İkisini aynı anda yürütecek olgunluğa ermeden niye aile hayatına geçiş yapıyorsunuz?ben ikisini bir arada yürütemem
Hıhı bütün belediyelerde piyano kursları var mükemmel derecede de iyi eğitim veriyorlar. Komiksiniz ama takdir edersiniz ediyorum bu konuda siziHiç komik değilsiniz. Muhitindeki okula gönderir diye dalga geçmişsiniz. Siz de yazdığınızın bilincinde olun. Milleti üstten görmeler, dalga geçmeler... Bir şey diyemiyorum size.
Çok komik değil mi? Ben çalışmasam dilenci konumuna mı düşeceğiz? Eve gelir geliyordur zaten. Gelir varken ben mecbur muyum? Her şeyi abartın. Piyano kursu da beleş. Belediye flüt kursu vermiyor. Para harcamadan eğitim olmayacağı anlayışını taşıdığınız için bedava verilen hizmetlerden haberiniz yok.
Allah korusun kocaniz ölse, kucaginizda bebeginizle ne yapacaksiniz? Sirf bu yuzden bile kadinlar calismali. Erkekler insaata gider, hamallik yapar yine 3 5 kurus eline bisey gecer, ekmegini alir. Kadinlarin is olanaklari daha kisitli. Akrabam keske calissaydim da emekli maasim olsaydi, bi sigara icin kocama yalvarmasaydim diye yakinip duruyor. 20lira icin kocanizin agzina bakmak gücünüze gitmeyecek mi? Satis danismanligi için bile yas sarti aranıyor. Neden bugun satis danismani olup 10 yil sonra magaza muduru olmayasiniz ki? Yasiniz ilerledikce firsatlari kaciriyorsunuz.Çok tesekkür ederim bunu anlamamıs kimse ben evden de para kazanırm ki öyle bi çalısmalarım da var e ticaret üzerine. Dısarda çalıssam su anki huzurumuz olmicak çünkü bekarken çalıstm sabah tekrar yorgun işe gitmek çok zor bunu yasayan bilir. Anneme yardm bile edemiyordm bunları evliyken yasamak nasıl bi sorun olusturur kimse düsünmüyor. Esimi mutlu edemicem yemekleri her zman yapamicam çocuğum olucak saçma sapan insanlara emanet edicem ne için sırf bes kurus fazla almak için. Ama bu site gerçekten çok kırıcı feminist dolu ama hem cinsini anlamayan. Kocam yardm eden biri olsa zaten çalısırm ama ben nasıl erkekten yemek yapmasını beklemiyosam o da benden dısarda çalısmamı istemesin. Kadın erkek esittir deyip çalısma ortamına girmek kadınların kendine yük edinmesi de ayrı bi konu. Evlenecek olan erkek karısını çalıstıracaksa evlenmemeli. Kadın da çalısmak istiyorsa evlenmesin. Bi gün mutlaka bi yerde ayağınız kayacaktır. Bi de karo koca calısan insanlar çok mu mutlu da bu kadr savunmus herkes. Kadının güçlü olmasını maddiyata bağlamıssınız ama güçlü olmak manevi bi duygu. Demek ki burdaki kadınları güçlü kılan ömür boyu bi kağıt parçası için kendini heba etmekmis. Para varsa güçlüsünüz yoksa güçsüzsünüz o zaman. (Beni anlayan tek kisi olduğunuz için tesekkür ederim )
Günümüzde “10 Milyarı” çok büyük para zannetmesinden cehaletinin boyutu belli değil mi zatenYalnız paraya hala milyar diyen insanın paradan haberi yoktur, ev nasıl geçinir bilmez. Bu konuda çok eminim.
15 bin yine iyiymis annemgil 25 bin TL fiyat aldılar ki bulundukları bir Akdeniz şehrinin küçük bir ilçesi keşke insanlar çalışmak zorunda olmasa onun yerine çocukları ile ilgilenip kendilerini gelistirseler ne bileyim bende isterdim tiyatroya gideyim gezeyim cocgumu sürekli aktivitelere götüreyim ama bunun için geleceğinin gerçekten garanti altında olması ve aylık bı otuz bın gelirin olması lazım hem yatırım yapıp hem kafan rahat yaşamak içinÜniversiteye hazırlık için dershane de 15 binden başlıyor. Onu da ben eklemiş olayım.
