Dısarıda çalısmak istemiyorum detay okuyup yorumlar mısınız?

Ben şu an koca parası yerken bildiriyorum yoohhh en güzel kendi paran o daha güzel çatır çatır yeniliyor. Böyle her yaptığımızı iki kere düşünüyoruz

tamam tamam susun yarın işe gitmeye devam ediyorum anlaşıldı

Arkadaşlar son sayfalarda konu çocukların sosyal kültürel ve sportif faaliyetlerinin karşılanmasına dönmüş ama konu sahibinin çok dediği 10000 TL gelirle , özellikle ev kiraysa, doğacak çocuğun asgari besin ihtiyacının karşılanması bile imkansız. Kaldı ki sağlık eğitim spor kültür sanat ihtiyacı karsilansin...

Belli ki ne ülkenin durumundan ne de bir çocuğun , hatta bir insanın temel ihtiyaçlarından haberi yok . Baba evinde herşeyden o kadar mahrum büyümüş ki, evlenince kendine ait 2 odalı bir düzenin ve üç beş eşyanın olması bile büyülemiş onu, ömür boyu yeter de artar kafasina girmiş , hatta kendince biraz şimarmis garibim...

Okurken bir yandan kızın haline üzüldüm, bir yandan da bunun gibi çiftlere çocuk yapma yetkinliği tanıyan sisteme sövdüm....Allah sonumuzu hayretsin diyecek başka birşey yok...

Son düzenleme:
Valla tam hak vericem öyle bir cümleyle karşılaşıyorum ki şaşıp kalıyorum. Benim aldığım maaşla mı geçinicez, beni çalıştıracaksan evlenmeyelim tarzında düşünceler yanlış bence özellikle de bu dönemde her iki tarafta çalışmalı eşniizin maaşı iyi olsa da ek gelirinizin olup birikim yapmanız hem çocuğunuz hem sizin için çok faydalı neden faydasız olsun ki? Kadınlarımız zaten bu yüzden erkekler tarafından çok fazla eziliyor küçümseniyor çünkü sırtını erkeğe dayıyorsun ve oda büyük bir özgüvenle istediğini söyleyebiliyor sana derken kavgalar artıyor buna kaç kişide şahit oldum içinde bulundum tarif bile edemem. Haklı olduğun duruma gelirsek evet sen çalışmaya başladığında eşinde sana ev işlerinde yardımcı olmalı erkeğin yan gelip yatmasına bende karşıyım zaten bulaşıkları elinde yıkamayacak sen yemek yaparken oda makineye yerleştirse bulaşıkları çok katkısı oluyor hatta bunu annemle dün konuşmuştuk ben üşeniyordum bulaşık makinesinde yıkananları toplamaya ben toplardım oda bir taraftan yerleştirmişti 10 dk de bitecek işi 2 dk de bitirdik bunu gibi... Ama eşiniz de ailesine de destek olduğu için zorlanıyor olsa gerek sizin çalışmanızı istiyor devlet memuru olamasanız bile kpss yi yapamam diyebilirsiniz evet o gerçekten evliyken zor başka bir işte çalışırsınız sizde. Ama ben ne olursa olsun kadınların kendi ayakları üzerinde durmasından yanayım hatta hatta evlenmeden önce işi olması taraftarıyım. Bizim aile dostumuz vardı kadın eşiyle tartışırken çok üstüne geldiği için kadın şunu söyledi '' beni ezmeye hakkın yok çok şükür çalıştım çabaladım buralara kadar kendi emeğimle geldim öğretmen oldum kendi maaşımı kazanıyorum sana muhtacım sanma bu evde beraber yaşıyorsak sende uğraşacaksın '' tarzından bi cümle kurdu helal olsun dedim bunu söyleyebilme özgürlüğü gücü ne kadar gurur verici bir kadın için.. Ama çalışmadığında öylece kalıyorsun işte benim düşüncemde bu :)

Kadinin calişmasınan yanayim elbet. Bununla birlikte erkek de en az kadın kadar ev işlerine dahil olmali. Esinize deyin sen ev isinin çocuk bakiminın yarisini uzerine al bir ay deneyelim eger basarabilirsen ben de calisayim diye. Hem ev isine hem işe gidip yetistiren kadinlar elbet var ama istisnadır. Genelde yetişemiyor insan. Ben calisiyirum ev isi ve cocuk bakimi işimden daha zor geliyor bana şahsen

