Allah islah etsin eşini . Maalesef toplumda calisan kadin guclu gibi gosteriliyor. Halbuki evinin hanimi olan kadinda gayette guclu kadindir. Ne desem boş . Bana yobaz diyecekler... eskiden erkekler çalisir kadin evinde oturur esinin getirdigine razi olur gül gibi gecinir giderlerdi. Bosanmalar da azdı. Şimdi durumu goruyoruz. Ailesine para gonderecegine ilk once senin sorumlulugunu alsın. Erkek evinin gecimindne sorumludur. Kadın isterse çalisabilir! O da isterse !
Hankisi daha lezzetliymişHangi renk pastel boyanın daha lezzetli olduğunu bilen birine benziyorsunuz.
Hankisi daha lezzetliymiş
Ben bunu kullanırım amaHangi renk pastel boyanın daha lezzetli olduğunu bilen birine benziyorsunuz.
Nasıl da abartmışsınız.Oğlum devlet okulunda hiç özel ders almadan dersaneye gitmeden okulun kursuyla ülkenin en iyi okullarından birine girdi.Derece yaptı.Asla üstün zekalı filan da değil.En başından beri düzgün çalıştı ve istekliydi başardı.İngilicesi de şu an çok iyi çünkü gittiği okul da dil eğitimi çok iyi.Ben size basitinden anlatıyım o zaman etin kilosu 120 TL yağ fiyatı 145 TL olmuş . Şimdi temel ve güzel bir beslenme için aylık güzel bir para çıkıyor . Şimdi ben ingilizce dersi almayı zorunlu görüyorum . Benim şu an dilim güzel dönmüyor çocukken öğrense en azından rahat eder. Özel derssiz olur mu yok valla olmuyor :) kardeşim lisede yok yani destek almak zorunda . Seneye de mecbur özel okula göndermek zorundalar çünkü yeterli gelmiyor . Sayısal olacak çocuk mecbur destek alması lazım .
Para dökünce gerçekten çocuk iyi bir yere geliyor. Tabi ki içinde varsa . Para dökmeden iyi bir okul kazanmak da işte ne bileyim . Bu arada çocuk arabası 5 bin TL bir biberon 120 TL olmuş . Para mutluluk getirir .
Siz bütün yorumları okudunuz mu? Ben genelleme yapmadım farkındaysanız bazı yorumculara diye net bir şekilde belirttim. Ben üslûb dan bahsederken sizin örnek verdiklerinizi kast etmiyorum. Elbette bazen insanlara sert bir eleştiri ve uyarı yapılmalıdır karşıdaki insana bir nevi yardımcı olmak adına daha sert ve daha acı gelen sözlerle doğruyu gösterilebilir. Bunu bende yapıyorum. Ben hakaret, aşağılama ve alay etme derken bildiğiniz aleni dalga geçmek eğlenmek için yapılan davranışlardan bahsediyorum. Misal siz de şimdi bana bir eleştiri yaptınız yer yer sert bir eleştiri ama bana hakaret etmediniz, benimle alay etmediniz açıkça düşüncelerinizi beyan ettiniz. Ben sizin yazınızı okuyunca kırılmadim düşündüm ve çoğu kez hak verdim. Benim de kastım bu insanları kırmadan eleştirmek.Afedersiniz siz neyin otoritesisiniz merakımı mazur görüp açıklayın lütfen. Birinin hakaret olarak gördüğünü diğeri açık sözlülük olarak algılayabilir. Siz küçümseme dersiniz ama ben gerçekçilik derim veya hor görmeyi haddini bilmemek olarak algılayabilirim. Kime göre neye göre? Üslup uzmanı mısınız? Akademik eğitim falan mı aldınız bu uzmanlık için? Üslup ta üslup, ben de bir psikolog - psikiyatr konuya dahil oldu da bize iletişim hakkında yol gösterecek sandım başlığı görünce.
Kadınlara kalkmış, mesleğinde uzman veya evde temizlikçi deme hakkını nereden buluyorsunuz kendinizde? Bir kadın konu açtı burada, kızım hamburger istedi, hamileyim ben de aşerdim diye kocam ikimize de bağırıp çağırdı kızımı ağlattı dedi. E sen git al yiyin kızınızla dedik de kocası 1 kuruş vermiyormuş kadına. Bir diğerinin kocası kadının babasından kalan malı üstüne geçirmeye çalışmış. Kimsenin ağız kokusunu çekmedenmiş, asıl o zaman ağız kokusu çekiyorlar. Kocanın ailesinin eline düşüyorlar, kaç kadın yazdı burada; sırf bunlardan kurtulmak için işe giricem diye. Kimse kadının evdeki emeğini küçümsemiyor.
