Kizlar bir sey sormak istiyorum sizlere.Benim tellerim takildi bu 5.gunum.Ben asil alt dislerimdeki yamukluktan rahatsiz oldugum icin giitim.ust dislerimde soldan kopek disimn yaninda olanda hafif bi gerilik vardi.su an sadece ust dislerimde var tel altlara 2 ay sonra takilacak dedi doktorum.size sormak istedigim sey.ust dislerimden bir tanesi eksik seneler once ortodontist olmayan bir dis hekimi o bolgedeki carpikligi gidermek icin guya cekti sapasaglam disimi.20liklerin cikincada bosluk kapanir dedi .fakat oyle bir dunya yok tabi.su anki doktorum bana, dislerin tam oturmasi dogru bir kapanis saglamak icin ya sag ustten 1 ve de alttan da 2 tane daha disimin cekilmesi gerektigi yada ust sol disim geri cekilerek implant icin bosluk olusturabilirz dedi.Aksi taktirde bunlarin hicbirisii yapmassak dislerin duzelse bikle tekrardan bozulur .simetri saglanamaz dedi.beni ikiside tatmin etmiyor ozellikle 3 saglam disimin daha cekilmesi.size sorum bu 3 disim cekildigi taktirde olusacak bosluklar tamamen kapanabilirmi.Kapansa bile tekrardan bozulma acilma ihtimalleri varmidir.Siz hagi yontemi daha uygun buluyorsunuz dis hekimi bayanlar ozellikle siz yardimci olursaniz cok mutlu olurum:)
tedavi için neden izmir'e gidiyorsunuz bnde balıkesir'deyim ve araştırıyorum yazınızı okuyunca sormak istedim.
midem bulanacak diye başlarsanız bulanır. siz ben bir sıkıntı yaşamayacağım evet takabilirim bu nemim iyiliğim güzelliğim ve sağlığım için diye düşünün kendinize güzel şeyler söyleyin. beynimiz tahmin ettiğinizden çok daha güçlü..zaten başlarda sürekli taksanızda sonra sadece gece yatarken takmanız gerekecek. o da hafta 1 yada bir kaç gün.
Balıkesirde işinin ehli ortodondist bulamadığımdan izmire gidiyorum.Diş bu şakaya gelmez tecrübesiz ellere emanet etmek istemedim.Nedense balıkesirin dişçi konusunda müthiş bir sıkıntısı var çevremde kimden duyduysam ya izmire ya bursaya gidiyor bunun için. En son diş çekimi ve diş temizliği yaptırdm burda doktordan hiç memnun kalmadım bi de tavsiye üzerine gitmştim
öncelikle geçmiş olsun canım. diş hekimi değilim 4 yıl tel kullandım benzer bir olay başıma geldi.
doktorun ne diyorsa onun doğru olacağını kabullenmelisin. çünkü başkaların vakasıyla seninki bir olmuyor ne yazık ki.
benim sağlam 1 dişim çekildi. bu diş çekme olayı hemen hemen herkeste duyuyorum ama 3 bana da fazla geldi.
benim 1 dişim çekildi ve azı dişlerimin 4 tanesi zaten yoktu. öncelerden çekilmişti ben küçükken.2 üst köşeden ve 2 alt köşeden. o çekilenler kolay kapandı. nedenini bilmiyorum.ama sağlam dişim için farklı şeyler uygulandı. diş etimin oraya bir vida montalandı. o vidanın arasındaki yay her ay gerildi. böyle anlatıyorum ya belki sana acılı ve zor gibi görünüyor ama hiç acı hissetmedim. pat diye kapanmıyor diş yavaş yavaş.o süreç bizim 1 yıllımızı aldı. eski doktorum yayı çok esnetmiyordu. onun süresi dolup gidince beni başka doktora verdiler o daha özenliydi. o yüzden boşluğum hızla kapandı.ama 1 boşluğum 1 sene sürdü. senin 3 boşluksa nasıl kapanacak bilemiyorum. belki de doktorumun elinin yavaşlığından oldu.
bana da boşluk yeri için implantı önerdiler 2 aya telin çıkar dediler ama implanta verecek param kalmamıştı artık
canim bencede 3 dis cekimi cok fazla ve onlarin kapanma sureside .doktor bana 12 15 ay arasi takacaksin dedi tellerini. 3 dis boslugunun kapamasi cok uzun bir sure alir gibime geliyor.implant dedikleri sey de dogal duruyormu peki dayanikliligi nasildir.fiyati nedir bi fikrin varmi canim?
canim bencede 3 dis cekimi cok fazla ve onlarin kapanma sureside .doktor bana 12 15 ay arasi takacaksin dedi tellerini. 3 dis boslugunun kapamasi cok uzun bir sure alir gibime geliyor.implant dedikleri sey de dogal duruyormu peki dayanikliligi nasildir.fiyati nedir bi fikrin varmi canim?
hiç implant takan görmedim. ama şimdilerde herkes ondan yaptırıyor. vidalı bir şey. fiyatıda yaklaşık 1000tl yi buluyor tanesi. benim gittiğim hastane özeldi.
