Dısarıda çalısmak istemiyorum detay okuyup yorumlar mısınız?

Hıhı bütün belediyelerde piyano kursları var mükemmel derecede de iyi eğitim veriyorlar. Komiksiniz ama takdir edersiniz ediyorum bu konuda sizi

Allah korusun kocaniz ölse, kucaginizda bebeginizle ne yapacaksiniz? Sirf bu yuzden bile kadinlar calismali. Erkekler insaata gider, hamallik yapar yine 3 5 kurus eline bisey gecer, ekmegini alir. Kadinlarin is olanaklari daha kisitli. Akrabam keske calissaydim da emekli maasim olsaydi, bi sigara icin kocama yalvarmasaydim diye yakinip duruyor. 20lira icin kocanizin agzina bakmak gücünüze gitmeyecek mi? Satis danismanligi için bile yas sarti aranıyor. Neden bugun satis danismani olup 10 yil sonra magaza muduru olmayasiniz ki? Yasiniz ilerledikce firsatlari kaciriyorsunuz.

Ayrica diger yorumlariniza istinaden şunu soyleyeyim. Calisiyorken(su an dogum iznindeyim, calismiyorum) ne yemek ne temizlik hic biseyi tek basima ustlenmedim. Eşimle beraber yaptik herseyi. Ben yemek yaptim o süpürge tuttu, o toz aldı ben camasir astim. Su an dogum iznindeyim eve sigamiyorum. Evde tum gun yemek yap, evi supur, zaman geçmiyor. Sadece kagit parcasi icin degil, sosyal ortama girmek, kendini işle ilgili gelistirebilmek vs bunlar icinde calisiyoruz.

Üniversiteye hazırlık için dershane de 15 binden başlıyor. Onu da ben eklemiş olayım.
15 bin yine iyiymis annemgil 25 bin TL fiyat aldılar ki bulundukları bir Akdeniz şehrinin küçük bir ilçesi keşke insanlar çalışmak zorunda olmasa onun yerine çocukları ile ilgilenip kendilerini gelistirseler ne bileyim bende isterdim tiyatroya gideyim gezeyim cocgumu sürekli aktivitelere götüreyim ama bunun için geleceğinin gerçekten garanti altında olması ve aylık bı otuz bın gelirin olması lazım hem yatırım yapıp hem kafan rahat yaşamak için

Hanımefendi çalışmak, üretmek olması gereken. Kapitalist sistemle ilgisi yok. Sizin aksinize insanlar bunca sene insanlar çalışmak, üretmek için eğitim alıyorlar. Bütün kadınlar evde mi otursun? Her işi her mesleği erkek yapsın o zaman. Aklınız mantığınız alıyor mu bunu? Binlerce, milyonlarca kadın yapabiliyor da sizin ne eksiğiniz var? Evde yatmak tatlı geliyor dediğimde de kızıyorsunuz. Ev hanımlığıyla ailenin temeli ne alaka ayrıca? Çalışan kadını alçaltan kadının yerini ev olarak belirleyen sizsiniz. Dönüp bi kendinize mi baksanız? Ev hanımlığı bir görev veya bir meslek değil. Yine ayrı yere geliyoruz kocanıza layıkıyla hizmet edemezseniz evliliğiniz bitiyor yazdığınıza göre. Siz kendinizi hizmetçi yerine koymuşsunuz. Kadının görevi en azımdan 2022 senesinde kocasına hizmet etmek değil. Kendiniz çalıp kendiniz oynamışsınız. Farklı bakış açılarına da kapalısınız üstelik. Kendi doğrunuzdan bu kadar eminken ne gerekçeyle konu açtığınızı zaten hiç anlamadım.

Bazı konularda idareten hak vermek için kendimi ikna etmeye çalışırken yazınızın ortalarından itibaren baya bildiğin s.çmışsınız Siz yemekle, temizlikle, çocuk bakımıyla eşinizi mutlu ediceğinizi düşünüyorsunuz ya ; yardımcı kadın tutsanız eve oda eşinizi o derece mutlu eder, sizin o yardımcı kadından ne farkınız var burda??? Feminist dediğiniz insanların hayat tecrübeleri var, o nedenlede sizin gibi bir kız kardeşimize ileriye dönük üzülmemesi için ışık olmaya çalışıyorlar ( kendi üsluplarıyla) çalışan evlenmesin, karısını çalıştırcakta evlenmesin olayına zaten girmicem! Kadının güçlü olmasını kağıda bağlamışsınız demişsiniz; kadın-erkek tüm insanların güçlü olması iyi bir hayat o kağıt parçasına bağlı. Siz eşinizin 10 bin tl lik kağıt parçasına iyi gelir diyorsunuz ya merak ediyorum asgari ücretli kağıt parçası alsa evlenirmiydiniz :) Ayrıca kadınlar o kağıt parçalarına hayatlarını heba etmiyorlar; heba etmemek için hayatlarını o kağıtlara çalışıyorlar..Örnek; bundan 10 yıl sonra eşiniz sizi kapı önüne koyarsa, 10 yıllık sigortası ve birikimi olucak hayatına kaldığı yerden devam edicek ama siz baba evinize sigortasız maaşsınız birikimsiz dönecekseniz gibi gibi..Kimse size ama bu kızda evi temizledi bulaşık yıkadı çocuk baktı demicek..

