Dısarıda çalısmak istemiyorum detay okuyup yorumlar mısınız?

Eskiden yaklaşık 1 2 sene kadar ben de buna benzer kafadaydım ve bu durumdan belli bir yaş sonrası çok utandım. İşin kötüsü benim kocam da istemezsen çalışma diyordu. Harçlık vs almıyordum, maddi sorun da yoktu, para ortada ve hep ortaktı.
Toparladım neyse ki. Büyüdük heralde o arada. Gerçek hayatın öyle olmadığını anladık. Ben biraz çalıştım, sonra kendime iş kurdum. Pandemi döneminde kocam iş yapamazken benim kazancımla gram standart düşürmeden yaşadık.

Herkes çalışmak zorunda değil ama herkesin geliri olmalı, dürüst olmak gerekirse *eğitimsiz* birinin 8 tane kira geliri varsa bence çalışmasına gerek yok, çalışma hayatında yer kaplamasın. Ama bu şartlara sahip değilsek prensesliğin alemi yok.

Çoluk çocuk olmayan evde de evime en iyi şekilde bakıyorum ayağı yapmasın kimse. Zaten insan gibi yaşandığında evin toplam işi haftada 2 3 saati bulmuyor.

İnsanın kendi kazandığını gerçek manada rahatça harcaması, kredi limitleri, tapuda yazan ismi, ruhsatta yazan ismi kim ne derse desin çok güzel tatmin aracı.

He he sen de evde oturup milleti çalışmıyor diye kucumse. Evde oturmaktan sorun yok ama kendi yaptığını başkası yapınca küçümsemekte
Arkadaşım derdin ne senin? Cevap vermedikçe bulaşıyorsun.

1.Ben çalışıyorum. Sadece sizin alıştığınız şekilde 8-6 çalışmıyorum.

2.Konu sahibiyle benim şartlarım aynı değil.

3. Ben evde oturup kocamın çoraplarını toplamak, kocama yemek yapmakla uğraşmıyor ya da bununla övünmüyorum. Yıllarca kendime yatırım yaptım, hala yapıyorum ve oturduğum yerden para kazanabiliyorum. Şu an saat ücretimi yaklaşık 4 katına çıkaracak bir eğitim alıyorum.

4-oldu mu? Rahatladın mı?

Evden çalışıp ortalama üstü gelire sahip olmayı insanlar genel olarak kabul edemiyor ya.

Benim eve maliyeden geldiler onlar bile burası mı işyeri falan olmuştu

Maliyeye beğendiremedim çalışma şeklimi ben ahahahaha

Bi şekilde kafayı kullanıp, kendini geliştirip işi oturttuysan oluyor. Ama vizyon dar olduğu için algılayamıyor insanlar.

Hayat müşterekse hiçbirşey kimsenin tek ve asli görevi olmamalı. Dışarıda çalışmak da evde çalışmak da, kadın ve erkek için bir seçenek değil zorunluluktur.

Aslında bu hanimefendi için ben söyledim çalışmak istemiyor çünkü gidip çalışsa bile psikolojik baskı hissedecek bu da ona iyi gelmeyecek. Zorla da olmaz demek istedim yoksa tabiki bence de imkan varsa çalışılmalı.

Bence çalışmak yada çalışmamak bir tercih olmamalı.Kadin çalışmalı,kendi ayaklari üzerinde durmalı.10 bin maaş ne kadar da çok muş.Kral gibi yaşarsınız!Bir ömür eşinizle olacaginizin bir garantisi var mı?En mutlu evlilikler bile zamanla bitiyor.ozaman ne yapacaksınız?Bu defa da başka çalışan bir erkek mi bulacaksınız?

Ev hanımlığını alçaltan tek biz değilmişiz ki kocanız da alçaltıyormuş, yoksa neden buraya konu açasınız?

Bir de çalışacaksam zaten bekar olup çalışırım demeniz eşinizle birbirinize olan sevginizi baya sorgulattı

Sırf çalışmayıp evde oturmak için yapılan bir evlilik

Siz evliliği koca parası yemek olarak görmüşsün eşinin dediği memur ol bir mesleğin olsun demiş... Ama sizin derdiniz eşinizin ailesine para göndermesi onlar yiyor ben niye çalısıp kendimi yıpratayım ailesine bakıyorsa banada baksın

Konu sahibi evden ne tür iş yapmayı düşünüyor acaba, e ticaret dediği katalog işleri falansa zor yani. Zamanında bi akraba bu yerden girmişti bu işlere, şimdi kendi dükkanı var . Eşim böyle böyle yapacaksın, sosyal medya hesabı aç, kadın olduğun belli olsun falan dedi ve ekledi, kocan kaldırabilirse tabi diye. Evde bir çöp kaldırmayan adam sanmıyorum karısının sosyal medyada sürü sepet insanla muhatap olmasını istesin. Özetle zor işler anacım.

