Dısarıda çalısmak istemiyorum detay okuyup yorumlar mısınız?

Örgülerle para kazanıyorum yazmış

Örgülerle para kazanıyorum yazmış
Ne kadar kazaniyordur peki örgü ile?
Insan makine degil bir ayda en fazla kac orgu yapabilir, hele de cocuk olunca ne kadar yapabilecek?
Eline şu devire yetecek bir para geçecegini hic hic sanmiyorum. Sigortasi falan da olmayacak bu da ayri mevzu.

El örgüsü pahalı bişey. Maliyeti yüksek çünkü. El emeğini de koyunca ortalama bir kazak 400-500 liraya satılır. Ben olsam öyle satarım. E diğer tarafta adı sanı belli markalarda kaşmir kazak o fiyata. Niye kalitesini bilmediğim el örgüsü alayım, alsınlar?

Konuya komşuya iki patik bir şal satar, ayıp olmasın diye alırlar ancak. O da konu sahibi için mümkün mü bilemiyorum, evden çıkmıyorum sosyalleşmeyi sevmiyorum diyor.

Çalışıp çalışmamak kadının tercihi bir şey diyemem. Ki en başında söylemişsiniz. Eşinizle bu durumu açık açık konuşun bakalım tepkisi ne olacak?
Ben de 1.5 yıldır işsizim. Bekarım, ailemle oturuyorum. Psikolojim iyicene bozuldu. Çalışmıyorum bari evleneyim yerimi bileyim diyorum. Ailem olur. Yaşıtlarım çoktan çoluğa çocuğa karıştı. Ama şimdiki erkekler çalışan kadınla evlenmek istiyor. Ne yapacağım bilmiyorum. Delirmemek için haftada 3 gün spora gidiyorum.

Burda olay konu sahibinin bos durmasi mi? Yoksa gelirinin olmamasi mi?
Bence Tontriko olay konu sahibinin ve calismayan kadınların güvencesinin olmaması yoksa ev hanimligi kötüdür evde oturmak kötüdür değil. Tüm hayatın maddi olarak bir erkeğe bağlı olursa malesef o erkek sana ihanet ettiğinde ya da vefat ettiğinde ortada kalırsın .

Eskiden bir şekilde geciniliyormis şimdi ev kirası olmuş iki bin gıda aynı şekilde hayatını kadının ailesinin yanında devam ettirmesi de zor oluyor . Önceden olsa bir menemen yapar geçersin ama şimdi onu yapmak için bile belirli miktar para gerekiyor. Yani velhasıl kelam bence kadın çalışmalı yoksa mağdur ediliyor. Birde bence parayı veren düdüğü çalar .

Ben şimdi işsizim mesela şartlarımız çok zorlanıyor

iyi de evde oturanin kendini gelistirmedigini nerden biliyorsunuz? Belki konu sahibi çocuklarına öyle bir bakacak eğitecek ki 100 kadının üretimde olup dünyaya verdiği yararı bir çocuk yetiştirmesiyle verecek.
Bir evde çocuğu eğitmek için çocuk gelişimi bilmek lazım onu öğrendi o çocuğu öyle bir eğitecek vizyon lazım . Vizyonu olan kişinin metaryallere ihtiyacı olacak para lazım . Bu çocuğun sosyalleşmesi lazım . Yani evde istediğiniz kadar eğitin diğer çocuklarla bir araya gelmesi gelişmesi için önemli . Hastalaninca hastaneye götürmek için araba lazım e arabaya benzin lazım :) et lazım ,süt lazım , annenin vizyonlu yabancı dil bilen biri olması lazım . Bu kadar vizyonlu insanı bir eve hapsederseniz o da mutsuz olur . Malum günümüz koşullarında sosyalleşmek için dışarda iyi miktarlar harcamak gerekiyor . Yani işin ucu öyle de böyle de paraya değiyor.

Bu arada Almanya da çocuklar üç yaşında kreşe başlıyorlar . Kindergarden mi ne diyorlardı zorunlu yani . Bildiğim kadarıyla gelişmiş ülkelerin çoğunda zorunlu çünkü bu insanlarin anne babası çalışıyor .

Birde şu devirde bence kadın çalışmayı tercih edebilir veya etmeyebilir gibi bir tercihi olamaz malesef. Son bir yılda herşey üç katına çıktı şimdi adam bunu altı ay önce araba almıştık seksen beş bine şimdi 200 bin olmuş . Alım gücü düşüyorsa eşinden mecbur çalışmasını talep edecek ne yapsın ?

Belediyelerde süpersonik sosyalleşme imkanları varmış, okumadın mı? Paraya ne gerek varmış.

İşe gidip akşama kadar oturup hiçbir iş yapmamak derken? Kim veriyor öyle bedava ekmeği be?

Ne ilkel kadınlar var. Zihniyete bak: “Çalıştıracaksan almasaydın”
Adam mecbur mu peki ömür boyu sizin yükünüzü çekmeye hem de bu devirde?

Evde kösnük gibi oturup ne yapacağız ki? Ev işi dediğin nedir ki? Her gün yapıyorum. Bir dikey süpürge, bir robot, bir mopla ev çiçek gibi oluyor. Çalışmayıp kafayı mı yiyeceksiniz? Şimdi her şeyin kolayı var, ev kadınlığı tarih oldu.

Sende abart tarih filan oldugu yok gayet ev hanimligi yapanlar var.

Koca ev işine el sürmüyor diye çalışmayı bırakmak da aşırı saçma. İşi bırakacağıma kocayı bırakırım. Benle ortak alanımızı temizlemiyor, çocukların sorumluluğunu da başıma yıkıyorsa ev geçimine katkıyı da rüyasında falan görür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…