Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

öncelikle geçmiş olsun canım. diş hekimi değilim 4 yıl tel kullandım benzer bir olay başıma geldi.
doktorun ne diyorsa onun doğru olacağını kabullenmelisin. çünkü başkaların vakasıyla seninki bir olmuyor ne yazık ki.
benim sağlam 1 dişim çekildi. bu diş çekme olayı hemen hemen herkeste duyuyorum ama 3 bana da fazla geldi.

benim 1 dişim çekildi ve azı dişlerimin 4 tanesi zaten yoktu. öncelerden çekilmişti ben küçükken.2 üst köşeden ve 2 alt köşeden. o çekilenler kolay kapandı. nedenini bilmiyorum.ama sağlam dişim için farklı şeyler uygulandı. diş etimin oraya bir vida montalandı. o vidanın arasındaki yay her ay gerildi. böyle anlatıyorum ya belki sana acılı ve zor gibi görünüyor ama hiç acı hissetmedim. pat diye kapanmıyor diş yavaş yavaş.o süreç bizim 1 yıllımızı aldı. eski doktorum yayı çok esnetmiyordu. onun süresi dolup gidince beni başka doktora verdiler o daha özenliydi. o yüzden boşluğum hızla kapandı.ama 1 boşluğum 1 sene sürdü. senin 3 boşluksa nasıl kapanacak bilemiyorum. belki de doktorumun elinin yavaşlığından oldu.

bana da boşluk yeri için implantı önerdiler 2 aya telin çıkar dediler ama implanta verecek param kalmamıştı artık

tedavi için neden izmir'e gidiyorsunuz bnde balıkesir'deyim ve araştırıyorum yazınızı okuyunca sormak istedim.

Balıkesirde işinin ehli ortodondist bulamadığımdan izmire gidiyorum.Diş bu şakaya gelmez tecrübesiz ellere emanet etmek istemedim.Nedense balıkesirin dişçi konusunda müthiş bir sıkıntısı var çevremde kimden duyduysam ya izmire ya bursaya gidiyor bunun için. En son diş çekimi ve diş temizliği yaptırdm burda doktordan hiç memnun kalmadım bi de tavsiye üzerine gitmştim

teşekkür ederim cevabınıza evet bulantı kısmını bir şekilde halledebilirim fakat bunu takan başka insanlardan konuşmayı epeyce engellediğini duydum o konuda da tereddütlüyüm iş hayatımı olumsuz etkileyeceğini düşünüyorum açıkcası...
alternatif bir yol var mıdır diye buraya yazayım dedim

benim ortodontistim gayet başarılı balıkesirde boşuna bursa yada izmire yönelmeyin her ay gitmeniz gerekecek çünkü isterseniz ismini verebilirim özelden yazarsanız

canim bencede 3 dis cekimi cok fazla ve onlarin kapanma sureside .doktor bana 12 15 ay arasi takacaksin dedi tellerini. 3 dis boslugunun kapamasi cok uzun bir sure alir gibime geliyor.implant dedikleri sey de dogal duruyormu peki dayanikliligi nasildir.fiyati nedir bi fikrin varmi canim?

3 diş çekimi vakaya göre gerekebilen bir durum. bazen 4 diş çekimi de gerekebiliyor daha fazla da.

implant çene kemiğine yerleştirilen titanyum içerikli dişin kökünü taklit eden bir yapı. üzerine porselen diş koyuluyor. çok da doğal duran işler çıkıyor.

fiyatlar ön diş arka diş olmasına, kullanılan implantın markasına, çene kemiğinin duruma göre değişiyor.

dayanıklılığı da markaya ve kişinin vücut yapısına göre değişiyor. kaliteli bir marka implant çevresel faktörle de vücudun olası tepkilerine de güzel cevap verip hiç bir sıkıntı çıkarmıyor. kişi de ağız bakımına dikkat ettiği müddetçe uzun yıllar kendi dişi gibi kullanıyor.

http://www.kadinlarkulubu.com/agiz-dis-sagligi-bakimi/563444-dis-implantlari.html

hiç implant takan görmedim. ama şimdilerde herkes ondan yaptırıyor. vidalı bir şey. fiyatıda yaklaşık 1000tl yi buluyor tanesi. benim gittiğim hastane özeldi.

hiç implant takan görmedim. ama şimdilerde herkes ondan yaptırıyor. vidalı bir şey. fiyatıda yaklaşık 1000tl yi buluyor tanesi. benim gittiğim hastane özeldi.

1000 tl implantın neredeyse malzeme maliyeti.Böyle fiyat veren yerlerden uzak durun :) Sağlıklı bir implantın size maliyeti 1500 tl'den aşağı değildir.Takılan marka da çok önemli.Malzemesi saf titanyum olmayan implant'lardan uzak durun.Ucuz diye sağlığınızı riske atmayın.

yok ben taktırmadım zaten arkadaş aşağı yukarı bir fiyat istediği için yazdım.teşekkürler bilgi paylaşımınız için. sanırım diş doktorusunuz bir şey sorucam benim plağımda çatlamalar oluşmuş küçük küçük. azı dişleri kısmında. bir sorrun olur mu değiştirmem gerekir mi?

