Dısarıda çalısmak istemiyorum detay okuyup yorumlar mısınız?

Su konu resmen sizin geleceginiz

Ben cocuklara cok uzuluyorum boyle konularda ya.
Daha 5 aylik evliler ve adam çalış demiş, evde durma seçeneği yok aslinda calişmali tercihe bağli olmasi eşlerin ayni fikirde olmasiyla olur. Zorla kendine baktirilmaz.
1-2 sene sonra cocuk olunca vs masraflar adamin gozune iyice battiginda ve gecinemediklerinde boyle olma ihtimali cok yuksek.

Lojistik sektöründeyim ben. Her gün aynı iş demişsiniz ama evde de her gün aynı iş. Evde oturunca farklı ne iş yapılabilir? Her gün aynı rutinde yemek, temizlik olmuyor mu? Tur rehberi arkadaşım var o bile her gün aynı yerleri anlatıyorum diyor. İş bir yerden sonra rutine bağlar bu zaman doğal olan. Önemli olan işinizi sevmek.

Markalaşma örneğiniz yapılamayacak bir örnek işte onu diyorum ben de. Bir insanın evinde oturup çay içmekten mutlu olması farklı bunun yaşam tarzı olması farklı. Ben de evimde oturmaktan mutluyumdur ama neden hayatım evde oturarak geçsin? İnsan sosyal bir varlık. Çalışmak, üretmek, gezmek yeni şeyler keşfetmek, kendini geliştirmek varken ben mutluyum adı altında evde oturmak en hafif tabirle vizyonsuzluk. Konu sahibi kendisi yazmış evden pek çıkmadığını.

Uzun çalışma saatleri herkesin ortak sorunu ama bunun çözümü kadınların üretimden, çalışma hayatından çekilip eve kapanması mı? Pandeminin ilk zamanları herkes evde kendine vakit ayırdı ama bir yerden sonra insanlar haklı olarak bıkmaya başladılar. Bir ömür evde oturmakla belli bir süre için evde oturmaya mecbur kalmak aynı şey değil. Öğrencinin evde oturmasıyla üç çocukla evle oturmakta

Ya iyi de evde oturanin kendini gelistirmedigini nerden biliyorsunuz? Belki konu sahibi çocuklarına öyle bir bakacak eğitecek ki 100 kadının üretimde olup dünyaya verdiği yararı bir çocuk yetiştirmesiyle verecek. Yetiştirdiği çocuk ülkenin dünyanın kaderini değiştirecek. Belki kodlarına en iyi yaptığı şey iyi bir eş ve anneliktir.
Demek istedigim niye her şeye özgürlük de ev hanımı olmak isteyene eleştiri küçümseme
Ki konu sahibi başta çalışırken evlendikten sonra çalışmam diye adamı kandırsa hadi haksız derim de kendine göre plan kurmuş ya bekar kalırım işte devam ederim eğer evlenirsem de çalışmam çünkü çok yoruluyorum kaldıramıyorum demiş eşi sonradan yan çizmiş. Ve 100 pehlivan gücünde hem işi hem evi halledecek hiç sanmıyorum konu sahibinin eşi ev işlerini yapsın yapmayacak kadin hem eve para getirecek ev pırıl olacak. Bazı kadınlar burada yine yazmış ben çalışıyorum evimin işini de yapıyorum falan filan eee sen niye kendine bu kadar yukleniyorsun burada kadin erkek yine esit olmuyor ki yine kadınin üstüne yükleniyorlar yazik değil mi

Mesela ben çevremdeki ev hanımlarına örnek veriyim 30-50 yaş arasında kaç tane ev hanımı tanıyorum. Çalışıyorlar ama derneklere nasıl yardiriyorlar. Ben onlar kadar aktif değilim olamıyorum da ama onlar kac çocukla keyifle yardım yapıyorlar. Neredeyse her gün vakıfta olan var. Yararlı olan olur zaten evde oturan da olur her gün işe giden de olur
Evde oturup hiçbir şey yapmayan da her gün işe gidip oturup oturup hiçbir şey yapmayanda

Sana kismen hak veriyorum ben, ama konu sahibinden o kendini gelistirme isigini almadim.. kaldi ki baska birine daha yazdim, ama bu kadinin bekarken hic mi gideri yoktu mesela? Hic mi gonlunce kendi parasini harcamak istemez insan imkani varken? Eskilere sorsan calisin derler, cunku kocaya muhtac olmak kotu. Ayrica yukarda yorumlarda ev iside yaparim diyenler var evet ama esleride esit is yapiyorsa sorun nedir?

