- 18 Ağustos 2016
- 5.302
- 22.214
- 348
Arkadaşım derdin ne senin? Cevap vermedikçe bulaşıyorsun.He he sen de evde oturup milleti çalışmıyor diye kucumse. Evde oturmaktan sorun yok ama kendi yaptığını başkası yapınca küçümsemekte
Arkadaşım derdin ne senin? Cevap vermedikçe bulaşıyorsun.
1.Ben çalışıyorum. Sadece sizin alıştığınız şekilde 8-6 çalışmıyorum.
2.Konu sahibiyle benim şartlarım aynı değil.
3. Ben evde oturup kocamın çoraplarını toplamak, kocama yemek yapmakla uğraşmıyor ya da bununla övünmüyorum. Yıllarca kendime yatırım yaptım, hala yapıyorum ve oturduğum yerden para kazanabiliyorum. Şu an saat ücretimi yaklaşık 4 katına çıkaracak bir eğitim alıyorum.
4-oldu mu? Rahatladın mı?
Bi şekilde kafayı kullanıp, kendini geliştirip işi oturttuysan oluyor. Ama vizyon dar olduğu için algılayamıyor insanlar.Evden çalışıp ortalama üstü gelire sahip olmayı insanlar genel olarak kabul edemiyor ya.
Benim eve maliyeden geldiler onlar bile burası mı işyeri falan olmuştu
Maliyeye beğendiremedim çalışma şeklimi ben ahahahaha
Hayat müşterekse hiçbirşey kimsenin tek ve asli görevi olmamalı. Dışarıda çalışmak da evde çalışmak da, kadın ve erkek için bir seçenek değil zorunluluktur.Öncelikle hem çalısıp hem ev işlerini yürütebilen (yardımcısız) kadınları tebrik ediyorum. Bende bu kabiliyet yok bekarken çalısıyordum eve kendimi attığım an yatıp kalıyordum o kadr yoruluyordum yorucu bir iş olmamasına rağmen. Simdi 5 aylık evliyim durumumuz iyi esim uzman ama bana bazen laf çakıyo sen de çalıssan çok iyi olur aslında vs vs. Gibi şeyler söylüyo böyle deyince kendimi kötü hissediyorm çok para harcayan gezmeyi seven biri de değilm yani ona hiçbir masrafım yok neredeyse. Maası da en çok kendi harcıyo harcasın tabii ki ama bana böyle çalıs memur ol demesi çok zoruma gidiyo bizim evde yaptıklarımz hiç görülmüyo bulasık ütü temizlik yemek çocuk bakmak bunları çalısırsam yapamicam ya da bi yerde biseyler eksik kalıcak o zamn mutlu olucaz mı ilerde çocuğmuz olsa onu kimseye emanet edemem hep yabancı memleketteyiz kimseyi tanımıyorm. Nasıl emanet edeyim. Ayrıca çalıssam paranın bi miktarı bakıcıya bi miktarı üstüme basıma kıyafete gider tabii aileme de göndermek isterim çünkü esim kendi ailesine gönderiyo. Yani çalısmak benim için evimi işimi aksatmak demek artı bi gelirimz olsa kaç para olucak. Çok bunalıyorm herkes kendi derdinden yakınıp memur ol calıs diyor kimse benim psikolojimi düsünmüyor. Simdi tek maasla geçim olmaz diyenler kusura bakmayın esim 10 milyar maas alıyo gayet geçiniyorz ben ona evlenmeden önce dedim beni çalıstrcaksan evlenmeyelim geçinemiceksen evlenmeyelim diye. Hem erkek çalısıp evi geçindirmekle yükümlü kadında o evi çekip cevirmek çocuklarıyla esiyle ilgilenmekle yükümlü. Eğer bi erkek karısına çalıs eve para getir diyorsa sartlar esitlenmeli kadın hem çalısıp evi ceviriyosa yeri geldiğin de erkek de yemek yapsn temizlik yapsn o zaman her seyi kadınlara yüklemeyin artık. Ne çocukla ilğilenirsinz ne de çıkardığınz çorapları yerden toplarsınz sonra da kadına çalıs dersiniz eğer tek maasla geçinemeyecekseniz kimse evlenmesin. Ben hep derdim ya bekar kalır memur olurm ya da evlenirm kocamın işini yapar yemeğini yapar çocuklarıma bakarım derdim ikisini bir arada yürütmek çok zor gerçekten. Erkekler çalısmaktan yoruluyoken kadınlar iki işi nasl yapsn? Uzun oldu kusura bakmayın.
