Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

pekiştirme apereyi olarak takıp çıkarılan bir damak tarzı aperey ni verecek doktorunuz ön dişlerinizin arkasına tel mi sabitleyecek biliyor musunuz?

takıp çıkarılan damak tarzı aperey genellikle en fazla 6 ay 1 sene gibi bir süre kullanılıp arkasından ön dişlerin arkasına beyaz dolguya benzer bir madde ile sabitlenen tele geçilir. bu tel ömür boyu kalır. ama yine de dişlerin ilk hali, yapılan tedavi, yaş gibi farklı etkenler var hareketli apereyin takılma süresini azaltan ya da artıran.
pekiştirme tedavisi dişler eski yerine dönmesin diye uygulanan bir tedavi. implant yapılacak bölgedeki kemiğin durumuna bakılarak elbette implan tedavisi uygulanabilir bir sıkıntı olmaz.

Kızlar 21 aydır tel tedavisi görüyorum en son görüşmemizde drum opg(panrmk röntgn) çektirmemi istedi..köklerde hala yamukluk var hala dişlerm tam istediğim gibi değil sinirim cok bozuk yas 27 sıkıldım cok

Her diş hekimi okurken 4 sene ortodonti dersi alır,2 ya da 3 sene ortodonti stajı vardır. ufak tefek çapraşıklıklar olduğu zaman uzmana ulaşmanız zor olduğunda kendisini bu konuda geliştirmiş bir hekimin tedavisi ile de dişleriniz düzelebilir. ancak genel olarak diş çekimi gereken durumlarda uzman olmayan birisine yaptıracak olsanız bile hekiminiz bir uzman doktorla vaka paylaşımı fikir alışverişi yapmıyorsa sizin önce bir uzman doktora muayene olmanızı tavsiye ederim.
Diş çekimi gerektiği zaman, ağızda zaten bir orta hat kayması yoksa ( en rahat anlayabileceğiniz ölçü ön dişlerin arasındaki çizgi burun ile aynı hizada olmalı, burun kanatları köpek dişleri hizasında olmalı vs bir sürü kriteri var bu orta hattın ) diş çekimi sağlı sollu iki tarafta birden yapılmalıdır. diş çekimli bir tedavide hangi dişlerin çekileceği tellerle dişlere ne kadar kuvvet uygulanacağı gibi konularda ya bir uzman, ya kendisini kurslarla vs iyi yetiştirmiş bir hekim, ya da uzmanlarla sürekli iletişim içinde olan bir hekimden tedavi almak sizi daha güvende hissettirecektir.

dişlerinizdeki bozukluk ne kadar bilmiyorum. ortodontide bir hocam vardı, dişlerle rahatlıkla et kesilebiliyorsa çok da uğraşmamak gerekir derdi. :)
ama şu da bir gerçek, fiziksel sağlık ruh sağlığından, ruh sağlığı mutluluktan mutluluk da özellikle biz bayanlarda estetikten geçiyor. sizi çok rahatsız eden bir görüntünüz varsa verilen fiyat gerçekten çok iyi hiç kaçırmayın derim. ama yaptırsam mı yaptırmasam mı diye düşünüyorsanız kendinize biraz zaman verin. gerçekten emin olduğunuzda başlayın. çünkü ne kadar kısa sürerse sürsün ağızda tel taşımak zor bir tedavi.

işte röntgenim sizce nasıl tuba hanım sizde yorum yaparsanız cok sevinirim..drum cok az kaldı diyo ama bilemiyorum..

Eki Görüntüle 537782 işte röntgenim sizce nasıl tuba hanım sizde yorum yaparsanız cok sevinirim..drum cok az kaldı diyo ama bilemiyorum..

kökler gerçekten çok yamukmuş. yaş ilerledikçe kemik yapısı daha oturmuş oluyor. ister istemez tedavi süresi uzuyor. biraz daha sabır gerekecek..
düzelmesi gereken bir kaç diş kalmış sadece. toplamda bir tedavisi ortalama 2 yıl sürer denir . sizin de 24 25 ayda biter tahminimce tedaviniz. bu kadar dayanmışsınız tam artık biteceği zaman sıkılıp vazgeçmeyin..

evet benim bu konuda bi eğitimim olmamasına rağmen anladım yani,sabır diyorum ama işte bi yandan cok bunaldım etraftakilerin ne zaman cıkacak soruları da cabası yani subat yada mart ozaman o büyük gün ben aralık olur diye düşünydm ama zor galiba işin garip yanı drum 1-2 aya cıkcak dedi tabi röntgeni görmedi o ayrı:)çok teşekkür edrim tuba hanım..

doktorunuz 1 2 aya çıkar dediyse 2 2 buçuk aya çıkar muhtemelen...geçmiş olsun tekrar :)

doktorunuz 1 2 aya çıkar dediyse 2 2 buçuk aya çıkar muhtemelen...geçmiş olsun tekrar :)

bende öyle tahmin etmiştim zaten:)işin kötü yanı gebelik düşünüyorum ama drum sol yanağımda hafif yağ toplandığını söylediki cidden öyle sanki ağzımda sakız fln varmış gibi tabi dikkatli bakınca sanırım bu ufak bi operasyonla hallediliyomuş enjektörle cekiliyomuş ama videolarda hiç öyle demiyo bildiğin kesiyolar sizin bu konuda bi fikriniz var mı?sizce yaptırmalı mıyım bi de gebelik düşünyrum işin kötü yanı cok arada kaldım yani,umarım bunaltmıyorumdr sizi de:))

