dışarıya bağlı evcil olmayan eşi eve nasıl bağlayabilrm?

nasıl öyle her gün çıldırarak hayatınızı devam ettirebiliyosunuz? hayata bir kere geliyoruz ve çok kısa.. üzüldüm.. belki bende ilerde aynı şeyleri yaşıycam ama ben ne kadar dayanabilirim bilmiyorum çünkü tahammülsüzlük gibi bi huyum var umarım yaşamam..

arkadaşım öncelikle mesajını anlayabilmek için resmen kısaltmalar sözlüğü gerekiyor çoğu sesli harfi yutmuşsunuz bu forum kuralalrınca yasak sanırım biraz daha dikkat lütfen

ayrıca ikinizin eşinin de bu huyu yüzünden üzüldüm açıkçası
size güzel tavsiyeler verebilmek isterim ama sizlerin ve eşinizin yaşları kaç??

birde benim eşimin allaha şükür
içkisi sigarası dışarıya çıkma alışkanlığı yok tuhaf şeyler izleme karı kız alemler arkadaşlarla uzun süre gezme alışkınlığı yok.. bu konuda çok şanslıyım demekki.. :))
eşim benim hiç olumlu yanalrımı görmüyosun der demekki bunlarıda görmem gerekir sizlerin yaşadıkları bana bunu öğretti açıkçası..

ama size şunu da söyleyeyim
her güzelin bir kusuru vardır derler
demekki eşlerinizin kötü yönleride bu
bunu tamamen kesmek yerine minimuma indirebilirsiniz
bunun içinde olumlu bir konuşma yapmanız gerekir
konuşmalarınızda suçlama kullanmayın sen şusun sen böyleyisn diyerek senli itham cümleleri de kullanmayn
konuşmalarınızda bu durumdan nasıl etkilendiğinizi onu düşündüğünüzü endişelendiğinizi söyleyin
Örn;
sen geç geldiğin zaman ben başına birşey geldi diye korkuyorum tek başımayım panikliyorum geç kaldığında yalnız kalmaktan korkuyorum seninle vakit geçiremediğimiz için üzülüyorum
ve gittiğinde çok uzun süreli kalıyorsun snei kötü birşeylere alıştırıcak evliliğimize birşey olacak diye korkuyorum yoksa senin arkadaşlarının yanına gitmene karşı değilim
ama beni sokakta bırakıp arkadaşlarına koşman çok canımı acıtıyor
sen arkadaşlarını benden daha çok önemsiyor onlara daha çok değer veriyorsun
ben onları sil unut hiç görüşme demiyorum ki herkese ayıracağın zamanı iyi bil
onlarla iki saat görüşeceksen görüş ama iki saat sonra gel
sözünde dur
çünkü seni evinde bekleyen bir karın var
sen dışardayken evde bana birşey olsa sen pişmanlıktan ölürsün
sen dışardayken sana bişey olsa ben üzüntüden ölürüm seni ne kadar sevdiğimi bilmiyormusun
yoksa sen beni bu kadar sevmiyormusun??
diyerek konuşun yelkenleri suya indiriceklerdir..
evde durduğu zamanlar da da sürekli sıkacak cümleler tartışmalar yapmayın ki
eşleriniz dışarı çıkma ihtiyacı hissetmesin
ama arada bir gitmelerine izin verin
çünkü evlilik demek kafes demek değil ki eşlerinizi kafesin içine hapsedesiniz ve hep sizinle ilgilenmesini bekleyesiniz
bol şanslar kızlar

Benimkide az konuşur.Off ya bende bir çeneyi severimki.Ama ailesi böyle kaynanam,görüğmceler,hep az konuşan tipler.Birbirlerine seslerini bile yükseltmezler.Ya napçam ya.Benim ailemde tam tersi bir konuşkan bir konuşkan.Umarım açılır gider.Kendisi bide ciddi .Altı yılda evet biraz yol katettik diyebilirim.

