- 7 Aralık 2018
- 7.401
- 19.043
- 248
- 28
Katılıyorum ya. Bu ev hanımlığı belli bir kesimde çok yaygın. Kırsal kesimdeki kadınlar kesinlikle böyle değil muhakkak üretime katkı sağlıyorlar. Evde kendi yiyeceğin yemeği yapmak, bulaşık yıkamak iş kolu değil ki. Üstelik eşi de belli ki çalışmasını istiyor. Zaten kocaman kadın bünyem kaldırmıyor deyip evde yayılmayı kendine nasıl yakıştırır anlamıyorumKesinlikle haklısınız! Bu ev hanımlığı son zamanlarda moda olmuş, iki ev silip süpürüp tüm gün müge anlı esra erol takip etmeyi işten sayar olmuşlar. Halbuki eskiden öyle değilmiş, çiftçilik çok yaygınmış mesela; hayvan bakmak, tarla sürmek herkesin işiymiş, kadın erkek diye ayrılmazmış. Tabi bence eskiden kadın, erkekten daha çok çalışırmış. Tüm gün çamaşırı da kadın (elinde) yıkar, ekmeği de kadın yapar, bağ bahçeye de kadın bakarmış. Ki dediğinize göre merkezlerde de herkesin kendine göre bir işi varmış.
“Adam dışarıda kadın içeride çalışır” tam tersi olamıyor mu? Eşiniz içeride çalışsın siz dışarıda çalışın? Eğer olmuyorsa evet geri kafalılık.Zorunluluk koyamayız bu duruma. Siz herkesi bireysel olarak değerlendiriyorsunuz ama örnek vereyim bu hanımefendi evlenmiş evin geçimini eşi sağlayabiliyorsa ve yeterli oluyorsa çalışmak istemeyebilir. Evdeki sorumlulukları üstlenmek isteyebilir. Aile olmak bazen budur. Adam dışarıda, kadin içerde çalışır. Bunu söyleyince geri kafalı bir düşünce tarzı gibi anlaşılıyor ama değil aslında. Ben kadınlar çalışmasın evde otursun demiyorum. İstemeyeni de zorlayamayız. Demek istediğinizi anladım yetişkin her insan çalışmalı ve eşinden/ailesinden para almamalı veya bişey talep etmemeli diyorsunuz. Ama siz bireysel tek tek bakıyorsunuz aile olunca bunun önemi pek olmuyor. Sen çalıştın kazandın ben çalışmadım vs olmuyor yani ailede.
O biraz karakterle ilgili dogru ama maddiyatla daha cok ilgili emin ol. Geliri olan kadin 1-0 hep ondedir. Sadece kocasini simartip tum ev islerinide yapiyorsa fazlaca yipranirNe o öyle "köprüden geçene kadar ayıya dayı diyeceksin" misali. Baştan kartlarını açık oynamışsın. Madem çalışan kadın isyiyodu tercihini bu yönde yapsaydı. İstediğin hayatı dilediğin gibi yaşamakta da özgürsün. Çalışmak nasıl ki bir tercihse, çalışmamakta bir tercih. O kötü seneryolar bir tek çalışmayan kadınların başına gelmiyo. Çok gördük burda çalıştığı halde kocasından boşanmaktan korkan, yada onu istemeyen kocasına kene gibi yapışan, aldatılsa da affeden ekonomik özgürlüğü olan! kendi ayakları üzerinde duran! kadınları. Bu karakter ve yapı meselesi, maddi güçle alakası yok.
Öyle deme doğacak çocuklarına mental hazırlık yapmak da var.Burada açılan konularda hep "çocuklarımı kendim büyütmek istiyorum " diyen arkadaşlara bir bakıyorum..çocuğu yokEvet yaaa.. amaan o gunler gitsin gelmesin… simdi herseyi makina yapiyor..hamuru makinada yogur, evi bile supurup siliyor ev hanimlarina bi is kalmiyor nerdeyse.. bi bulasik camasir bosaltmak doldurmak katlamak utu yemek..2 kisiyle bu isler hemen biter zaten.
