Dısarıda çalısmak istemiyorum detay okuyup yorumlar mısınız?

Hangi renk pastel boyanın daha lezzetli olduğunu bilen birine benziyorsunuz.

Turk halkinin ironi kelimesinin ne anlama geldigini ogrenmesi gerekir.. dunden beri 2 kisi kullandi bu topicte ama o ironi bu ironi degil sozluk anlamini yazayim:

etkiyi artırmak için, bir şeyin tersini söyleyerek alay etme.

Manasina gelir.. bizim okumus kadinlar herseye ironi diyor

Siz yerine sen derse nasil ironi oluyor bu neyse yine birileri bana uzulecek birileri kendini hakli cikaracak.. dewamke

Nasıl da abartmışsınız.Oğlum devlet okulunda hiç özel ders almadan dersaneye gitmeden okulun kursuyla ülkenin en iyi okullarından birine girdi.Derece yaptı.Asla üstün zekalı filan da değil.En başından beri düzgün çalıştı ve istekliydi başardı.İngilicesi de şu an çok iyi çünkü gittiği okul da dil eğitimi çok iyi.
Yani gerçekten eğitimde bu kadar göz boyanmasına, velilerin yolunmasına o kadar karşıyım ki.Bu durumu olmazsa olmaz gibi anlatmışsınız.
Çocuğun iyi bir yere girmesi için para dökmeye lüzum yok.Ailede sadece ben özelde diğer kardeşlerim devlette okudu.Hepsi çok başarılı ve çok iyi kazanıyorlar.Keşke ben de göz boyayan bir özel okula gideceğime düzgün bir devlet okuluna gitseydim diye düşünürüm hep.

Siz bütün yorumları okudunuz mu? Ben genelleme yapmadım farkındaysanız bazı yorumculara diye net bir şekilde belirttim. Ben üslûb dan bahsederken sizin örnek verdiklerinizi kast etmiyorum. Elbette bazen insanlara sert bir eleştiri ve uyarı yapılmalıdır karşıdaki insana bir nevi yardımcı olmak adına daha sert ve daha acı gelen sözlerle doğruyu gösterilebilir. Bunu bende yapıyorum. Ben hakaret, aşağılama ve alay etme derken bildiğiniz aleni dalga geçmek eğlenmek için yapılan davranışlardan bahsediyorum. Misal siz de şimdi bana bir eleştiri yaptınız yer yer sert bir eleştiri ama bana hakaret etmediniz, benimle alay etmediniz açıkça düşüncelerinizi beyan ettiniz. Ben sizin yazınızı okuyunca kırılmadim düşündüm ve çoğu kez hak verdim. Benim de kastım bu insanları kırmadan eleştirmek.

Bakın siz beni hiç anlayamamışsınız. Ben de şimdi o konulara yazmış olsaydım eminim sizin yazdıklarınızın aynını yazardım. Sert bir dille uyarırdım çoğu kez yapıyorum da. Siz benim kendi yorumumu alıntılıyarak ekledikleri mi okudunuz mu? Ben de heleki bu zaman da kadının çalışmasından yanayım eşlerine güvenip o bana bakar diye oturmasınlar, madden ve manen güçlü olsunlar dedim.

O evde yaşayıp ağız kokusu çekmeyenlerin sayısı az farkındayım ama bazıları küçümseyerek konuştuğu için bu istisnayı örnek olarak yazdım sadece. Okumayanlar okusun meslek yapmak isteyenler yapsın direk çalışmak isteyenler çalışsın, ufku gelişsin gözü açık olsun , ben asla ve kata kadın evde otursun adama baksın çocuğa baksın adamda çalışsın demedim. Bu bir tercihdir iki türlü yaşayan kadınada saygım vardır. Ancak tavsiyemi de belirttim madden ve manen güçlü olmak. Demek ki neymiş sadece para dan bahsetmemişim.

Ben şahsen kimseye bağlı olmayı sevmem kimeye de bir işimi vekâleten yaptırmak istemem kendi işimi kendim yapmak isterim. Yeri gelir o erkek işi dedikleri şeyleri biz kadınlar yaparız. Ben bunu savunuyorum.

Anne de bir yerde eğitimcidir çoğunu eğitir gerek uzmana danışarak gerek kendi tecrübe ise ile sonuç olarak çocuklarımızı eğitip yetiştirmiyor muyuz? Bu mu cahillik? Ben baba egitmez herşeyi anne yapar mı dedim ? Ben tam tersine ikisinin de sorumlulukları paylaşması gerektiğinden bahsettim. Adamda mesela işten gelince çocuğu ile ilgilensin bir kere de o yapsın yemeğini, evi birde o temizlesin sofrayı bikere de o toplasın.

