Dısarıda çalısmak istemiyorum detay okuyup yorumlar mısınız?

Sizde abartmayın Allasen daha fazla dediğinize göre 13-15 alsanız her biriniz, 26-30 bin lira para yapar. Kafayı ne için yiyorsunuz? Herkes ölsün o zaman.

Çalışmamak nasıl bir tercih olabiliyor ben anlayamıyorum ya. Yetişkin her insan çalışmalı böyle saçmalık mı olur
Zorunluluk koyamayız bu duruma. Siz herkesi bireysel olarak değerlendiriyorsunuz ama örnek vereyim bu hanımefendi evlenmiş evin geçimini eşi sağlayabiliyorsa ve yeterli oluyorsa çalışmak istemeyebilir. Evdeki sorumlulukları üstlenmek isteyebilir. Aile olmak bazen budur. Adam dışarıda, kadin içerde çalışır. Bunu söyleyince geri kafalı bir düşünce tarzı gibi anlaşılıyor ama değil aslında. Ben kadınlar çalışmasın evde otursun demiyorum. İstemeyeni de zorlayamayız. Demek istediğinizi anladım yetişkin her insan çalışmalı ve eşinden/ailesinden para almamalı veya bişey talep etmemeli diyorsunuz. Ama siz bireysel tek tek bakıyorsunuz aile olunca bunun önemi pek olmuyor. Sen çalıştın kazandın ben çalışmadım vs olmuyor yani ailede.

Konuda tek takıldığım şey 10 milyar…
Üzgünüm 10 milyar seninle bi başıma ben geçinemiyorum demek, millet çift haliyle çok rahat geçinmiş…
Kredi kartım 14950 gelmiş, bayram geliyor neyime… söyleyeceklerim bu kadar

o nasıl bir ekstre?

Ciddi misiniz ya?
Yalnız yaşıyorum 2 kedimle.
Ev kirası zaten karta dahil değil.
Sorun nerde çözemiyorum bir türlü
Ablacım 15b liradan bahsediyorsun. Giderin gelirinden fazla demek ki kesene göre harcamıyorsun da nereye harcadın o kadar aklım kesmedi

Ablacım 15b liradan bahsediyorsun. Giderin gelirinden fazla demek ki kesene göre harcamıyorsun da nereye harcadın o kadar aklım kesmedi
Giderim gelirimden fazla olduğu için demedim ki böyle . 10 binle evli bir çiftin rahat geçindiğini görünce bendeki sorunu bulmaya çalıştım. Onu bulamadım diyorum. Gerçekten biriktirebilene hayranım çünkü. Eve gelmeden benzin aldım 1130 TL tuttu. Markete uğradım 417. Kedilere mama aldım, 900tl. 2500 TL etti. Tabii ki bi günde kazanmıyorum bu kadar ama hepsi zaruri. Anlamadım Bulamadım

Ne o öyle "köprüden geçene kadar ayıya dayı diyeceksin" misali. Baştan kartlarını açık oynamışsın. Madem çalışan kadın isyiyodu tercihini bu yönde yapsaydı. İstediğin hayatı dilediğin gibi yaşamakta da özgürsün. Çalışmak nasıl ki bir tercihse, çalışmamakta bir tercih. O kötü seneryolar bir tek çalışmayan kadınların başına gelmiyo. Çok gördük burda çalıştığı halde kocasından boşanmaktan korkan, yada onu istemeyen kocasına kene gibi yapışan, aldatılsa da affeden ekonomik özgürlüğü olan! kendi ayakları üzerinde duran! kadınları. Bu karakter ve yapı meselesi, maddi güçle alakası yok.

kimse kimseye bakmak zorunda degil. Gidin calisin sevgili konu sahibesi. Kimseye muhtac olmayin. Ev işlerini çocuk bakımını paylaşırsınız çalışmaya başlayınca

sende bir sorun yok. alıştığın şekilde yaşamaya devam ettiğin için 10 bin yetmiyor. herşeyin ucuzunu kovalayacaksın, oradan buradan yani her kalemden keseceksin vs. ancak yeter o para. benim kullandığım kedi kumu 10 lt 250 tl. 2 kedim var 4 kutu zor yetiyor. mutlaka çok daha ucuzu da vardır ama onu kullanmayı mecbur kalmadıkça tercih etmem mesela. yediğin içtiğin, giydiğin, kuaförün vs. belirliyor minimum harcamayı bile. kimisi 20 binle zor geçinir kimisi 5 binle rahat geçindiğini düşünür hatta arttırıp biriktirir. ne bileyim. insanların yaşam şekilleri çok farklı. kıyas yapılamaz ki.