Çalışıp memur olmak kolay bir şey değil,insanlar dersaneye gidiyor,gece gündüz ders çalışıyor da yine memur olamiyor,ki siz böyle emek harcayacak biri değilsiniz anladığım kadarıyla.Bu devirde hepimiz hem çocuk bakıp hem ev işi yapıp hem çalışıyoruz.Cok zorlanirsak detay temizlikte yardımcı birini alıyoruz.Bakiciya en fazla 4yil para veriyorsunuz , tüm maaşınız gitse bile sigortanızı yatması bile artı...Ve gerçekten eşiniz çocukla sizi bıraksa gitse ne yapacaksınız.Ayrica eş bile olsa ben para isteyemem kimseden.Su an doğum iznindeyim,eşim bütün ihtiyaçlarını karsiliyor,kredi kartını bırakıyor , mutlaka para bırakıyor ama ben asla eşimden para isteyemiyorum.Bu devirde karı koca calismali ve kadın mutlaka ayaklarının üstünde durmalı...

Konunun en net yorumları bence
Burada dünya konu açılıyor. Hem çalışıyorum hem evin bütün iş yükü bende kocam bir bardağı kaldırmıyor diye
Adam karısıyla işleri bölüşmek zorunda yapmıyor nasıl olacak?
Yemekten ev işinden bunalan kadınlara robot süpürge al, haftasonundan yemeği yap hazır olsun gibi fikirler veriliyor.
Hiç bu adam nerede sana niye destek olmuyor denmiyor.
Konudaki adamında karısı çalışınca full ev işini bölüşeceğini karısına destek olacağını sanmıyorum.
Ayrıca ben çocuğumu özel okula göndermek istiyorum, bale kursuna gitsin istiyorum gibi nedenlerde yerine oturmuyor. Çoğu kadın çalışsa bile yine çocuğunu devlet okuluna gönderiyor.Yine gönderecek uygun kurs bulamıyor, kendi hobilerine para ayıramıyor.
Çoğu asgari ücretin biraz üzerine 8_6 çalışıyor. Nerede aylığı en az 2500 lira olan kreşe göndermek

Ben kadınların çalışmasından yanayım tıpkı bu konuda olduğu gibi evde yapılan tüm iş yok sayılacağı için . Kadın az para harcasa bile laf yapılacağı için vs.

Çok teşekkür ederim inşallah sağlıkla gelsin

Ya kesinlikle yetenek işi yok yani kanaat getiriyorum buna dil öğrenme yeteneğinin olması lazım. Ben çok sayısal zekaya sahibim yani dili konuşuyorum iki üç hafta konuşmayım hebele hubele seviyesine dönüyor evde eşimle konuşalım diyorum bazen onu da unutuyoruz

Çalışan kadınlarla çalışmayan kadınlar arasında soğuk savaş var 1980ler beri süregelen. Turkiyedeki kadinlarin çalışma oranı %30un üstüne çıkamıyor. Bu ayıbımızı ve ic hesaplasmalarimizi bi kenara birakacak olursak siz peşinen ne oldugunuzu ne istediginizi soylemissiniz adamin sonradan yan cizmesi hos degil ama ekonomideki bu kadar bozulmayi da ongorememis olmasi cok muhtemel. O zaman yeter diye düşünmüştür simdi 10bin tl nedir ki 700 dolar etmiyor hic bisey yapilmaz. Anca karın doyar. Bi yere gidemezsin sosyal aktivite yapamazsin rutin olarak. Ki daha ortada cocuk yok. Ama sen de haklisin adam hic ev isi yapmayacak bi tipse ben de hem iste hem evde yorulcak olmami öngörüp calismak istemeyebilirim ama yarin bi gun bu adam bi sekilde olmazsa sen ne yapacaksin? Daha cocuk yokken biraz kariyer yapmak fena olmaz.

Son düzenleme:
Benim arkadaşımın anne tarafı başka ülkeden, baba tarafı başka ülkeden, yaşadıkları yer başka ülke. Hepsi aynı şehirde yaşıyor ve doğumundan tanıdığım çocuk her üç dili konuşarak büyüdü. 3 yaşında çocuğa, ev resmini gösterip bu ne diyorsun, hangi dilde sorarsan o dilde cevap veriyor.
Çocuk başka dile maruz kalırsa geç konuşur, kendi dilini konuşamaz diyenlere geç kardeşim şu tarafta oyna deyin.