Ben sizin bütün dediklerinize katılıyorum. Benim kastım hem eve gelip yardım etmeyen bir adam olacak kadının hiçbir yükünü hafifletmeyecek ondan sonra kadına çalışmayı dayatacak ben bunu kabul edemem kadın kocası istedi diye değil kendisi için çalışsın zaten. Bilmem hatırlarmısınız yasemince diye bir komedi dizisi vardı işte orada itilmiş ile kalkmış karakteri vardı şimdi bu konudaki adamın bu itilmişden farkı ne ? Adam deseydiki karıcım sende çalış sosyalleş bilgin olsun ilmin artsın ayaklarının üzerinde dur bana bir gün birşey olursa ne yapacaksın dese ne kadar farklı olurdu değil mi ? İşte benim eleştirdiğim buydu.

Belkide daha açıklayıcı yazmam gerekirdi, umarım şimdi anlaşılmışımdır.

Yani gerçekten burada okumasam yazdiklariniza inanırdım. Hadi ben zeka geriliği yaşıyorum ve destek almakla kazandım diyelim sanırım etrafımdaki insanlarda da aynı sıkıntı var biz düzgün çalışarak sınav kazanamiyoruz çünkü günde beş yüz soru cozsen çözemediğin soruları soracak etüt hocası lazım mesela deneme sınavı lazım . Önceden dershane bu görevi görüyordu . Şimdi de adı özel okul oldu . Ben Fransız ekoluyle büyümeli falan yazmışım gibi abartı bulmuşsunuz da ben şu an mühendisim kiz kardeşim de kuzenim de aynı şekilde mühendislik okuyorlar. Hepimizde destek aldık . Devlet okuluna giden de etüt merkezine gidip soru çözümü yaptırir . Devlet okullarını aşağılamadim ama etrafında öğrenci olan okuyan her insan bu desteği alıyordur . Çok akıllı bir çocuğunuz varmış demek ki hiç desteksiz kazanmış . Malesef hepimiz sizin çocuğunuz kadar akıllı değiliz
Dil eğitimi iyi dediniz ya en çok buna gülüyorum ulkece en büyük sorunumuz çocuğunuz belli ki iyi bir lisede okumuş belki fen belki gerçekten sayılı Anadolu liselerinden birinde o yüzden ekmek yoksa pasta yiyin anlayışına benzetiyorum ben sizinkini kusura bakmayın.

of çok sıkıcısın:

Totomun rahatını bozamam, çalışamam temalı bahaneler sıralaması. Evlenecek olan erkek karısını çalıştıracaksa evlenmemeli, kadın da çalışmak istiyorsa evlenmesin kısmına koptum

Bir de bayıl istersen

Yalnız kadınlar kuş değil ki ağızlarına mama atılmayı beklesin

Şen şöjlük mü okuyoşun artik

Sizin çocuğunuz üzerinden milli eğitime tabi bütün çocukları genelleyebiliriz tabi ki. Kafası daha az çalışanları, ders çalışmayı sevmeyenleri, yardımsız ilerleyemeyenleri falan da çöpe atarız artık.

Konu sahibi lütfen bunları eşinizin yüzünede çatır çutur söyleyin.Hak ediyor madem öyle evlenmeseydi siz şartlarınızı baştan sunmuşsunuz ne diye size laf atıyor ha bire.
1 gün evi temizlemeyin görsün gününü.yada gidin çalışın eve gelince yatıp uyuyun bakalım kim onun yemeğini yapacak donunu yıkayacak görsün gününü.
Madem öyle evlenmeseydi sizle gidip çalışan kadınla evlenseydi.
Fırsat vermeyin böyle erkeklerin konuşmasına adam olsunda baksın karısına madem çalışmamanı kabul etmiş sana bakmak zorunda.

Tabi ki çalışan kadın güçlüdür, aileden önce kişinin mutlulugu önemlidir. Siz eski kadınlar gibi her cefaya razi gelin, artık pek cok kadın cefaya razi değil.

Valla o işler öyle olmuyor hanimefenedi. 3 sene önceye kadar bende sizin gibi tepeden tepeden konuşuyodum, devlet okulu varken ozel okulda neymiş derdim ama simdi hem özel eğitim hem koleje tonla para dökmek zorunda kalıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…