Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

peki tel tedavisinden ona geçiş yapılabilir mi? birde tedavi süresi aynı mı oluyor?
benim dişimin biri damakta, belki o yüzden uygulanabilir bi tedavi değildir bu takıp çıkarılan...

tel tedavisinin yanında dışarıdan bir ek cihaz kullanımı planlamıyor ise doktorunuz genellikle tel tedavisinden şeffaf aperey geçişinde bir sıkıntı olmuyor.
bu sistemde dişlerinizin ölçüsünü alıyoruz, bilgisayar ortamına aktarıyoruz. dişlerinizin o andaki hali, gelişim sürecindeki halleri ve en son geleceği hali gösteren 3 boyutlu modeller ve bilgisayar görüntüleri ile tedavinizin nasıl ilerleyeceğini daha başında görebiliyorsunuz.. kullanacağınız şeffaf aperey günde 17 saat ağzınızda kalıyor, yemeklerden sonra çıkarıp hem dişlerinizi hem apereyi temizleyebiliyorsunuz, sıcak şeyler yiyip içerken çıkarabiliyorsunuz.

http://www.kadinlarkulubu.com/agiz-...n-duzgun-dislere-sahip-olmak-hayal-degil.html

Son düzenleme:

benimde sormak istediğim bi kaç konu var,
öncelikle 2 buçuk senedir tellerim var ama diş çekimi 1 sene önce yapıldı 4 dişim çekildi alttan ve üstten ikişer tane, sonra boşluk kapatma yapıldı bende fırlaklık vardı. şimdi sol tarafımda alt dişlerimin arasındaki boşluklar hep kapandı sol üsttede çok az bi boşluk kaldı( kapatma işlemi şeffaf lastiklerle yapıldı sanırım zincir lastik deniyo böyle arası kapanacak olan dişlerdeki braketlere takılan) ama sağ tarafım çok yavaş ilerliyo alt tarafta biraz var boşluk ama sağ üst taraf bütün dişlerimin arası açık doktor 40 günde bir şehir dışından geliyo dolayısıyla erken kontrole gitme imkanımda yok, her ay o kadar yavaş ilerliyoki anlatamam size çok bunaldım, size sormak istediğim böyle boşluk kapatma işleminde kullanılacak başka malzeme felan yokmu benim arkadaşımda tel kullanmıştı ona doktoru boşlukları kapatmak için böyle telli değişik bişey takmıştı, acaba bendede öyle bişey uygulanabilrmi? sizden ricam nolur bişey söyleyin bu kapatma işlemi zincir lastikle nasıl bitecek... bu arada yaşım 25 ve metal braket kullanıyorum

şimdiden cevaplar için teşekkür ederim.

lastik yerine yaylı bir sistem var o da kullanılabilir ama doktorunuz 40 günde bir gelebildiği için lastiği tercih etmiştir. diğerinde daha sık kontrol gerekir. hem dişlerin çenenin yapısına göre tercih ediliyor genelde ne kullanılacağı.. siz yine doktorunuza bir sorun yaylı bir sistem varmış o benim dişlerimde kullanılamaz mı diye.. ama dediğim gibi doktorunuz lastiği seçtiyse illa ki vardır bir sebebi.. belki çenenizin yeni hale adaptasyonu sağlamak için yavaş ilerlemesi gerekiyordur,hassas bir kemik yapınız varsa hızlı kuvvetler kırıklara sebep olabilir. 25 yaş yüksek değil 60 yaşında bir hastamız vardı ben okurken :)

teşekkür ederim ama mutlaka sorucam doktora şu yaylı sistemi, gerçekten artık bunaldım nerdeyse 3 sene olacak bitmek bilmedi şu tedavi yaşı belirtme nedenim çene yapımı etkiliyo olabilmesiydi :)) yaş olarak çok geç kalmadım çünkü arkadaşım 30 yaşında taktırmıştı o yüzden kendimi şanslı görüyorum

Arkadaşlar bir sorum olacak otrodontik tedavi yaptıranlar hepiniz ortodonti uzmanına mı yaptırdınız veya yaptırıyorsunuz? Bizim olduğumuz yerde uzman olmadığı için normal diş hekimine yaptırdık. Acaba uzmanına yaptırmayanlar varmı? Varsa bir sorun yaşandımı? Cevaplarınızı bekliyorum :S