İşte o makinelerin maliyetini karşılamak için de iki kişi birden çalışması gerekiyor. Aslında böyle “ben evimde oturup huzurlu mutlu yuvama bakacağım” diye tutturanların elinden o makineleri alacaksın, hala ev işi yapmak isterler mi merak ediyorum!Evet yaaa.. amaan o gunler gitsin gelmesin… simdi herseyi makina yapiyor..hamuru makinada yogur, evi bile supurup siliyor ev hanimlarina bi is kalmiyor nerdeyse.. bi bulasik camasir bosaltmak doldurmak katlamak utu yemek..2 kisiyle bu isler hemen biter zaten.
Kadınlar sürekli eşlerinden para istememek için çalışıyorlar yani kimsenin kimseye bakmak gibi bir zorunluluğu yok insanlar seviyorsa evlenir bana baksın diye değil düşüncenize katılmıyorumÖncelikle hem çalısıp hem ev işlerini yürütebilen (yardımcısız) kadınları tebrik ediyorum. Bende bu kabiliyet yok bekarken çalısıyordum eve kendimi attığım an yatıp kalıyordum o kadr yoruluyordum yorucu bir iş olmamasına rağmen. Simdi 5 aylık evliyim durumumuz iyi esim uzman ama bana bazen laf çakıyo sen de çalıssan çok iyi olur aslında vs vs. Gibi şeyler söylüyo böyle deyince kendimi kötü hissediyorm çok para harcayan gezmeyi seven biri de değilm yani ona hiçbir masrafım yok neredeyse. Maası da en çok kendi harcıyo harcasın tabii ki ama bana böyle çalıs memur ol demesi çok zoruma gidiyo bizim evde yaptıklarımz hiç görülmüyo bulasık ütü temizlik yemek çocuk bakmak bunları çalısırsam yapamicam ya da bi yerde biseyler eksik kalıcak o zamn mutlu olucaz mı ilerde çocuğmuz olsa onu kimseye emanet edemem hep yabancı memleketteyiz kimseyi tanımıyorm. Nasıl emanet edeyim. Ayrıca çalıssam paranın bi miktarı bakıcıya bi miktarı üstüme basıma kıyafete gider tabii aileme de göndermek isterim çünkü esim kendi ailesine gönderiyo. Yani çalısmak benim için evimi işimi aksatmak demek artı bi gelirimz olsa kaç para olucak. Çok bunalıyorm herkes kendi derdinden yakınıp memur ol calıs diyor kimse benim psikolojimi düsünmüyor. Simdi tek maasla geçim olmaz diyenler kusura bakmayın esim 10 milyar maas alıyo gayet geçiniyorz ben ona evlenmeden önce dedim beni çalıstrcaksan evlenmeyelim geçinemiceksen evlenmeyelim diye. Hem erkek çalısıp evi geçindirmekle yükümlü kadında o evi çekip cevirmek çocuklarıyla esiyle ilgilenmekle yükümlü. Eğer bi erkek karısına çalıs eve para getir diyorsa sartlar esitlenmeli kadın hem çalısıp evi ceviriyosa yeri geldiğin de erkek de yemek yapsn temizlik yapsn o zaman her seyi kadınlara yüklemeyin artık. Ne çocukla ilğilenirsinz ne de çıkardığınz çorapları yerden toplarsınz sonra da kadına çalıs dersiniz eğer tek maasla geçinemeyecekseniz kimse evlenmesin. Ben hep derdim ya bekar kalır memur olurm ya da evlenirm kocamın işini yapar yemeğini yapar çocuklarıma bakarım derdim ikisini bir arada yürütmek çok zor gerçekten. Erkekler çalısmaktan yoruluyoken kadınlar iki işi nasl yapsn? Uzun oldu kusura bakmayın.
Cidden dogru diyorsun.. hepsi neysede camasir makinasi en buyuk luksumuz farkinda degiliz belki.. aboow kisİşte o makinelerin maliyetini karşılamak için de iki kişi birden çalışması gerekiyor. Aslında böyle “ben evimde oturup huzurlu mutlu yuvama bakacağım” diye tutturanların elinden o makineleri alacaksın, hala ev işi yapmak isterler mi merak ediyorum!