Kocam beni isten çıkarmaz ben ikisini bir arada yürütemem o da mutsuz olr ben de. Demek istediğim bu. Gerçekten açtığıma pisman oldum zaten. Kapitalist sistem insanları ne hale getirmis onu gördüm ev hanımlığı kadr ailenin temeli olan bi görevi ne kadar alçalttığınızı gördüm. Bu site gerçekten konu açılacak bi yer değil onu gördüm. Çünkü akıl almıyosunz alamıyosunz taşlanıyosunuz.
Bazı konularda idareten hak vermek için kendimi ikna etmeye çalışırken yazınızın ortalarından itibaren baya bildiğin s.çmışsınızÇok tesekkür ederim bunu anlamamıs kimse ben evden de para kazanırm ki öyle bi çalısmalarım da var e ticaret üzerine. Dısarda çalıssam su anki huzurumuz olmicak çünkü bekarken çalıstm sabah tekrar yorgun işe gitmek çok zor bunu yasayan bilir. Anneme yardm bile edemiyordm bunları evliyken yasamak nasıl bi sorun olusturur kimse düsünmüyor. Esimi mutlu edemicem yemekleri her zman yapamicam çocuğum olucak saçma sapan insanlara emanet edicem ne için sırf bes kurus fazla almak için. Ama bu site gerçekten çok kırıcı feminist dolu ama hem cinsini anlamayan. Kocam yardm eden biri olsa zaten çalısırm ama ben nasıl erkekten yemek yapmasını beklemiyosam o da benden dısarda çalısmamı istemesin. Kadın erkek esittir deyip çalısma ortamına girmek kadınların kendine yük edinmesi de ayrı bi konu. Evlenecek olan erkek karısını çalıstıracaksa evlenmemeli. Kadın da çalısmak istiyorsa evlenmesin. Bi gün mutlaka bi yerde ayağınız kayacaktır. Bi de karo koca calısan insanlar çok mu mutlu da bu kadr savunmus herkes. Kadının güçlü olmasını maddiyata bağlamıssınız ama güçlü olmak manevi bi duygu. Demek ki burdaki kadınları güçlü kılan ömür boyu bi kağıt parçası için kendini heba etmekmis. Para varsa güçlüsünüz yoksa güçsüzsünüz o zaman. (Beni anlayan tek kisi olduğunuz için tesekkür ederim )
Biliyordum bir yerlerde koca yürekli bir üye halletmiştir diyordum.
Öncelikle hem çalısıp hem ev işlerini yürütebilen (yardımcısız) kadınları tebrik ediyorum. Bende bu kabiliyet yok bekarken çalısıyordum eve kendimi attığım an yatıp kalıyordum o kadr yoruluyordum yorucu bir iş olmamasına rağmen. Simdi 5 aylık evliyim durumumuz iyi esim uzman ama bana bazen laf çakıyo sen de çalıssan çok iyi olur aslında vs vs. Gibi şeyler söylüyo böyle deyince kendimi kötü hissediyorm çok para harcayan gezmeyi seven biri de değilm yani ona hiçbir masrafım yok neredeyse. Maası da en çok kendi harcıyo harcasın tabii ki ama bana böyle çalıs memur ol demesi çok zoruma gidiyo bizim evde yaptıklarımz hiç görülmüyo bulasık ütü temizlik yemek çocuk bakmak bunları çalısırsam yapamicam ya da bi yerde biseyler eksik kalıcak o zamn mutlu olucaz mı ilerde çocuğmuz olsa onu kimseye emanet edemem hep yabancı memleketteyiz kimseyi tanımıyorm. Nasıl emanet edeyim. Ayrıca çalıssam paranın bi miktarı bakıcıya bi miktarı üstüme basıma kıyafete gider tabii aileme de göndermek isterim çünkü esim kendi ailesine gönderiyo. Yani çalısmak benim için evimi işimi aksatmak demek artı bi gelirimz olsa kaç para olucak. Çok bunalıyorm herkes kendi derdinden yakınıp memur ol calıs diyor kimse