Dısarıda çalısmak istemiyorum detay okuyup yorumlar mısınız?

Bu kaltieli, beleş kurslara ben niye hiç denk gelmedim ya.
Cidden soruyorum. Neden? Madem bukadar imkan var ben niye her ay tonca para döküyorum kurslara.
Ya aynı şeylerden bahsetmiyoruz ya sizin dedikleriniz bizim şehrimizde yok.
Bi ara gençlik ve spor bakanlığın spor kampları vardı ona başlamıştık mesela badmintona. 3ü ders başka hoca geldi 4ü ders hoca hiç gelmedi büyük küçük tüm yaş gruplarını bi ara koydular çocuğuma 2. Kez sıra gelene kadar ders bitti
Bi ara eve yakın voleybol kursu açıldı dedim gitsin hareket olur, gittik koca salon kış günü ısıtma yok, koşsun ısınırlar dediler iyi dedim koşsun, koştulae ısındılar ama sonra sıra topa geldi tabii çocuklar donmaktan ellerini hırkadan çıkarıp topa vuramadılar. İlk ve son dersimiz oldu, sonra giden başka bi arkadaştan kursun iptal edildiğini duydum zaten.
Yüzme kurslarını hiç denemedik çünkü çok dolu olduğunu duydum zaten, yıllarca özele gittiler. Maksatımız yüzme öğrenmek değil, spor olarak hayatlarında olsundu. Tıkış tıkış kurslarda bu mümkün değil.
Belediyenin piyano derside 2 tuşa basar bidahaki derse sıra gelirse ya nasip olur herhalde. Mozart olmalarına gerek yok ama başlamışken öğrensinler, 2-3 tuşa basacak diye tıkış tıkış kurslara sokamam.
Çocuklarım beleş kursa gidicek diye onları perişan edemem. Ya göndermem yada durumum varsa en iyisine gönderirim.
Orda burda tiyatro sinemada izletmem, ya istedikleri filme mısırlı içecekli gideriz yada oturur evde izlerler. Hem sosyal olsun hem aman para harcamim, olduu

Bir şeyler en başından yanlış gidiyor erkeğe sorumluluk vermeyen anneler ve konu sahibi kafasında yetiştirilen erkek çocukları kadına çok yükleniyor. Konu sahibinin kocası bu zihniyette ise bencede çalışmasın. Ya da mücadele edip kocasına ev işi yaptırmaya alıştırsın. O zaman evde bu kadar yorulmaz.
Benim eşim 3 erkek kardeş evde kız yokmuş iyiki diyorum bazen. Boyle olunca annesi mecbur erkek evlatlarından yardim almış. Oyle cok büyük işler değil ama çamaşır asarmış mesela. Ya da annesiyle pazara çıkarmış. Sofra kurup çay servisi yaparmış.
Simdi bizim düzenimiz eşim evi süpürür öyle ayda bir değil sürekli onda sorumluluk. Konuşmadık o şekilde gelişti. Ben anlık bir sey dökülürse sarjli ile çekerim sadece onun disinda hic süpürge açmam.
Bulaşık kime denk gelirse bazen ben bazen o yerleştiririz. Çamaşır da öyle ben öğlen eve geliyorum bazen yıkar asarim,bazi haftalar eşim haftasonu halleder. Wc surekli olarak ondadır,banyo bende. Yüksek lisans yapıyorum bazen banyoyu bile temizlerim deyip vakit bulamıyorum o zaman da eşime kalıyor. Bir yemek yapmayı sevdiremedim.
Yani her erkek ayni da olmuyor eşimde zorlandı elbet ama az cok antremanliydi. Biz kadınlar olarak erkek ve kız çocuklarımıza ev işi yaptırma sorumluluğu vermeliyiz hem böylece sıradan gözüken işlerin ne kadar zor olduklarını kendileri de anlayacaklar hem de ailenin hayatına ortak olarak aidiyet ve sorumluluk duyguları artacağı için ileride konu sahibinin esi tarzinda düşünen bir es olmayacaklar.