merhaba canim. ben bunda yaklasik 7 sene once ordotonti uzmani olmayan siradan bir disciye yaptirdim.kopek disimin yanindaki sapasaglam bir disi cekti ve damaklikli tel taktim.su an keske diorum o disim yamuk kalsaydida cektirmeseydim o disimi.gecenlerde ortotondistle gorustum.uzun uzun inceledi agzimi tedavi olabilmen icin 3 disinide cekmem gerekiyor. cunku cekilen o bir dis agzimda asimetriye sebep olmus .Zaten damaklikli tel hicbir ise yaramadi su an sol taraftaki dislerim eski halini aldi arti bide bosluk olustu.Ortodontistte bunlari soyledi 3 saglam disimin cekilmesi gerekiyor yada sol tarafta bosluk acilip bir tane implant yapilacak.Bunlari duyduktan sonra o disciyi gidip pataklayasim geldi epey.siz siz olun ortodontist uzmanina tadavi olun kizlar.Su an gene tel takildi bana ama kalici yani braket olanlarindan 22 yasindayim.Keske diorum o zaman disci disimi cekemeden kacip gitseydim

geçmiş olsun cnm başına gelenlere çok üzüldüm işte bunları duyunca korkmamak elde değil. ama ben mümkün değil uzmana yaptıramam. uzman için en az 6 saatlik bir yol çekmem gerek. keşke imkanım olsa razıyım sağlık için herşeye değer ama malesef.
benim doğuştan 2 numaralı dişlerim yok bu yüzden yanlara yayılarak büyüdüğü için dişlerim ayrıktı. bir çk doktorla görüştüm hatta bir yakınımın yanına gitmiştim onun olduğu yerdeki ortodonti uzmanı dahil hepsi 6-8 ay telden sonra implant gerekiyo dedi. bilmiyorum korkuyorum düzgün olmaz diye. çok endişeliyim umarım doğru bir karar almışımdır ve sonunda pişman olmam.

canım aynı şekilde bende doktara gittim ve üst çenemde darlık olduğunu bi aparey takmamız gerektiğini söyledi 27 kasaımda gidicem takıcak fakat korkuyorum bu açılma genişleme olayında canın yanıyomu yani rahatsız edici bi durum var mı lütfen beni aydınlat :/

bende tam 3 aydır tel tedavisi görüyorum bunun için 6 haftada bir 16 saatlik yolu gidip geliyorum 6 saati okuyunca o da yol mu dedim:)inş memnun kalırsınız.

bende tam 3 aydır tel tedavisi görüyorum bunun için 6 haftada bir 16 saatlik yolu gidip geliyorum 6 saati okuyunca o da yol mu dedim:)inş memnun kalırsınız.

3 ay içinde dişlerinizde gözle görülür bir değişiklik oldu mu? Benim henüz 1 ay bile olmadı merak ediyorum, dişlerin kayması ne zaman başlayacak diye:)

Kızlar çok soru sordum kafanızı şişirdim biliyorum ama bir sorum daha olacak ortodonti tedavi sonrası pekiştirme aparayi takılacak acaba bu aşama ne kadar sürer bilgisi olan varmı? Birde bu aşamada implant yapılması uygunmudur?

MERHABA herkese, hemen hemen herkesin yazısını okudum ve gördüm ki tedavi süresi en az 1 sene sürüyor. ben de taktırmayı düşünüyorum doktora gittm 6 ay süre biçti, onun da dediği gıbı dişlerimde ağır bı durum yok ama yınede 6 ay da olması bni şaşırttı. 2.250 de fiyat verdi.

Şimdi düşünüyorum bu kadar hafif bı yamukluk için bunca para vermeye değer mi ne dersiniz?:44:

Son düzenleme:

Ben tedavimi olurken bir hasta gelmişti, o da küçük bir ilde büyük beklentilerle sıradan bir diş hekimine tedavi olmaya çalışmış, aradan 6 sene geçmiş, teller hala ağzında, birak düzelmeyi artık geri döndürülmesi zor bir hal almış kızcağızın dişleri. Kemiklerinde falan sorun vardo, naçizane tavsiyem bu tedavi ortodontiste yaptırılmalı. Ayda sadece 1 kez gidiyorsun, belki de o 6 saatlik yolu göze alman gelecek hayatın için çok çok ufak bir özveri olabilir. Geçmiş olsun...

GEnelde doktorların biçtikleri süre 3-5 ay uzuyor :) bana 12-13 ay denmişti 16 ayda üstler çıktı ve 1,5 ay geçti implantımın bekleme süresi nedeniyle hala altlrım duruyor. Verdiği fiyat gayet iyi bir fiyat, önemli olan senin bu düzelmeyi ne kadar istediğin veya sağlık olarak ne kadar ihtiyacın olduğu. Ama şunu çok net söyleyim benim çok da önemli olmayan bir kpanış bozukluğum vardı, 35 yaşında taktım, 1,5 sene kadar kaldı, herkes valla iyi sabırlısın dediler, bütüüün bu negatifliklere rağmen şimdi İYİ Kİ YAPTIRDIM diyorum, bir daha olsa yine aynı kararı verirdim....
Sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…