benim psikolojimi düsünmüyor. Simdi tek maasla geçim olmaz diyenler kusura bakmayın esim 10 milyar maas alıyo gayet geçiniyorz ben ona evlenmeden önce dedim beni çalıstrcaksan evlenmeyelim geçinemiceksen evlenmeyelim diye. Hem erkek çalısıp evi geçindirmekle yükümlü kadında o evi çekip cevirmek çocuklarıyla esiyle ilgilenmekle yükümlü. Eğer bi erkek karısına çalıs eve para getir diyorsa sartlar esitlenmeli kadın hem çalısıp evi ceviriyosa yeri geldiğin de erkek de yemek yapsn temizlik yapsn o zaman her seyi kadınlara yüklemeyin artık. Ne çocukla ilğilenirsinz ne de çıkardığınz çorapları yerden toplarsınz sonra da kadına çalıs dersiniz eğer tek maasla geçinemeyecekseniz kimse evlenmesin. Ben hep derdim ya bekar kalır memur olurm ya da evlenirm kocamın işini yapar yemeğini yapar çocuklarıma bakarım derdim ikisini bir arada yürütmek çok zor gerçekten. Erkekler çalısmaktan yoruluyoken kadınlar iki işi nasl yapsn? Uzun oldu kusura bakmayın
Para kadın için de erkek için de güçtür.Çok tesekkür ederim bunu anlamamıs kimse ben evden de para kazanırm ki öyle bi çalısmalarım da var e ticaret üzerine. Dısarda çalıssam su anki huzurumuz olmicak çünkü bekarken çalıstm sabah tekrar yorgun işe gitmek çok zor bunu yasayan bilir. Anneme yardm bile edemiyordm bunları evliyken yasamak nasıl bi sorun olusturur kimse düsünmüyor. Esimi mutlu edemicem yemekleri her zman yapamicam çocuğum olucak saçma sapan insanlara emanet edicem ne için sırf bes kurus fazla almak için. Ama bu site gerçekten çok kırıcı feminist dolu ama hem cinsini anlamayan. Kocam yardm eden biri olsa zaten çalısırm ama ben nasıl erkekten yemek yapmasını beklemiyosam o da benden dısarda çalısmamı istemesin. Kadın erkek esittir deyip çalısma ortamına girmek kadınların kendine yük edinmesi de ayrı bi konu. Evlenecek olan erkek karısını çalıstıracaksa evlenmemeli. Kadın da çalısmak istiyorsa evlenmesin. Bi gün mutlaka bi yerde ayağınız kayacaktır. Bi de karo koca calısan insanlar çok mu mutlu da bu kadr savunmus herkes. Kadının güçlü olmasını maddiyata bağlamıssınız ama güçlü olmak manevi bi duygu. Demek ki burdaki kadınları güçlü kılan ömür boyu bi kağıt parçası için kendini heba etmekmis. Para varsa güçlüsünüz yoksa güçsüzsünüz o zaman. (Beni anlayan tek kisi olduğunuz için tesekkür ederim )
Biliyordum bir yerlerde koca yürekli bir üye halletmiştir diyordum.Gel gelelim çalışmak istemiyorsa çalışmasın ne yapalım ,
Eskiden böyle düşünüyordum da mindfullness eğitiminden sonra mutluluğu yanlış bildiğimizi görmüş oldum. Zenginlik olayları beni cezbetmiyor artık. Param olursa da kendim için pek harcamam.Para mutluluk getirir .
Evet ben de artk çocuk istemediğimi söylicem esime ya calısmak ya da çocuk dicem kendisine bırakıcam. Ben çalısmaya karsı değilm dısarda çalısmak beni yoran. Kadınlar istese evden de para kazanır ve öyle yapıcam. Burdaki çoğu insan para ile mutlu oldukları için her seyi paraya bağlamıslar.
Maalesef şuan hayat güllük gülistanlık geliyor konu sahibine ,bu hayatta kimseye tam anlamı ile güvenilmez eş bile olsa insan önce kendine dayanacak Allahtan sonra..
