- 15 Haziran 2019
- 10.430
- 31.331
- 548
Ben şu an koca parası yerken bildiriyorum yoohhh en güzel kendi paran o daha güzel çatır çatır yeniliyor. Böyle her yaptığımızı iki kere düşünüyoruz
tamam tamam susun yarın işe gitmeye devam ediyorum anlaşıldıAsla, aman ha, sakın ha... :))
Valla düğün dernek, adet gelenek meselesinde kaymak kısmı parmaklayan gelinlerimizin eş ailesiyle yaşama, hizmet etme, bayramda önce kv'ye gitme, aile büyüklerine bakma gibi ataerkilliğin iskeletlerini görmezden gelmeleri oldukça enteresan geliyor bana. Hem ayranım dökülmesin, hem tatsız olaylar yaşanmasın. Bizim, erkeleri bile feminist yapmamız gerekirdi. :))
Valla tam hak vericem öyle bir cümleyle karşılaşıyorum ki şaşıp kalıyorum. Benim aldığım maaşla mı geçinicez, beni çalıştıracaksan evlenmeyelim tarzında düşünceler yanlış bence özellikle de bu dönemde her iki tarafta çalışmalı eşniizin maaşı iyi olsa da ek gelirinizin olup birikim yapmanız hem çocuğunuz hem sizin için çok faydalı neden faydasız olsun ki? Kadınlarımız zaten bu yüzden erkekler tarafından çok fazla eziliyor küçümseniyor çünkü sırtını erkeğe dayıyorsun ve oda büyük bir özgüvenle istediğini söyleyebiliyor sana derken kavgalar artıyor buna kaç kişide şahit oldum içinde bulundum tarif bile edemem. Haklı olduğun duruma gelirsek evet sen çalışmaya başladığında eşinde sana ev işlerinde yardımcı olmalı erkeğin yan gelip yatmasına bende karşıyım zaten bulaşıkları elinde yıkamayacak sen yemek yaparken oda makineye yerleştirse bulaşıkları çok katkısı oluyor hatta bunu annemle dün konuşmuştuk ben üşeniyordum bulaşık makinesinde yıkananları toplamaya ben toplardım oda bir taraftan yerleştirmişti 10 dk de bitecek işi 2 dk de bitirdik bunu gibi... Ama eşiniz de ailesine de destek olduğu için zorlanıyor olsa gerek sizin çalışmanızı istiyor devlet memuru olamasanız bile kpss yi yapamam diyebilirsiniz evet o gerçekten evliyken zor başka bir işte çalışırsınız sizde. Ama ben ne olursa olsun kadınların kendi ayakları üzerinde durmasından yanayım hatta hatta evlenmeden önce işi olması taraftarıyım. Bizim aile dostumuz vardı kadın eşiyle tartışırken çok üstüne geldiği için kadın şunu söyledi '' beni ezmeye hakkın yok çok şükür çalıştım çabaladım buralara kadar kendi emeğimle geldim öğretmen oldum kendi maaşımı kazanıyorum sana muhtacım sanma bu evde beraber yaşıyorsak sende uğraşacaksın '' tarzından bi cümle kurdu helal olsun dedim bunu söyleyebilme özgürlüğü gücü ne kadar gurur verici bir kadın için.. Ama çalışmadığında öylece kalıyorsun işte benim düşüncemde bu :)Öncelikle hem çalısıp hem ev işlerini yürütebilen (yardımcısız) kadınları tebrik ediyorum. Bende bu kabiliyet yok bekarken çalısıyordum eve kendimi attığım an yatıp kalıyordum o kadr yoruluyordum yorucu bir iş olmamasına rağmen. Simdi 5 aylık evliyim durumumuz iyi esim uzman ama bana bazen laf çakıyo sen de çalıssan çok iyi olur aslında vs vs. Gibi şeyler söylüyo böyle deyince kendimi kötü hissediyorm çok para harcayan gezmeyi seven biri de değilm yani ona hiçbir masrafım yok neredeyse. Maası da en çok kendi harcıyo harcasın tabii ki ama bana böyle çalıs memur ol demesi çok zoruma gidiyo bizim evde yaptıklarımz hiç görülmüyo bulasık ütü temizlik yemek çocuk bakmak bunları çalısırsam yapamicam ya da bi yerde biseyler eksik kalıcak o zamn mutlu olucaz mı ilerde çocuğmuz olsa onu kimseye emanet edemem hep yabancı memleketteyiz kimseyi tanımıyorm. Nasıl emanet edeyim. Ayrıca çalıssam paranın bi miktarı bakıcıya bi miktarı üstüme basıma kıyafete gider tabii aileme de göndermek isterim çünkü esim kendi ailesine gönderiyo. Yani çalısmak benim için evimi işimi aksatmak demek artı bi gelirimz olsa kaç para olucak. Çok bunalıyorm herkes kendi derdinden yakınıp memur ol calıs diyor kimse benim psikolojimi düsünmüyor. Simdi tek maasla geçim olmaz diyenler kusura bakmayın esim 10 milyar maas alıyo gayet geçiniyorz ben ona evlenmeden önce dedim beni çalıstrcaksan evlenmeyelim geçinemiceksen evlenmeyelim diye. Hem erkek çalısıp evi geçindirmekle yükümlü kadında o evi çekip cevirmek çocuklarıyla esiyle ilgilenmekle yükümlü. Eğer bi erkek karısına çalıs eve para getir diyorsa sartlar esitlenmeli kadın hem çalısıp evi ceviriyosa yeri geldiğin de erkek de yemek yapsn temizlik yapsn o zaman her seyi kadınlara yüklemeyin artık. Ne çocukla ilğilenirsinz ne de çıkardığınz çorapları yerden toplarsınz sonra da kadına çalıs dersiniz eğer tek maasla geçinemeyecekseniz kimse evlenmesin. Ben hep derdim ya bekar kalır memur olurm ya da evlenirm kocamın işini yapar yemeğini yapar çocuklarıma bakarım derdim ikisini bir arada yürütmek çok zor gerçekten. Erkekler çalısmaktan yoruluyoken kadınlar iki işi nasl yapsn? Uzun oldu kusura bakmayın.
