Dısarıda çalısmak istemiyorum detay okuyup yorumlar mısınız?

Katılıyorum ya. Bu ev hanımlığı belli bir kesimde çok yaygın. Kırsal kesimdeki kadınlar kesinlikle böyle değil muhakkak üretime katkı sağlıyorlar. Evde kendi yiyeceğin yemeği yapmak, bulaşık yıkamak iş kolu değil ki. Üstelik eşi de belli ki çalışmasını istiyor. Zaten kocaman kadın bünyem kaldırmıyor deyip evde yayılmayı kendine nasıl yakıştırır anlamıyorum

“Adam dışarıda kadın içeride çalışır” tam tersi olamıyor mu? Eşiniz içeride çalışsın siz dışarıda çalışın? Eğer olmuyorsa evet geri kafalılık.

O biraz karakterle ilgili dogru ama maddiyatla daha cok ilgili emin ol. Geliri olan kadin 1-0 hep ondedir. Sadece kocasini simartip tum ev islerinide yapiyorsa fazlaca yipranir

Öyle deme doğacak çocuklarına mental hazırlık yapmak da var.Burada açılan konularda hep "çocuklarımı kendim büyütmek istiyorum " diyen arkadaşlara bir bakıyorum..çocuğu yokbu tarzda konu açan arkadaşlar sanki bizi ikna etmek istercesine çalışmak istememe nedenlerini sıralıyorlar ..konunun bizle bir alakası yok ki! Evde "sana bakmak istemiyorum" diyen eşlerine anlatamadıklarını bize anlatmak istiyorlar sanırım

İşte o makinelerin maliyetini karşılamak için de iki kişi birden çalışması gerekiyor. Aslında böyle “ben evimde oturup huzurlu mutlu yuvama bakacağım” diye tutturanların elinden o makineleri alacaksın, hala ev işi yapmak isterler mi merak ediyorum!

Kadınlar sürekli eşlerinden para istememek için çalışıyorlar yani kimsenin kimseye bakmak gibi bir zorunluluğu yok insanlar seviyorsa evlenir bana baksın diye değil düşüncenize katılmıyorum

Eşin sana git çalış ne iş olursa olsun para getir dememiş ki . Calis memur ol demis , valla bacım olabiliyorsan ol bence.
Bir dene belki sanada iyi gelecek çalışmak, düşündüğünden daha iyi olacak. Kendine göre yorulmayacagin bir iş bulabilirsin . Geçici sözleşmeli kamu kurumlarına işçi alımı oluyor 6 aylık bir süre oralara başvur, kendinide bir dene .

Her geçen gün herseye zam geliyor . Eşin başta tamam demiş ama ekonominin gidişatından dolayı tedirgin olabilir, çalışamadigi durumlarda yada maaşının yetmediği durumlarda size güvenip guvenemeyecegini anlamak istiyor da olabilir.
Surekli evde olunca insan hantallaşiyor, armudun sapına üzümün copune takılıyor. Ve hayatın gerçeği evde duruyorsan malesef hem yemeği yapmak zorundasın, hem temizliği hem de çorapları toplamak zorundasın , birde evin huzuru kaçmasın diye nazını da çekeceksin.Seçim şansın olmuyor yani , eşin canı yardım etmek isterse eder. Çünkü senin düşüncene göre o aksama kadar çalışıp görevini yapmış oluyor . Çalışırsan şartlar esitlenir , sen çorba mi yapiyorsun o salatayı yapacak , sen siliyor musun o süpürecek . Ha yardım etmiyor mu yemekte temizlikte sen de yapma . Bırak pis kalsin veya temizlikci tut , sadece kendi çamaşırını yıka, disardan soyle vs vs. Bir zaman sonra çalıştığının sadece kendine katkısı olduğunu görünce pes eder .

Bu arada el işini kim alır diyenler olmuş, ben alıyorum valla tek renk örgü ceketler ,yelekler ,örgü babet tarzi patikler . Tesettürlü olduğum için yine tek tek renkte boncuk oyalı tülbentler oluyor markete komşuya giderken kolaylık oluyor çok şık duruyor . yapabilenleride gercekten cok taktir ediyorum zor bir beceri. Ama çok bir getirisi olmaz diye düşünüyorum.