Bakın siz beni hiç anlayamamışsınız. Ben de şimdi o konulara yazmış olsaydım eminim sizin yazdıklarınızın aynını yazardım. Sert bir dille uyarırdım çoğu kez yapıyorum da. Siz benim kendi yorumumu alıntılıyarak ekledikleri mi okudunuz mu? Ben de heleki bu zaman da kadının çalışmasından yanayım eşlerine güvenip o bana bakar diye oturmasınlar, madden ve manen güçlü olsunlar dedim.Okuduğuma inanamadım bu ne cahillik? Hanımefendi biz eğitimci değiliz anneyiz. Ben çocuklarımda başedemediğim bir sorun olursa yanlış bir şey yapmamak için hemen işin uzmanına danışıyorum. Anne eğitir baba eğitmez mi çocukları? Siz hangi çağda kaldınız böyle? Her şeye para olarak mı bakıyorsunuz, kadının sosyalleşmeye, iş hayatında tecrübe edinmeye, kendini eğitip daha iyi mevkilere gelmeye ihtiyacı yok mu? Sadece iş arkadaşları değil müşteriler, iş bağlantısı, yapılan sözleşmeler falan ufkunu açar insanın.
Ben sizin bütün dediklerinize katılıyorum. Benim kastım hem eve gelip yardım etmeyen bir adam olacak kadının hiçbir yükünü hafifletmeyecek ondan sonra kadına çalışmayı dayatacak ben bunu kabul edemem kadın kocası istedi diye değil kendisi için çalışsın zaten. Bilmem hatırlarmısınız yasemince diye bir komedi dizisi vardı işte orada itilmiş ile kalkmış karakteri vardı şimdi bu konudaki adamın bu itilmişden farkı ne ? Adam deseydiki karıcım sende çalış sosyalleş bilgin olsun ilmin artsın ayaklarının üzerinde dur bana bir gün birşey olursa ne yapacaksın dese ne kadar farklı olurdu değil mi ? İşte benim eleştirdiğim buydu.Kocaların başına bir iş de gelebilir. Kaza geçirir, felç olur, vefat eder veya boşanırlar. Herkesin milyonluk hayat veya kaza sigortası mı var? Çalışmamış kadın nereden bulacak parayı, kirayı faturayı nasıl ödeyecek? Eskiden ben küçükken bu işler basitti, emekli olan ev alabiliyordu emekli ikramiyesiyle veya vefat ederse firma-ssk ev parası kadar tazminat ödüyordu.
Kadın çalışsa da çalışmasa da erkekler ev işine yardım edecek. Mümkünse böyle erkeklerle evlenilsin. Bunun için de erkek çocuklarına küçük yaşta yaptırılmalı ev işleri anneleri oğluşum prensim dememeli.
Eyyyy kk ahalisi, siz bilmiyorsunuz hiç biriniz ben şimdi size özlü sözlerle destekleyip üslubun ne olduğunu anlatacam, dikkatli okuyuuuunnnn!!!
Benim yazınızda gördüğüm bu, komik değil mi sizce de? Koca koca kadınlara ders verecek yetkinlikte buldunuz kendinizi ve bunu basın açıklaması şeklinde yazdınız. Oldukça komik bence.
Bir de tanımadığım insanlarla samimi olmayı sevmem. Üsluptan bahseden bir insanın karşısındaki siz diye hitap ederken sen demesi de ayrı ironi.
Yani gerçekten burada okumasam yazdiklariniza inanırdım. Hadi ben zeka geriliği yaşıyorum ve destek almakla kazandım diyelim sanırım etrafımdaki insanlarda da aynı sıkıntı var biz düzgün çalışarak sınav kazanamiyoruz çünkü günde beş yüz soru cozsen çözemediğin soruları soracak etüt hocası lazım mesela deneme sınavı lazım . Önceden dershane bu görevi görüyordu . Şimdi de adı özel okul oldu . Ben Fransız ekoluyle büyümeli falan yazmışım gibi abartı bulmuşsunuz da ben şu an mühendisim kiz kardeşim de kuzenim de aynı şekilde mühendislik okuyorlar. Hepimizde destek aldık . Devlet okuluna giden de etüt merkezine gidip soru çözümü yaptırir . Devlet okullarını aşağılamadim ama etrafında öğrenci olan okuyan her insan bu desteği alıyordur . Çok akıllı bir çocuğunuz varmış demek ki hiç desteksiz kazanmış . Malesef hepimiz sizin çocuğunuz kadar akıllı değilizNasıl da abartmışsınız.Oğlum devlet okulunda hiç özel ders almadan dersaneye gitmeden okulun kursuyla ülkenin en iyi okullarından birine girdi.Derece yaptı.Asla üstün zekalı filan da değil.En başından beri düzgün çalıştı ve istekliydi başardı.İngilicesi de şu an çok iyi çünkü gittiği okul da dil eğitimi çok iyi.