Herkesin eşin sizin gibi değil sosyal ortamı sevmiyorum niye sevmedığm ortamlara gireyim ki. Esime bisey olursa o zaman zaten çalısırm.Allah korusun kocaniz ölse, kucaginizda bebeginizle ne yapacaksiniz? Sirf bu yuzden bile kadinlar calismali. Erkekler insaata gider, hamallik yapar yine 3 5 kurus eline bisey gecer, ekmegini alir. Kadinlarin is olanaklari daha kisitli. Akrabam keske calissaydim da emekli maasim olsaydi, bi sigara icin kocama yalvarmasaydim diye yakinip duruyor. 20lira icin kocanizin agzina bakmak gücünüze gitmeyecek mi? Satis danismanligi için bile yas sarti aranıyor. Neden bugun satis danismani olup 10 yil sonra magaza muduru olmayasiniz ki? Yasiniz ilerledikce firsatlari kaciriyorsunuz.
Ayrica diger yorumlariniza istinaden şunu soyleyeyim. Calisiyorken(su an dogum iznindeyim, calismiyorum) ne yemek ne temizlik hic biseyi tek basima ustlenmedim. Eşimle beraber yaptik herseyi. Ben yemek yaptim o süpürge tuttu, o toz aldı ben camasir astim. Su an dogum iznindeyim eve sigamiyorum. Evde tum gun yemek yap, evi supur, zaman geçmiyor. Sadece kagit parcasi icin degil, sosyal ortama girmek, kendini işle ilgili gelistirebilmek vs bunlar icinde calisiyoruz.
Ordan başlıyor işte. Daha iyi bir yer olsun, ders saatleri daha fazla olsun, sınıflar kalabalık olmasın dersen fiyat ona göre değişiyor.15 bin yine iyiymis annemgil 25 bin TL fiyat aldılar ki bulundukları bir Akdeniz şehrinin küçük bir ilçesi keşke insanlar çalışmak zorunda olmasa onun yerine çocukları ile ilgilenip kendilerini gelistirseler ne bileyim bende isterdim tiyatroya gideyim gezeyim cocgumu sürekli aktivitelere götüreyim ama bunun için geleceğinin gerçekten garanti altında olması ve aylık bı otuz bın gelirin olması lazım hem yatırım yapıp hem kafan rahat yaşamak için
Ben de hiçbir zaman satafatı öyle zengin hayatları sevmedim dısarı çıkıp alısveris bile yapmam benim için mutluluk sevdiğin insanla her türlü her kosulda anlasabilmektir evlilikte. Para olmadığı zamanlarda bile. Bu sitedeki çoğu insan bunu beceremedıği için dısarda kendini heba ediyor. Kocası çalıstığı halde.Eskiden böyle düşünüyordum da mindfullness eğitiminden sonra mutluluğu yanlış bildiğimizi görmüş oldum. Zenginlik olayları beni cezbetmiyor artık. Param olursa da kendim için pek harcamam.
Kesinlikle eşitlik yok. İstediğin kadar kariyer yap doktor ol, avukat ol, mühendis ol… dışarda bir itibarın bir mevkin olsun..ama o evin kapısından içeri girdiğinde o erkeğin karısı, o çocukların anası yada o anne-babanın kızı oluyosun; Türk kızısın sen, Türk kızı kalBen hem ev işi yapan hem de çocuk bakan erkek görmedim, duymadım. Varsa da çok azdır. Erkek en fazla haftada bir gün ütü yapar, bulaşık makinesini boşaltır, perde asar; ayda bir de yeri süpürür. Çocuk varsa da günde maksimum 1 saat ilgilenir ki bunu yazarken bile oha abartma dedim kendime. Benim eşim böyle diyenler illa çıkacak ama siz ciddi anlamda azınlıktasınız. Gerçekler hiç de öyle değil.
DUYDUNUZ MU EY KADINLAR KULUBÜBen de hiçbir zaman satafatı öyle zengin hayatları sevmedim dısarı çıkıp alısveris bile yapmam benim için mutluluk sevdiğin insanla her türlü her kosulda anlasabilmektir evlilikte. Para olmadığı zamanlarda bile. Bu sitedeki çoğu insan bunu beceremedıği için dısarda kendini heba ediyor. Kocası çalıstığı halde.
E hani kapitalist sistemdi,Evde oturmak demiyorum ya arkadas niye anlamamak için zorluyosunuz ben evde de para kazanırım dısarısı beni esimi mutlu etmez evliliğimz biter diyorum hala yan gelip yatmaktan bahsediyosunz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?