Dısarıda çalısmak istemiyorum detay okuyup yorumlar mısınız?

Eşiniz 10 bin mi yoksa 10 milyar mı kazanıyor? 10 bin ise durum daha vahim... bu devirde 10 bin tl'yi çok para zannetmeniz... bi de milyar demeniz...

Kadin olmak zor zaten sadece bu konuda hemfikir oldum sizinle. Evde sıkılmıyor musunuz ?yada çalıştığınız zaman kendi paranızı harcamanın verdiği hazzı ozlemiyormusunuz ?
Bende bekarken çalıştım birsüre, evlenince şehir değiştim işsiz kaldım valla bunaldim simdi hamileyim kpss çalışıyorum zorlaya zorlaya keşke atansama kurtulsam ha bu arada eşimin maaşı da güzel cok şükür ama kendim kazansamda gitsem gratiste ezsem keşke alsam alirim aslinda. Sizinki tercih olmus gibi görünüyor evlenmeden once de eşinizi uyarmışsınız saygı duyacak artik

arkadas haklı bu adam ewe para getirmio dye ilerde boşar bile seni:)

Burada yazan birçok kişinin aksine ben size destek veriyorum. En başta çalışmak istemediginizi söylemişsiniz. O da bu şekilde kabul etmiş. Şimdi ise size huzursuzluk çıkarıyor. Buna hakkı yok. Hiçbir erkek,kadının ekonomik güvencesine güvenip evlenmemeli. Velev ki çalışan bir kadınsınız kazancınızı vermeyebilirsiniz. O zaman ne yapacak eşiniz? Böyle evlilikler de var. Erkeklerin kadınların kazancına takılması doğru değil. Ben erkek olsam kadının parasına tenezzül etmem. Bir kadın olarak çocuk sahibi olup onu yetiştirmek istemenizi de gayet iyi anlıyorum. ( Ben de eşimin bu baskısından dolayı çok huzursuzum) sizi iyi anlıyorum. Çalışıp çalışmamak kadının rızasına bırakılmalı. Erkek bu hususta baskı yapamaz. Haa şu olabilir. Çocuğunuz olur. Belli yaşa kadar büyür. Sonra çalışmak istersiniz gayet doğal. Ama ben çalışmanızı tavsiye ederim. Günümüz erkeklerine güven olmaz. Eşiniz öyle bir sinyal verdi bana. Bir erkek her bakımdan evliliğin sorumluluğunu alabilecek düzeyde olmalı. Evlendikten sonra yok den calissan şöyle olur böyle olur dememeli. Madem öyle bir niyeti vardı baştan çalışan biri ile evlenecekti.

Kocanız kendine eş değil hizmetçi aldı galiba. Verdiğiniz hizmetler aksayınca sizi işten çıkartacağına göre.
Kocasının zorla çalış demesi de hizmetçilik istemesi değil mi? Ayni durum. Kadınlara çalış diye ısrar edeceğinize şunu diyebilmelisiniz. Erkek totosuna güveniyorsa evlensin demelisiniz. Erkek evlenirken şunu düşünmeli gerekirse bu kadın çalışmayabilir. Ama ben ona her koşulda imkan sunabilmeliyim. Çalışma rızasını ise kadına bırakmalıdır.Kadini çalış diye zorlayamaz. Kadın isterse çalışır. Haa ev geçiminde cidden zorlanırsa rica eder. O zaman aklı başında bir kadının ben hayır diyeceğini düşünmüyorum. Çoğu erkek ev işine elini bile sürmüyor. Kadın bunu erkekten istemiyorsa erkekte kadından dışarda çalışmasını zorla isteyemez. Kadın eşya değildir ki zorlansin. Sorumluluğu alan erkek evlensin. Zaten kadının evde ayrı bir sorumluluğu oluyor.