İsviçre'de mesela okul öncesi çocuk kitapları en az iki lisan. Ülkede biri azınlık olmak üzere 4 resmi dil var. Örneğin renkler kitabında bir renk üç dilde yazıyor. Öğretirken bak bu mavi demiyorlar. Diğer dillerdeki karşılıklarını da söylüyorlar.

Benim görümcem ana dil seviyesinde İngilizce Almanca biliyor ve çocuklarıyla Türkçe dahil her üç dilde konuşuyor. Daha çok küçükken anlamadıklarında bile Türkçe'ye çevirmiyordu, gösteriyordu anlamadıklarını. Gelinimizin kardeşi yine İngilizce öğretmeni ve yeğenimle hiç Türkçe konuşmadı doğduğundan beri.

Bunu kesin olarak söyleyebilirim dil çok küçük yaşta maruz kalınarak öğreniliyor, büyüyünce kursa giderek değil. Eskiden ikinci yabancı dil 5. sınıfta yani 11-12 yaşında veriliyormuş ama araştırmışlar 12 yaşını geçen bir çocuğa hem fiziksel beceri hem de lisan öğretmek zor ve verimsizmiş. O yüzden ikinci lisan 3. sınıfa çekilmiş. Mesela bütün kursların başlama yaşı 3 burada. Ha 3 yaşında çocuğu al öğret demiyorsun ebeveyn gözetiminde oluyor. Anne çocuk ya da baba çocuk kursu gibi. Ağzında emzikle kayak pistinde çocuklar dolanıyor. Amaç bebek yaşta kaysınlar öğrensinler değil ortama alışsınlar. Kayak ayakkabısı kask... bunları tanısınlar.

Ben 1975 doğumluyum ve benim zamanımda İstanbul'da 3 bilemedin 4 özel okul vardı. Maalesef biz şanssız dönemler yaşadık. Sınıflar kalabalık kimse bir şey anlamıyor öğretmen canla başla öğretmiyor... Çocukla birebir İngilizce konuşmak istese hangi birine zaman yetecek? Sınıf 50 kişi ders 45 dakika.

Yok caniiimm oyle deme, tarihte kalmis ev hanimligi artik ne yeyip ne iciyolarsa artik..

Yetenek yoksa yetişkin olduğunda dil ögrenmek çok zor gercekten. Danca öğrenmeye merak salmiştim bir ara ben ama kafam çekmedi yeterince uğraşmak istemedim bilmiyorum çok beceremedim. Almanca tek tük işte ehhh.

Ama cocukken aileden gelen dili asla unutmuyorum kullanmasam da unutmam.
Sadece nadiren ikisini ardi ardina kullanirken kiril alfebesiyle Türk alfabesindeki harfleri karistirdigim oluyor bir saniyeligine.

Gerçekten en güzeli çocukken dil öğrenmekmiş yani benim dile yeteneğim ve yatkinligim kesinlikle yok olması için kullanmam gerekir . Belki bir yıl yurt dışında yaşasam anca gelişir .
Benim kuzenlerin çocukları hem Türkçe hem Almanca çatır çatır konuşuyor çocukken sanırım beyin daha iyi çalışıp algılıyor .
Yaş ilerledikçe malesef insanın kapasitesi düşüyor

Evet bir kaç yıl Danimarkada kalsam anca öğrenirim ben de. Oturup evde dinlemekle kitaba bakmakla olmuyor, ben olduramadim. Ah bu norrdikk sevdam.

Evet bir kaç yıl Danimarkada kalsam anca öğrenirim ben de. Oturup evde dinlemekle kitaba bakmakla olmuyor, ben olduramadim. Ah bu norrdikk sevdam.
Kitaba bakmakla bende de olmuyor ben ingilizce kitap okuma film izlemede sıkıntı yaşamıyorum ama iş konuşmaya gelince ilk bir yarım saat i go you go sonra açiliyorum uzun zaman yine konusmazsam yine biriyle pratik yapıp öyle konuşacağım yere gidiyorum ya da evde kendi kendime konuşuyorum yani inşallah yavrum bana çekmesin şanssız bir çocuk olur

Siz apayrı bir konusunuz ancak; eşiniz sizin hayata nasıl baktığınızı bilmiyor muydu bunu bilerek evlenmiştir.
Şimdi neden sizden istekte bulunduğunu anlamadım. 10 bin lira iyi para ancak çocuk olana kadar. Ve harçlık isteyerek yaşamak ne kadar tatmin edici orasını bilemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…