Çalışmak istemeyen kadına neden hortlak muamelesi yapılmis ki? Aynı ülkede mi yaşıyoruz? Bizim ülkemizde "ev kadınlığı" bir meslek ismi
Hem kadın eşim uzman demiş. 10 bin aldığına göre doğuda uzman çavuştur, büyük sehrin maaşı daha düşük.
Konunun en net yorumları benceKadinin fikri saçma ama sizin hem ise gidip eve para getirmeniz hem ütü,çamaşır,bulaşık,evin düzeni,çocuk bakma her şeyi sirtlanmak için on parçaya ayrilmaniz çok mu normal?
Erkeklik nasıl bir cumhuriyet ki makinayı çalıştırmayı bilmeden,ellerine ütü almadan her gün işe jilet gibi kıyafetlerle gidiyor, menemenden baska yemek yapmayı bilmezken her akşam çeşit cesit yemek yiyor, çocukları doğumdan 9 ay önce yapma işine karışıp daha da elini sürmüyor,hatta uykusu kaçmasın diye gece başka odada kalıyor. Bir de "hayat müşterek" diyor, karısının çalışmasını istiyor.
Vay anasını, bu düzene ilk kim olur vermiş acaba?
Çok teşekkür ederim inşallah sağlıkla gelsinSüpermiş. Aynı sebepten işi bıraktım sürekli kanama yaşadığım için devam edemedim. Malesef bakıcı konusunda da şansız çıkınca süreç uzadıkça uzadi . Ne güzel sansliymissiniz. Sağlıcakla gelsin bebeğiniz
Ya kesinlikle yetenek işi yok yani kanaat getiriyorum buna dil öğrenme yeteneğinin olması lazım. Ben çok sayısal zekaya sahibim yani dili konuşuyorum iki üç hafta konuşmayım hebele hubele seviyesine dönüyor evde eşimle konuşalım diyorum bazen onu da unutuyoruzBen ortaokulda başladım ingilizce öğrenmeye, lisede hazırlık okudum, ünide hazırlığı atladım, çocuklara ingilizce de öğretiyorum ama o tam oldu deme noktasına asla gelemiyorum. Azıcık kullanmayayım unutuyorum. Kocam üniversitede öğrenmiş ingilizceyi, her milletten insana ingilizce eğitim verecek, ingilizlerle konuştuğunda türk olduğuna inandıramayacak şekilde konuşuyor adam. Sadece ingilizce olsa bi derece duyduğu her dili kısa sürede kendini ifade edecek kadar çözüyor hatta alfabesi farklı olan dillerin alfabesini de çözüyor. Hayır hiç kıskanmıyorum
Evet en güzeli paşa paşa çalışmak vallahi bak ne güzel motivasyon oldutamam tamam susun yarın işe gitmeye devam ediyorum anlaşıldı
Aynı benYa kesinlikle yetenek işi yok yani kanaat getiriyorum buna dil öğrenme yeteneğinin olması lazım. Ben çok sayısal zekaya sahibim yani dili konuşuyorum iki üç hafta konuşmayım hebele hubele seviyesine dönüyor evde eşimle konuşalım diyorum bazen onu da unutuyoruz
okçuluk bile var
Benim arkadaşımın anne tarafı başka ülkeden, baba tarafı başka ülkeden, yaşadıkları yer başka ülke. Hepsi aynı şehirde yaşıyor ve doğumundan tanıdığım çocuk her üç dili konuşarak büyüdü. 3 yaşında çocuğa, ev resmini gösterip bu ne diyorsun, hangi dilde sorarsan o dilde cevap veriyor.Gercekten bu konuda anneleri alıp toptan eğitmek gerek çevreden de baskı var çünkü . Eşimin ailesi şimdiden çocuğu bırakıp işe başlama yazık diyorbende ben mutsuz olursam çocukta mutsuz olur bir yaşına geldiginde başlarım dedim . Yani sanırsın çocuğunun yaninda olunca annelee sürekli çocukla ilgileniyorlar ellerinde ya telefon ya tablet bir süre sonra . Bu çocuk dışarı çıksın sosyalleşsin .
