yemek problemim yok da takıp çıkarmaya çok üşeniyorum evde kolay da bu iş okulda dezenfekte etmek için zorlanıcam heralde,şuan tek derdim konuşmak aslında,önerilerini dikkate alcam dayanamam agız kokusuna
Arkadaşlar merhaba 23 Yaşındayım 1 yıl öncesine kadar 6 aylık ortodonti tedavisi gördüm. Sabit aparey takılacaktı taşındık kaldı. Şimdi ben sabitleştirmeyi yaptırmazsam sorun olur mu? Oturmuştur artık dişlerim değil mi? Ya da yaptırsam görüntüde ve konuşmada olumsuzluk oluyor mu?
ben daha yeni taktırdım o aşamaya gelmedim sorunuzun cevabını bilmiyorum ama birşey soracağım; 6 ayda düzeldi mi tamamen dişleriniz, tel tedavisine göre kısa bir süre maşallah, önceki durumu nasıldı?
Arkadaşlar dün gittiğimde arka iki dişime halka takıldı ve ikisini birbirine bağlayan damağımdan geçen bir de tel var. bu tel beni çok rahatsız ediyor, hiç birşey yiyemiyorum. eğer sürekli duracaksa ben yapamam böyleo braketler takılmadığı için geçici birşey midir? hani yapıştırıldı ya düşmesinler diye... inşallah geçicidir yoksa bin pişman olurum. zaten dün bir dişim çekildi bugün bir tane daha çekilecek, buna da moralim bozuldu:/
sağolun kızlar yorum için.bilmiyorum sadece üst dişlerimi yaptırıcam 2000 lira falan bekliyordum 2000 dolar deyince fazla geldi malesef öğrenciyim maddiyat önemli..
kişiden kişiye değişiyor o.. ama benim dişlerim 6 aya tamamen düzeldi diyebilirim, küçük rötuşlar yapıyoruz şimdi..ben daha yeni taktırdım o aşamaya gelmedim sorunuzun cevabını bilmiyorum ama birşey soracağım; 6 ayda düzeldi mi tamamen dişleriniz, tel tedavisine göre kısa bir süre maşallah, önceki durumu nasıldı?
kişiden kişiye değişiyor o.. ama benim dişlerim 6 aya tamamen düzeldi diyebilirim, küçük rötuşlar yapıyoruz şimdi..
1 yılım doldu..
yaaa hayırr o kadar çok ağrı yok, gözünü korkutma valla abartılacak bir durum değil, zaten hamilelikte minoset kullanabiliyorsun o da ağrını geçirmeye gani gani yeter hiiiç sıkma canını. tebrik ederim ayırca:)
...
ne cabuk gecti 9 ayhamile kalsaydim dogurmus olacaktim :)bugun nihayet altlarda tel takildi aciyor sizliyor.dr sorarsan alttlari bana birakti istersden takmayiz dedi cunku cok az bi hbozukluk var.ama dis teli takmadan once bana altlarada lazim demist altta sadce 6 disime tel takti normalmiki bu? usttede iki disim kaldi biri hafif one gelecek digeri biraz one dogru donecek.bakalim dr a sorarsan 4/5 aya cikaririz dedi.allah in zinyle bi duzelsin cok guzel olacak bende diseti kestrien varmi diye sordum hic cvp ggelmedi benim disetleirm gorunyor gulerken dr a sordum oda baska dr lazerle kesiyor dedi iyi olur mu olmazmi bilmiyorum.. duzelince fotograf yukleyecem :)
Arkadaşlar merhaba 23 Yaşındayım 1 yıl öncesine kadar 6 aylık ortodonti tedavisi gördüm. Sabit aparey takılacaktı taşındık kaldı. Şimdi ben sabitleştirmeyi yaptırmazsam sorun olur mu? Oturmuştur artık dişlerim değil mi? Ya da yaptırsam görüntüde ve konuşmada olumsuzluk oluyor mu?
cevabın ıcın cok tesekkurler ıcımı rahatlattın doktorum bıle agrısı usttekılerden fazla olucak dıyınce
dogumdan sonrayamı bıraksam dıye dusunur oldumılac almayı ıstemıyorum umarım onsuz agrıya dayanabılırım :)
Bence sağlıkla ilgili konularda paraya kıymak lazım sonra insan nekadar para dökerse döksün yanlış tedavilerin verdiği tahribatı gideremiyor arkadaşım.Bak ortodontik tedavim için balıkesirden izmire gidiyorum.Diş çekimi gerekiyordu o da masraf olmasın şimdi izmire git gel balıkesirde halledeyim dedim hem adam 150 tl mi aldı hem de dişimi çekeyim derken kırdı içindeki parça ne derece temizlendi bilmiyorum şimdi işin yoksa bir de film çektir.Anlatmak istediğim sağlıkta ucuza kaçmak olmuyormuş ben acı bir tecrübeyle öğrendim aman buraya yazıyorum ki başkasının başına gelmesin doktorunuzu iyi seçin içinize sinsin.Ben bugünkü dişçiden sonra son derece iyi bir ortodontist seçtiğim kanısına vardım.Kıymetini anladım doktorcuğumun2600 euro bayılcam bu iş için umarım değer nediyelim
üst dişlerinizin ağrısı dayanamayacağınız kadar çok muydu ? alt çenede kemik üst çeneden daha sert olduğu için dişler hareket ederken biraz daha zorlanır. ağrının daha fazla olmas bu yüzden. ama öyle dayanılmayacak bir ağrı yapmaz endişelenmeyin. dişlerinizi hissedersiniz çenenizde bir baskı hissedersiniz o kadar.. yine de hormonların etkisi ile ağrı eşiğiniz düşmüş olabilir. o zaman da günde 2 kere minoset yada parol kullanabilirsiniz.
Takip çıkarmak derken? Benim sabit, takip çıkmıyor. Damağimin ortasında bir Demir var. Ortasındaki delikle genişletiliyor damak. Aynı seyden bahsetmiyor muyuz yoksa :)
kızlar ben bi de şey sorcam şimdi benim damaklık çıkıyo o yüzden bi gün onu çıkartıp diş taşlarımı temizletsem olur mu ki?dolgularım falan da var zarar gelir mi ki?
benim ki takıp çıkmalı belki farklıdır yemek yerken çıkartıyorum aparetin ortasında demir var bende haftada 2 kere çeviriyorum orayı :)[/QUOT]
Vay bee cok sansliymissin sen :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?