Aslında bu hanimefendi için ben söyledim çalışmak istemiyor çünkü gidip çalışsa bile psikolojik baskı hissedecek bu da ona iyi gelmeyecek. Zorla da olmaz demek istedim yoksa tabiki bence de imkan varsa çalışılmalı.geri kafalilik demeyelimde eski tarz bir dusunce diyelim. Yani bekarken calismiyor muydu bu insan mesela? Ailesi mi bakiyordu onaee fark yok bana gore.. ayrica gucun kuvvetin zamanin imkanin varken calismamak cidden sacma geliyor bana. Dedim ya ha cocugun veya ozel durumun olur anlarim bunu..tum gun ev isi otur ye ic …
Kocam beni isten çıkarmaz ben ikisini bir arada yürütemem o da mutsuz olr ben de. Demek istediğim bu. Gerçekten açtığıma pisman oldum zaten. Kapitalist sistem insanları ne hale getirmis onu gördüm ev hanımlığı kadr ailenin temeli olan bi görevi ne kadar alçalttığınızı gördüm. Bu site gerçekten konu açılacak bi yer değil onu gördüm. Çünkü akıl almıyosunz alamıyosunz taşlanıyosunuz.
Konu sahibi evden ne tür iş yapmayı düşünüyor acaba, e ticaret dediği katalog işleri falansa zor yani. Zamanında bi akraba bu yerden girmişti bu işlere, şimdi kendi dükkanı var . Eşim böyle böyle yapacaksın, sosyal medya hesabı aç, kadın olduğun belli olsun falan dedi ve ekledi, kocan kaldırabilirse tabi diye. Evde bir çöp kaldırmayan adam sanmıyorum karısının sosyal medyada sürü sepet insanla muhatap olmasını istesin. Özetle zor işler anacım.Arkadaşım derdin ne senin? Cevap vermedikçe bulaşıyorsun.
1.Ben çalışıyorum. Sadece sizin alıştığınız şekilde 8-6 çalışmıyorum.
2.Konu sahibiyle benim şartlarım aynı değil.
3. Ben evde oturup kocamın çoraplarını toplamak, kocama yemek yapmakla uğraşmıyor ya da bununla övünmüyorum. Yıllarca kendime yatırım yaptım, hala yapıyorum ve oturduğum yerden para kazanabiliyorum. Şu an saat ücretimi yaklaşık 4 katına çıkaracak bir eğitim alıyorum.
4-oldu mu? Rahatladın mı?
Kapitalist sistem cart curt deyip e ticaret planları yapması.Ev hanımlığını alçaltan tek biz değilmişiz ki kocanız da alçaltıyormuş, yoksa neden buraya konu açasınız?
Bir de çalışacaksam zaten bekar olup çalışırım demeniz eşinizle birbirinize olan sevginizi baya sorgulattı
Sırf çalışmayıp evde oturmak için yapılan bir evlilik
Örgü örüp dikiş dikecekmiş. Konfeksiyonla nasıl yarışacaksa artık...Konu sahibi evden ne tür iş yapmayı düşünüyor acaba, e ticaret dediği katalog işleri falansa zor yani. Zamanında bi akraba bu yerden girmişti bu işlere, şimdi kendi dükkanı var . Eşim böyle böyle yapacaksın, sosyal medya hesabı aç, kadın olduğun belli olsun falan dedi ve ekledi, kocan kaldırabilirse tabi diye. Evde bir çöp kaldırmayan adam sanmıyorum karısının sosyal medyada sürü sepet insanla muhatap olmasını istesin. Özetle zor işler anacım.
O zaman aynisi erkekler icinde gecerliBen de şöyle bi yorum yapmak isterim. Kadınlar ben dahil elbette çalışıp para kazanalım. Ama iyi bir uzmanlık alanın yoksa aldığın para asgari ücret oluyo. Mesela anasınıfı öğretmenleri tecrubelisi de asgari alıyordu. Ee asgari maaşla kendi ayaklarının üstünde durabildigine inanan var mı modern kölelik değil mi bu?
Evi ise yakın diye eşi ve kendisi arabayla ise gelen bı öğretmen hanım maaş günü bin TL direkt yakıta gidiyo diyodu. Ee bir hafta sadece yakıt için mi calisiyo bu insanlar tr şartları altında bu teoriler bana çürük geliyo o yüzden. Ekonomik olarak hakkını alabildiğin, mobinge ugramadigin insanı çalışma saatleri ve şartları olan yerde ekonomiye katkı sağlamak güzel yoksa aynı gün buhar olacak üç kuruş maaş için bedensel ve psikolojik sağlığından oluyosun diye düşünüyorum
Haklisin ama emek olmadan yemek olmazAslında bu hanimefendi için ben söyledim çalışmak istemiyor çünkü gidip çalışsa bile psikolojik baskı hissedecek bu da ona iyi gelmeyecek. Zorla da olmaz demek istedim yoksa tabiki bence de imkan varsa çalışılmalı.