Cocuklarla yillarca calistim.. calisabilecegim her zaman calistim ben…17 yasindan beri ogrenciyken tatillerde vs hic evde durdugumu hatirlamiyorum. Evde durmak nasil birsey hic bilmiyordum. Evde yaptigin isin karsiligi yok gibi geliyor bana…Öyle deme doğacak çocuklarına mental hazırlık yapmak da var.Burada açılan konularda hep "çocuklarımı kendim büyütmek istiyorum " diyen arkadaşlara bir bakıyorum..çocuğu yokbu tarzda konu açan arkadaşlar sanki bizi ikna etmek istercesine çalışmak istememe nedenlerini sıralıyorlar ..konunun bizle bir alakası yok ki! Evde "sana bakmak istemiyorum" diyen eşlerine anlatamadıklarını bize anlatmak istiyorlar sanırım
10000 çok para değil ki ben sadece kendim 8000 alıyorum küsüratı ile, eşiminde şu an aylık geliri bir o kadar. ev kendinizin ise ve kredi vs ödenmiyorsa,çocukta yoksa belki hayattan zevklerinizden kısarak geçinilir ama ailesine de para gönderdiğine göre o maaşın hepsi size kalmıyor demektir.Öncelikle hem çalısıp hem ev işlerini yürütebilen (yardımcısız) kadınları tebrik ediyorum. Bende bu kabiliyet yok bekarken çalısıyordum eve kendimi attığım an yatıp kalıyordum o kadr yoruluyordum yorucu bir iş olmamasına rağmen. Simdi 5 aylık evliyim durumumuz iyi esim uzman ama bana bazen laf çakıyo sen de çalıssan çok iyi olur aslında vs vs. Gibi şeyler söylüyo böyle deyince kendimi kötü hissediyorm çok para harcayan gezmeyi seven biri de değilm yani ona hiçbir masrafım yok neredeyse. Maası da en çok kendi harcıyo harcasın tabii ki ama bana böyle çalıs memur ol demesi çok zoruma gidiyo bizim evde yaptıklarımz hiç görülmüyo bulasık ütü temizlik yemek çocuk bakmak bunları çalısırsam yapamicam ya da bi yerde biseyler eksik kalıcak o zamn mutlu olucaz mı ilerde çocuğmuz olsa onu kimseye emanet edemem hep yabancı memleketteyiz kimseyi tanımıyorm. Nasıl emanet edeyim. Ayrıca çalıssam paranın bi miktarı bakıcıya bi miktarı üstüme basıma kıyafete gider tabii aileme de göndermek isterim çünkü esim kendi ailesine gönderiyo. Yani çalısmak benim için evimi işimi aksatmak demek artı bi gelirimz olsa kaç para olucak. Çok bunalıyorm herkes kendi derdinden yakınıp memur ol calıs diyor kimse benim psikolojimi düsünmüyor. Simdi tek maasla geçim olmaz diyenler kusura bakmayın esim 10 milyar maas alıyo gayet geçiniyorz ben ona evlenmeden önce dedim beni çalıstrcaksan evlenmeyelim geçinemiceksen evlenmeyelim diye. Hem erkek çalısıp evi geçindirmekle yükümlü kadında o evi çekip cevirmek çocuklarıyla esiyle ilgilenmekle yükümlü. Eğer bi erkek karısına çalıs eve para getir diyorsa sartlar esitlenmeli kadın hem çalısıp evi ceviriyosa yeri geldiğin de erkek de yemek yapsn temizlik yapsn o zaman her seyi kadınlara yüklemeyin artık. Ne çocukla ilğilenirsinz ne de çıkardığınz çorapları yerden toplarsınz sonra da kadına çalıs dersiniz eğer tek maasla geçinemeyecekseniz kimse evlenmesin. Ben hep derdim ya bekar kalır memur olurm ya da evlenirm kocamın işini yapar yemeğini yapar çocuklarıma bakarım derdim ikisini bir arada yürütmek çok zor gerçekten. Erkekler çalısmaktan yoruluyoken kadınlar iki işi nasl yapsn? Uzun oldu kusura bakmayın.
