Dısarıda çalısmak istemiyorum detay okuyup yorumlar mısınız?

Olaylar karisti burda…yani olay kös kös oturmakla geliri olmak arasinda gidip geldi.. her dedigine ayrica katiliyorum ki bunu yazdim zaten. Kadinlarin kendi kararlarini verebilmesi icin pratige dokebilmesi icin en azindan
Ekonomik
Ozgurluge ihtiyaci var. Herif birakip gidiyor kadin cocukla kaliyor 5 parasiz. Eger meslegi isi olsa cok koymaz

Sende abart tarih filan oldugu yok gayet ev hanimligi yapanlar var.
Ben her gün yapıyorum hanımefendi. Evim de çiçek gibi.

Benim annem engelli, öğrenciyken de yemek ve temizlik bendeydi. Bana günlük rutin geliyor, yatmaya alışmamışım. Çocuk büyütmek deseniz, anlarım da; ev işi abartılacak mevzu değil. Her şey artık çok kolay, hayatımızın her alanında makineler robotlar var artık.

Sende abart tarih filan oldugu yok gayet ev hanimligi yapanlar var.

Bana sorulunca çalışmıyorum diyorum ya. Ev hanimi, ev kadını çok garip bir şey. Ve gercekten evde öyle çekip çevrilecek bir durum yok aslinda yani eski zamanlarda degiliz herşey kolay artik.

Bende aynen böyle düşünüyorum kadının ekonomik özgürlüğü olacak

Bekledigim yanit ulkede calisanlwrin cogu tekrar bekar haytina kavusmasi gerekir

Bekledigim yanit ulkede calisanlwrin cogu tekrar bekar haytina kavusmasi gerekir
Valla o onların sorunu. Hem evde hem işte deli gibi çalışıp hem de maaşı tıkır tıkır saymasınlar herifin eline.

Bana sorulunca çalışmıyorum diyorum ya. Ev hanimi, ev kadını çok garip bir şey. Ve gercekten evde öyle çekip çevrilecek bir durum yok aslinda yani eski zamanlarda degiliz herşey kolay artik.
Tabiiki yok hersey kolay… yaw noluyo ev hanimida olabilir insan yani.. benim canim sklir evde cocuklar olmasa… yani 2-3 bulasikla camasirla zaman gecmez.. hele maddi acidan sknti yasiyorsa esler destek olmali… ama kari koca ayni seyi dusunmesi gerekir. Bu sitede fark ettigim
Birsey var.. calisanlar calismayanlara afkuruyo genelde nasil calismazsin vs vs vs. Zorla degil ya, herkes zengin koca pesinde artik.. konu sahibide belki
Oyle sandi evlendi herif su koyuverdi calis dedi

Ev hanimligi tarih oldu dedinde ona soylemistim, ev hanimligi yapan cok hala diye..yoksa evinin cicek gibi olduguna herkes ikna oldu

Genellemek genel sorun. Konu sahibi, "Calisacak olan evlenmesin, calistiracak olan evlenmesin" diyor(!?!?), baskalari da herkes calismak zorunda diyor. Bu kadar keskin olunca araya başkalari da kayniyor hep.
Ama konu sahibi cidden çalışmalı hani başta konuşulmuş tamam ama adam artik sen de çalış dediginde hala onun cebinden yemek yemek zoruna gider normalde insanin. Ya da boşanip tekrar calistirmayacak birini aramali. O da çalış dermiş bi de....

Dogru ama boylw davranan biriyle evliligin ne kadar saglikli
Ilerler acaba herifin kesesindende yemek yiyemeyeceksen yani saglikta gidebilir gunun birinde.. eskiden hastalikta sagliktaydi simdi ise yaramiyorsun diye kapiya koyarlar mazallah

Dogru ama boylw davranan biriyle evliligin ne kadar saglikli
Ilerler acaba herifin kesesindende yemek yiyemeyeceksen yani saglikta gidebilir gunun birinde.. eskiden hastalikta sagliktaydi simdi ise yaramiyorsun diye kapiya koyarlar mazallah

Yapacak bir şey yok. Konu sahibi bu nedenlerden boşanmaz bence.
Şuan sağlikli ve eşi çalışsın istiyor.

Bence bir şekilde bir yerlerden geliri olan ya da eşinin maaşı ortalamanın üzerinde tek maaşla geçinebilecek olan ister çalışsın ister çalışmasın.

Tek maaşla kıt kanaat geçinen de yine ister çalışsın ister çalışmasın, kendi kararları. Ama çoğalmasınlar. Hiç bir çocuk kötü şartlarda yaşamayı, kötü beslenmeyi, yetersiz tıbbi yardımı hak etmez.

Burda bir konuda okumuştum yer etti aklımda, çok üzüldüm çünkü. Tek maaşla ev kredisi ödemeye çalışırken faturalar ve masraflara 1500 lira ayırabildiğini söyleyen, iki çocuklu bir kadın yazmıştı. O çocuklar yarım yamalak beslenmeyi, gelişim geriliği yaşamayı hak etmiyorlar bence. Böyle bir hayatı isteyip istemedikleri sorulsaydı istemezlerdi.

Böyle bir şey mümkün değil. istisna vardir belki ben görmedim.
Niyeyse durumu kotu olanlar daha bir cesaretle cocuk yapıyor.
Maalesef. Ülkenin asıl problemi de bu bence. Her türlü imkanı sağlayabilecek olan, bilinçli insanlar çoğalmıyor, çocuğun karnını anca doyurabilecek olan, eğitimden bihaber kesim üçer beşer çoğalıyor.

Son düzenleme:
Ev işi beraber yapılmalı tabi. Yalnız çocuğun sadece bez masrafı bile ayda 10 milyarın birini tek başına yiyor haberin olsun. Mama da galiba bi o kadar milyar. Bu işin kirası var milyar milyar. Ha bak market desen o da iki haftada en az bi milyar. Daha çocuğa alınan üst baş yok onlar da çok milyar. Doğumu/ doktoru falan da baya milyar. Aylık faturalar da az çakal değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…