1000 tl implantın neredeyse malzeme maliyeti.Böyle fiyat veren yerlerden uzak durun :) Sağlıklı bir implantın size maliyeti 1500 tl'den aşağı değildir.Takılan marka da çok önemli.Malzemesi saf titanyum olmayan implant'lardan uzak durun.Ucuz diye sağlığınızı riske atmayın.
Oncelikle gecmis olsun :) suan bende de damak genişletme apareyi var.hatta 8 Kasım'da çıkıp tellerim takılacak, çok mutluyum hehehcanım aynı şekilde bende doktara gittim ve üst çenemde darlık olduğunu bi aparey takmamız gerektiğini söyledi 27 kasaımda gidicem takıcak fakat korkuyorum bu açılma genişleme olayında canın yanıyomu yani rahatsız edici bi durum var mı lütfen beni aydınlat :/
evett 1 buçuk senelik birlikteliğin ardından tellerim nihayet 2 hafta sonra çıkıyooooorrrr
doktorum bugün artık söküm randevusu veriyorum deyince nasıl sevindim anlatamam zira çok sıkılmıştım artık tellerimden
yalnız tedavinin başındayken çıktıktan sonra arkaya sabitleyici tel takıcaz ömür boyu kalacak demişti bugün de eğer o tele alt dişlerin çarpacak gibi olursa damaklık vericem dedi bütün moralim bozuldu
çünkü bulantı refleksim var ve onu nasıl takıcam diye şimididen kara kara düşünmeye başladım
sadece akşamları taksam yinede bozulma olur mu sizce aranızda takanlar varsa beni bilgilendirsin lütfeeennnn
Doktor değilim :) ama tedavisi bitmiş bir braket kullancısı olarak şunu söyleyim bence sağlam dişlerini elletme. Dişler düzeldikten ve tedavi bittikten sonra zaten retainer kullanıyoruz kiiiii eski formuna dönmesin diye. Açıkçası ben çok çok çok araştırarak ve doktorumla da çok konuşarak başlamıştım, bana da dediler alttan 2 tane çekersek süper olur diye, hayır dedim sağlam dişi hiç bir koşulda feda etmem, varsın süre uzasın yeter ki dişlerim kalsın. Ne oldu? TEdavim bitti, dişlerim gayetttt de güzel yerleşti, retainerım takıldı çok çok çok şık ram reklamlık:) dişlerim oldu. Naçizane tavsiyem sağlam dişleri sırf süre kısalsın ve işlem kolaylaşsın diye çektirmek bana kötü bir metod geliyor ve ben yaptırmadm ve yapılmasına da karşıyım:)Kizlar bir sey sormak istiyorum sizlere.Benim tellerim takildi bu 5.gunum.Ben asil alt dislerimdeki yamukluktan rahatsiz oldugum icin giitim.ust dislerimde soldan kopek disimn yaninda olanda hafif bi gerilik vardi.su an sadece ust dislerimde var tel altlara 2 ay sonra takilacak dedi doktorum.size sormak istedigim sey.ust dislerimden bir tanesi eksik seneler once ortodontist olmayan bir dis hekimi o bolgedeki carpikligi gidermek icin guya cekti sapasaglam disimi.20liklerin cikincada bosluk kapanir dedi .fakat oyle bir dunya yok tabi.su anki doktorum bana, dislerin tam oturmasi dogru bir kapanis saglamak icin ya sag ustten 1 ve de alttan da 2 tane daha disimin cekilmesi gerektigi yada ust sol disim geri cekilerek implant icin bosluk olusturabilirz dedi.Aksi taktirde bunlarin hicbirisii yapmassak dislerin duzelse bikle tekrardan bozulur .simetri saglanamaz dedi.beni ikiside tatmin etmiyor ozellikle 3 saglam disimin daha cekilmesi.size sorum bu 3 disim cekildigi taktirde olusacak bosluklar tamamen kapanabilirmi.Kapansa bile tekrardan bozulma acilma ihtimalleri varmidir.Siz hagi yontemi daha uygun buluyorsunuz dis hekimi bayanlar ozellikle siz yardimci olursaniz cok mutlu olurum:)
Doktor değilim :) ama tedavisi bitmiş bir braket kullancısı olarak şunu söyleyim bence sağlam dişlerini elletme. Dişler düzeldikten ve tedavi bittikten sonra zaten retainer kullanıyoruz kiiiii eski formuna dönmesin diye. Açıkçası ben çok çok çok araştırarak ve doktorumla da çok konuşarak başlamıştım, bana da dediler alttan 2 tane çekersek süper olur diye, hayır dedim sağlam dişi hiç bir koşulda feda etmem, varsın süre uzasın yeter ki dişlerim kalsın. Ne oldu? TEdavim bitti, dişlerim gayetttt de güzel yerleşti, retainerım takıldı çok çok çok şık ram reklamlık:) dişlerim oldu. Naçizane tavsiyem sağlam dişleri sırf süre kısalsın ve işlem kolaylaşsın diye çektirmek bana kötü bir metod geliyor ve ben yaptırmadm ve yapılmasına da karşıyım:)
Sevgiler....
