- 22 Ocak 2010
- 7.158
- 19.671
- 498
Ovv tertemiz.Allah islah etsin eşini . Maalesef toplumda calisan kadin guclu gibi gosteriliyor. Halbuki evinin hanimi olan kadinda gayette guclu kadindir. Ne desem boş . Bana yobaz diyecekler... eskiden erkekler çalisir kadin evinde oturur esinin getirdigine razi olur gül gibi gecinir giderlerdi. Bosanmalar da azdı. Şimdi durumu goruyoruz. Ailesine para gonderecegine ilk once senin sorumlulugunu alsın. Erkek evinin gecimindne sorumludur. Kadın isterse çalisabilir! O da isterse !
Sahibinden az kullanılmış, hasarsız, çiziksiz, değişensiz, pırıl pırıl beyin.Allah islah etsin eşini . Maalesef toplumda calisan kadin guclu gibi gosteriliyor. Halbuki evinin hanimi olan kadinda gayette guclu kadindir. Ne desem boş . Bana yobaz diyecekler... eskiden erkekler çalisir kadin evinde oturur esinin getirdigine razi olur gül gibi gecinir giderlerdi. Bosanmalar da azdı. Şimdi durumu goruyoruz. Ailesine para gonderecegine ilk once senin sorumlulugunu alsın. Erkek evinin gecimindne sorumludur. Kadın isterse çalisabilir! O da isterse !
Tabii canım. Hatta 15inde evlenip kp evinde eşinin askerden gelmesini bekleyen tanıdığım var. Şimdi kim razı olur… zaten kimse de olmasın yani.en çok duran kız 18 dedi mi gelin edilirdi, e
Amaçları din değil Katip onu bahane edip kadını ezmek istiyorlar kadın sussun konuşmasın istiyorlar . Kadının köle olmasını kadın olarak o kadar kaniksamislar ki bunu açık açık dile getirmiyorlar baska şeyleri alet ediyorlarBoşanmalar azdı, babalar kızlarına gelinlikle girdiğin yerden kefenle çıkarsın diyordu. Tarla, bağ, bahçe , ev , çocuk , bir sürü sorumluğu vardı kadının ama eline geçen ne bir maaş ne de sigortaydı; cinselligi bile doyasıya yaşayamadı, kocası anca kendini tatmin edip g.tünü döner yatardı. İstemeye cesareti yoktu kadının, nerde öğrendin diye hesap sorulmasından, akabinde öldürülesiye yiyeceği dayaktan korktu. Boşanmalar azdı, en çok duran kız 18 dedi mi gelin edilirdi, eğitim yok meslek yok, o yaşa kadar fanusta gelmiş, dışarda tek kalacak cesaret yok. Tamamen koca insafına kalmış, dua etsin de koca iyi çıksın. Bana İslamiyete kadının önemini anlatmayın hepsini biliyorum. Ben biliyorum da bazı herifler bilmiyor ama onu napcaz?
Umarım kız çocuğun yokturAllah islah etsin eşini . Maalesef toplumda calisan kadin guclu gibi gosteriliyor. Halbuki evinin hanimi olan kadinda gayette guclu kadindir. Ne desem boş . Bana yobaz diyecekler... eskiden erkekler çalisir kadin evinde oturur esinin getirdigine razi olur gül gibi gecinir giderlerdi. Bosanmalar da azdı. Şimdi durumu goruyoruz. Ailesine para gonderecegine ilk once senin sorumlulugunu alsın. Erkek evinin gecimindne sorumludur. Kadın isterse çalisabilir! O da isterse !
Kırmızaya basıp basıp geliyorMeftunun bölünmüş kişiliği geldi
Elimde yallah arabistana pankartıyla püskürtürüm hiç acımamMeftunun bölünmüş kişiliği geldi
Gördüm gördümElimde yallah arabistana pankartıyla püskürtürüm hiç acımamProfile bakınca anlıyosun zaten nolduğunu
Onu biliyorum ama şimdi gelecek İslamda kadının yerini falan anlatacak , ben onu uygulamanın tamamen vicdana kaldığını , bizim de kimsenin vicdanına güvenmeyecegimizi anlattım.Amaçları din değil Katip onu bahane edip kadını ezmek istiyorlar kadın sussun konuşmasın istiyorlar . Kadının köle olmasını kadın olarak o kadar kaniksamislar ki bunu açık açık dile getirmiyorlar baska şeyleri alet ediyorlar
Ablaaaaammm ablaaa ne iciyosun sek benzin falan mi kafa pırıl pırıl ya mis gibiAllah islah etsin eşini . Maalesef toplumda calisan kadin guclu gibi gosteriliyor. Halbuki evinin hanimi olan kadinda gayette guclu kadindir. Ne desem boş . Bana yobaz diyecekler... eskiden erkekler çalisir kadin evinde oturur esinin getirdigine razi olur gül gibi gecinir giderlerdi. Bosanmalar da azdı. Şimdi durumu goruyoruz. Ailesine para gonderecegine ilk once senin sorumlulugunu alsın. Erkek evinin gecimindne sorumludur. Kadın isterse çalisabilir! O da isterse !