Yani gerçekten eğitimde bu kadar göz boyanmasına, velilerin yolunmasına o kadar karşıyım ki.Bu durumu olmazsa olmaz gibi anlatmışsınız.
Çocuğun iyi bir yere girmesi için para dökmeye lüzum yok.Ailede sadece ben özelde diğer kardeşlerim devlette okudu.Hepsi çok başarılı ve çok iyi kazanıyorlar.Keşke ben de göz boyayan bir özel okula gideceğime düzgün bir devlet okuluna gitseydim diye düşünürüm hep.
of çok sıkıcısın:Çok tesekkür ederim bunu anlamamıs kimse ben evden de para kazanırm ki öyle bi çalısmalarım da var e ticaret üzerine. Dısarda çalıssam su anki huzurumuz olmicak çünkü bekarken çalıstm sabah tekrar yorgun işe gitmek çok zor bunu yasayan bilir. Anneme yardm bile edemiyordm bunları evliyken yasamak nasıl bi sorun olusturur kimse düsünmüyor. Esimi mutlu edemicem yemekleri her zman yapamicam çocuğum olucak saçma sapan insanlara emanet edicem ne için sırf bes kurus fazla almak için. Ama bu site gerçekten çok kırıcı feminist dolu ama hem cinsini anlamayan. Kocam yardm eden biri olsa zaten çalısırm ama ben nasıl erkekten yemek yapmasını beklemiyosam o da benden dısarda çalısmamı istemesin. Kadın erkek esittir deyip çalısma ortamına girmek kadınların kendine yük edinmesi de ayrı bi konu. Evlenecek olan erkek karısını çalıstıracaksa evlenmemeli. Kadın da çalısmak istiyorsa evlenmesin. Bi gün mutlaka bi yerde ayağınız kayacaktır. Bi de karo koca calısan insanlar çok mu mutlu da bu kadr savunmus herkes. Kadının güçlü olmasını maddiyata bağlamıssınız ama güçlü olmak manevi bi duygu. Demek ki burdaki kadınları güçlü kılan ömür boyu bi kağıt parçası için kendini heba etmekmis. Para varsa güçlüsünüz yoksa güçsüzsünüz o zaman. (Beni anlayan tek kisi olduğunuz için tesekkür ederim )
Totomun rahatını bozamam, çalışamam temalı bahaneler sıralaması. Evlenecek olan erkek karısını çalıştıracaksa evlenmemeli, kadın da çalışmak istiyorsa evlenmesin kısmına koptumÇok tesekkür ederim bunu anlamamıs kimse ben evden de para kazanırm ki öyle bi çalısmalarım da var e ticaret üzerine. Dısarda çalıssam su anki huzurumuz olmicak çünkü bekarken çalıstm sabah tekrar yorgun işe gitmek çok zor bunu yasayan bilir. Anneme yardm bile edemiyordm bunları evliyken yasamak nasıl bi sorun olusturur kimse düsünmüyor. Esimi mutlu edemicem yemekleri her zman yapamicam çocuğum olucak saçma sapan insanlara emanet edicem ne için sırf bes kurus fazla almak için. Ama bu site gerçekten çok kırıcı feminist dolu ama hem cinsini anlamayan. Kocam yardm eden biri olsa zaten çalısırm ama ben nasıl erkekten yemek yapmasını beklemiyosam o da benden dısarda çalısmamı istemesin. Kadın erkek esittir deyip çalısma ortamına girmek kadınların kendine yük edinmesi de ayrı bi konu. Evlenecek olan erkek karısını çalıstıracaksa evlenmemeli. Kadın da çalısmak istiyorsa evlenmesin. Bi gün mutlaka bi yerde ayağınız kayacaktır. Bi de karo koca calısan insanlar çok mu mutlu da bu kadr savunmus herkes. Kadının güçlü olmasını maddiyata bağlamıssınız ama güçlü olmak manevi bi duygu. Demek ki burdaki kadınları güçlü kılan ömür boyu bi kağıt parçası için kendini heba etmekmis. Para varsa güçlüsünüz yoksa güçsüzsünüz o zaman. (Beni anlayan tek kisi olduğunuz için tesekkür ederim )
Allah islah etsin eşini . Maalesef toplumda calisan kadin guclu gibi gosteriliyor. Halbuki evinin hanimi olan kadinda gayette guclu kadindir. Ne desem boş . Bana yobaz diyecekler... eskiden erkekler çalisir kadin evinde oturur esinin getirdigine razi olur gül gibi gecinir giderlerdi. Bosanmalar da azdı. Şimdi durumu goruyoruz. Ailesine para gonderecegine ilk once senin sorumlulugunu alsın. Erkek evinin gecimindne sorumludur. Kadın isterse çalisabilir! O da isterse !