siz zora gelemiyorsunuz kusura bakmayın ama bizde çalışıyoruz hem eve hem işe yetişiyorum ne ütüm kalıyor ne çamaşır ne bulaşık evim her daim düzenlidir siz evde oturup koca parası yiyip çocuk bakmak derdindesiniz biz de hem ev ekonomisine katkıda bulunuyoruz hemde evimizi çekip çeviriyoruz söyledikleriniz çok saçma eşiniz sizin eğitiminiz de varsa elbette çalışmanızı isteyebilir ki zaten evde nereye kadar zaman geçireceksiniz ayrıca eşimde asla dağıtmaz çıkardığını yerine koyar ve ev işlerinde de yardımcı olurÖncelikle hem çalısıp hem ev işlerini yürütebilen (yardımcısız) kadınları tebrik ediyorum. Bende bu kabiliyet yok bekarken çalısıyordum eve kendimi attığım an yatıp kalıyordum o kadr yoruluyordum yorucu bir iş olmamasına rağmen. Simdi 5 aylık evliyim durumumuz iyi esim uzman ama bana bazen laf çakıyo sen de çalıssan çok iyi olur aslında vs vs. Gibi şeyler söylüyo böyle deyince kendimi kötü hissediyorm çok para harcayan gezmeyi seven biri de değilm yani ona hiçbir masrafım yok neredeyse. Maası da en çok kendi harcıyo harcasın tabii ki ama bana böyle çalıs memur ol demesi çok zoruma gidiyo bizim evde yaptıklarımz hiç görülmüyo bulasık ütü temizlik yemek çocuk bakmak bunları çalısırsam yapamicam ya da bi yerde biseyler eksik kalıcak o zamn mutlu olucaz mı ilerde çocuğmuz olsa onu kimseye emanet edemem hep yabancı memleketteyiz kimseyi tanımıyorm. Nasıl emanet edeyim. Ayrıca çalıssam paranın bi miktarı bakıcıya bi miktarı üstüme basıma kıyafete gider tabii aileme de göndermek isterim çünkü esim kendi ailesine gönderiyo. Yani çalısmak benim için evimi işimi aksatmak demek artı bi gelirimz olsa kaç para olucak. Çok bunalıyorm herkes kendi derdinden yakınıp memur ol calıs diyor kimse benim psikolojimi düsünmüyor. Simdi tek maasla geçim olmaz diyenler kusura bakmayın esim 10 milyar maas alıyo gayet geçiniyorz ben ona evlenmeden önce dedim beni çalıstrcaksan evlenmeyelim geçinemiceksen evlenmeyelim diye. Hem erkek çalısıp evi geçindirmekle yükümlü kadında o evi çekip cevirmek çocuklarıyla esiyle ilgilenmekle yükümlü. Eğer bi erkek karısına çalıs eve para getir diyorsa sartlar esitlenmeli kadın hem çalısıp evi ceviriyosa yeri geldiğin de erkek de yemek yapsn temizlik yapsn o zaman her seyi kadınlara yüklemeyin artık. Ne çocukla ilğilenirsinz ne de çıkardığınz çorapları yerden toplarsınz sonra da kadına çalıs dersiniz eğer tek maasla geçinemeyecekseniz kimse evlenmesin. Ben hep derdim ya bekar kalır memur olurm ya da evlenirm kocamın işini yapar yemeğini yapar çocuklarıma bakarım derdim ikisini bir arada yürütmek çok zor gerçekten. Erkekler çalısmaktan yoruluyoken kadınlar iki işi nasl yapsn? Uzun oldu kusura bakmayın.
Kadinin fikri saçma ama sizin hem ise gidip eve para getirmeniz hem ütü,çamaşır,bulaşık,evin düzeni,çocuk bakma her şeyi sirtlanmak için on parçaya ayrilmaniz çok mu normal?siz zora gelemiyorsunuz kusura bakmayın ama bizde çalışıyoruz hem eve hem işe yetişiyorum ne ütüm kalıyor ne çamaşır ne bulaşık evim her daim düzenlidir siz evde oturup koca parası yiyip çocuk bakmak derdindesiniz biz de hem ev ekonomisine katkıda bulunuyoruz hemde evimizi çekip çeviriyoruz söyledikleriniz çok saçma eşiniz sizin eğitiminiz de varsa elbette çalışmanızı isteyebilir ki zaten evde nereye kadar zaman geçireceksiniz
Ben on parçaya ayrılmıyorum eşimde destek oluyor sağolsun ki destek olduğunu belirttim. Ben sadece koca parası yiyip hayatı bundan ibaret gören kadınlara kızıyorum hayatın ne getireceğini nerden bilebiliriz hadi ayrıldınız hadi diyelim eşiniz vefat etti o zaman daha mı kolay olacak herşey .Ben çalışmayan kadınların fazla nazlı olduğunu düşünüyorum çalışan kadınlar yapabiliyorken hanımefendi daha ev işlerinin zorluğundan bahsediyor.Kadinin fikri saçma ama sizin hem ise gidip eve para getirmeniz hem ütü,çamaşır,bulaşık,evin düzeni,çocuk bakma her şeyi sirtlanmak için on parçaya ayrilmaniz çok mu normal?