Aslinda olaya bence baska acidan bakmak lazim: neden cok yoruluyorum diyip doktora gitmek yerine calismamayi dusunuyorsunuz?

Daha bugun olan bir olayi anlatayim: arkadasim 2 cocuk annesi. Biri 10 aylik. Gece uyuyamiyorum yorgunluktan olecegim diye doktora gidiyor. Tiroid beziyle ilgili sorunu varmis.

Siz neden kan degerlerinize vb. baktirmak yerine calismamayi tercih ettiniz? Hangi yasini almis kadinla konussaniz size ayni sey soyler: maasin olsun, kendi ayaklarin ustunde dur.

Siz neden bu kadar deneyimi elinizin tersiyle itiyorsunuz ki?

Ayrica feminist olmakla suclamak nedir milleti?

Ben bir egitimciyim. Universitede calisiyorum. Mezunlarimiz geliyor. Kucaklarinda bebekler, is guc sahibi olmuslar. Hayatlari yoluna girmis.

Siz de oyle olsaniz kotu mu olur? Kimse istemez sizin kotulugunuzu. Ilerde uzulmeyin diye kadin dayanismasiyla size laf anlatmaya calisiyoruz. Feministlik sanirim bu. Sizi ayaklarinizin ustunde durdurmaya calismak.

Sizinle çalışmak istemediğinizi bile bile evlendiyse suç esinizde.Ama net konusmadiysaniz eşiniz size ömür boyu psikolojik baskı uygulayacak bu belli.
Ayrıca 10 bin hiçbir şey değil.Kari koca çalışıp eve 20 bin geliyor geçinilmiyor bu devir de.Su da var artık ne askeriye ne devlet memurluğuna güven yok.Kadin da taşın altına elini koymalı.Kaldi ki eşin de garantisi yok.Hep bir erkeğe muhtaç olmak erkeğin size olan saygısını da yitirmesine sebep olur.Su devir için kötü birşey demiyor bence.
Ben de asker esiyim.Esimden ayrı kalmak pahasına kariyerime öncelik verdim.Kadinlar için altın bilezik şart.

Çincede de noktalama işaretleri var.
Her yeri nokta zaten çıldırtacak bı dil
Bazen kavga ediyorum ağlayacak gibi oluyorum düzgün çizemiyorum onun noktası çizgisi virti zirti sola kivrilacakti düz gibi olmuş diye işte sen bunu çözmüş insansin
Bunlar seni yıkamaz

Acik acik calismayacam dediysen ok haklisin bile bile kabul etmis ama.. daha simdiden cocugu colugu dusunuyorsun dur daha bismillah belki tedavi gerekecek ugrasacaksiniz yillarca.. ayrica su dedigine katiliyorum.. kadinlarin cougu hem calisiyor hemde ev isini yapiyor kocalari yardim etmiyor. Halbuki disarda calisiyorsa ikiside her ikiside ev isi yapmali..

Ama benim anlamadigim nokta evlenince neden calismak istemez kadinlar.. evde napiyorsun yani? Bulasik utu ev isi yemek vs. Hep ayni seyler..calismak daha guzel bana gore. Ha bebegin olur calismazsin anlarim bunu.

Ekonomi değişti. Geçen sene tek maaşla geçinebilirken bu sene geçinemiyor insanlar.