Bir kadının tabiki kendi tercihinde olmalı çalışmak yada çalışmamak , fakat şunlarıda unutmamak gerek hayatın size ne getireceğini bilemezsiniz ! ! boşanma olabilir eşiniz çalışamayacak durumda sağlık probleri yaşayabilir... bende çalışıyorum , geçinemediğimizden dolayı değil çocuğumu daha iyi şartlarda yaşatabilmek için daha iyi eğitim aldırmak için geleceğe yatırım yapıyorum gücüm varken bunları yapmam gerek diye düşünüyorum, hayat şartları artık çok çok zorÖncelikle hem çalısıp hem ev işlerini yürütebilen (yardımcısız) kadınları tebrik ediyorum. Bende bu kabiliyet yok bekarken çalısıyordum eve kendimi attığım an yatıp kalıyordum o kadr yoruluyordum yorucu bir iş olmamasına rağmen. Simdi 5 aylık evliyim durumumuz iyi esim uzman ama bana bazen laf çakıyo sen de çalıssan çok iyi olur aslında vs vs. Gibi şeyler söylüyo böyle deyince kendimi kötü hissediyorm çok para harcayan gezmeyi seven biri de değilm yani ona hiçbir masrafım yok neredeyse. Maası da en çok kendi harcıyo harcasın tabii ki ama bana böyle çalıs memur ol demesi çok zoruma gidiyo bizim evde yaptıklarımz hiç görülmüyo bulasık ütü temizlik yemek çocuk bakmak bunları çalısırsam yapamicam ya da bi yerde biseyler eksik kalıcak o zamn mutlu olucaz mı ilerde çocuğmuz olsa onu kimseye emanet edemem hep yabancı memleketteyiz kimseyi tanımıyorm. Nasıl emanet edeyim. Ayrıca çalıssam paranın bi miktarı bakıcıya bi miktarı üstüme basıma kıyafete gider tabii aileme de göndermek isterim çünkü esim kendi ailesine gönderiyo. Yani çalısmak benim için evimi işimi aksatmak demek artı bi gelirimz olsa kaç para olucak. Çok bunalıyorm herkes kendi derdinden yakınıp memur ol calıs diyor kimse benim psikolojimi düsünmüyor. Simdi tek maasla geçim olmaz diyenler kusura bakmayın esim 10 milyar maas alıyo gayet geçiniyorz ben ona evlenmeden önce dedim beni çalıstrcaksan evlenmeyelim geçinemiceksen evlenmeyelim diye. Hem erkek çalısıp evi geçindirmekle yükümlü kadında o evi çekip cevirmek çocuklarıyla esiyle ilgilenmekle yükümlü. Eğer bi erkek karısına çalıs eve para getir diyorsa sartlar esitlenmeli kadın hem çalısıp evi ceviriyosa yeri geldiğin de erkek de yemek yapsn temizlik yapsn o zaman her seyi kadınlara yüklemeyin artık. Ne çocukla ilğilenirsinz ne de çıkardığınz çorapları yerden toplarsınz sonra da kadına çalıs dersiniz eğer tek maasla geçinemeyecekseniz kimse evlenmesin. Ben hep derdim ya bekar kalır memur olurm ya da evlenirm kocamın işini yapar yemeğini yapar çocuklarıma bakarım derdim ikisini bir arada yürütmek çok zor gerçekten. Erkekler çalısmaktan yoruluyoken kadınlar iki işi nasl yapsn? Uzun oldu kusura bakmayın.
Evde oturunca masraf sıfırlanıyor mu? Havayla mı beslenmeye başlıyoruz?Ben de şöyle bi yorum yapmak isterim. Kadınlar ben dahil elbette çalışıp para kazanalım. Ama iyi bir uzmanlık alanın yoksa aldığın para asgari ücret oluyo. Mesela anasınıfı öğretmenleri tecrubelisi de asgari alıyordu. Ee asgari maaşla kendi ayaklarının üstünde durabildigine inanan var mı modern kölelik değil mi bu?
Evi ise yakın diye eşi ve kendisi arabayla ise gelen bı öğretmen hanım maaş günü bin TL direkt yakıta gidiyo diyodu. Ee bir hafta sadece yakıt için mi calisiyo bu insanlar tr şartları altında bu teoriler bana çürük geliyo o yüzden. Ekonomik olarak hakkını alabildiğin, mobinge ugramadigin insanı çalışma saatleri ve şartları olan yerde ekonomiye katkı sağlamak güzel yoksa aynı gün buhar olacak üç kuruş maaş için bedensel ve psikolojik sağlığından oluyosun diye düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?