Neyse sen bir dene bence arkadaşım , hazır çocuğunda yokken vaktini değerlendir.

Cidden dogru diyorsun.. hepsi neysede camasir makinasi en buyuk luksumuz farkinda degiliz belki.. aboow kis
Mevsimi hele hele elde yikanmis sulu sulu camasirlari nasil nereye serersin cok sukur bugunumuze

Cocuklarla yillarca calistim.. calisabilecegim her zaman calistim ben…17 yasindan beri ogrenciyken tatillerde vs hic evde durdugumu hatirlamiyorum. Evde durmak nasil birsey hic bilmiyordum. Evde yaptigin isin karsiligi yok gibi geliyor bana…

Kimise rahatina duskundur evde oturuyodur.. konu sahibininki dogmamism cocuga don bicmek

10000 çok para değil ki ben sadece kendim 8000 alıyorum küsüratı ile, eşiminde şu an aylık geliri bir o kadar. ev kendinizin ise ve kredi vs ödenmiyorsa,çocukta yoksa belki hayattan zevklerinizden kısarak geçinilir ama ailesine de para gönderdiğine göre o maaşın hepsi size kalmıyor demektir.
Ayrıca çalışmak bir kadın için gelecek güvencesidir. Çalıştığınız bakıcıya kıyafete vs tabiki gidecek ileride ama kendi kazandığınızı harcamak kimseye paranızın hesabını vermemek kadar güzel birşey yok.
Ayrıca hem çalışıp hem evi döndürmek o kadarda zor değil , o konuda becerikli değilseniz ,eşte yardım etmiyor ise maaşınızla yardımcı tutarsınız olur biter yapacağınız bir tek yemek onu da bir şekilde zaten halledersiniz.
Erkek evi geçindirir ya da buna zorunlu demek bu devirde yanlış bir düşünce , madem eşitlik diyorsunuz o zaman sizde iş stresinin altına girinde görün asıl yorucu olan ne imiş, evde de iş bitmiyor belki ama her daim temizlik yapılmıyor sizin evde olduğunuz için yayarak yaptığınız işleri biz 2 saate sığdırıyoruz. Çocuk içinde siz yönlendirirseniz az çok yardımcı olur eşiniz. Evin işlerine yardım etme kısmında haklısınız ama sizde arkasından donunu çorabını toplamayın bir zahmet.

siz zora gelemiyorsunuz kusura bakmayın ama bizde çalışıyoruz hem eve hem işe yetişiyorum ne ütüm kalıyor ne çamaşır ne bulaşık evim her daim düzenlidir siz evde oturup koca parası yiyip çocuk bakmak derdindesiniz biz de hem ev ekonomisine katkıda bulunuyoruz hemde evimizi çekip çeviriyoruz söyledikleriniz çok saçma eşiniz sizin eğitiminiz de varsa elbette çalışmanızı isteyebilir ki zaten evde nereye kadar zaman geçireceksiniz ayrıca eşimde asla dağıtmaz çıkardığını yerine koyar ve ev işlerinde de yardımcı olur

Kadinin fikri saçma ama sizin hem ise gidip eve para getirmeniz hem ütü,çamaşır,bulaşık,evin düzeni,çocuk bakma her şeyi sirtlanmak için on parçaya ayrilmaniz çok mu normal?
Erkeklik nasıl bir cumhuriyet ki makinayı çalıştırmayı bilmeden,ellerine ütü almadan her gün işe jilet gibi kıyafetlerle gidiyor, menemenden baska yemek yapmayı bilmezken her akşam çeşit cesit yemek yiyor, çocukları doğumdan 9 ay önce yapma işine karışıp daha da elini sürmüyor,hatta uykusu kaçmasın diye gece başka odada kalıyor. Bir de "hayat müşterek" diyor, karısının çalışmasını istiyor.
Vay anasını, bu düzene ilk kim olur vermiş acaba?