Yani cift maas alip daha rahat harcamak tatile gitmek yatirim yapmak dururken bos bos evde gunduz kusagi izleyip 2 kap yemek yapmak marifet degil bence. Hele kucuk cocuk yoksa.. cunku cocuklar tum zamanini alabiliyor belli yasa kadar.

Ayrica herif git amelelik yap demiyor
Hem dunyanin 1001 hali var..

Konuyu calişan çalışmayan muhabbetine getirmeye gerek yok bence. Ben calışmıyorum ama tutup buraya yapilan yorumlari ustume alip, konu sahibiyle kendimi bir tutmuyorum mesela. Herkesin şartlari farkli.

Yorumlar konu sahibinin konusuna yapiliyor ve dediginiz çoğu şey konu sahibi için geçerli degil. Yemek içmek disinda sifir masrafla butun gun evde durma kafasinda biri ne kendini geliştirmesi, ne sporu ne etkinliği, eve giren para da belli o paranin bir kismi da adamin ailesine gidiyor zaten.

Hem evin butun işi yapmayi hem işyerinde calismayi bir arada goturmek tabi ki zor ama bir adama daha iyi hizmet edebilmek için eve kapanılmaz.
Adam calış dedikten sonra da başta konuştuk muhabbetlerine girmek fayda saglamayacak, yukarida bir üye konu yapiştirmiş sonunda onun gibi olabilir.

Ya şu dediğinize gerçekten inanıyor musunuz? Tek vasfı yemek, temizlik, örgü olan bir kadın evde kendini nasıl geliştirebilir? Konu sahibine bizzat sordum evde tüm gün ne yapıyorsunuz diye örgü örüyorum dedi bana. Kim evde oturarak kendini çok iyi seviyede geliştirebilir? Bu kadar kolaydıysa kimse okula da gitmesin herkes evden kendini en iyi seviyede geliştirsin o zaman. Sadece evdeki yetiştirmeyle bir çocuğun dünyanın kaderini değiştirmesi düşünceniz gerçekten ütopik. Kadının görevinin sadece ev işi olduğunu savunan bir kadın nasıl çocuk yetiştirir sizce?

Ben de çalışıyorum, eşim de çalışıyor. Evin işini olması gerektiği gibi ortak yapıyoruz. 100 pehlivan gücünde olmaya gerek yok konu sahibi kendi parasıyla isterse kadın sa tutabilir. Konu sahibi konunun başında olmayan çocuğuna kimin bakacağını sebep gösteriyordu çalışmamak için. Ben tembelim hem evde hem işte çalışacak becerim yok dese başta amenna ama konuyu da sonrasında çalışacak kadın evlenmesine kadar getirdi. Baya içselleştirdiniz siz bu konuyu. Hayır bir de öğrenciyim diyorsunuz gerçekten siz neden okuyorsunuz madem evde oturmak bu kadar güzel, evden geliştirsenize kendinizi niye zahmet ediyorsunuz okula giderek? Verdiğiniz örneği de anlamadım her gün işe gidip oturup oturup hiçbir şey yapmamak diye bir şey mümkün değil. Hangi işte bir şey yapmadan oturarak para kazanılıyor?

Son düzenleme:

Kadının şu an çocuğu yok ki? Evde bomboş oturuyor sadece.

Öğrenciydim dedim şu an calisiyorum.
Valla öyle bir varlar ki yaptığı kağıda iki satırı yazmayı bile susleyip susleyip satan...
Ya da o Beceremez diye iş vermeyip gelip gelip giden gözümle gördüklerim..

Eşleri eşit iş yaparsa amenna zaten ama eşit iş yapmıyor ki çoğu. Erkek bulasigi makineyi tıkıp tezgahı silmeden bırakıp ee iş yaptım diyor
Burada ne kadar çok konu açıldı hem evd ehem işte çalışıyorum eşim hiç yardım olmuyor diye.

Kadının çalışması güzel ama yeni anlayışla kadını supersonik yapıp hem işte hem evde hem de çocuğun sorumluluğun hepsinin kadınin üstünde olmasına tepkim. Konu sahibinin çalışsa da ev işlerinin kendine bakacağını biliyor ki istemiyor.