Son düzenleme:

:) bende çok konuşkan değilimdir eşim konuşkandır ve tüm aileside öyledir onların arasında zaten az konuşuyordum hiç konuşmuyormuş gibi oldum resmen :)))

evet cnm birde benim eşim üni meznu iş gücü yerinde sayılan seivlen biri öyle kahvelere takılmasına çok kızıyorum....

cnm bende evlenmeden önce aynen böyle düşünrdüm ve benim hayatta asla kabul etmedğim erkek tipidr ama eşimde bu özellk var işte evlnmeseydin diyeceksinz bu kadar olucağını düşnmemiştim...

bende çocuk olunca bi ümit diyordum belki düzelir ama huylu huyundan vazgeçmiyor demi?

can çıkmadan huy çıkmaz derler maalesef eşinizin kahve gibi bir alışkanlığı var ve ne varsa bu kahvede gidenler bidaha geri gelemiyorlarrr.

bu konuda Allah a şükür ben çok şanslıyımm.eşim 6 buçuk dedinmi evdedir.yemek hazırdır hemen yerizz.6:40 da gelmediyse merak ederimm o derece yani.ha dışarı çıkmazmı çıkar tabii ama bu randevuları annem falan bizdeyken yapmaya çalışırkii ben yalnız kalmayayım.bütün arkadaşlarını tanırım birlikte meyhaneye bile gitmişliğim vardır.

eve de çağırırım.çok sık içen biri değildir ay da yılda bir.bazen çıkmak istemez arkadaşlarını çağırır ailecek gelirler ben mezesinden tutta yemeğine kadar hazırlarım çok ama çok hoşuna gider.arkadaşlarının yanında över falan.sık misafirimiz gelir çağırmasını da sever.bende seve seve ağırlarım.oda benden böyle bir muamele gördüüğü iççin 3 gün evde otursak 4. gün sıkılmışsındır diye beni gezmeeye götürür.

ama dediğim gibi huy buuu içten gelecek.eşim evlenmeden önce 2 sene yalnız yaaşamış ama yinede tel başına evinde otururmuşşş pek çıkmazmış.

ne yapabilrsin peki bu durumda.sende o kahvehanedeki arkadaşlarını eşleriyle birlikte evine davet et.ne bilim okey oynayınn tavla oynayınn kağıt oynayınnn.eşinin sevdiği şeyleri yapınn.orda geçirdikleri zamanı evde sizinle geçirmesini sağlayın.siz arkadaşlarınıza gidin aynen ordada bişiler oynayın.mesela bize arkadaşlar gelir tavla turnuvası yaprız yada okey oynarız yenilen gider pasta alır hep beraber yeriz falan.aynı şeyleri paylaşmayı deneyin.orda yaptıklarını sizinle de yapabileceğini ve eğlenebileceğini gösterin

Bekarken kahve alışkanlığı olan erkekle evlilik zor, bende tamamen vazgeçmesi gibi bir umut içinde değilim ama benimki bu konuda bayağı törpülendi.Öyle söylenmekle halledilmiyor.Arada harp çıkardım.Küstüm, bağırdım vs... Ama son bir delilik yaptım.
Bir akşam 1 saate geliyorum adlı klasik cümle sonrası gelmedi tabiki.Saat oldu 23.00 kendi anahtarı evde(ee evde Bekci Sadık var neden anahtarı alsın ki) anahtarı taktım kapının üstüne dışardan!
bu arada üst katlardan biri indi kapıyı çaldı "yenge anahtarı unutmuşsunuz"tabi durumu çaktırmadım aldım.Oyun bozuldu derken aşşağıda eşimle karşılaşmış söylemiş.Eşim geldi açtım kapıyı kızgınım direk gittim yattım.Dediki anahtar kapıdaymış.
"" dedim evet uyuyacaktım taktım gelip uyandırma diye" delimisin sen ya biri girse içeri..dedi.
"Aaa dedim ne önemi var beni evde yalnız bırakırken düşünmüyorsun.Ne olacaksa olsun"
Artık haftada birgün falan kahvede takılır oldu...

tebessm79
nasıl öyle her gün çıldırarak hayatınızı devam ettirebiliyosunuz? hayata bir kere geliyoruz ve çok kısa.. üzüldüm.. belki bende ilerde aynı şeyleri yaşıycam ama ben ne kadar dayanabilirim bilmiyorum çünkü tahammülsüzlük gibi bi huyum var umarım yaşamam..
canım sana katılıyorum ama eşimi çok seviyorum ne kadar kızsam da dayanamıyorum tabi o da biliyo bunu.ayrıca çocuk olmasa ben ne yapıcamı biliyorum ama küçüğüme kıyamıyorum.çalıştığım için de zorlanıyorum dediğiniz gibi kızlar insan bi düzeni olsun istiyo sonra işlerim yetişmiyo.ne yapıcamı şaşırmış haldeyim yine gitti dışarı

vallahi bende eşime bu mevzuyu açtığımda küplere biniyo sanki bu onun doğal hakkıymış gibi davranıyor itiraz ettğimde elindeki en büyük hakkı almşım gibi muamale görüyorum dün trip yapıp eve gelmişim diye akşma10 da geldi ya...bana ceza veriyor kendince..