Şen şöjlük mü okuyoşun artikTurk halkinin ironi kelimesinin ne anlama geldigini ogrenmesi gerekir.. dunden beri 2 kisi kullandi bu topicte ama o ironi bu ironi degilsozluk anlamini yazayim:
etkiyi artırmak için, bir şeyin tersini söyleyerek alay etme.
Manasina gelir.. bizim okumus kadinlar herseye ironi diyor
Siz yerine sen derse nasil ironi oluyor buneyse yine birileri bana uzulecek birileri kendini hakli cikaracak.. dewamke
Sizin çocuğunuz üzerinden milli eğitime tabi bütün çocukları genelleyebiliriz tabi ki. Kafası daha az çalışanları, ders çalışmayı sevmeyenleri, yardımsız ilerleyemeyenleri falan da çöpe atarız artık.Nasıl da abartmışsınız.Oğlum devlet okulunda hiç özel ders almadan dersaneye gitmeden okulun kursuyla ülkenin en iyi okullarından birine girdi.Derece yaptı.Asla üstün zekalı filan da değil.En başından beri düzgün çalıştı ve istekliydi başardı.İngilicesi de şu an çok iyi çünkü gittiği okul da dil eğitimi çok iyi.
Yani gerçekten eğitimde bu kadar göz boyanmasına, velilerin yolunmasına o kadar karşıyım ki.Bu durumu olmazsa olmaz gibi anlatmışsınız.
Çocuğun iyi bir yere girmesi için para dökmeye lüzum yok.Ailede sadece ben özelde diğer kardeşlerim devlette okudu.Hepsi çok başarılı ve çok iyi kazanıyorlar.Keşke ben de göz boyayan bir özel okula gideceğime düzgün bir devlet okuluna gitseydim diye düşünürüm hep.
Tabi ki çalışan kadın güçlüdür, aileden önce kişinin mutlulugu önemlidir. Siz eski kadınlar gibi her cefaya razi gelin, artık pek cok kadın cefaya razi değil.Allah islah etsin eşini . Maalesef toplumda calisan kadin guclu gibi gosteriliyor. Halbuki evinin hanimi olan kadinda gayette guclu kadindir. Ne desem boş . Bana yobaz diyecekler... eskiden erkekler çalisir kadin evinde oturur esinin getirdigine razi olur gül gibi gecinir giderlerdi. Bosanmalar da azdı. Şimdi durumu goruyoruz. Ailesine para gonderecegine ilk once senin sorumlulugunu alsın. Erkek evinin gecimindne sorumludur. Kadın isterse çalisabilir! O da isterse !
Valla o işler öyle olmuyor hanimefenedi. 3 sene önceye kadar bende sizin gibi tepeden tepeden konuşuyodum, devlet okulu varken ozel okulda neymiş derdim ama simdi hem özel eğitim hem koleje tonla para dökmek zorunda kalıyorum.Nasıl da abartmışsınız.Oğlum devlet okulunda hiç özel ders almadan dersaneye gitmeden okulun kursuyla ülkenin en iyi okullarından birine girdi.Derece yaptı.Asla üstün zekalı filan da değil.En başından beri düzgün çalıştı ve istekliydi başardı.İngilicesi de şu an çok iyi çünkü gittiği okul da dil eğitimi çok iyi.
Sözlük okumayı öğrenmişler de semantikten haberleri yok halaŞen şöjlük mü okuyoşun artik
Ev hanimligi tarih oldu dedinde ona soylemistim, ev hanimligi yapan cok hala diye..yoksa evinin cicek gibi olduguna herkes ikna oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?