- Konu Sahibi April wind
-
Cok sevindim ins Rabbimden tek istedgimiz o . O surec nasildi ciger gelisimi klpte skinti warmiydi. Delik acildi girtlagi dan bize biraz bilgi verirmisnz o surec nasi gecti . Suan herhngi bi skintosi varmi normal bi cocuk gbimi yani . Bole guzel ornekler gordukce mutlu oluyorum umut oluyo bize
dogdugunda 3.500dogdu snra 4 kiloya kadarcikti ve birden kilo verdi odemlerini atmis .3 kiloya kadar dustu snra dun baktigimda 3200kusurdu. Saate 15cc veriliyodu bizde ama kestiler. Suanda bi hafta beslenmiycek sadexe serum.kullanilcak.
Canim kalpte ufurum vardi sadece kendi kapanmasini beklediler kapandi cok sukur,delik acmadilar girtlagindan nedense bahsetmediler bile bundan hani soyle bir sikinti olursa boyle yapariz diye, ciger gelisimi ile ilgili sadece gittigimizde bir sorun var mi dinliyorlar bosuna radyasyon almamasi icin sorun olmadigi muddetce film cekmiyorlar zaten yogun bakimda hergun maruz kaldi o tadyasyona o nedenle ciger gelisimini yuzde olarak bilemiyorum,normal bir cocuk gibi degil malesef normal bir cocugun 2 kati yaramaz ve hareketli :) ilk zamanlarimiz korkuyla gecti tabi hep , korumaya calistik elimizden geldigince kis aylariydi ve insanlarla ici iceolmamaya ozen gosterdik sukurler olsun hicbir sikinti olmadan geldik bu gunlere
seda hn günaydın sizin bebeğinizde kalple ilgili bir sıkıntı varmı
Canim kalpte ufurum vardi sadece kendi kapanmasini beklediler kapandi cok sukur,delik acmadilar girtlagindan nedense bahsetmediler bile bundan hani soyle bir sikinti olursa boyle yapariz diye, ciger gelisimi ile ilgili sadece gittigimizde bir sorun var mi dinliyorlar bosuna radyasyon almamasi icin sorun olmadigi muddetce film cekmiyorlar zaten yogun bakimda hergun maruz kaldi o tadyasyona o nedenle ciger gelisimini yuzde olarak bilemiyorum,normal bir cocuk gibi degil malesef normal bir cocugun 2 kati yaramaz ve hareketli :) ilk zamanlarimiz korkuyla gecti tabi hep , korumaya calistik elimizden geldigince kis aylariydi ve insanlarla ici iceolmamaya ozen gosterdik sukurler olsun hicbir sikinti olmadan geldik bu gunlere
Gunydin makbule hanim. Bizim kalpte ufurum cikti bi skinti var suan ama doktorlar cok tehlikeli olmadgini soluyolar onun szde varmi
sizin bebeğiniz hangi hastanede ameliyat oldu
Bizimde kalpte ufurum var a ona pek bisi demiyo doktorlar. Ins bizde szin gbi oluruz sag akcigerde bizim gelisim gostermid gecen cumrtesi makinadan cikarildi gece solumum skontisi cekmis gene bglndi makinya ama dun oglum tekrar ameliyat oldudiyaframda ufak bi yirtik olusmus yine ama ameluyatin basarili gectgimi soluyolar. Ins hersey guzel olur Rabbim oglumu kucagimiza almyi nasip eder ins (
Medipol mega universite hastanesi Dr Suat Ayyildiz inanilmaz iyi bir doktor
Şu anki durumu çok iyi değil,iki hafta durumu iyiye gitti,şimdi hidrosefali ile ilgili şant tutmama sorunumuz var,ameliyat oldu birkaç kere ama şant çalışmıyor,drenaj takıldı kafasındaki su boşaltılacak,sonra endoskopik ameliyat olacak,İnşallah bunda sorun olmaz,birde tekrar solunumu ağızdan hortumla yapmaya başladılar,iki hafta iyi gidiyordu burnundan vermeye başlamışlardı ama tolere edememiş,pulmoner hipertansiyon olduğu için solunum sıkıntısı da devam ediyor.Sizin durumunuz nasıl,doğuma az kaldı sanırım.
