Dısarıda çalısmak istemiyorum detay okuyup yorumlar mısınız?

memur olma gibi bi şansınız varsa bence deneyin. elbette her kadın çalışmak zorunda değil. ancak bu kiminle evli olduğuna bağlı. evime haftada bir temizlik için gelen bayanın haftada 2-3 gün gittiği evlerdeki kadınlar ev hanımı. kocasının parasıyla gül gibi geziyor tozuyor sporuna gidiyor. olmaz mı olur ancak işte koca buna müsait.
ancak anladığım kadarıyla eşiniz ben evi geçindireyim eşim de evdeki işleri halletsin tarzı biri değil. muhtemelen evlilik ilerledikçe yediğiniz lokmaları sayacak. ben eşinizden iyi bir enerji alamadım açıkçası. tavsiyem bir süre asla çocuk düşünmemeniz.

Yani işin kötü tarafı bence eskiden bir şekilde soyutlayabiliyordun şimdi çocuklar her şeyi görüyor ve bilgiye kolay ulaşıyorlar ben üç yaşındaki çocukla konuşunca hayret ediyorum çocuk evet bir yerde doyumsuz olmamalı ama hayattaki genel standartlari da sağlamak görevimiz. Neden insanın eli ayağı tutuyorken yapmasın

O zaman bile soyutlayamıyordun. Soyutlamak için çocuğu tamamen okuldan ve arkadaştan uzak tutmak gerekir. Bu devirde zaten imkanı yok.

Doksanlar çocuğuyum ben. O zaman gameboyum, tetrisim, barbi bebeklerim vardı. Kolu bacağı oynamayan barbileri asla kabul etmezdim Bunları istediğimde alınmasa üzülürdüm. Sinemaya ilk 5 yaşımdayken gittim (problem çocuk). Ailem bu imkanları bana o zaman bile sağladı ki yaşıtım çoğu insanın sahip olmadığı imkanlardı muhtemelen. Bu devirde bir çocuğu sinemaya götürmemek, arkadaşlarında gördüklerini almamak çok mümkün değil. İnat eder ya da imkan bulamaz yapmazsın belki ama nereye kadar? O çocuk büyüdüğünde sormayacak mı madem imkan sağlayamayacaktın neden dünyaya getirdin beni diye?

Acaba bunu sormak için büyümeyi bekler mi sanmıyorum

Saldım çayıra mevlam gayira mantığı var halen bence . Çocuğun yanindaysan tamam annelik bitiyor hala. Çocuğunu bırakıp ise gidersen de vicdan azabı çektirmeye calistiriyorlar. Evdeki anne napıyor yemek yap evi temizle çocuga ayirabildigi vakit ne kadar mesela ? Belki çalışsa daha çok vakit ayıracak . Kaliteli zaman gecirecek . Akşama kadar evde bunalmamis olacak . Ben çalışırken de yemek yapıyordum şimdi de yemek yapıp etrafı toplayınca gün bitiyor iki aya yaklaştı evdeyim işteyken hayatım daha duzenliydi. Çalışan anne de aynı şekilde düzeni kurar yani . Ülkede su algi hala kırılmadi

Yok o algıyı kırmak mümkün değil. İşe giden anne kötü, evdeki anne iyi. Çocuğa ne verdiğinin önemi yok.

Bakıyorsun çocuk gelmiş neredeyse 6 yaşına, hala evde annesiyle oyun oynuyor. Yaşıtlarıyla iletişim kurma becerisi kazanmamış, kreş falan zaten mucize ama anaokulu bile yok. Sebep de bana çok bağlı, koyamıyorum, zaten seneye okula başlayacak ömrü okulda geçecek...

Gercekten bu konuda anneleri alıp toptan eğitmek gerek çevreden de baskı var çünkü . Eşimin ailesi şimdiden çocuğu bırakıp işe başlama yazık diyor bende ben mutsuz olursam çocukta mutsuz olur bir yaşına geldiginde başlarım dedim . Yani sanırsın çocuğunun yaninda olunca annelee sürekli çocukla ilgileniyorlar ellerinde ya telefon ya tablet bir süre sonra . Bu çocuk dışarı çıksın sosyalleşsin .

