yerınden oynatıcakmıs doktor umarım ılac ıcmeden dayanırım canıma cekerım oyle nazlı degılım bu konulardada
dedıgım gıbı bebek olunca korkuyor ınsan ..

Takip çıkarmak derken? Benim sabit, takip çıkmıyor. Damağimin ortasında bir Demir var. Ortasındaki delikle genişletiliyor damak. Aynı seyden bahsetmiyor muyuz yoksa :)

benim ki takıp çıkmalı belki farklıdır yemek yerken çıkartıyorum aparetin ortasında demir var bende haftada 2 kere çeviriyorum orayı :)

kızlar ben bi de şey sorcam şimdi benim damaklık çıkıyo o yüzden bi gün onu çıkartıp diş taşlarımı temizletsem olur mu ki?dolgularım falan da var zarar gelir mi ki?

kızlar ben bi de şey sorcam şimdi benim damaklık çıkıyo o yüzden bi gün onu çıkartıp diş taşlarımı temizletsem olur mu ki?dolgularım falan da var zarar gelir mi ki?

takıp çıkarılabilen apereyinizi günde belirli bir saat takmanız gerekiyordur. o saatten şaşmadığınız sürece çıkartıp temizlik yaptırmanızın hiç bir zararı yok aksine faydası olur, aperey yüzünden dişler arasına girebilecek besin artıklarının yol açabileceği sararma ve ağız kokusundan kurtulursunuz.
diş taşı temizliği dolgulara ya da kaplamalara herhangi bir zarar vermeyen bir işlemdir.

bende tel tedavim bittikten sonra diş eti operasyonu olacakmışım..bilgis olan var mı kızlar? bunu yapan uzmanların ünvanı nedir? hangi klinikte olur? ücret nasıldır? izmirdeym ben..şeffaf tel kullanıyorumm 14 ay oldu..artık cıksın istiorum ama hala var birde sanki bölee cok güzel bi görünüm olmayackmış gbi gelio bazen.. ortodonti tedavisi olupta memnun olmayan var mıdır ki acaba :) millet cok düzelmiş dio ama ben hala tedirgnm gerci doktorumda daha var dioo..umaarım coook güzel olur cektklerimize değer hepimizinn

üst ön dişlerim aralıklı.tel taktırcam ama doktorum alt dişlerim düzgün olmasına ragmen önce alt dişlere tel takcağını söyledi.alt çenemin geride olmasından mı kaynaklanıyo yoksa tel takılırken önce alt ddişlerdenmi başlanır?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…