Kızlar çok soru sordum kafanızı şişirdim biliyorum ama bir sorum daha olacak ortodonti tedavi sonrası pekiştirme aparayi takılacak acaba bu aşama ne kadar sürer bilgisi olan varmı? Birde bu aşamada implant yapılması uygunmudur?
Arkadaşlar bir sorum olacak otrodontik tedavi yaptıranlar hepiniz ortodonti uzmanına mı yaptırdınız veya yaptırıyorsunuz? Bizim olduğumuz yerde uzman olmadığı için normal diş hekimine yaptırdık. Acaba uzmanına yaptırmayanlar varmı? Varsa bir sorun yaşandımı? Cevaplarınızı bekliyorum :S
merhaba canim. ben bunda yaklasik 7 sene once ordotonti uzmani olmayan siradan bir disciye yaptirdim.kopek disimin yanindaki sapasaglam bir disi cekti ve damaklikli tel taktim.su an keske diorum o disim yamuk kalsaydida cektirmeseydim o disimi.gecenlerde ortotondistle gorustum.uzun uzun inceledi agzimi tedavi olabilmen icin 3 disinide cekmem gerekiyor. cunku cekilen o bir dis agzimda asimetriye sebep olmus .Zaten damaklikli tel hicbir ise yaramadi su an sol taraftaki dislerim eski halini aldi arti bide bosluk olustu.Ortodontistte bunlari soyledi 3 saglam disimin cekilmesi gerekiyor yada sol tarafta bosluk acilip bir tane implant yapilacak.Bunlari duyduktan sonra o disciyi gidip pataklayasim geldi epey.siz siz olun ortodontist uzmanina tadavi olun kizlar.Su an gene tel takildi bana ama kalici yani braket olanlarindan 22 yasindayim.Keske diorum o zaman disci disimi cekemeden kacip gitseydim
Ben tedavimi olurken bir hasta gelmişti, o da küçük bir ilde büyük beklentilerle sıradan bir diş hekimine tedavi olmaya çalışmış, aradan 6 sene geçmiş, teller hala ağzında, birak düzelmeyi artık geri döndürülmesi zor bir hal almış kızcağızın dişleri. Kemiklerinde falan sorun vardo, naçizane tavsiyem bu tedavi ortodontiste yaptırılmalı. Ayda sadece 1 kez gidiyorsun, belki de o 6 saatlik yolu göze alman gelecek hayatın için çok çok ufak bir özveri olabilir. Geçmiş olsun...
geçmiş olsun cnm başına gelenlere çok üzüldümişte bunları duyunca korkmamak elde değil. ama ben mümkün değil uzmana yaptıramam. uzman için en az 6 saatlik bir yol çekmem gerek. keşke imkanım olsa razıyım sağlık için herşeye değer ama malesef.
benim doğuştan 2 numaralı dişlerim yok bu yüzden yanlara yayılarak büyüdüğü için dişlerim ayrıktı. bir çk doktorla görüştüm hatta bir yakınımın yanına gitmiştim onun olduğu yerdeki ortodonti uzmanı dahil hepsi 6-8 ay telden sonra implant gerekiyo dedi. bilmiyorum korkuyorum düzgün olmaz diye. çok endişeliyim umarım doğru bir karar almışımdır ve sonunda pişman olmam.
MERHABA herkese, hemen hemen herkesin yazısını okudum ve gördüm ki tedavi süresi en az 1 sene sürüyor. ben de taktırmayı düşünüyorum doktora gittm 6 ay süre biçti, onun da dediği gıbı dişlerimde ağır bı durum yok ama yınede 6 ay da olması bni şaşırttı. 2.250 de fiyat verdi.
Şimdi düşünüyorum bu kadar hafif bı yamukluk için bunca para vermeye değer mi ne dersiniz?:44:
Eki Görüntüle 537782 işte röntgenim sizce nasıl tuba hanım sizde yorum yaparsanız cok sevinirim..drum cok az kaldı diyo ama bilemiyorum..
kökler gerçekten çok yamukmuş. yaş ilerledikçe kemik yapısı daha oturmuş oluyor. ister istemez tedavi süresi uzuyor. biraz daha sabır gerekecek..
düzelmesi gereken bir kaç diş kalmış sadece. toplamda bir tedavisi ortalama 2 yıl sürer denir . sizin de 24 25 ayda biter tahminimce tedaviniz. bu kadar dayanmışsınız tam artık biteceği zaman sıkılıp vazgeçmeyin..
evet benim bu konuda bi eğitimim olmamasına rağmen anladım yani,sabır diyorum ama işte bi yandan cok bunaldım etraftakilerin ne zaman cıkacak soruları da cabası yanisubat yada mart ozaman o büyük gün ben aralık olur diye düşünydm ama zor galiba işin garip yanı drum 1-2 aya cıkcak dedi tabi röntgeni görmedi o ayrı:)çok teşekkür edrim tuba hanım..