Benim şu an takık oldugum en önemli konu da yabancı dil şu an ingilizce konuşuyorum ama yok yani akıcı tam değil dilim tam dönmüyor küçükken öğrenmesini istiyorum . En azından yurt dışında bir kaç ülke görsun başkaları nasıl yaşasın tecrübe etsin istiyorum . Kuzenim Almanya da kızı yedi yaşında hocaları ödev olarak Fransa ya gidin orayı gezin demişo kadar hayal ki bizim için standardi bı tık yükseltmek gerekiyor çocukların hayatı için ki l da kendininkini yükseltsin
Yok caniiimm oyle deme, tarihte kalmis ev hanimligi artikÇalışmak istemeyen kadına neden hortlak muamelesi yapılmis ki? Aynı ülkede mi yaşıyoruz? Bizim ülkemizde "ev kadınlığı" bir meslek ismi
Hem kadın eşim uzman demiş. 10 bin aldığına göre doğuda uzman çavuştur, büyük sehrin maaşı daha düşük.
Kadinin da eğitimi,mesleği,zanaati yok. Ya kocasının dediği gibi lise kpss'e girecek düz memur olabilecek (yapabilirse) ya da küçük şehirde ne bulabilirse, fabrika tezgahtarlık falan.
Tatmin olacağı, üretken hissedeceği, saygin bir işi çok zorlamadikca zaten olmaz.
Eşi de kendi de ataerkil kafada. Çalışsa bile ev sorumluluğunun kendi 'gorevi' olduğuna yürekten inanmış. Eşi desen 'yemek yapmazsam bosar' cümlesini rahatça kurabileceği kafada birisi.
Evinde temizliğini yemeğini yapıp kendi keyfine göre yata yuvarlana yaşama ihtimali varken neden başında bir patronun gözetleyecegi -bedenen yorucu bir işte sabah akşam çalışıp bir de akşam evin tüm işini yemeğini yapıp bir de kocasının 'ev pis' ignelemelerine maruz kalsın ki?
Zaten 'evin geçimi erkektedir' kafasındaki kadın maaşını da doya doya harcayamaz,hatta komple eşine verir.
Bu hikayede neden çalışsın ki istemediği halde?
Herkeisn hayata baktığı pencere farklı
he bilebile mi
Ya kesinlikle yetenek işi yok yani kanaat getiriyorum buna dil öğrenme yeteneğinin olması lazım. Ben çok sayısal zekaya sahibim yani dili konuşuyorum iki üç hafta konuşmayım hebele hubele seviyesine dönüyor evde eşimle konuşalım diyorum bazen onu da unutuyoruz
Gerçekten en güzeli çocukken dil öğrenmekmiş yani benim dile yeteneğim ve yatkinligim kesinlikle yok olması için kullanmam gerekir . Belki bir yıl yurt dışında yaşasam anca gelişir .Yetenek yoksa yetişkin olduğunda dil ögrenmek çok zor gercekten. Danca öğrenmeye merak salmiştim bir ara ben ama kafam çekmedi yeterince uğraşmak istemedim bilmiyorum çok beceremedim. Almanca tek tük işte ehhh.
Ama cocukken aileden gelen dili asla unutmuyorum kullanmasam da unutmam.
Sadece nadiren ikisini ardi ardina kullanirken kiril alfebesiyle Türk alfabesindeki harfleri karistirdigim oluyor bir saniyeligine.
Gerçekten en güzeli çocukken dil öğrenmekmiş yani benim dile yeteneğim ve yatkinligim kesinlikle yok olması için kullanmam gerekir . Belki bir yıl yurt dışında yaşasam anca gelişir .
Benim kuzenlerin çocukları hem Türkçe hem Almanca çatır çatır konuşuyor çocukken sanırım beyin daha iyi çalışıp algılıyor .
Yaş ilerledikçe malesef insanın kapasitesi düşüyor
Kitaba bakmakla bende de olmuyor ben ingilizce kitap okuma film izlemede sıkıntı yaşamıyorum ama iş konuşmaya gelince ilk bir yarım saat i go you goEvet bir kaç yıl Danimarkada kalsam anca öğrenirim ben de. Oturup evde dinlemekle kitaba bakmakla olmuyor, ben olduramadim.Ah bu norrdikk sevdam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?