Ne kadar istiyosam artık heryere yazmışım gebelik düşündüğümü bilinçsiz olarak :)

Of ya inanmıyorum çok korktum şimdi ama malesef benim tedavime başladı devam ediyor. umarım geleceğimi etkileyecek birşey olmaz. ama aslında benim sadece ayrıklık var onu tellerle düzeltecek doktor umarım diğer bozukluklara göre daha kolaydır bu tedavi eğer bir sorun çıkarsa hayatım boyunca pişman olacağım

Son düzenleme:

ömür boyu sabitlenecek birşeymi tam olarak bilmiyorum fakat dişlerin tekrar eski halini almasını önlemek amacıyla doğru anladıysam eğer 1 yıl kullanacakmışım. belli bir aşamadan sonra sadece geceleri takacakmışım :S

Ne kadar istiyosam artık her yere yazmışım gebelik düşündüğümü bilinçsiz olarak :)

:) Allah gönlünüze göre versin çabucak alın bebeğinizi kucağınıza inşallah :) bu kadar çok isteyen herkese versin Rabbim.. :)

gebelik öncesi ağzınızda ne sorun varsa hepsini halletmiş olmalısınız. çürüklerin dolgusu yada çekimi diş taşı temizliği bu tarz ufak ameliyatçıklar ne varsa. çünkü ilk 3 ay ve son 3 ay dişle ilgili durum acil olmadığı müddetçe diş taşı temizliği hariç hiç bir işlem yapılmaz.
yağ toplantısını almak o kadar kolay ki hiç sıkıntı yapmayın kendinize. Enjektörle çekilebilmesi için çok çok ufak bir kesi yapılması belki gerekebilir.ama direk kesilerek alınması gerekecek olsa bile yanak dokusu kolay iyileşir ve güzel uyuşur canınız yanmaz.

ayrıklık tedavisi uzmanlık istemeyen bir tedavidir rahat olun bir sıkıntı yaşamazsınız

arkadaşlar bir ay önce doktara gittim önce 2 tane çürük başlangıcım vardı onlars dolgu yapıldı sonra dişlerim temizlendi bir sonraki randvumda ordontistmle görüştüm, bana çene darlığım olduğunu söyledi ve bir aparey takılcakmış üst çeneme eğer darlık olmasaydı 8 ayda biter dedi. şimdi işe 1 ile 1 buçuk yıl arası verdi. burdaki konuşmaları görünce korktum 3 yıl diyen var ömür boyu diyen var 20 yaşındayım ve en güzel çağlarımın bu şekilde harcanmasına göz yumamam alt dişerim inci gibi sadece üstte 2 tane çarpık dişlerim var benm buda canımı sıkıyor. yaptırmalımıyım yaptırmamalımıyım bilemedm lütfen yardımmmmmmm ! (

Ömür boyu tel tedavisi hiç duymadım apareyi diyorsan eğer o dişlerin arka kısmına takılıyor ve sen söylemedikçe kimse görmüyor onu bildiğim kadarıyla ayrıca ömrünün en güzel çağları 2 yıl sonra bitmiyoki yaptır kurtul bence çok güzel bir gülümsemeye sahip olucaksın sonunda hem yaptırmazsan ilerde pişman olursun yaptırsaydım şimdi biticekti diye. :)

3 ay içinde dişlerinizde gözle görülür bir değişiklik oldu mu? Benim henüz 1 ay bile olmadı merak ediyorum, dişlerin kayması ne zaman başlayacak diye:)

hemde nasıl değişti. İlk bir ay çok değişiklik olmadı 1. aydan sonra değişmeye başladı değiştiğini gördükçe çok mutlu oluyorum:)

hemde nasıl değişti. İlk bir ay çok değişiklik olmadı 1. aydan sonra değişmeye başladı değiştiğini gördükçe çok mutlu oluyorum:)

ne güzel:) inşallah ben de öyle kısa sürede değiştiğini görmeye başlarım, biraz yerlerinden oynadıklarını göreyim ki motive olmaya ihtiyacım var:)

evett 1 buçuk senelik birlikteliğin ardından tellerim nihayet 2 hafta sonra çıkıyooooorrrr
doktorum bugün artık söküm randevusu veriyorum deyince nasıl sevindim anlatamam zira çok sıkılmıştım artık tellerimden

yalnız tedavinin başındayken çıktıktan sonra arkaya sabitleyici tel takıcaz ömür boyu kalacak demişti bugün de eğer o tele alt dişlerin çarpacak gibi olursa damaklık vericem dedi bütün moralim bozuldu

çünkü bulantı refleksim var ve onu nasıl takıcam diye şimididen kara kara düşünmeye başladım
sadece akşamları taksam yinede bozulma olur mu sizce aranızda takanlar varsa beni bilgilendirsin lütfeeennnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…