Ben on parçaya ayrılmıyorum eşimde destek oluyor sağolsun ki destek olduğunu belirttim. Ben sadece koca parası yiyip hayatı bundan ibaret gören kadınlara kızıyorum hayatın ne getireceğini nerden bilebiliriz hadi ayrıldınız hadi diyelim eşiniz vefat etti o zaman daha mı kolay olacak herşey .Ben çalışmayan kadınların fazla nazlı olduğunu düşünüyorum çalışan kadınlar yapabiliyorken hanımefendi daha ev işlerinin zorluğundan bahsediyor.

Esiniz de siz de ayni evde yasiyorsaniz esinizin ev isi yapmasi onun da gorevi. 'Destek' olmamali, sizin kadar sorumluluk almali. Ah esim sagolsun (!) yardim (!) eder (!) diyen kadinlar yuzunden yeri supurup, bulasiklari makineye dizdiginde kendini buyuk is basarmis sanan erkekler turedi etrafta.

P.S. Ikimiz de calisiyoruz, ikimiz de arkamizi toplamak harici ev isi yapmiyoruz. Duzenli gelen yardimcimiz var.

Konuyu nerelere çektiniz görevi olduğunun zaten farkında yukarıda hanımefendi erkekler bir şey yapmıyor dediği için ben destek oluyor dedim yeri geldiğinde yardımcı biz de alıyoruz büyük iş başarmış gibi gören bir insan da yok ayrıca hayatım da bakmak istediğiniz yerden bakmayın bence burada olayı abartan biz çalışan kadınlar değil konu sahibi.

Eğer bi erkek karısına çalıs eve para getir diyorsa sartlar esitlenmeli kadın hem çalısıp evi ceviriyosa yeri geldiğin de erkek de yemek yapsn temizlik yapsn o zaman her seyi kadınlara yüklemeyin artık.
Erkeğin ev işlerine yardım etmesi hususunda hem fikiriz de sizin bu algınız cok sığ geldi bana ne demek yani erkek çalışır kadın eve bakar? Kaçıncı yüzyıldayız hala bu düşüncede olan insanlara anlam veremiyorum. Bence eli ayağı tutan herkes çalışabilir çalışmalı. Körelmenin alemi yok hoş hem çalışıp hemde evine misler gibi bakan hem cinslerimde var onlara ayrıca hayran oluyorum. İsteyince yapar insan rahata alışınca zor oluyor tabi.

Hem erkek çalısıp evi geçindirmekle yükümlü kadında o evi çekip cevirmek çocuklarıyla esiyle ilgilenmekle yükümlü.
Bu nerenin yazılı kanunu?Türkiye Cumhuriyetinde öyle bi kanun yok da ana yasada.
Çalısıp çalısmamak kisinin kendi kararı.
5 aylık evlilikde calıs diyen adama da ne kadar güvenebilir insan?Bİ bosanma durumunda dımdızlak kalmak da var.Herhalde bunları düsünüp dünyalıgınızı yapıyorsunuzdur:)

Erkekler çalısmaktan yoruluyoken kadınlar iki işi nasl yapsn? Uzun oldu kusura bakmayın.
Ay bak bunu atlamısım
2 değil 28 is yapıyoruz :)
Yarım gün isteyim,is cıkısı market vs isleri,cocuk okuldan geliyor ona yemek hazırla,oyun oyna.Evi sil süpür,yemek yap,yarım gün calısmama ragmen cebren ve hileyle bütün gün ofiste gibi telefonla is hallet.
Hatrı sayılır bir 2.el satıs programım var.Kızımın kücülenleri vs 2.elde satıyorm.Ortalama haftada 7-8 satısım olur.
Onları hazırla,kargola.Kargo isi kolay değil,git gel.Satısta insanların sorularına cvp ver falan.
Valla benim diyen erkek gelsin yapsın bakalım?
Nasıl kız cocugu yetistiriyorlar ya,evlen ,cocuk dogur,kocaya hizmet.Vaden gelince öl.
Bu mu hayat?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…