- 3 Mart 2015
- 3.256
- 6.866
- 358
- 36
?Yalnız paraya hala milyar diyen insanın paradan haberi yoktur, ev nasıl geçinir bilmez. Bu konuda çok eminim.
Sizde abartmayın Allasenbenle nişanlım uzmanız, sizin eşinizden daha fazla alıyoruz her birimiz, yine de evlenince nasıl geçineceğiz diye kafayı yiyorum.
valla bence de çalışın, çalışmak iyidir, kadına özgüven güç katar, sosyalliği gelişir.
Zorunluluk koyamayız bu duruma. Siz herkesi bireysel olarak değerlendiriyorsunuz ama örnek vereyim bu hanımefendi evlenmiş evin geçimini eşi sağlayabiliyorsa ve yeterli oluyorsa çalışmak istemeyebilir. Evdeki sorumlulukları üstlenmek isteyebilir. Aile olmak bazen budur. Adam dışarıda, kadin içerde çalışır. Bunu söyleyince geri kafalı bir düşünce tarzı gibi anlaşılıyor ama değil aslında. Ben kadınlar çalışmasın evde otursun demiyorum. İstemeyeni de zorlayamayız. Demek istediğinizi anladım yetişkin her insan çalışmalı ve eşinden/ailesinden para almamalı veya bişey talep etmemeli diyorsunuz. Ama siz bireysel tek tek bakıyorsunuz aile olunca bunun önemi pek olmuyor. Sen çalıştın kazandın ben çalışmadım vs olmuyor yani ailede.Çalışmamak nasıl bir tercih olabiliyor ben anlayamıyorum ya. Yetişkin her insan çalışmalı böyle saçmalık mı olur
Konuda tek takıldığım şey 10 milyar…
Üzgünüm 10 milyar seninle bi başıma ben geçinemiyorum demek, millet çift haliyle çok rahat geçinmiş…
Kredi kartım 14950 gelmiş, bayram geliyor neyime… söyleyeceklerim bu kadar
Ciddi misiniz ya?o nasıl bir ekstre?
Ablacım 15b liradan bahsediyorsun. Giderin gelirinden fazla demek ki kesene göre harcamıyorsun da nereye harcadın o kadar aklım kesmediCiddi misiniz ya?
Yalnız yaşıyorum 2 kedimle.
Ev kirası zaten karta dahil değil.
Sorun nerde çözemiyorum bir türlü
Giderim gelirimden fazla olduğu için demedim ki böyle . 10 binle evli bir çiftin rahat geçindiğini görünce bendeki sorunu bulmaya çalıştım. Onu bulamadım diyorum. Gerçekten biriktirebilene hayranım çünkü. Eve gelmeden benzin aldım 1130 TL tuttu. Markete uğradım 417. Kedilere mama aldım, 900tl. 2500 TL etti. Tabii ki bi günde kazanmıyorum bu kadar ama hepsi zaruri. Anlamadım BulamadımAblacım 15b liradan bahsediyorsun. Giderin gelirinden fazla demek ki kesene göre harcamıyorsun da nereye harcadın o kadar aklım kesmedi
sende bir sorun yok. alıştığın şekilde yaşamaya devam ettiğin için 10 bin yetmiyor. herşeyin ucuzunu kovalayacaksın, oradan buradan yani her kalemden keseceksin vs. ancak yeter o para. benim kullandığım kedi kumu 10 lt 250 tl. 2 kedim var 4 kutu zor yetiyor. mutlaka çok daha ucuzu da vardır ama onu kullanmayı mecbur kalmadıkça tercih etmem mesela. yediğin içtiğin, giydiğin, kuaförün vs. belirliyor minimum harcamayı bile. kimisi 20 binle zor geçinir kimisi 5 binle rahat geçindiğini düşünür hatta arttırıp biriktirir. ne bileyim. insanların yaşam şekilleri çok farklı. kıyas yapılamaz ki.Giderim gelirimden fazla olduğu için demedim ki böyle . 10 binle evli bir çiftin rahat geçindiğini görünce bendeki sorunu bulmaya çalıştım. Onu bulamadım diyorum. Gerçekten biriktirebilene hayranım çünkü. Eve gelmeden benzin aldım 1130 TL tuttu. Markete uğradım 417. Kedilere mama aldım, 900tl. 2500 TL etti. Tabii ki bi günde kazanmıyorum bu kadar ama hepsi zaruri. Anlamadım Bulamadım
Hangi çocuk? Daha 5 aylık evli çocuk yok daha meydanda.Kadının çalışmak istememesi çok normal ev işi çocuk yemek derken zaten kadın yoruluyor yardımcı alsan yine aynı kapıya çıkıyor aldığını yardımcıya veriyorsun üstelik çocuk annesiz büyüyor. beyfendinin rahatı kaçmasin diye sen niye calisasin. İdaresini bilsin on binde güzel maaş bu ülkede asgari ucretle geçinenler var. Hem baksana sende evden dikiş örgü yapıyormuş sun oda evden çalışmaktır bir nevi. Aslında ülkemizde evden çalışma yaygın olsa kadınların çoğu çalışır bir tanıdığım evden çalışıyor küçük kizinide kreşe verdi iyide maaş alıyor tabi yurt dışında onlar. Aksi ise git gel zaten çok yoruyor hele büyük sehirdeysen
He he sen de evde oturup milleti çalışmıyor diye kucumse. Evde oturmaktan sorun yok ama kendi yaptığını başkası yapınca küçümsemekteİçerik üretmek ya da markalaşmak için de vizyon lazım. Konu sahibinin vizyonu kocasının çoraplarından ibaret.
