- 21 Ekim 2012
- 24
- 3
- 36
arkadaşlar bir ay önce doktara gittim önce 2 tane çürük başlangıcım vardı onlars dolgu yapıldı sonra dişlerim temizlendi bir sonraki randvumda ordontistmle görüştüm, bana çene darlığım olduğunu söyledi ve bir aparey takılcakmış üst çeneme eğer darlık olmasaydı 8 ayda biter dedi. şimdi işe 1 ile 1 buçuk yıl arası verdi. burdaki konuşmaları görünce korktum3 yıl diyen var ömür boyu diyen var 20 yaşındayım ve en güzel çağlarımın bu şekilde harcanmasına göz yumamam alt dişerim inci gibi sadece üstte 2 tane çarpık dişlerim var benm buda canımı sıkıyor. yaptırmalımıyım yaptırmamalımıyım bilemedm lütfen yardımmmmmmm ! (
arkadaşlar bir ay önce doktara gittim önce 2 tane çürük başlangıcım vardı onlars dolgu yapıldı sonra dişlerim temizlendi bir sonraki randvumda ordontistmle görüştüm, bana çene darlığım olduğunu söyledi ve bir aparey takılcakmış üst çeneme eğer darlık olmasaydı 8 ayda biter dedi. şimdi işe 1 ile 1 buçuk yıl arası verdi. burdaki konuşmaları görünce korktum3 yıl diyen var ömür boyu diyen var 20 yaşındayım ve en güzel çağlarımın bu şekilde harcanmasına göz yumamam alt dişerim inci gibi sadece üstte 2 tane çarpık dişlerim var benm buda canımı sıkıyor. yaptırmalımıyım yaptırmamalımıyım bilemedm lütfen yardımmmmmmm ! (
evett 1 buçuk senelik birlikteliğin ardından tellerim nihayet 2 hafta sonra çıkıyooooorrrr
doktorum bugün artık söküm randevusu veriyorum deyince nasıl sevindim anlatamam zira çok sıkılmıştım artık tellerimden
yalnız tedavinin başındayken çıktıktan sonra arkaya sabitleyici tel takıcaz ömür boyu kalacak demişti bugün de eğer o tele alt dişlerin çarpacak gibi olursa damaklık vericem dedi bütün moralim bozuldu
çünkü bulantı refleksim var ve onu nasıl takıcam diye şimididen kara kara düşünmeye başladım
sadece akşamları taksam yinede bozulma olur mu sizce aranızda takanlar varsa beni bilgilendirsin lütfeeennnn
Damaklik midenizi bulandırmaz, 8ay 24 saat , sonraki 8ay sadece geceleri, sonraki 8ay gün asırı geceleri kullanılarak çıkarılır, sadece akşamları takarak başlarsanız elbette bozulma olacaktır,
merhaba siz diş doktorusunuz heralde...
ben 4 yıl boyunca sabit tellerden kullandım. dişlerim bozuk değildi fakat alt çeneyi daraltmak için sağlam dişim çekildi.o boşluğumun kpanması zaman aldı vs. şimdi plaklara başladım ama gündüz hiç takmıyorum damak kısmı midemi bulandırdı ilk hafta. sonra alıştım ama sigara kullandığım için gün içerisinde sürekli tak çıkar yapmaya üşendiğimden kullanmıyorum.4-5 ay oldu plağa geçeli. plak şu an tam oturuyor dişlerde bozulma olmadı. ama gece taksamda faydası olur mu. 6 ay gece gündüz 6 ay gece demişti doktorum bana.
bir de senin tedavin uzun sürdüğü için kolay kolay bozulma olmaz diye ağzından kaçırdı. bende plağı takmıyorum gündüzleri. ama her gece taktım.bu da doğru mu yani bozulma olmaz mı kolay kolay??