Yok isterse çalışır yok önceden boşanma azdı . Tabi az olur ne yapacak kadın gidecek yeri mi var dayak yeyip oturuyordu . Hoslarina gidiyor kadın ezilinceOnu biliyorum ama şimdi gelecek İslamda kadının yerini falan anlatacak , ben onu uygulamanın tamamen vicdana kaldığını , bizim de kimsenin vicdanına güvenmeyecegimizi anlattım.
Taş devri olabilirbu nerenin yükümlülüğü ki?
Hayır da bosanmanin çok olmasının ablaya zararı ne ?Yok isterse çalışır yok önceden boşanma azdı . Tabi az olur ne yapacak kadın gidecek yeri mi var dayak yeyip oturuyordu . Hoslarina gidiyor kadın ezilince
Ablacım seni evire çevire aldatırlar bu kafayla. ama sen yine de boşanma sayısını attırmamak için kocanın dizinin dibinde oturursun o ayrıAllah islah etsin eşini . Maalesef toplumda calisan kadin guclu gibi gosteriliyor. Halbuki evinin hanimi olan kadinda gayette guclu kadindir. Ne desem boş . Bana yobaz diyecekler... eskiden erkekler çalisir kadin evinde oturur esinin getirdigine razi olur gül gibi gecinir giderlerdi. Bosanmalar da azdı. Şimdi durumu goruyoruz. Ailesine para gonderecegine ilk once senin sorumlulugunu alsın. Erkek evinin gecimindne sorumludur. Kadın isterse çalisabilir! O da isterse !
10 bin olsa geçinemezdiniz de 10 milyarsa tamamÖncelikle hem çalısıp hem ev işlerini yürütebilen (yardımcısız) kadınları tebrik ediyorum. Bende bu kabiliyet yok bekarken çalısıyordum eve kendimi attığım an yatıp kalıyordum o kadr yoruluyordum yorucu bir iş olmamasına rağmen. Simdi 5 aylık evliyim durumumuz iyi esim uzman ama bana bazen laf çakıyo sen de çalıssan çok iyi olur aslında vs vs. Gibi şeyler söylüyo böyle deyince kendimi kötü hissediyorm çok para harcayan gezmeyi seven biri de değilm yani ona hiçbir masrafım yok neredeyse. Maası da en çok kendi harcıyo harcasın tabii ki ama bana böyle çalıs memur ol demesi çok zoruma gidiyo bizim evde yaptıklarımz hiç görülmüyo bulasık ütü temizlik yemek çocuk bakmak bunları çalısırsam yapamicam ya da bi yerde biseyler eksik kalıcak o zamn mutlu olucaz mı ilerde çocuğmuz olsa onu kimseye emanet edemem hep yabancı memleketteyiz kimseyi tanımıyorm. Nasıl emanet edeyim. Ayrıca çalıssam paranın bi miktarı bakıcıya bi miktarı üstüme basıma kıyafete gider tabii aileme de göndermek isterim çünkü esim kendi ailesine gönderiyo. Yani çalısmak benim için evimi işimi aksatmak demek artı bi gelirimz olsa kaç para olucak. Çok bunalıyorm herkes kendi derdinden yakınıp memur ol calıs diyor kimse benim psikolojimi düsünmüyor. Simdi tek maasla geçim olmaz diyenler kusura bakmayın esim 10 milyar maas alıyo gayet geçiniyorz ben ona evlenmeden önce dedim beni çalıstrcaksan evlenmeyelim geçinemiceksen evlenmeyelim diye. Hem erkek çalısıp evi geçindirmekle yükümlü kadında o evi çekip cevirmek çocuklarıyla esiyle ilgilenmekle yükümlü. Eğer bi erkek karısına çalıs eve para getir diyorsa sartlar esitlenmeli kadın hem çalısıp evi ceviriyosa yeri geldiğin de erkek de yemek yapsn temizlik yapsn o zaman her seyi kadınlara yüklemeyin artık. Ne çocukla ilğilenirsinz ne de çıkardığınz çorapları yerden toplarsınz sonra da kadına çalıs dersiniz eğer tek maasla geçinemeyecekseniz kimse evlenmesin. Ben hep derdim ya bekar kalır memur olurm ya da evlenirm kocamın işini yapar yemeğini yapar çocuklarıma bakarım derdim ikisini bir arada yürütmek çok zor gerçekten. Erkekler çalısmaktan yoruluyoken kadınlar iki işi nasl yapsn? Uzun oldu kusura bakmayın.
Yok canım daha neler?Bana yobaz diyecekler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?