Siz de çalışıyor musunuz

Konu sahibi haklı çalışmak istemediğini söylemiş. Eşi kabul etmiş şimdi eşi büyük ihtimal bakıyor arkadaşlarının eşi çalışıyor eve çift maaş giriyor karısı da çalışsın para getirsin istiyor. Ha hakkı olabilir ama karısı çalıştığında ev işlerini yarı yarıya yapacaksa aynı sorumluluğu üstlenecek peki üstlenir mi valla buradan bakınca hiç de üstlenecek gibi gözükmüyor.
Kadin evi tertemiz yapıyor alışmış bundan sonra ne olacak yine aynı tas hamam devam edecek. Bir bardağıni kaldırınca alkış bekleyecek. O yüzden çalışmamanizi anlıyorum çalışınca da evdeki tüm işi yapacaksınız erkeğe hem ek gelir hem evini temizleyen supersonik bir şeye donuseceksiniz.
Tum ev işlerini yarı yarıya yapacaksınız çalışın yoksa yok bence de.
Ayrica niye evde oturduğunda canın sıkılmıyor mu işte çalışmak çok iyi can sıkıntısı alıyor falan gibi yorumlara da şaşırıyorum. Çünkü çoğu iş sıkıcı ötesi çoğu iş hep rutin aynı şeyleri yapıyorsun surekli. He konu üretimse evde de uretirsin ki konu sahibi küçük küçük evde bir seyler yapıyormuş belki ilerde gelistirecek markalasacak
bu ınfluencerlarin çoğu evde otururken boş vakitten uğraştılar şimdi çoğu tek tıkla gayet eğlenceli hayatlarıyla para kazanıyorlar.
Yani ornek bu verdiklerim herhangi bir işte çalışmayarakta kendini gelistirebilirsin üretebilirsin asıl zaman çalanın işte geçen boş zamanlar ya da uzun mesailer vs vs vs
(farklı noktadan baktım tabi bu durum olduğu gibi tam tersi avantajlar ve durumlar da var)

Çalışmamak nasıl bir tercih olabiliyor ben anlayamıyorum ya. Yetişkin her insan çalışmalı böyle saçmalık mı olur

Geçen burda bir konu vardı haftada bir eşinin çalıştığı köye gitmeyi kabul etmiş ama sonradan zor geldiği için istemememiş birine her söz verilen yapılır mı, o an yapabilirim gibi gelmiş ama şimdi vazgeçmiş olamaz mı vs diyenlerden bazıları şimdi gelmiş adam sizin sözünüze göre evlenmiş çalışmanızı isteyemez diyor. Belki adam da evi geçindirebilirim diye düşündü ama özellikle son bır yılda artan fiyatlarla yetemedi hiçbir şeye?

Sizin sorununuz bence-konu sahibi- erkek ve kadın işleri diye çizgileriniz olması. Belki eşinizde de var o. Ama o zaman çalış demezdi.Bilemedim anlayamadığım düşünceler bunlar

Yetmiş beşine merdiven dayamış babaannem bile tarlada çalışıyor hayret yani. Evde topladıklarınız, yıkadığınız çamaşırlar bir üretim değil. Ailecek dağıtılan şeyleri topluyorsunuz işte. Çalışmak bir tercih değil olması gerekendir. Erkek eve para getirmekle yükümlü ne demek? Her cümle falso.

Çalışmamak nasıl bir tercih olabiliyor ben anlayamıyorum ya. Yetişkin her insan çalışmalı böyle saçmalık mı olur

Bence tercihtir. Ama hayati paylaştiğin kişiyle aynı düşünüyor olmak lazim ve şartlar da uygun olursa tercihtir diye dusunuyorum.

Böyle ömür boyu kendini dort duvar arasina sokup calismamayi tercih etmeyi ben de anlamiyorum o ayri. Yine de eşiyle ayni fikirde olsaydi, herkesin kendi hayati...

İşinizi sevmiyorsunuz galiba. Ben işimi/iş yerimi çok seviyorum mesela. İşteyken de sıkılmıyorum. Her gün birbirinin aynısı da geçmiyor. Aksine evde olduğum sürede bir yerden sonra hiçbir şey yapmayarak oturup salıyorum kendimi.

Konu sahibi markalaşamaz. Evde örgü örerek markalaşmanın düşük ihtimalini geçtim, evde oturarak markalaşılmaz zaten. Hangi marka sahibi evinden çıkmadan iş yürütebilir? Yapabileceğini maksimum şey ki o da bi ihtimal kendi harçlığını çıkartmak.

