Bu kaltieli, beleş kurslara ben niye hiç denk gelmedim ya.Hiç komik değilsiniz. Muhitindeki okula gönderir diye dalga geçmişsiniz. Siz de yazdığınızın bilincinde olun. Milleti üstten görmeler, dalga geçmeler... Bir şey diyemiyorum size.
Çok komik değil mi? Ben çalışmasam dilenci konumuna mı düşeceğiz? Eve gelir geliyordur zaten. Gelir varken ben mecbur muyum? Her şeyi abartın. Piyano kursu da beleş. Belediye flüt kursu vermiyor. Para harcamadan eğitim olmayacağı anlayışını taşıdığınız için bedava verilen hizmetlerden haberiniz yok.
Tesekkür ederimüyeliğim kapanırsa çok iyi olur benim için. Burası hemcinsini ezenlerin yeri feministim diye geçinirler bi de. İşim yok buralarda.
Bir şeyler en başından yanlış gidiyor erkeğe sorumluluk vermeyen anneler ve konu sahibi kafasında yetiştirilen erkek çocukları kadına çok yükleniyor. Konu sahibinin kocası bu zihniyette ise bencede çalışmasın. Ya da mücadele edip kocasına ev işi yaptırmaya alıştırsın. O zaman evde bu kadar yorulmaz.Kesinlikle eşitlik yok. İstediğin kadar kariyer yap doktor ol, avukat ol, mühendis ol… dışarda bir itibarın bir mevkin olsun..ama o evin kapısından içeri girdiğinde o erkeğin karısı, o çocukların anası yada o anne-babanın kızı oluyosun; Türk kızısın sen, Türk kızı kalo evin sorumluluğuda senin oluyor, o çocuğun bakımıda senin oluyor…Eşlerin büyük çocuğunluğu yardım adı altında emaneten iş yapıyor..bi süpürge açılıyor mesela ama bir wc yi ben temizleyim diyeni, banyoyu ben ovalayım diyeni görmedim! Neden peki? Neden kendilerine uygun görmedikleri işleri(wc temizliği gibi) sana(kadına) uygun görüyorlar? Konu sahibi gibi kişilerde bu durumu normalleştiriyor tabi.. Erkeğin görevi evi geçindirmek, kadının görevide temizlik, yemek, çocuk bakımı..
Her yeri nokta zatenÇincede de noktalama işaretleri var.
Ekonomi değişti. Geçen sene tek maaşla geçinebilirken bu sene geçinemiyor insanlar.
Çalışmamak nasıl bir tercih olabiliyor ben anlayamıyorum ya. Yetişkin her insan çalışmalı böyle saçmalık mı olurÇalışmak gibi çalışmamak da bir tercihtir ben bu yüzden yargılamam kadınları. Kadın illa çalışmak zorundadır veya çalışmamalıdır gibi keskin düşüncelerim yok. Siz istemiyosunuz çalışmak belli ve bunu da anladığım kadarıyla evlenmeden önce konuşmuşsunuz. Eşiniz o zaman tamam dedi şimdi çalış mı diyor? O zaman ilk başında kabul etmeseydi veya ben çalışmanı isterim deseydi.
Çalışmamak nasıl bir tercih olabiliyor ben anlayamıyorum ya. Yetişkin her insan çalışmalı böyle saçmalık mı olur
Ayrica niye evde oturduğunda canın sıkılmıyor mu işte çalışmak çok iyi can sıkıntısı alıyor falan gibi yorumlara da şaşırıyorum. Çünkü çoğu iş sıkıcı ötesi çoğu iş hep rutin aynı şeyleri yapıyorsun surekli. He konu üretimse evde de uretirsin ki konu sahibi küçük küçük evde bir seyler yapıyormuş belki ilerde gelistirecek markalasacak
bu ınfluencerlarin çoğu evde otururken boş vakitten uğraştılar şimdi çoğu tek tıkla gayet eğlenceli hayatlarıyla para kazanıyorlar.