Kadının çalışmak istememesi çok normal ev işi çocuk yemek derken zaten kadın yoruluyor yardımcı alsan yine aynı kapıya çıkıyor aldığını yardımcıya veriyorsun üstelik çocuk annesiz büyüyor. beyfendinin rahatı kaçmasin diye sen niye calisasin. İdaresini bilsin on binde güzel maaş bu ülkede asgari ucretle geçinenler var. Hem baksana sende evden dikiş örgü yapıyormuş sun oda evden çalışmaktır bir nevi. Aslında ülkemizde evden çalışma yaygın olsa kadınların çoğu çalışır bir tanıdığım evden çalışıyor küçük kizinide kreşe verdi iyide maaş alıyor tabi yurt dışında onlar. Aksi ise git gel zaten çok yoruyor hele büyük sehirdeysen

Şimdi çalışıp birikim yapıp, çocuğunuz olunca da bakıcı falan masrafı olmadan kendiniz büyütseniz daha güzel değil mi? Eşinizin çalışsan iyi olurdu demesini ben sözünden dönmüş olarak görmedim. Bekar bir adamın 10 bin TL maaşıyla evli adamın 10 bin TL maaşı aynı değil. Bu parayla bir bilgisayar bile alamazsınız.
Sizi sevdiği için bu şartla evlenmiş olabilir ama evlendikten sonra ekonomik sıkıntılar nedeniyle yardım etmenizi isteyebilir. Bu evlilikte sadakat sözü gibi bir şey değil. İyi günde kötü günde diyoruz, demek ki eşiniz biraz maddi olarak kötü günlerin yaklaştığını görmüş. Örgü yapıyorum demişsiniz ama bu devirde bunları hala alan var mı, varsa en az 3-4 bin TL gelir getirmesi lazım, getiriyor mu? Yani elinizi yorduğunuza değiyor mu?

İşin bir de şu yönü var, çalışmak çalışmamaktan ziyade devamlı evde oturan, dışarı çıkmak istemeyen, enerjisi heyecanı olmayan bir insan diğerini de aşağı çekmez mi? Dünyalık işler bana uzak diyorsunuz, bu ne demek? Sanki 60 yaşına gelmiş hayattan elini eteğini çekmiş gibisiniz. Daha ortada çocuk yokken çocuk bakımı ütü evi çekip çevirme yükümlülük... derdindesiniz. Siz şimdi sadece akşama yemek yapıp diğer öğünler geçiştirebilirsiniz ama çocuk olunca deli gibi mutfak harcaması yapacaksınız. Et süt balık tavuk kaliteli sebze meyve... O 10 bin TL maaşın yarısı o zaman sırf mutfağa harcanacak. Bebeğe her 3 ayda bir baştan ayağa yeni kıyafetler alınacak. Bez mama fiyatlarını bir araştırın derim. Kumaş alıp kendim dikerim diyorsanız başka.

5 aylık evlilikte her gün yaptığınız ev işi nedir ki bu kadar yorgun oluyorsunuz? Sabah giden akşam gelen bir adam. Her gün cam yer banyo mu silip dip köşe temizlik mi yapıyorsunuz? Çocuksuz evde her gün süpürge yapmaya gerek yok. Bir wc lavabo bir de bulaşıkları temizleyin yatak odanızı toplayın bu kadar. Lütfen bana saat 10.00 11.00'e kadar yattığınızı söylemeyin. İşe gider gibi 6.00 da 7.00 de kalkın demiyorum ama 8.30 u geçmesin yataktan kalkmanız.

Ben her şeyi denedikten sonra vazgeçenlerdenim. Mesela bu yorgunluk üşengeçlik halsizlik durumunuz için doktora gittiniz mi? Hormonal ya da vitamin eksikliği kaynaklı bir rahatsızlık olabilir. Benim kızımda D vitamini eksikliği çıktı mesela. Çocuk olunca depresyona girersiniz benden söylemesi. Eşime bir şey olursa işe girerim diyorsunuz ama o zaman o tren kaçmış olabilir. Veya annenizin de bir rahatsızlığı çıkabilir yaşlılık nedeniyle. Her şey sizin istediğiniz gibi yolunda gidebilir ama her şey tepetaklak da olabilir. Birikmiş paranın çözmeyeceği sorun yok. Ayrıca tecrübelerime göre evliliğiniz bir yerde çıkmaza girecek. Eşiniz üstü kapalı şekilde yardım istiyor ama siz "beni çalıştırmayacaktı öyle anlaştık, sözünden dönemez" diyorsunuz.