Erkeklik nasıl bir cumhuriyet ki makinayı çalıştırmayı bilmeden,ellerine ütü almadan her gün işe jilet gibi kıyafetlerle gidiyor, menemenden baska yemek yapmayı bilmezken her akşam çeşit cesit yemek yiyor, çocukları doğumdan 9 ay önce yapma işine karışıp daha da elini sürmüyor,hatta uykusu kaçmasın diye gece başka odada kalıyor. Bir de "hayat müşterek" diyor, karısının çalışmasını istiyor.
Vay anasını, bu düzene ilk kim olur vermiş acaba?
Ben on parçaya ayrılmıyorum eşimde destek oluyor sağolsun ki destek olduğunu belirttim. Ben sadece koca parası yiyip hayatı bundan ibaret gören kadınlara kızıyorum hayatın ne getireceğini nerden bilebiliriz hadi ayrıldınız hadi diyelim eşiniz vefat etti o zaman daha mı kolay olacak herşey .Ben çalışmayan kadınların fazla nazlı olduğunu düşünüyorum çalışan kadınlar yapabiliyorken hanımefendi daha ev işlerinin zorluğundan bahsediyor.
Konuyu nerelere çektiniz görevi olduğunun zaten farkında yukarıda hanımefendi erkekler bir şey yapmıyor dediği için ben destek oluyor dedim yeri geldiğinde yardımcı biz de alıyoruz büyük iş başarmış gibi gören bir insan da yok ayrıca hayatım da bakmak istediğiniz yerden bakmayın bence burada olayı abartan biz çalışan kadınlar değil konu sahibi.Esiniz de siz de ayni evde yasiyorsaniz esinizin ev isi yapmasi onun da gorevi. 'Destek' olmamali, sizin kadar sorumluluk almali. Ah esim sagolsun (!) yardim (!) eder (!) diyen kadinlar yuzunden yeri supurup, bulasiklari makineye dizdiginde kendini buyuk is basarmis sanan erkekler turedi etrafta.
P.S. Ikimiz de calisiyoruz, ikimiz de arkamizi toplamak harici ev isi yapmiyoruz. Duzenli gelen yardimcimiz var.
Erkeğin ev işlerine yardım etmesi hususunda hem fikiriz de sizin bu algınız cok sığ geldi bana ne demek yani erkek çalışır kadın eve bakar? Kaçıncı yüzyıldayız hala bu düşüncede olan insanlara anlam veremiyorum. Bence eli ayağı tutan herkes çalışabilir çalışmalı. Körelmenin alemi yok hoş hem çalışıp hemde evine misler gibi bakan hem cinslerimde var onlara ayrıca hayran oluyorum. İsteyince yapar insan rahata alışınca zor oluyor tabi.Eğer bi erkek karısına çalıs eve para getir diyorsa sartlar esitlenmeli kadın hem çalısıp evi ceviriyosa yeri geldiğin de erkek de yemek yapsn temizlik yapsn o zaman her seyi kadınlara yüklemeyin artık.
Bu nerenin yazılı kanunu?Türkiye Cumhuriyetinde öyle bi kanun yok da ana yasada.Hem erkek çalısıp evi geçindirmekle yükümlü kadında o evi çekip cevirmek çocuklarıyla esiyle ilgilenmekle yükümlü.
Ay bak bunu atlamısımErkekler çalısmaktan yoruluyoken kadınlar iki işi nasl yapsn? Uzun oldu kusura bakmayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?