Oncelikle gecmis olsun :) suan bende de damak genişletme apareyi var.hatta 8 Kasım'da çıkıp tellerim takılacak, çok mutluyum heheh bende baslarda senin gibi herkese sorardım nasıl olacak falan diye. Sagolsun arkadaslar çok yardım ettiler. Şimdi artık bende deneyimliyim yardım edebilirim sanırım :))) takilirken falan hic bir acı olmayacak.ilk zamanlar sadece çorba icebilmistim ben. Yaz olduğu için tabi bol bol dondurma yemiştim. İlk 3 gün genişleme başladığı için ağrın oluyor. Ama ben her ağrı kesiciyi içmeni önermem çünkü genişletmeyi aksatabiliyor ağrı kesiciler. Ben kendimi hep tuttum icmemek için. 1 defa ictim onda da çok fazla ağrım vardı. 1 hafta da alışıyorsun, 10. Günde tamamen alışmış oluyorsun. Benim 2 ay oldu. İnanır misin herseyi yiyebiliyorum artık :) buna lokum bile dahil!!! :) tek sıkıntım dilimi o damagimdaki demir biraz yara yaptı. Gargara kullanıyorum onun için. Çabuk geçiriyor. Soruların olursa mutlaka sor yardım ederim )

1500 tl mi:S:S aman allahim.kizlar cok uzuluyorum ya bosuna tedavi oluyormusum gibime geliyor. 1 sene takmaya raziyim ama doktor bana bundan 1 sene sonra daha 7 8 ay daha takman gerekiyor derse bilmiyorum katlanabilirmiyim.3 disimin cekilmesi olusan bosluklarin tamamen kapanmasi bana cok zor geliyor.eski halini almaz gibi geliyor. off ya.zaten zar zor para biriktirdim

ayyyy ne kadar güzel yaa :) benimde 15 ay oldu ama daha var keske benmde artık cıksa cok sabırsızlanmaya basladım artık nasıl peki tamamen düzeldiler mi sizi rahatsız eden bişi yok demi yani hayalinizdeki gbi mi oldu cok merak ediorum acaba tel tedavisi olup memnun kalmayan olur mu ki? benm diş eti operasyonu da olmam gerekioo onu olmadan cok güzel bi görünüm elde edemeyecegm ne yazıkki..

Doktor değilim :) ama tedavisi bitmiş bir braket kullancısı olarak şunu söyleyim bence sağlam dişlerini elletme. Dişler düzeldikten ve tedavi bittikten sonra zaten retainer kullanıyoruz kiiiii eski formuna dönmesin diye. Açıkçası ben çok çok çok araştırarak ve doktorumla da çok konuşarak başlamıştım, bana da dediler alttan 2 tane çekersek süper olur diye, hayır dedim sağlam dişi hiç bir koşulda feda etmem, varsın süre uzasın yeter ki dişlerim kalsın. Ne oldu? TEdavim bitti, dişlerim gayetttt de güzel yerleşti, retainerım takıldı çok çok çok şık ram reklamlık:) dişlerim oldu. Naçizane tavsiyem sağlam dişleri sırf süre kısalsın ve işlem kolaylaşsın diye çektirmek bana kötü bir metod geliyor ve ben yaptırmadm ve yapılmasına da karşıyım:)
Sevgiler....

Canim bende senin gibi dusunuyorum.saglam olan bir disim cekildi zaten bundan uzun seneler once keske yamuk kalsaydi da cektirmeseydim o disimi. ama daha cocuktum 12 13 yaslarinda.implant daha cok yatio aklima ama o da butcemi sarsacak temelli.bakalim daha cok yeniyim ben 1 hafta oldu henuz.2 aydan sonra belli olur vaziyet dedi discimde.Hayirli artik.daha simdiden buraya tellerimin cikacagi gunu yazmayi hayal ediyorum valla

bende doktor değilim canım ama diş çekimi süre kısalsın diye olmuyor her zaman. benim alt çenemi geri almak ve üstteki dişlerle görüntüsü asimetrik olmasın diye çekilmişti mesela. arkadaşımzda ki vakayı biz bilemeyiz. bu yüzden bu tarz yaklaşım hiç doğru değil.

:) bu paltformların amacı deneyim paylaşmak...bu sebeple rica ederim kimse bana ne yazıp ne yazmayacağımı söylemesin, ben deneyimimi ve görüşümü yazdım, herkesin kendi fikri ve muhakeme hakkı var isteyen istediğini yazar...

Arkadaşlar ben geçen hafta tel taktırmıştım. En arkadaki dişlerime kadar takmadı doktor, onlardan bir gerideki dişlerde bıraktı :S Az önce baktım en son braketin olduğu dişimden tel çıkmış. Braket değil fakat küçük bir lastikte çıktı. Hiç böyle bir durumla karşılaştınızmı? Şuan ne yapmam gerekiyor? :S

Bir doktorunuza gösterin derim.Çatlaklar ısırmadaki problemlerden kaynaklanıyor olabilir. Hem kapanışınız,dişlerinizin durumu kontrol edilir gerekirse de plağınız değiştirilir.Normalde plağın çatlamaması gerekir.Plağın çatlaması tedavide bir sıkıntı olduğunu gösterir.

Tebrik ediyorum.Gayet yerinde bir yaklaşım olmuş.Sağlam bir dişin durup dururken çekilmesini kimse istemez zaten. Çekilmesi gerekiyorsa vardır bir sebebi.
Kaldı ki doktor diş çekimi yanına implant seçeneğini de sunmuş illa 3 dişi çekeceğim dememiş.
Bir tedavi bittiği zaman geri dönmemesi için ağızda boşluk kalmamamış olması, dişlerin birbiri ile güzel temasları olması gerekir.
3diş çekilerek yapılacak tedavide boşluklar kapanır, sonra geri dönmemesi için ön dişlerihnizin arkasına koruyucu tel yerleştirilir ya da koruyucu plak kullanmanız istenir.
İmplant yapılan seçenekte de açılacak boşluk implantla dolduğu için sıkıntı yok.

Doktorunuza güvenin derim. Size tedavinizi seçme şansı da vermiş...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…