Ben şunu merak ettim şuan çocuğunuz yoktur evde sıkılmıyor musunuz akşama kadar temizlik, yemek hergün hergün aynı. Ben 3 gün evde dursam bunalıma giriyorum. Dışarı çıkıp gezsen, alışverişe çıksan kocadan para iste ne kadar verirse onunla yetinirsin belki lafını bile eder. Şimdilik böyle gitse de çocuklarınız olup da okula, kursa falan başlayınca daha da zorlanabilirsiniz. Allah korusun ama eşinizin çalışamama durumu yada boşanma gibi durumlarda zaten çalışmak zorunda kalacaksınz. O yüzden eğer memur olma şansınız varsa en azından şimdi çalışın olun.
Eşiniz de tabii ki yardımcı olacak ev işlerinde bizde insanız.

Siz de aslında kendinizden pay biçip erkeklere yüklüyorsunuz tüm sorumluluğu.
Sanki ev geçindirmek kolay gibi.
Sanki asgari ücretle çalışan milyonlar yok gibi.
İnsanlar evlenmesin o zaman mantık bu sanırım.

İşte bakın hakikatleri söylemiş. Bazıları kendi eşlerinden örnek vermiş. Herkesin eşi aynı değil. Hem bir erkeğin yaptığı ev işi ile kadının yaptığı aynı değil. Eve yardımcı kadın almaya gelince. Örnek vereyim benim eşim alırız falan dedi. Hani nerede? Yine ben yaptım. Lafla penir gemisi yürümüyor.

Vala kusura bakmayın. Evet erkeklere yüklüyorum. Kadınlar bu toplumda yeterince eziliyor. Asgari ücretle geçinen kisi de çalışmak isteyen kadınla evlenir. Olur biter. Konu sahibinin demek ki güvendiği birşeyler var ki böyle düşünüyor. Herkes aynı hayatı yasayacak diye birşey yok. 2018 yılı ile 2022 arasında evet uçurum var. Bunu zaten biliyoruz. Ben kadın çalışmasın hep evde kalsın demiyorum. Ama erkekler kusura bakmasın rahat olmamalı. Kadin zaten biyolojik olarak handikaplı bir varlık. Bir zahmet de erkek zora girsin.

Aşkım sana bi haberim var , erkekler de insan. Onların da hastalığı olur , ağır çalışma koşullarından bıkar depresyona girerler vs.. Ev işine elini sürmeyen çocuğu üstüme atan erkeğe kuruş koklatmam açıkçası ama bu erkekle başa çıkma yolunu çalışma hayatından çekilmekte aramam. Hayat arkadaşımla mücadele etmek, inatlaşmak, savaşmak zorunda kalıyorsam o evliliğin bitmesi lazımdır. Bi de her çalışan kadın isteyen erkek senin o eski kocan gibi değil, hepsini onunla bir tutma.

Katip ben seni anlıyorum. Zaten ben şahsi fikrimi yazdım. Sana da katılıyorum. Benim kızdığım nokta ney biliyor musun. Geliri olduğu halde kadını çalışmaya zorlayan. Nefes aldırmayan tiplere. Kadını zorlamasin arkadaş. Haa katkı sağlamasını istiyorsa o zaman kadına çeşitli yollardan imkan sunacak ki olsun yani. Evden çalışmak istiyormuş. O zaman bu yönde onu teşvik edecek. Bunun gibi. Zaten Tr şartlarında bir kocaya güvenip yaşamak akıl karı değil o ayrı.

Kadınların çok daha fazla zorluk çektiğini biliyorum o konuda yorum yapmadım zaten.
Ama erkek yapacak, edecek dersek de bu böyle devam eder.
Maddi güç önemli bir şey isterse çalışıp olsun isterse pasif bir gelir olsun.
Bu şekilde erkek şunu yapar kadın bunu yapar algısı yıkılır evlilikte.
Siz biraz içselleştirdiniz konuyu sanki ondan yazdım

Herkes evlenmeden önce secmekte serbest. Isteyen calisan biriyle evlenir. Isteyen calismayan biriyle. Konu sahibi bastan sartlarini sunmus..adam kabul edip evlenmis. Ona göre hareket etmeli. AMA: Ekonomik sartlar malum. Belki gelecek icin iki kisinin calismasini daha iyi buluyordur. Ama yinede bu durumda kadini zorlayamaz. Sahsen ama cocuklarim olmadigi sürece calismayi tercih ederdim.