Hangi çocuk? Daha 5 aylık evli çocuk yok daha meydanda.

Şimdi öncelikle ben şu an çalışmıyorum, eşim çalışmamı istiyor ben de istiyorum yazdıklarımı ona göre değerlendirin.

Eşiniz belki sizden yardım istiyor maddi olarak zorlanıyor belki? Hiç düşündünüz mü? Kimse kusura bakmasın eşim 10 milyar alıyor demişsiniz ama siz kusura bakmayın, on milyar büyük para değil, altı ay önce Türkiye’den giderken 20 milyar üzeri gelirimiz vardı, aklım çıkıyordu ikimizden birinin işi bozulursa ne olur diye. Biz gittikten sonra altı ayda fiyatların acayip arttığını duyuyoruz. Bi de ben sizin bu keskin bu işi erkek yapar bu işi kadın yapar çizginizi pek anlayamadım. Eşinizin çalışıyor olması zaten sağa sola çorabını donunu atma hakkını vermemeli. Ben eskiden çalışıyordum şu an çalışmıyorum eşim eskiden olduğu gibi kirlisini gider kirli sepetine atar. Yani benim çalışmamamla onun etrafı dağıtmaması ne alaka?
Ha şu an benim vaktim daha müsait diye o işteyken ben ev işlerini tamamlamaya çalışıyorum ki geldiğinde birlikte gezelim veya film izleyelim veya beraber vakit geçirelim diye. Yine de haftasonu evi süpürdüm yorulunca dedim vileda senden.
Ama çalışmaya bu kadar düşmansanız ve baştan şart koştuysanız ben piremsesim çalışamam diye, eşinizi bi anlayın bakalım, şimdi ne değişti de çalışmamızı istiyor.

İçeride çalışmak diye bir şey yok ki. Kendi dağıttıklarını toplamak üretmek değil çünkü. Evlenince aile olunuyor ama birey olduğumuz gerçeği değişmiyor. Burada bir sürü konu var boşanacağım ama maddi özgürlüğüm yok diye. Genelde iş bul yorumları geliyor ama deneyimsiz insan öyle ha diyince iş bulamaz, belli bir yaştan sonra da garsonluk vs çekilmez. Zaten konu sahibinin eşi de çalışmasını istiyor yani ortaklaşamamışlar bu konuda. Çünkü böyle bir devirde tek maaşla çook zor. Erkeğe büyük külfet, kimse bu kadar bencil olmamalı. Durumu çok iyidir orasını bilemem ama yine de anlayamıyorum bir insan neden tüm gün evde bulaşık yıkamak ister?

Kesinlikle haklısınız! Bu ev hanımlığı son zamanlarda moda olmuş, iki ev silip süpürüp tüm gün müge anlı esra erol takip etmeyi işten sayar olmuşlar. Halbuki eskiden öyle değilmiş, çiftçilik çok yaygınmış mesela; hayvan bakmak, tarla sürmek herkesin işiymiş, kadın erkek diye ayrılmazmış. Tabi bence eskiden kadın, erkekten daha çok çalışırmış. Tüm gün çamaşırı da kadın (elinde) yıkar, ekmeği de kadın yapar, bağ bahçeye de kadın bakarmış. Ki dediğinize göre merkezlerde de herkesin kendine göre bir işi varmış.

geri kafalilik demeyelimde eski tarz bir dusunce diyelim. Yani bekarken calismiyor muydu bu insan mesela? Ailesi mi bakiyordu ona ee fark yok bana gore.. ayrica gucun kuvvetin zamanin imkanin varken calismamak cidden sacma geliyor bana. Dedim ya ha cocugun veya ozel durumun olur anlarim bunu..tum gun ev isi otur ye ic …

Evet yaaa.. amaan o gunler gitsin gelmesin… simdi herseyi makina yapiyor..hamuru makinada yogur, evi bile supurup siliyor ev hanimlarina bi is kalmiyor nerdeyse.. bi bulasik camasir bosaltmak doldurmak katlamak utu yemek..2 kisiyle bu isler hemen biter zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…