Olaylar karisti burda…yani olay kös kös oturmakla geliri olmak arasinda gidip geldi.. her dedigine ayrica katiliyorum ki bunu yazdim zaten. Kadinlarin kendi kararlarini verebilmesi icin pratige dokebilmesi icin en azindanBence Tontriko olay konu sahibinin ve calismayan kadınların güvencesinin olmaması yoksa ev hanimligi kötüdür evde oturmak kötüdür değil. Tüm hayatın maddi olarak bir erkeğe bağlı olursa malesef o erkek sana ihanet ettiğinde ya da vefat ettiğinde ortada kalırsın .
Eskiden bir şekilde geciniliyormis şimdi ev kirası olmuş iki bin gıda aynı şekilde hayatını kadının ailesinin yanında devam ettirmesi de zor oluyor . Önceden olsa bir menemen yapar geçersin ama şimdi onu yapmak için bile belirli miktar para gerekiyor. Yani velhasıl kelam bence kadın çalışmalı yoksa mağdur ediliyor. Birde bence parayı veren düdüğü çalar .
Ben şimdi işsizim mesela şartlarımız çok zorlanıyor
Ben her gün yapıyorum hanımefendi. Evim de çiçek gibi.Sende abarttarih filan oldugu yok gayet ev hanimligi yapanlar var.
Sende abarttarih filan oldugu yok gayet ev hanimligi yapanlar var.
Bende aynen böyle düşünüyorum kadının ekonomik özgürlüğü olacakOlaylar karisti burda…yani olay kös kös oturmakla geliri olmak arasinda gidip geldi.. her dedigine ayrica katiliyorum ki bunu yazdim zaten. Kadinlarin kendi kararlarini verebilmesi icin pratige dokebilmesi icin en azindan
Ekonomik
Ozgurluge ihtiyaci var. Herif birakip gidiyor kadin cocukla kaliyor 5 parasiz. Eger meslegi isi olsa cok koymaz
Bekledigim yanitKoca ev işine el sürmüyor diye çalışmayı bırakmak da aşırı saçma. İşi bırakacağıma kocayı bırakırım. Benle ortak alanımızı temizlemiyor, çocukların sorumluluğunu da başıma yıkıyorsa ev geçimine katkıyı da rüyasında falan görür.
Valla o onların sorunu. Hem evde hem işte deli gibi çalışıp hem de maaşı tıkır tıkır saymasınlar herifin eline.Bekledigim yanitulkede calisanlwrin cogu tekrar bekar haytina kavusmasi gerekir
Tabiiki yok hersey kolay… yaw noluyo ev hanimida olabilir insan yani.. benim canim sklir evde cocuklar olmasa… yani 2-3 bulasikla camasirla zaman gecmez.. hele maddi acidan sknti yasiyorsa esler destek olmali… ama kari koca ayni seyi dusunmesi gerekir. Bu sitede fark ettigimBana sorulunca çalışmıyorum diyorum ya.Ev hanimi, ev kadını çok garip bir şey. Ve gercekten evde öyle çekip çevrilecek bir durum yok aslinda yani eski zamanlarda degiliz herşey kolay artik.
Ev hanimligi tarih oldu dedinde ona soylemistim, ev hanimligi yapan cok hala diye..yoksa evinin cicek gibi olduguna herkes ikna olduBen her gün yapıyorum hanımefendi. Evim de çiçek gibi.
Benim annem engelli, öğrenciyken de yemek ve temizlik bendeydi. Bana günlük rutin geliyor, yatmaya alışmamışım. Çocuk büyütmek deseniz, anlarım da; ev işi abartılacak mevzu değil. Her şey artık çok kolay, hayatımızın her alanında makineler robotlar var artık.
Maalesef cogunluk bu halde canim..Valla o onların sorunu. Hem evde hem işte deli gibi çalışıp hem de maaşı tıkır tıkır saymasınlar herifin eline.
Tabiiki yok hersey kolay… yaw noluyo ev hanimida olabilir insan yani.. benim canim sklir evde cocuklar olmasa… yani 2-3 bulasikla camasirla zaman gecmez.. hele maddi acidan sknti yasiyorsa esler destek olmali… ama kari koca ayni seyi dusunmesi gerekir. Bu sitede fark ettigim
Birsey var.. calisanlar calismayanlara afkuruyo geneldenasil calismazsin vs vs vs. Zorla degil ya, herkes zengin koca pesinde artik.. konu sahibide belki
Oyle sandi evlendi herif su koyuverdi calis dedi
E olmasınlar diyoruz işte. Paşa kocaları ev işi yapmıyor diye iş bırakırsalar bu yine paşa kocalarina yarar , diledikleri gibi at koşturur herifler de.Maalesef cogunluk bu halde canim..
Kadin olmak zor benceE olmasınlar diyoruz işte. Paşa kocaları ev işi yapmıyor diye iş bırakırsalar bu yine paşa kocalarina yarar , diledikleri gibi at koşturur herifler de.
Dogru ama boylw davranan biriyle evliligin ne kadar saglikliGenellemek genel sorun.Konu sahibi, "Calisacak olan evlenmesin, calistiracak olan evlenmesin" diyor(!?!?), baskalari da herkes calismak zorunda diyor. Bu kadar keskin olunca araya başkalari da kayniyor hep.
Ama konu sahibi cidden çalışmalı hani başta konuşulmuş tamam ama adam artik sen de çalış dediginde hala onun cebinden yemek yemek zoruna gider normalde insanin. Ya da boşanip tekrar calistirmayacak birini aramali.O da çalış dermiş bi de....
Dogru ama boylw davranan biriyle evliligin ne kadar saglikli
Ilerler acabaherifin kesesindende yemek yiyemeyeceksen yani saglikta gidebilir gunun birinde.. eskiden hastalikta sagliktaydi simdi ise yaramiyorsun diye kapiya koyarlar mazallah
Bence bir şekilde bir yerlerden geliri olan ya da eşinin maaşı ortalamanın üzerinde tek maaşla geçinebilecek olan ister çalışsın ister çalışmasın.Genellemek genel sorun.Konu sahibi, "Calisacak olan evlenmesin, calistiracak olan evlenmesin" diyor(!?!?), baskalari da herkes calismak zorunda diyor. Bu kadar keskin olunca araya başkalari da kayniyor hep.
Ama konu sahibi cidden çalışmalı hani başta konuşulmuş tamam ama adam artik sen de çalış dediginde hala onun cebinden yemek yemek zoruna gider normalde insanin. Ya da boşanip tekrar calistirmayacak birini aramali.O da çalış dermiş bi de....
Tek maaşla kıt kanaat geçinen de yine ister çalışsın ister çalışmasın, kendi kararları. Ama çoğalmasınlar.
Maalesef. Ülkenin asıl problemi de bu bence. Her türlü imkanı sağlayabilecek olan, bilinçli insanlar çoğalmıyor, çocuğun karnını anca doyurabilecek olan, eğitimden bihaber kesim üçer beşer çoğalıyor.Böyle bir şey mümkün değil. istisna vardir belki ben görmedim.
Niyeyse durumu kotu olanlar daha bir cesaretle cocuk yapıyor.
İstanbul. Gülmeye devam edebilirsiniz K KIR PAPATYASII veHangi sehirmis merak ettim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?