Bu influcerlar evde boş boş oturmadılar yalnız. Sürekli mekanlara gittiler, farklı yerlerde fotoğraf çekildiler, eventlere katıldılar, alışveriş yapıp kombin linki verdiler vs. Evde kişi hem kendini bir yere kadar geliştirebilir hem bir yere kadar üretebilir. İnsan sosyal bir varlık neticede

Ama erkeklere bu konuda hiç öyle yaklaşılmıyor. Bir erkek ben çalışmak istemiyorum ev işlerini yaparım dese kadın iki aya boşanma davası açar. Burada o tarz bir konu hatırlıyorum hatta herkes çok şaşırmıştı. Doğum izinleri ve çocuk doğduktan sonra birkaç yıl çalışmamak normal ancak benim bünyem kaldırmıyor demek bana çok garip geldi. Konu sahibi çalışmayı erkeğin görevi ev işi yapmayı ise kadının görevi olarak görüyor.

Kendinize ev işi ve çocuk bakımını hedef edindiyseniz ve baştan bunu belirttiyseniz beklentilerini değiştiren eşiniz haksız.
Ben çalışma meselesini özellikle emeklilik için istemekteyim, çünkü çocuk olur diyorsunuz oldu ki eşiniz vefat etti emekli maaşı vs kalmadı ne olacak çocuklara ve size? Ayrıldınız ee nafaka neye yetecek?
Güveneceğiniz bir birikim ya da aileden destek, kalacak miras falan varsa çalışmamak tabiki bir seçenek.

Evdeki işler bana kalırsa dışarıdan daha zor :) ben de çalışıyorum evin yemek işi eşimde, temizlik için yardım alıyoruz, çamaşır işi bende, bulaşık eşimle ortak. Eşiniz evde hiçbir işe yardımcı değilse ve siz çalışırsanız bu sorumluluklara ek bir de iş gelecek bu konuda size katılmaktayım. bu düşüncelerinize eşiniz ne dedi?

Fakülteyi severek okudum ama İşimi sevmiyorum. Çünkü her gün aynı işi yapıyorum. Başka bir işte yapsam çoğu böyle olacak. Evet zevkli meslekler vardır ama benim okuduğum bölümde var mı bilmiyorum mesela siz ne yapıyorsunuz işiniz nedir

Markalaşma dediğim örnekti. Evde de mutlu olabilir yani bazı insanlar evinde mutludur. Evini temizleyip oturup çay içmekten büyük keyif duyuyordur bu da olabilir. Her insan aynı olmaz. Ibaşta işsiz oldukları için zaten boş vakitleri olup sonra dediğiniz gibi içerik üretip ınfluencer olan var.
Kişiden kişiye değişir evde olacak diye hiç dışarı çıkmayacak diye bir şey yok. Belli bir maasla düzenli bir işi olmayanlar da üretebilir mutlu olabilir...
Ülkemizdeki bir sıkıntı da uzun uzun çalışma saatleri. Cogu insan eve geldiklerinde kendilerine ayıracak zamanları kalmıyor.
Ben ilk pandemi döneminde öğrenciydim okulların ara verildiği dönem ve evdeyken çok mutluydum. Hiç yapmadığım kadar spor cilt bakımı yapmış yeni hobiler edinmiştim.

İçerik üretmek ya da markalaşmak için de vizyon lazım. Konu sahibinin vizyonu kocasının çoraplarından ibaret.

Calişan ve cocuk bakmayi eşine birakan kadinlar da var hatta bu forumda da vardi tabi ki sayica azlar kabul ediyorum ama birbirini zorunlu tutmak degil de ikii kişinin anlaşmasina bağlı boyle şeyler.

Konu sahibinin " bana bakmak zorundasin, yukumluluğun bu, eve bakamayacaksa evlenmeseymiş" tarzindaki keskin bakiş acisi bana da doğru gelmedi dunyanin binbir hali var, calişmakta gerekebilir elbet.
Sirf caliş dendiği için evlilikten vazgececek biriyle ben evlenmezdim mesela. İş işten geçmiş tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…