Hem çalışıyorsunuz hem kadının çalışmamasını bu kadar canla başka savunuyorsunuz? Yazdığım onca yazıdan sadece buna mı cevap verdiniz? Yıllardır çalışma hayatındayım iş yapmadan para kazanan işe gelip oturup giden bir kişi bile görmedim, duymadım. İki satır yazmayı süsleyip satmakta şu an konuştuğumuz konudan ve benim yazdıklarımdan çok alakasız. Haklı çıkamayınca yeni konular açmaya başladınız sanırım

Konu sahibiyle aynı kafadaysa evlenene kadar çalışacak evlilik için çalışmamayı şart koşacaktır belki.

Yabancılarda ev, iş, çocuk, üstüne evcil hayvan var. Tıkır tıkır yapıyorlar hepsini. Kim eve önce gelirse o hazırlıyor yemeği sofrayı. Kim geç çıkarsa o ilgileniyor okula hazırlıyor çocukları. Daha okula gitmeyen çocuklar bile evde para kazanabiliyor. Tuvalet kağıdı bitmişse yenisini koymak, sofrayı hazırlamaya veya toplamaya yardım etmek, odasını toplu tutmak, kirli çamaşırlarını kirli sepetine koymak, köpeği dışarıya çıkarmak.... Bizim paramızla 50 kuruş 1 lira 2 lira para alıyorlar bunları yapınca. Lego almak için ailesine yardım ederek para biriktiriyor çocuk kumbarada. Daha el kadarken çalışarak kazanmanın nasıl bir şey olduğunu öğreniyorlar. Durumu çok iyi olanların çocukları bile bunları yapıyor.

Zaman çok kötü, insanın başına her şey gelebilir. Bazen paranın bile fayda etmediği kötü durumlar olabiliyor ama bazen de birikmiş para ilaç gibi geliyor. Yeni açılmış bir konu daha var yanda. Kocası para vermediği için çocuğuna hamburger alamayan, babasının bağırması yüzünden ağlayan bir çocuğun annesinin konusu. Çalışmak zorunda değiliz diyenler iyi okusun o konuyu.

Sadece kadın çalışmıyor diye asagilanmasini hoş görmüyorum. Çalışmıyor diye vizyonsuz ya da dünyaya yararı yok denilmesi saçma çalışıp bir parmağa....meyenler de var diyorum. Tamamen kişiye bağlı bir şey işe yarayan biri olup olmaması. Çalışıp çalışmayla alakası yok. Ha belki konu sahibi bomboş geçiriyordu günlerini ama bunu da bilemem

Ayrca açıkladım konu sahibi hem evde hem işte çalışmak istemiyor. Eşinin evde iş yapmayacağını yine kendisinin üstüne yuklenecegini düşündüğü için istemiyor. Eğer erkek evde çalışmayacak çocuğun hiçbir sorumluluğunu almayacaksanız çalışmasin kadin evet

Konu sahibiyle aynı kafadaysa evlenene kadar çalışacak evlilik için çalışmamayı şart koşacaktır belki.
Sen çalışmıyorsun senin işin yok ki yok

Sen çalışmıyorsun senin işin yok ki yok
Herkes illa 8-5 calismak zorunda mi?
Kadinin belki bi butigi, magazasi var, calisan bir ekibi var. Kendisi de zaman zaman gidiyor dukkanina belki.

Benim patronlarim koca fabrikalari olmasina ragmen her an fabrikada bulunmazdi. Ama her ay binlerrrce para kazanirlar miss gibi yurtdisi tatillerinde harcarlardi.
Burda konu insanlarin illa gidip bir ofiste calismasi degil ama mutlaka her insanin kendi kazancini hatri sayilir, yasanabilir miktarda cikarmasi..

Burda olay konu sahibinin bos durmasi mi? Yoksa gelirinin olmamasi mi?

Konu sahibi bize biz de size yazdık hala nasıl bilemiyorsunuz? Konu sahibinin bir gün özeti yemek, temizlik, örgü... Pek evden çıkmam da kendi cümlesi. Dolu mu geçiriyor sizce günlerini? Dünyaya sizce nasıl bir yararı var şu an konu sahibinin? Ben de onu bilemiyorum siz bildiğinize göre aydınlatın beni. Konuyu genelleştiriyorsunuz, konu sahibi için yazar mısınız yazacaklarınızı?

Evde iş yapmayacağı kesin adamlarla neden evlenilir zaten onu hiç anlamam. Bir tarafın bütün iş yükünü üstüne alması ki konu sahibinin anlattığına göre öyle zaten evlilik değil konu sahibi resmen adamın hizmetçisi olmuş. Çocuğun sorumluluğunu almayacak adamı zaten baba yapmak hata.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…