Doktor değilim :) ama tedavisi bitmiş bir braket kullancısı olarak şunu söyleyim bence sağlam dişlerini elletme. Dişler düzeldikten ve tedavi bittikten sonra zaten retainer kullanıyoruz kiiiii eski formuna dönmesin diye. Açıkçası ben çok çok çok araştırarak ve doktorumla da çok konuşarak başlamıştım, bana da dediler alttan 2 tane çekersek süper olur diye, hayır dedim sağlam dişi hiç bir koşulda feda etmem, varsın süre uzasın yeter ki dişlerim kalsın. Ne oldu? TEdavim bitti, dişlerim gayetttt de güzel yerleşti, retainerım takıldı çok çok çok şık ram reklamlık:) dişlerim oldu. Naçizane tavsiyem sağlam dişleri sırf süre kısalsın ve işlem kolaylaşsın diye çektirmek bana kötü bir metod geliyor ve ben yaptırmadm ve yapılmasına da karşıyım:)
Sevgiler....
bende doktor değilim canım ama diş çekimi süre kısalsın diye olmuyor her zaman. benim alt çenemi geri almak ve üstteki dişlerle görüntüsü asimetrik olmasın diye çekilmişti mesela. arkadaşımzda ki vakayı biz bilemeyiz. bu yüzden bu tarz yaklaşım hiç doğru değil.
yok ben taktırmadım zaten arkadaş aşağı yukarı bir fiyat istediği için yazdım.teşekkürler bilgi paylaşımınız için. sanırım diş doktorusunuz bir şey sorucam benim plağımda çatlamalar oluşmuş küçük küçük. azı dişleri kısmında. bir sorrun olur mu değiştirmem gerekir mi?
Kizlar bir sey sormak istiyorum sizlere.Benim tellerim takildi bu 5.gunum.Ben asil alt dislerimdeki yamukluktan rahatsiz oldugum icin giitim.ust dislerimde soldan kopek disimn yaninda olanda hafif bi gerilik vardi.su an sadece ust dislerimde var tel altlara 2 ay sonra takilacak dedi doktorum.size sormak istedigim sey.ust dislerimden bir tanesi eksik seneler once ortodontist olmayan bir dis hekimi o bolgedeki carpikligi gidermek icin guya cekti sapasaglam disimi.20liklerin cikincada bosluk kapanir dedi .fakat oyle bir dunya yok tabi.su anki doktorum bana, dislerin tam oturmasi dogru bir kapanis saglamak icin ya sag ustten 1 ve de alttan da 2 tane daha disimin cekilmesi gerektigi yada ust sol disim geri cekilerek implant icin bosluk olusturabilirz dedi.Aksi taktirde bunlarin hicbirisii yapmassak dislerin duzelse bikle tekrardan bozulur .simetri saglanamaz dedi.beni ikiside tatmin etmiyor ozellikle 3 saglam disimin daha cekilmesi.size sorum bu 3 disim cekildigi taktirde olusacak bosluklar tamamen kapanabilirmi.Kapansa bile tekrardan bozulma acilma ihtimalleri varmidir.Siz hagi yontemi daha uygun buluyorsunuz dis hekimi bayanlar ozellikle siz yardimci olursaniz cok mutlu olurum:)
bende doktor değilim canım ama diş çekimi süre kısalsın diye olmuyor her zaman. benim alt çenemi geri almak ve üstteki dişlerle görüntüsü asimetrik olmasın diye çekilmişti mesela. arkadaşımzda ki vakayı biz bilemeyiz. bu yüzden bu tarz yaklaşım hiç doğru değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?