İçeride çalışmak diye bir şey yok ki. Kendi dağıttıklarını toplamak üretmek değil çünkü. Evlenince aile olunuyor ama birey olduğumuz gerçeği değişmiyor. Burada bir sürü konu var boşanacağım ama maddi özgürlüğüm yok diye. Genelde iş bul yorumları geliyor ama deneyimsiz insan öyle ha diyince iş bulamaz, belli bir yaştan sonra da garsonluk vs çekilmez. Zaten konu sahibinin eşi de çalışmasını istiyor yani ortaklaşamamışlar bu konuda. Çünkü böyle bir devirde tek maaşla çook zor. Erkeğe büyük külfet, kimse bu kadar bencil olmamalı. Durumu çok iyidir orasını bilemem ama yine de anlayamıyorum bir insan neden tüm gün evde bulaşık yıkamak ister?Zorunluluk koyamayız bu duruma. Siz herkesi bireysel olarak değerlendiriyorsunuz ama örnek vereyim bu hanımefendi evlenmiş evin geçimini eşi sağlayabiliyorsa ve yeterli oluyorsa çalışmak istemeyebilir. Evdeki sorumlulukları üstlenmek isteyebilir. Aile olmak bazen budur. Adam dışarıda, kadin içerde çalışır. Bunu söyleyince geri kafalı bir düşünce tarzı gibi anlaşılıyor ama değil aslında. Ben kadınlar çalışmasın evde otursun demiyorum. İstemeyeni de zorlayamayız. Demek istediğinizi anladım yetişkin her insan çalışmalı ve eşinden/ailesinden para almamalı veya bişey talep etmemeli diyorsunuz. Ama siz bireysel tek tek bakıyorsunuz aile olunca bunun önemi pek olmuyor. Sen çalıştın kazandın ben çalışmadım vs olmuyor yani ailede.
Kesinlikle haklısınız! Bu ev hanımlığı son zamanlarda moda olmuş, iki ev silip süpürüp tüm gün müge anlı esra erol takip etmeyi işten sayar olmuşlar. Halbuki eskiden öyle değilmiş, çiftçilik çok yaygınmış mesela; hayvan bakmak, tarla sürmek herkesin işiymiş, kadın erkek diye ayrılmazmış. Tabi bence eskiden kadın, erkekten daha çok çalışırmış. Tüm gün çamaşırı da kadın (elinde) yıkar, ekmeği de kadın yapar, bağ bahçeye de kadın bakarmış. Ki dediğinize göre merkezlerde de herkesin kendine göre bir işi varmış.Aile bütçesine katkı sağlamak yeni mesele değil. Seneyle de ilgili değil mesele.
Benim anneannem 30'lu yıllarda doğmuş. Şehir merkezinde yaşıyorlarmış. Mahallenin terzisiymiş.
Arkadaşları vardı biz küçükken anlatırlardı hepsi aslında o dönem şartlarında iş yapıyormuş. Kimi gider bir yaşlıya yemek, temizlik yaparmış. Kimi nakış işlermiş, kimi mahallenin berberiymiş. Şimdi ki gibi değil ama yine bir çalışma mekanizmaları varmış.
Eşimin anneannesi de aynı yaşlarda. Onlar daha kırsaldalarmış. Dede memurmuş anneanne bağ/bahçe işi yaparmış. Zamanla malımız arttı bu sefer işçiler toparladı ben de pazarda satardım diye anlatıyor. E bir başka yaşlı geliyor anlatıyor hayvanların vardı şöyle bakardık sütü peynir yapar satardık diye.
geri kafalilik demeyelimde eski tarz bir dusunce diyelim. Yani bekarken calismiyor muydu bu insan mesela? Ailesi mi bakiyordu onaZorunluluk koyamayız bu duruma. Siz herkesi bireysel olarak değerlendiriyorsunuz ama örnek vereyim bu hanımefendi evlenmiş evin geçimini eşi sağlayabiliyorsa ve yeterli oluyorsa çalışmak istemeyebilir. Evdeki sorumlulukları üstlenmek isteyebilir. Aile olmak bazen budur. Adam dışarıda, kadin içerde çalışır. Bunu söyleyince geri kafalı bir düşünce tarzı gibi anlaşılıyor ama değil aslında. Ben kadınlar çalışmasın evde otursun demiyorum. İstemeyeni de zorlayamayız. Demek istediğinizi anladım yetişkin her insan çalışmalı ve eşinden/ailesinden para almamalı veya bişey talep etmemeli diyorsunuz. Ama siz bireysel tek tek bakıyorsunuz aile olunca bunun önemi pek olmuyor. Sen çalıştın kazandın ben çalışmadım vs olmuyor yani ailede.
Evet yaaa.. amaan o gunler gitsin gelmesin… simdi herseyi makina yapiyor..hamuru makinada yogur, evi bile supurup siliyor ev hanimlarina bi is kalmiyor nerdeyse.. bi bulasik camasir bosaltmak doldurmak katlamak utu yemek..2 kisiyle bu isler hemen biter zaten.Kesinlikle haklısınız! Bu ev hanımlığı son zamanlarda moda olmuş, iki ev silip süpürüp tüm gün müge anlı esra erol takip etmeyi işten sayar olmuşlar. Halbuki eskiden öyle değilmiş, çiftçilik çok yaygınmış mesela; hayvan bakmak, tarla sürmek herkesin işiymiş, kadın erkek diye ayrılmazmış. Tabi bence eskiden kadın, erkekten daha çok çalışırmış. Tüm gün çamaşırı da kadın (elinde) yıkar, ekmeği de kadın yapar, bağ bahçeye de kadın bakarmış. Ki dediğinize göre merkezlerde de herkesin kendine göre bir işi varmış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?