Canim iyi gunler nasilsin bebeginin durjmu nasi umarim.daha iyiye gdiyosunuzdr
İyi günler canım,bebeğime yapılan endoskopi ameliyatı da işe yaramadı,yine kafası su toplamaya devam ediyor,rezervuar takmıştı Adnan hoca 2-3 günde boşaltım yapılıyor,şu an akciğer enfeksiyonu ve kanda enfeksiyon var yoğun antibiyotik tedavisi görüyor,ciğerleri düzelince tekrar şant takıcaz dedi Adnan hoca ama işe yaramıyor ki,Allaha dua etmekten başka elimden birşey gelmiyor,İnşallah şifasını verir.
Sizi takip ediyorum sürekli,İnşallah tez zamanda şifaya kavuşur bebekleriniz,Allah yardımcımız olsun,kolaylık versin.
Bizim bebeğimizin sol tarafı çok şiş,ameliyat olduğundan bu yana hiç inmedi,sizin de öyle mi yoksa normal görünümde mi?
ne kadar masrafınız oldu bu hastanede
Arkadaşlar aylar önce bende sizinle aynı durumdaydım. 21 haftalık hamileyken benim bebeğimede aynı teşhis kondu. Bende Prof. Recep Has'a gittim banada aynı şeyi söyledi ve Çapada konseye girdik. Genel kanı sürekli gebeliğin sonlandırılması yönünde idi. öncelikli olarak kromozom testi yapılmasını istediler ve kordosentez yapıldı. Sonucumuz çok şükür ki temiz çıktı. Kromozomal bir hastalık olmadığı görüldükten sonra yaşarsa herşeyi tamamen normal olacak bir bebeğin hayatının sonlandırılmasını kabul etmedim. Çünkü bundan sonrası yalnızca doğumda ölme ihtimali idi. Ben gebeliği sonlandırarak yaşama ihtimalini mi yok edecektim. Gebeliğin devamına karar verdim. Bunun sonucunda doğumun herhangi bir hastanede olamayacağını bir eğitim ve araştırma hastanesinde olmasının en doğru olacağını söylediler. Bundan sonra kurulun herhangi bir yardımcı olacağı konu kalmamıştı. Kendi başımızın çaresine bakmamız gerekiyordu. Bende bunun sonucunda bir doktor bulup, gebeliğimin devamını izleyip, doğumu Çapada yapmama yardımcı olabilecek bir doktor buldum.
Sonraki takiplerim için Çapada hocalık yapan Prof. Dr. Alkan Yıldırım'a gittim. Doktorum sürekli kendimi kötüye alıştırmamı söylüyordu ama yinede daha önce aynı hastalığı geçirmiş olan ve kurtulan pek çok doğum yapıldığını söylüyordu. İnsan böyle bişeye ne kadar alışabilirse! o kadar alıştırdım kendimi ve eylül ayında doğum yaptım.
Bebeğim 1 günlükken ameliyat oldu. 37 gün hastanede kaldı ve Allaha şükürler olsunki şuanyaşıyo ve 3 aylık oldu...
Akciğerlerinden biri şansımız varmışki olması gerekenden bile fazla büyümüştü ve o hayatını kurtardı. Çünkü diğer akciğer onun 8de 1i kadarmış... Fakat doktorlar zamanla onunda büyüyeceğini söylüyorlar.
Şu anda yeteri kadar büyümediği için nefes almasında problem vardı ve geçici bir süre için trakeostomi açıldı. Yani boğazı delik ve oradan nefes alıyor. Ama bunlar tamamen geçici şeyler. Doktorlarımızın söylediği kadarıyla bir akciğer hep diğerinden küçük kalıcak. Fakat tüm hayatını normal bir insan gibi rahat geçirebilecek.Yalnızca ağır sporlar yapamaz dediler ki onuda yapması gerekmez..
Sonuç olarak isteyen arkadaşlara daha detaylı bilgiler aktarabilirim. Çünkü biz o süreçte hiçkimseden bu konuyla ilgili bir bilgi alamadık. Fakat bilmelisiniz ki kolay bir süreç değil...