doktorunuz 1 2 aya çıkar dediyse 2 2 buçuk aya çıkar muhtemelen...geçmiş olsun tekrar :)
bende öyle tahmin etmiştim zaten:)işin kötü yanı gebelik düşünüyorum ama drum sol yanağımda hafif yağ toplandığını söylediki cidden öyle sanki ağzımda sakız fln varmış gibi tabi dikkatli bakınca sanırım bu ufak bi operasyonla hallediliyomuş enjektörle cekiliyomuş ama videolarda hiç öyle demiyo bildiğin kesiyolar sizin bu konuda bi fikriniz var mı?sizce yaptırmalı mıyım bi de gebelik düşünyrum işin kötü yanı cok arada kaldım yani,umarım bunaltmıyorumdr sizi de:))
Ben tedavimi olurken bir hasta gelmişti, o da küçük bir ilde büyük beklentilerle sıradan bir diş hekimine tedavi olmaya çalışmış, aradan 6 sene geçmiş, teller hala ağzında, birak düzelmeyi artık geri döndürülmesi zor bir hal almış kızcağızın dişleri. Kemiklerinde falan sorun vardo, naçizane tavsiyem bu tedavi ortodontiste yaptırılmalı. Ayda sadece 1 kez gidiyorsun, belki de o 6 saatlik yolu göze alman gelecek hayatın için çok çok ufak bir özveri olabilir. Geçmiş olsun...
pekiştirme apereyi olarak takıp çıkarılan bir damak tarzı aperey ni verecek doktorunuz ön dişlerinizin arkasına tel mi sabitleyecek biliyor musunuz?
takıp çıkarılan damak tarzı aperey genellikle en fazla 6 ay 1 sene gibi bir süre kullanılıp arkasından ön dişlerin arkasına beyaz dolguya benzer bir madde ile sabitlenen tele geçilir. bu tel ömür boyu kalır. ama yine de dişlerin ilk hali, yapılan tedavi, yaş gibi farklı etkenler var hareketli apereyin takılma süresini azaltan ya da artıran.
pekiştirme tedavisi dişler eski yerine dönmesin diye uygulanan bir tedavi. implant yapılacak bölgedeki kemiğin durumuna bakılarak elbette implan tedavisi uygulanabilir bir sıkıntı olmaz.
bende öyle tahmin etmiştim zaten:)işin kötü yanı gebelik düşünüyorum ama drum sol yanağımda hafif yağ toplandığını söylediki cidden öyle sanki ağzımda sakız fln varmış gibi tabi dikkatli bakınca sanırım bu ufak bi operasyonla hallediliyomuş enjektörle cekiliyomuş ama videolarda hiç öyle demiyo bildiğin kesiyolar sizin bu konuda bi fikriniz var mı?sizce yaptırmalı mıyım bi de gebelik düşünyrum işin kötü yanı cok arada kaldım yani,umarım bunaltmıyorumdr sizi de:))
Ne kadar istiyosam artık her yere yazmışım gebelik düşündüğümü bilinçsiz olarak :)
Of ya inanmıyorum çok korktum şimdiama malesef benim tedavime başladı devam ediyor. umarım geleceğimi etkileyecek birşey olmaz. ama aslında benim sadece ayrıklık var onu tellerle düzeltecek doktor umarım diğer bozukluklara göre daha kolaydır bu tedavi eğer bir sorun çıkarsa hayatım boyunca pişman olacağım
ayrıklık tedavisi uzmanlık istemeyen bir tedavidir rahat olun bir sıkıntı yaşamazsınız
arkadaşlar bir ay önce doktara gittim önce 2 tane çürük başlangıcım vardı onlars dolgu yapıldı sonra dişlerim temizlendi bir sonraki randvumda ordontistmle görüştüm, bana çene darlığım olduğunu söyledi ve bir aparey takılcakmış üst çeneme eğer darlık olmasaydı 8 ayda biter dedi. şimdi işe 1 ile 1 buçuk yıl arası verdi. burdaki konuşmaları görünce korktum3 yıl diyen var ömür boyu diyen var 20 yaşındayım ve en güzel çağlarımın bu şekilde harcanmasına göz yumamam alt dişerim inci gibi sadece üstte 2 tane çarpık dişlerim var benm buda canımı sıkıyor. yaptırmalımıyım yaptırmamalımıyım bilemedm lütfen yardımmmmmmm ! (
3 ay içinde dişlerinizde gözle görülür bir değişiklik oldu mu? Benim henüz 1 ay bile olmadı merak ediyorum, dişlerin kayması ne zaman başlayacak diye:)
hemde nasıl değişti. İlk bir ay çok değişiklik olmadı 1. aydan sonra değişmeye başladı değiştiğini gördükçe çok mutlu oluyorum:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?