Benim şu an takık oldugum en önemli konu da yabancı dil şu an ingilizce konuşuyorum ama yok yani akıcı tam değil dilim tam dönmüyor küçükken öğrenmesini istiyorum . En azından yurt dışında bir kaç ülke görsun başkaları nasıl yaşasın tecrübe etsin istiyorum . Kuzenim Almanya da kızı yedi yaşında hocaları ödev olarak Fransa ya gidin orayı gezin demiş o kadar hayal ki bizim için standardi bı tık yükseltmek gerekiyor çocukların hayatı için ki l da kendininkini yükseltsin

Fizyolojik ihtiyaçlar psikolojik ihtiyaçları, ekonomik durumlar da kültürel halleri yer, yemeli.
bazı kalıp kültürlerde yemeyebiliyor bazen keşke hepimizin imkanı olsa da bacak bacak üstüne atıp çalışmadan koca parası yesek demiyor değilim. ama erkeklere güvenmiyorum

bazı kalıp kültürlerde yemeyebiliyor bazen keşke hepimizin imkanı olsa da bacak bacak üstüne atıp çalışmadan koca parası yesek demiyor değilim. ama erkeklere güvenmiyorum
Ben şu an koca parası yerken bildiriyorum yoohhh en güzel kendi paran o daha güzel çatır çatır yeniliyor. Böyle her yaptığımızı iki kere düşünüyoruz

Asla, aman ha, sakın ha... :))
Valla düğün dernek, adet gelenek meselesinde kaymak kısmı parmaklayan gelinlerimizin eş ailesiyle yaşama, hizmet etme, bayramda önce kv'ye gitme, aile büyüklerine bakma gibi ataerkilliğin iskeletlerini görmezden gelmeleri oldukça enteresan geliyor bana. Hem ayranım dökülmesin, hem tatsız olaylar yaşanmasın. Bizim, erkeleri bile feminist yapmamız gerekirdi. :))

Yabancı dile çok takma, o iş tamamen yetenek meselesi. Ben bunu kabullendim artık yetenek varsa kendi kendine öğrenecek zaten. Yoksa da benim gibi tırmalayarak öğrenecek

Yabancı dile çok takma, o iş tamamen yetenek meselesi. Ben bunu kabullendim artık yetenek varsa kendi kendine öğrenecek zaten. Yoksa da benim gibi tırmalayarak öğrenecek
Ay en azından benim gibi zorlanmasin yavrum artık her şeyi anlıyorum kitap okuyorum ama yok konuşurken pratik sürekli yapmadığım için okuduğum ve dinlediğim her kelimeyi kullanamıyorum yazık ya bize zamanında öğrensek şimdi ikinci dil öğrenirdim . İnşallah gerçi onların zamanında çip takılır da her dili konusurlar

Dili akıcı konusamasaniz bile bebeklikten her iki dili de kullanın. Zaten kalip ogrenmeyecek hemen ama melon ve kavunun aynı şey olduğunu beyni kodlayacak. Güvenilir bakıcı yada bakacak birisi varsa hiç uzatmayın izniniz bitince ise dönün süre uzadıkça dönmek zorlaşıyor

İşi malesef bıraktım çok fazla mobing vardı artık birde kanama yaşadım o yüzden hamileligi evde geçiriyorum ilk yıl kendim bakacağım o zamanda bilmiyorum aslında bu konuda eğitim alırsam iki dili birlikte kullanmak bneim için de çok iyi olur . Sonra kesinlikle ise döneceğim benim sektör çok ara kabul etmez malesef bende evde paslanmak istemem. Bakıcı konusunda şanslıyım teyzem çocuk gelişimi eğitimi aldı çalışmak da istiyor o yüzden direk ona bırakacağım .

Süpermiş. Aynı sebepten işi bıraktım sürekli kanama yaşadığım için devam edemedim. Malesef bakıcı konusunda da şansız çıkınca süreç uzadıkça uzadi . Ne güzel sansliymissiniz. Sağlıcakla gelsin bebeğiniz

Ben ortaokulda başladım ingilizce öğrenmeye, lisede hazırlık okudum, ünide hazırlığı atladım, çocuklara ingilizce de öğretiyorum ama o tam oldu deme noktasına asla gelemiyorum. Azıcık kullanmayayım unutuyorum. Kocam üniversitede öğrenmiş ingilizceyi, her milletten insana ingilizce eğitim verecek, ingilizlerle konuştuğunda türk olduğuna inandıramayacak şekilde konuşuyor adam. Sadece ingilizce olsa bi derece duyduğu her dili kısa sürede kendini ifade edecek kadar çözüyor hatta alfabesi farklı olan dillerin alfabesini de çözüyor. Hayır hiç kıskanmıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…