Biliyordum bir yerlerde koca yürekli bir üye halletmiştir diyordum. Gel gelelim çalışmak istemiyorsa çalışmasın ne yapalım ,

Para kadın için de erkek için de güçtür.
Her daim de lazımdır kusura bakmayın.
Benim annem boşanınca ev sahibi bu artık kirayı ödeyemez kafasıyla direkt annemi evden çıkartmaya kalkıştı. Üstelik annem çalıştığı halde
Gerisini siz düşünün
Eşim yardım etmez ev işlerine demişsiniz, sizin çalışmanızı istiyorsa da edecek etmeyecekse de eve düzenli yardımcı alacaksınız bu kadar basit
Onu da biz mi söyleyelim
Bize yaptığınız çeneyi eşinize yapsanız bir sorun kalmayacak gibi ama neyse

Biliyordum bir yerlerde koca yürekli bir üye halletmiştir diyordum. Gel gelelim çalışmak istemiyorsa çalışmasın ne yapalım ,

Üstelik hemen sizin için aradım buldum Ya tabi ki istemiyorsa çalışmasın ama daha mevcut olmayan çocuğa kimin bakacağını da çalışmama sebebi olarak göstermesin. Açıkça çalışmak zor geliyor istemiyorum dese anlayacağım. Konu sahibinde hep bir bahaneler

Mesleğin ne nasıl kazanacaksın?
Ben evdeyim şu an şartlarım gereği. Kazanamadım düzenli bir kazancım olmadı yani. İki mesleğim var hem de.
Ha dersen evimi sürekli düzenleyip sunum yapıp takipçi toplayıp link atarım o ayrı
Bence oturduğun yerde para kazanma derdindesin.

Maalesef şuan hayat güllük gülistanlık geliyor konu sahibine ,bu hayatta kimseye tam anlamı ile güvenilmez eş bile olsa insan önce kendine dayanacak Allahtan sonra..

Herkesin eşin sizin gibi değil sosyal ortamı sevmiyorum niye sevmedığm ortamlara gireyim ki. Esime bisey olursa o zaman zaten çalısırm.

Ordan başlıyor işte. Daha iyi bir yer olsun, ders saatleri daha fazla olsun, sınıflar kalabalık olmasın dersen fiyat ona göre değişiyor.

Özel okula göndermeyeyim iyi bir devlet okuluna yakın oturayım desen iyi okulların civarındaki evlerin kiraları zaten uçuk. Parasız süper eğitim vereceğine, çocuğu eğitim ve kültürel açıdan doğurabileceğine inanana sadece gülüyorum. 10 bin lirayla anca beslersin çocuğu o da eh işte...

Eskiden böyle düşünüyordum da mindfullness eğitiminden sonra mutluluğu yanlış bildiğimizi görmüş oldum. Zenginlik olayları beni cezbetmiyor artık. Param olursa da kendim için pek harcamam.
Ben de hiçbir zaman satafatı öyle zengin hayatları sevmedim dısarı çıkıp alısveris bile yapmam benim için mutluluk sevdiğin insanla her türlü her kosulda anlasabilmektir evlilikte. Para olmadığı zamanlarda bile. Bu sitedeki çoğu insan bunu beceremedıği için dısarda kendini heba ediyor. Kocası çalıstığı halde.

Kesinlikle eşitlik yok. İstediğin kadar kariyer yap doktor ol, avukat ol, mühendis ol… dışarda bir itibarın bir mevkin olsun..ama o evin kapısından içeri girdiğinde o erkeğin karısı, o çocukların anası yada o anne-babanın kızı oluyosun; Türk kızısın sen, Türk kızı kal o evin sorumluluğuda senin oluyor, o çocuğun bakımıda senin oluyor…Eşlerin büyük çocuğunluğu yardım adı altında emaneten iş yapıyor..bi süpürge açılıyor mesela ama bir wc yi ben temizleyim diyeni, banyoyu ben ovalayım diyeni görmedim! Neden peki? Neden kendilerine uygun görmedikleri işleri(wc temizliği gibi) sana(kadına) uygun görüyorlar? Konu sahibi gibi kişilerde bu durumu normalleştiriyor tabi.. Erkeğin görevi evi geçindirmek, kadının görevide temizlik, yemek, çocuk bakımı..

DUYDUNUZ MU EY KADINLAR KULUBÜ

Evde oturmak demiyorum ya arkadas niye anlamamak için zorluyosunuz ben evde de para kazanırım dısarısı beni esimi mutlu etmez evliliğimz biter diyorum hala yan gelip yatmaktan bahsediyosunz.
E hani kapitalist sistemdi,

Hani diğer kadınlar güçlü olmak için paraya ihtiyaç duyuyordu da siz duymuyordunuz,

Paranın önemi yoktu,

Burdaki kadınlar kağıt parçası için kendini heba ediyordu falan.

E ticareti spor olarak yapmayacağınıza göre demek ki neymiş, para gerekli bir şeymiş.

Inanmadığınız şeyleri yazarak, kendinizle çelişerek komik duruma düşüyorsunuz farkında bile değilsiniz.

Ayy siz hayatinizi anlattikca içim sıkıldı konu sahibi ya. Sosyal ortam sevmem, harcamak sevmem, gezmek sevmem.
Sonra da millete mutlulugu paraya baglamiş diyorsunuz.

Begendigimi giymeyip, yemeyip, gezmeyip görmeyip insan içine cikmadiktan sonra ömür boyu bir 4 duvar içinde yemek yapmakla ne anliyorsunuz? Sanki çok onemli bir şey yapiyor gibi yaziyorsunuz bir de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…