Vakadan vakaya değişiyor tabi, pekiştirme tedavinizin en önemli aşamalarından biridir, doğru olan ilk basta 24 saat kullanmanız , geceleri kullanmaya devam edip kontrollerinizde hekiminizi bilgilendirirseniz kullanmadığınız konusunda sizin için daha iyi olur, dişlerinizde tekrar bozulma, boşluk açılımı ile karsilasabilirsiniz, hekimler bu tarz durumlarda tedavinizi yenilemez,
4 aydır sadece gece kullandım şimdi 24 saat kullansam faydasını görür müyüm. açılmaya başlayan boşluklarım kapanır mı?
Ortodontist olarak ufak bir bilgi vermek isterim. Tel tedavisi bu kadar korkulacak bir şey değil, ortalama bir buçuk bilemedin iki sene sürer orta dereceli vakalar, isteginiz takdirde estetik braketler kullanılabilir, sonucun güzel olacağını umarak ve ağız hijyeninize dikkat ederek gönül rahatlığı ile tedavi olabilirsinz
bende 20 yaşında taktırdım canım
banada başlangıçta 1 bucuk sene dendi. alt çene genişliği vardı bende de onu daralttılar. sağlam dişim çekildi 2 yıl dendi. boşluk kapanmadı 3 yıl. lastik kullanmadın 4 yıl derken. 4 yıl sonra çıktı.belki senin uzamaz vaka farklı sonuçta. 8 ay denipte 8 ayda çıkaranlar bile vardı bizim hastanemizde. bu tamamen dişlerin yapısı ve vakayla ilgili.
takıp takmaman konusunda ise şu tüyoyu verebilirim sana. benim dişlerim çok bozuk değildi ama ben çenemi çok takıyordum. ailemden başka kimsenin gözüne batmıyordu ama dedim ki kendi kendime bir kaç yıl çekerim ömür boyu rahat ederim. şimdi çok rahatım gülmekten konuşmaktan hiç çekinmiyorum.eğer sende böyle düşünüyorsan taktır derim. dediğim gibi çok problemim yoktu doktor bile taktırma bence çok farketmez dedi olsun dedim...bu tamamen senin düşüncene senin isteğine bağlı bir şey.
en güzel yıllarım gidecek diyorsan hiç taktırma. çünkü gerçekten beklenmedik tepkiler alıp moralin bozulabiliyor.bunları kaldırabilirsen taktır. ben tellerimi seviyordum o yüzden sorun yapmadım hiç. bi kere sana sürekli ne zaman çıkacak diye gelen sorular, tellerin olmasa çok güzelsin gibi iltifatlar,tellerin var nasıl sevgilin var gibi saçma sapan cümleler. bu gibi şeylerle karşılaşabilirsin. çevre faktörüde etkili ne yalan söyleyim. hatta bi kadın 15-16 yaşlarında takmıyorlar mıydı onları dedi ya. ben hiç birinden rahatsız olmadım çünkü dişlerimin düzelmesini gerçekten istiyordum ama sen rahatsız olabilirsin gibi geldi bana. evet en güzel yılların böyle geçebilir...
Ortodontist olarak ufak bir bilgi vermek isterim. Tel tedavisi bu kadar korkulacak bir şey değil, ortalama bir buçuk bilemedin iki sene sürer orta dereceli vakalar, isteginiz takdirde estetik braketler kullanılabilir, sonucun güzel olacağını umarak ve ağız hijyeninize dikkat ederek gönül rahatlığı ile tedavi olabilirsinz
Ömür boyu tel tedavisi hiç duymadım apareyi diyorsan eğer o dişlerin arka kısmına takılıyor ve sen söylemedikçe kimse görmüyor onu bildiğim kadarıyla ayrıca ömrünün en güzel çağları 2 yıl sonra bitmiyoki yaptır kurtul bence çok güzel bir gülümsemeye sahip olucaksın sonunda hem yaptırmazsan ilerde pişman olursun yaptırsaydım şimdi biticekti diye. :)
:) Allah gönlünüze göre versin çabucak alın bebeğinizi kucağınıza inşallah :) bu kadar çok isteyen herkese versin Rabbim.. :)
gebelik öncesi ağzınızda ne sorun varsa hepsini halletmiş olmalısınız. çürüklerin dolgusu yada çekimi diş taşı temizliği bu tarz ufak ameliyatçıklar ne varsa. çünkü ilk 3 ay ve son 3 ay dişle ilgili durum acil olmadığı müddetçe diş taşı temizliği hariç hiç bir işlem yapılmaz.