İcsellestirdim. Çünkü benim maddi imkanım olduğu halde eşim olacak kişi beni zorluyordu çalışmaya ( ben önce çocuk sonra çalışma hayatı demiştim. Ama benim kendime ait kira gelirim de vardı bir de 2018_2019 dan bahsediyorum. Bu sene başka hiç karıştırmayalım.). Bu konuda hassasım. Bu tip erkekleri sevmiyorum. Calisan biriyim. Maddi güç elbette önemli. Ya erkeklerin saçma baskısını anlamıyorum. Mesela bir örnek. Benim yengemin abisi mühendis. Adamın geliri ciddi iyi. Evlenirken eşinin çalışmasını istememiş. Kadın çalışmadı. Düşünün 2 çocuğu oldu onlar epey büyüdü. Sonra bu kadın dışardan ilahiyat bitirip atandı. Öğretmen şu an. Çalışıyor. Adam çalışmasın diyen bir adamdı. Ne oldu. Şu an kadın çalışıyor. Hayır çalışmayacaksin demedi. Ben her türlü baskıya karşıyım. Kadına bırakılmalı. Benim derdim bu. Baskı ile mutluluk olmaz. Erkek parası olsa bile kadının sıfır parası yok. Bu bilinçle evlenmeli. Asgari ücretle evlenen halihazırda çalışan kadınlar evlenenleri ayrı tutuyorum. Çalışmak isteyeni zaten istesen de tutamazsın.

Eee yengenin abisi tutmuş işte.
Kim bilir maddi baskı yaptı kadın çalışmak istedi sonra. Belki de olgunlaştı çalışmak önemli dedi okumak önemli dedi.
Bazı erkekler de maddiyattan değil başka nedenlerle eşlerinin çalışmasını istiyor.
Çalışmak her iki cinste de kendi kararı olsun en iyisi.
Ben nedense konu sahibinin evlenmeden önce hayatta çalışmam dediğini de sanmıyorum pek o konuda konuştuklarını da sanmıyorum. Daha doğmamış çocuk üzerinden o kadar şey sıralamış ki…

Kadini neden yargilayip yerden yere vurdunuz asagiladiniz yani bunu yapanlara lafim. Kadina siddet siddet derler ama kadin calismali diyede diretirler yo hayir kadin calismak zorunda değil bunu bastan belirtmis calismak istemedigini soylemis adam ne hakla simdi calis diyor? Konu sabibi cok hakli oturup kocasiyla konusmali basta konustuklarini hatirlatmali illa calis diyorsa evin islerini esit şekilde bolmeli aileye yardim yapilacakmi yapilmayacakmi karar verilmeli zaten adam bunlari duysa hemen vazgecer ne ev isi yapmak ister nede kadinin ailesine yrdim etmek. Bosaninca falan filan demeyin kadin bunu dusunuyodur bosaninca calisirsin belki bir gun bosanirim diyemi calissin kadin ne sacma yorumlar var

Ben 2 kişi arasındaki meseleye karışmam, adamın yeterince geliri varsa karısına çalışmasında ısrar etmeyebilir , ikisi de durumdan memnunsa kimseye laf düşmez. Biri yukarda para getirmezsen boşar bile seni bu adam demiş ama koca para getirmezse kendi boşar. Kadını haklı bulacağım tek taraf şu, hamile kalıp doğuracak, çocuk memeden düşene kadar kadına yapışık yaşayacak. E bu halde bi zahmet çocuğun babası idare etsin, herkes memur değil , özel sektör yana yakıla işçisine hak vermek peşine düşmüyor. Kadın işten ayrılmak zorunda kalıyor. Bu konuda hak veriyorum kadına sadece.

İstediğiniz şey eşitlik değil, pozitif ayrımcılığı da aşmış artık, kadınlar çok eziliyor diye bütün yükü erkeğin sırtına atıyorsunuz. Ama burda başlıyor ezilmek zaten onu kaçırıyorsunuz. Vicdanlara bırakıyorsunuz kendinizi, erkekler bunu kullanınca wowowo. Sorumluluk alan gücü de alır eline zamanla , rahat ettik sanarken bi bakmışsınız köşe minderi olmuşsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…