Kapitalist sistem cart curt deyip e ticaret planları yapması.

Örgü örüp dikiş dikecekmiş. Konfeksiyonla nasıl yarışacaksa artık...

Ben de şöyle bi yorum yapmak isterim. Kadınlar ben dahil elbette çalışıp para kazanalım. Ama iyi bir uzmanlık alanın yoksa aldığın para asgari ücret oluyo. Mesela anasınıfı öğretmenleri tecrubelisi de asgari alıyordu. Ee asgari maaşla kendi ayaklarının üstünde durabildigine inanan var mı modern kölelik değil mi bu?
Evi ise yakın diye eşi ve kendisi arabayla ise gelen bı öğretmen hanım maaş günü bin TL direkt yakıta gidiyo diyodu. Ee bir hafta sadece yakıt için mi calisiyo bu insanlar tr şartları altında bu teoriler bana çürük geliyo o yüzden. Ekonomik olarak hakkını alabildiğin, mobinge ugramadigin insanı çalışma saatleri ve şartları olan yerde ekonomiye katkı sağlamak güzel yoksa aynı gün buhar olacak üç kuruş maaş için bedensel ve psikolojik sağlığından oluyosun diye düşünüyorum

O zaman aynisi erkekler icinde gecerli adam asgari ucret alicam diye calismasa, kadinin maasi iyiyse sen calis dese kadina tepkin ayni olur mu mesela?

Haklisin ama emek olmadan yemek olmaz

Konu sahibi kocaniza masrafiniz yok, tv yok, sosyal medya yok. Pardon siz napiyosunuz yasamak icin? Oturup nefes alip veriyor musunuz sadece? Cocuk da yokmus diyecegim hani cocuk olsa kendi bakmak ister kadin calismaz. 10 bin dedigin para degil ama sanirim siz gercekten sadece havayla besleniyorsunuz.

Bikac aydir calismiyorum yurtdisina yeni yerlestigim icin.
Gun icinde evin isini yapiyorum
Dil kursuna gidiyorum
Ayrica evde kendim calisiyorum
Mutlaka yuruyus ya da kosu yapiyorum
Evde yoga yapiyorum
Tabi yemek de yapiyorum
Kitap, dizi, sosyal medya da var.
Allah sizi inandirsin zamanim kaliyor yine de. Ufaktan bunalmaya bile basladim calisma dinamizmini ozledim.

Ben anlamiyorum sizin gibilerin kafasini.

Bir kadının tabiki kendi tercihinde olmalı çalışmak yada çalışmamak , fakat şunlarıda unutmamak gerek hayatın size ne getireceğini bilemezsiniz ! ! boşanma olabilir eşiniz çalışamayacak durumda sağlık probleri yaşayabilir... bende çalışıyorum , geçinemediğimizden dolayı değil çocuğumu daha iyi şartlarda yaşatabilmek için daha iyi eğitim aldırmak için geleceğe yatırım yapıyorum gücüm varken bunları yapmam gerek diye düşünüyorum, hayat şartları artık çok çok zor şu konuda haklısınız , çalıştığınız için eşiniz evde destek olmalı bizde öyle , yemek işleri bendeyse ütü eşimde ve herşeyi ütüleyen insanlardanız :) detay temizlik için kadın geliyor , gelmediği zaman camları eşim siler ,ben temizliği yaparım yani kısaca destek olmalı eşler

Evde oturunca masraf sıfırlanıyor mu? Havayla mı beslenmeye başlıyoruz?

Bastan calismamanizi kabul etmis diye bir savunma okudum gozlerim kanadi. Her gun zam yiyen bir ekonominin icinde boyle bir yorum nasil yapilabilir? Hayretler icerisindeyim. Evlilik maddi yonden de hayati paylasmak degil mi? Ulkede durumlar kotuye giderse esler birbirinden destek gormek isteyemez mi yani?

Artık androjen bir yapı var. Yani şu erkek işi bu kadın işi yok. Eskiden öyle değilmiş ama şimdi devir değişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…