Yani ornek bu verdiklerim herhangi bir işte çalışmayarakta kendini gelistirebilirsin üretebilirsin asıl zaman çalanın işte geçen boş zamanlar ya da uzun mesailer vs vs vs
(farklı noktadan baktım tabi bu durum olduğu gibi tam tersi avantajlar ve durumlar da var)
Ama erkeklere bu konuda hiç öyle yaklaşılmıyor. Bir erkek ben çalışmak istemiyorum ev işlerini yaparım dese kadın iki aya boşanma davası açar. Burada o tarz bir konu hatırlıyorum hatta herkes çok şaşırmıştı. Doğum izinleri ve çocuk doğduktan sonra birkaç yıl çalışmamak normal ancak benim bünyem kaldırmıyor demek bana çok garip geldi. Konu sahibi çalışmayı erkeğin görevi ev işi yapmayı ise kadının görevi olarak görüyor.Bence tercihtir.Ama hayati paylaştiğin kişiyle aynı düşünüyor olmak lazim ve şartlar da uygun olursa tercihtir diye dusunuyorum.
Böyle ömür boyu kendini dort duvar arasina sokup calismamayi tercih etmeyi ben de anlamiyorum o ayri. Yine de eşiyle ayni fikirde olsaydi, herkesin kendi hayati...
Fakülteyi severek okudum ama İşimi sevmiyorum. Çünkü her gün aynı işi yapıyorum. Başka bir işte yapsam çoğu böyle olacak. Evet zevkli meslekler vardır ama benim okuduğum bölümde var mı bilmiyorum mesela siz ne yapıyorsunuz işiniz nedirİşinizi sevmiyorsunuz galiba. Ben işimi/iş yerimi çok seviyorum mesela. İşteyken de sıkılmıyorum. Her gün birbirinin aynısı da geçmiyor. Aksine evde olduğum sürede bir yerden sonra hiçbir şey yapmayarak oturup salıyorum kendimi.
Konu sahibi markalaşamaz. Evde örgü örerek markalaşmanın düşük ihtimalini geçtim, evde oturarak markalaşılmaz zaten. Hangi marka sahibi evinden çıkmadan iş yürütebilir? Yapabileceğini maksimum şey ki o da bi ihtimal kendi harçlığını çıkartmak.
Bu influcerlar evde boş boş oturmadılar yalnız. Sürekli mekanlara gittiler, farklı yerlerde fotoğraf çekildiler, eventlere katıldılar, alışveriş yapıp kombin linki verdiler vs. Evde kişi hem kendini bir yere kadar geliştirebilir hem bir yere kadar üretebilir. İnsan sosyal bir varlık neticede
İçerik üretmek ya da markalaşmak için de vizyon lazım. Konu sahibinin vizyonu kocasının çoraplarından ibaret.İşinizi sevmiyorsunuz galiba. Ben işimi/iş yerimi çok seviyorum mesela. İşteyken de sıkılmıyorum. Her gün birbirinin aynısı da geçmiyor. Aksine evde olduğum sürede bir yerden sonra hiçbir şey yapmayarak oturup salıyorum kendimi.
Konu sahibi markalaşamaz. Evde örgü örerek markalaşmanın düşük ihtimalini geçtim, evde oturarak markalaşılmaz zaten. Hangi marka sahibi evinden çıkmadan iş yürütebilir? Yapabileceğini maksimum şey ki o da bi ihtimal kendi harçlığını çıkartmak.
Bu influcerlar evde boş boş oturmadılar yalnız. Sürekli mekanlara gittiler, farklı yerlerde fotoğraf çekildiler, eventlere katıldılar, alışveriş yapıp kombin linki verdiler vs. Evde kişi hem kendini bir yere kadar geliştirebilir hem bir yere kadar üretebilir. İnsan sosyal bir varlık neticede
Ama erkeklere bu konuda hiç öyle yaklaşılmıyor. Bir erkek ben çalışmak istemiyorum ev işlerini yaparım dese kadın iki aya boşanma davası açar. Burada o tarz bir konu hatırlıyorum hatta herkes çok şaşırmıştı. Doğum izinleri ve çocuk doğduktan sonra birkaç yıl çalışmamak normal ancak benim bünyem kaldırmıyor demek bana çok garip geldi. Konu sahibi çalışmayı erkeğin görevi ev işi yapmayı ise kadının görevi olarak görüyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?