yağ toplantısını almak o kadar kolay ki hiç sıkıntı yapmayın kendinize. Enjektörle çekilebilmesi için çok çok ufak bir kesi yapılması belki gerekebilir.ama direk kesilerek alınması gerekecek olsa bile yanak dokusu kolay iyileşir ve güzel uyuşur canınız yanmaz.
evett 1 buçuk senelik birlikteliğin ardından tellerim nihayet 2 hafta sonra çıkıyooooorrrr
doktorum bugün artık söküm randevusu veriyorum deyince nasıl sevindim anlatamam zira çok sıkılmıştım artık tellerimden
yalnız tedavinin başındayken çıktıktan sonra arkaya sabitleyici tel takıcaz ömür boyu kalacak demişti bugün de eğer o tele alt dişlerin çarpacak gibi olursa damaklık vericem dedi bütün moralim bozuldu
çünkü bulantı refleksim var ve onu nasıl takıcam diye şimididen kara kara düşünmeye başladım
sadece akşamları taksam yinede bozulma olur mu sizce aranızda takanlar varsa beni bilgilendirsin lütfeeennnn
öncelikle çokk teşekkür ederimm :) ya aslında korku değilde tedirginlik 2 yıl en fazlaa ondan sonrasına katlanabilrmiyim bilmiyorum.. güzel olucak sonunda biliyorum ama iştee :/ bide bu taktıkları apareyle çenemin darlığını açıkcaklar ki dişlerimn arası açılsın ondan sonra tel takılıp iyice düzelsin 4 ay kalıcak bu aparey 27 kasımda takılcak ama korkuyorummm nasıl çenem genişliycek diyee ? sizin daraltma nasıl olmuştu acı hissettinizmi ? bide bu şekil bozulmasın dye birşey takıyolarmış ömür boyu kullanıyosun falan diyolar sizin dişinizede telden sonra birşey taktılarmı ?
ömür boyu tel tedavisi diye bir tedavi şekli yok. sadece düzeltilen dişlerin geri gelmemesi için ömür boyu kullanılan iki sistem var. birisi ön dişlerin arkasına beyaz dolgu ile sabitlenen bir tel var ve ne kadar ağzınızı açarsanız açın gülerken yemek yerken vs hiç bir şekilde gözükmez,siz söylemedikçe kimse bilmez.diğeri sadece haftada bir geceleri yatarken takmanız gereken koruyucu bir plak.
sadece öndeki iki diş çapraşıklığı için tel takmak istemezseniz şeffaf plak sistemi var. bulunduğunuz ilde bu sistemi kullanan doktor araştırın.
http://www.kadinlarkulubu.com/agiz-...n-duzgun-dislere-sahip-olmak-hayal-degil.html
aperey vidalı bir aperey. vidanın kullanımı size anlatılacak, belirli aralıklarla o vidayı çevirmeniz istenecek.söylenenlere dikkat ettiğiniz müddetçe biraz ağrıdan başka bir sıkıntı yaşamazsınız.
öncelikle çokk teşekkür ederimm :) ya aslında korku değilde tedirginlik 2 yıl en fazlaa ondan sonrasına katlanabilrmiyim bilmiyorum.. güzel olucak sonunda biliyorum ama iştee :/ bide bu taktıkları apareyle çenemin darlığını açıkcaklar ki dişlerimn arası açılsın ondan sonra tel takılıp iyice düzelsin 4 ay kalıcak bu aparey 27 kasımda takılcak ama korkuyorummm nasıl çenem genişliycek diyee ? sizin daraltma nasıl olmuştu acı hissettinizmi ? bide bu şekil bozulmasın dye birşey takıyolarmış ömür boyu kullanıyosun falan diyolar sizin dişinizede telden sonra birşey taktılarmı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?