- 18 Ağustos 2016
- 5.303
- 22.220
- 348
Örgülerle para kazanıyorum yazmışHerkes illa 8-5 calismak zorunda mi?
Kadinin belki bi butigi, magazasi var, calisan bir ekibi var. Kendisi de zaman zaman gidiyor dukkanina belki.
Benim patronlarim koca fabrikalari olmasina ragmen her an fabrikada bulunmazdi. Ama her ay binlerrrce para kazanirlar miss gibi yurtdisi tatillerinde harcarlardi.
Burda konu insanlarin illa gidip bir ofiste calismasi degil ama mutlaka her insanin kendi kazancini hatri sayilir, yasanabilir miktarda cikarmasi..
Ne kadar kazaniyordur peki örgü ile?Örgülerle para kazanıyorum yazmış
El örgüsü pahalı bişey. Maliyeti yüksek çünkü. El emeğini de koyunca ortalama bir kazak 400-500 liraya satılır. Ben olsam öyle satarım. E diğer tarafta adı sanı belli markalarda kaşmir kazak o fiyata. Niye kalitesini bilmediğim el örgüsü alayım, alsınlar?Ne kadar kazaniyordur peki örgü ile?
Insan makine degil bir ayda en fazla kac orgu yapabilir, hele de cocuk olunca ne kadar yapabilecek?
Eline şu devire yetecek bir para geçecegini hic hic sanmiyorum. Sigortasi falan da olmayacak bu da ayri mevzu.
Bence Tontriko olay konu sahibinin ve calismayan kadınların güvencesinin olmaması yoksa ev hanimligi kötüdür evde oturmak kötüdür değil. Tüm hayatın maddi olarak bir erkeğe bağlı olursa malesef o erkek sana ihanet ettiğinde ya da vefat ettiğinde ortada kalırsın .Burda olay konu sahibinin bos durmasi mi? Yoksa gelirinin olmamasi mi?
Bir evde çocuğu eğitmek için çocuk gelişimi bilmek lazım onu öğrendi o çocuğu öyle bir eğitecek vizyon lazım . Vizyonu olan kişinin metaryallere ihtiyacı olacak para lazım . Bu çocuğun sosyalleşmesi lazım . Yani evde istediğiniz kadar eğitin diğer çocuklarla bir araya gelmesi gelişmesi için önemli . Hastalaninca hastaneye götürmek için araba lazım e arabaya benzin lazım :) et lazım ,süt lazım , annenin vizyonlu yabancı dil bilen biri olması lazım . Bu kadar vizyonlu insanı bir eve hapsederseniz o da mutsuz olur . Malum günümüz koşullarında sosyalleşmek için dışarda iyi miktarlar harcamak gerekiyor . Yani işin ucu öyle de böyle de paraya değiyor.iyi de evde oturanin kendini gelistirmedigini nerden biliyorsunuz? Belki konu sahibi çocuklarına öyle bir bakacak eğitecek ki 100 kadının üretimde olup dünyaya verdiği yararı bir çocuk yetiştirmesiyle verecek.
Belediyelerde süpersonik sosyalleşme imkanları varmış, okumadın mı? Paraya ne gerek varmış.Bir evde çocuğu eğitmek için çocuk gelişimi bilmek lazım onu öğrendi o çocuğu öyle bir eğitecek vizyon lazım . Vizyonu olan kişinin metaryallere ihtiyacı olacak para lazım . Bu çocuğun sosyalleşmesi lazım . Yani evde istediğiniz kadar eğitin diğer çocuklarla bir araya gelmesi gelişmesi için önemli . Hastalaninca hastaneye götürmek için araba lazım e arabaya benzin lazım :) et lazım ,süt lazım , annenin vizyonlu yabancı dil bilen biri olması lazım . Bu kadar vizyonlu insanı bir eve hapsederseniz o da mutsuz olur . Malum günümüz koşullarında sosyalleşmek için dışarda iyi miktarlar harcamak gerekiyor . Yani işin ucu öyle de böyle de paraya değiyor.
Bu arada Almanya da çocuklar üç yaşında kreşe başlıyorlar . Kindergarden mi ne diyorlardı zorunlu yani . Bildiğim kadarıyla gelişmiş ülkelerin çoğunda zorunlu çünkü bu insanlarin anne babası çalışıyor .
Aa öyle mi gerçekten öyleyse bende evde bunalıyorum gidip bakayımBelediyelerde süpersonik sosyalleşme imkanları varmış, okumadın mı? Paraya ne gerek varmış.
Tabi piyano kursu bile varmışAa öyle mi gerçekten öyleyse bende evde bunalıyorum gidip bakayımbelediye ile çocuk yetiştiriliyor yani
Hangi sehirmis merak ettimTabi piyano kursu bile varmış
O kısmı sorma, o kısım muammaHangi sehirmis merak ettim
İşe gidip akşama kadar oturup hiçbir iş yapmamak derken? Kim veriyor öyle bedava ekmeği be?Ya iyi de evde oturanin kendini gelistirmedigini nerden biliyorsunuz? Belki konu sahibi çocuklarına öyle bir bakacak eğitecek ki 100 kadının üretimde olup dünyaya verdiği yararı bir çocuk yetiştirmesiyle verecek. Yetiştirdiği çocuk ülkenin dünyanın kaderini değiştirecek. Belki kodlarına en iyi yaptığı şey iyi bir eş ve anneliktir.
Demek istedigim niye her şeye özgürlük de ev hanımı olmak isteyene eleştiri küçümseme
Ki konu sahibi başta çalışırken evlendikten sonra çalışmam diye adamı kandırsa hadi haksız derim de kendine göre plan kurmuş ya bekar kalırım işte devam ederim eğer evlenirsem de çalışmam çünkü çok yoruluyorum kaldıramıyorum demiş eşi sonradan yan çizmiş. Ve 100 pehlivan gücünde hem işi hem evi halledecek hiç sanmıyorum konu sahibinin eşi ev işlerini yapsın yapmayacak kadin hem eve para getirecek ev pırıl olacak. Bazı kadınlar burada yine yazmış ben çalışıyorum evimin işini de yapıyorum falan filan eee sen niye kendine bu kadar yukleniyorsun burada kadin erkek yine esit olmuyor ki yine kadınin üstüne yükleniyorlar yazik değil mi
Mesela ben çevremdeki ev hanımlarına örnek veriyim 30-50 yaş arasında kaç tane ev hanımı tanıyorum. Çalışıyorlar ama derneklere nasıl yardiriyorlar. Ben onlar kadar aktif değilim olamıyorum da ama onlar kac çocukla keyifle yardım yapıyorlar. Neredeyse her gün vakıfta olan var. Yararlı olan olur zaten evde oturan da olur her gün işe giden de olur
Evde oturup hiçbir şey yapmayan da her gün işe gidip oturup oturup hiçbir şey yapmayanda
Bilmiyorum yani demek ki herkesin çocuk için hayati için beklentileri farklı sanırımO kısmı sorma, o kısım muamma
Sende abartNe ilkel kadınlar var. Zihniyete bak: “Çalıştıracaksan almasaydın”
Adam mecbur mu peki ömür boyu sizin yükünüzü çekmeye hem de bu devirde?
Evde kösnük gibi oturup ne yapacağız ki? Ev işi dediğin nedir ki? Her gün yapıyorum. Bir dikey süpürge, bir robot, bir mopla ev çiçek gibi oluyor. Çalışmayıp kafayı mı yiyeceksiniz? Şimdi her şeyin kolayı var, ev kadınlığı tarih oldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?