benimkinin de hiç dışarı çıkma huyu yok
ben dersem suraya gidelim diye o zaman beraber çıkar gideriz
nişanlıyken dedim ama
öyle bekar arkadaşlarına akşam oturmasına falan gidemezsin
gidersek beraber gideriz ama evli çiftlere
tamam dedi çok mecbur kalmadıkça gitmez

ohooo çocuk olunca değişir diye hiç boşuna avutma kendini,neden mi? hani kırkı çıkana kadar lohusa kadınla bebek evde yanlız bırakılmaz derler ya..oğlum 20 günlüktü daha,bir gece kayınvalidem gelemedi,annem memlekete dönmüştü vs.yani güya kocam yanımızda kalıcak da gece tek kalmıyacaz.kaynanam kapıdan çıkıp gitti benim kütük beş dakika sonra ben kahveye gidiyorum deyip çekti gitti resmen şoklandım çünkü bu kadar da yapmaz diyordum ama yapıyorlar işte.bebeğim iki aylıktı,arkadaşım evleniyor diyip neredeyse bir ay sadece geceleri birde falan uyumaya geldi eve.resmen otel gibi kullandı evi o süreçte.bense daha nasıl bakacağımı bile tam bilemediğim iki aylık ve çok gazlı bir bebekle tek başıma kaldım evde.nasıl zor günlerdi benim için anlatamam.
o yüzden çocuğu falan gözleri görmez bunların boşuna bekleme canım

cnm benmikinin hiç gece birlere kadar geç kaldığını görmedim şimdiye kadar en geç bi kere 12de gelmişti benim eşim birde her tatrışmda bu huyunu kullanıyo hemen dışarı atıyor kendini tabii ağzına geleni söyledikten sonra gıcık şey şimdi tatıştık yinr çıktı gitti tabii altında araba istedği zaman çıkıyor benim eşim hafta içi ağzımı açıp hi çbişeye itiraz etmedğim sürece 6 ,6 buçuk gibi gelir ama dedğim gibi hiç tepki vermicm çünkü hiç eleştiri sevmez kabul etmez hafta sonu gecikir ama yinde düzenil bi hayat yok allah yardımcmz olsun....yok ozaman ona çocuk falan çok bekler....

aslında benimkinin gece çıkma huyu yoktur çok nadir özel durumlarda onada ben izin veririm o kadar değil ama sonuçta işten çıkınca direk eve gelsin istiyorum biraz çocukla ilgilense ben de işlere bakarım.ortalığı topla yemek yap çocuğu doyur ders çalış yani ben de insanım demikeşke kendimi kopyalayabilsem

bizde de tam tersi.eşim arkadaşlarıyla görüşürken veya başka biyere giderken beni yanından ayırmıyo peşine takıyo tabi ben kız arkadaşlarımla kız kıza takılmakta sorun yaşıyorum çünkü ben napçam diye sormaya başlıyo
Sen de arkadaşlarına takıl diyorum ama aklım da onda kalmıyo diil.onun keyfi yerinde olsa bende rahat rahat oturcam oturduum yerde
bence sen de kendne uğraşlar bul gez toz o gelene kadar keyfini çıkar ne güzel işte
gerçi kayınvalidenle olan muhabbeti bilmiyorum ben.umarım buna engel olacak bi durum yoktur

aynn cnm bende bunu anlatmaya çalşıyorum yani ben işten eve evden işe bi eşim olsun istiyorum mutlaka bi yelrere uğrucak kahveye arkdaşlra yani benim kızdığım bi düzenimizn olmaması ya direk eve gel neymiş gecler uzunmuş evde zaman geçmiyormuş.....

ahh o arkadaşlar ahhh
adamı eşinden de eder düzenindende...
ama maalesef erkekler bunu anlamıyolar bişi söleyince anlayışsız olunuyor...

benimkide böyle canım arkadaş çevresi geniştir biri çağırdığında asla yok demez koşa koşa gider.:97:
1 saatliğine dışarı çıksa akşamı eder ama yemekte mutlaka evdedir akşam oturmalarına da gideriz haftasonu gezmeye de götürür
bu nedenle bende pek üstüne gitmiyorum bazen surat asarak sitem ediyorum bazen de gülerek laf sokuyorum.eşimde üste çıkmaya çalışmaz beni suçlamaz işimiz uzadı şu arkadaş geldi kalkamadım vs diye bahaneler üretir
bende ne yapayım idare ediyorum işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…