Umarım hepiniz bebeklerinizi kucağınıza sağlıklı bir şekilde alırsınız.
Arkadaşlar aylar önce bende sizinle aynı durumdaydım. 21 haftalık hamileyken benim bebeğimede aynı teşhis kondu. Bende Prof. Recep Has'a gittim banada aynı şeyi söyledi ve Çapada konseye girdik. Genel kanı sürekli gebeliğin sonlandırılması yönünde idi. öncelikli olarak kromozom testi yapılmasını istediler ve kordosentez yapıldı. Sonucumuz çok şükür ki temiz çıktı. Kromozomal bir hastalık olmadığı görüldükten sonra yaşarsa herşeyi tamamen normal olacak bir bebeğin hayatının sonlandırılmasını kabul etmedim. Çünkü bundan sonrası yalnızca doğumda ölme ihtimali idi. Ben gebeliği sonlandırarak yaşama ihtimalini mi yok edecektim. Gebeliğin devamına karar verdim. Bunun sonucunda doğumun herhangi bir hastanede olamayacağını bir eğitim ve araştırma hastanesinde olmasının en doğru olacağını söylediler. Bundan sonra kurulun herhangi bir yardımcı olacağı konu kalmamıştı. Kendi başımızın çaresine bakmamız gerekiyordu. Bende bunun sonucunda bir doktor bulup, gebeliğimin devamını izleyip, doğumu Çapada yapmama yardımcı olabilecek bir doktor buldum.
Sonraki takiplerim için Çapada hocalık yapan Prof. Dr. Alkan Yıldırım'a gittim. Doktorum sürekli kendimi kötüye alıştırmamı söylüyordu ama yinede daha önce aynı hastalığı geçirmiş olan ve kurtulan pek çok doğum yapıldığını söylüyordu. İnsan böyle bişeye ne kadar alışabilirse! o kadar alıştırdım kendimi ve eylül ayında doğum yaptım.
Bebeğim 1 günlükken ameliyat oldu. 37 gün hastanede kaldı ve Allaha şükürler olsunki şuanyaşıyo ve 3 aylık oldu...
Akciğerlerinden biri şansımız varmışki olması gerekenden bile fazla büyümüştü ve o hayatını kurtardı. Çünkü diğer akciğer onun 8de 1i kadarmış... Fakat doktorlar zamanla onunda büyüyeceğini söylüyorlar.
Şu anda yeteri kadar büyümediği için nefes almasında problem vardı ve geçici bir süre için trakeostomi açıldı. Yani boğazı delik ve oradan nefes alıyor. Ama bunlar tamamen geçici şeyler. Doktorlarımızın söylediği kadarıyla bir akciğer hep diğerinden küçük kalıcak. Fakat tüm hayatını normal bir insan gibi rahat geçirebilecek.Yalnızca ağır sporlar yapamaz dediler ki onuda yapması gerekmez..
Sonuç olarak isteyen arkadaşlara daha detaylı bilgiler aktarabilirim. Çünkü biz o süreçte hiçkimseden bu konuyla ilgili bir bilgi alamadık. Fakat bilmelisiniz ki kolay bir süreç değil...
Umarım hepiniz bebeklerinizi kucağınıza sağlıklı bir şekilde alırsınız.
Merhaba caponbaligi,
20.hafta benim bebğime de aynı teşhis kondu çok mu erken bu dönem bilemiyorum . Bizim kararımızda gebeliği devam ettirmek şu an amniyosentez yapıldı hızlı test sonuçları iyi dediler 3 haftalık uzun test sonucunu bekliyoruz. Sizin çocuğunuz şu an 3-4 yaşlarında olmalı. Sağlık durumu nasıl acaba çok merak ediyorum. Umarım dediğiniz gibi herşey normal gidiyordur bizlere de moral olur. Daha başka sıkıntılar oluyor mu yaşı ilerledikçe çok merak ediyorum cevaplar, yardımcı olursanız çok sevinirim.
Diger arkadasa yazmissiniz ama bnde yazmadan gecmek istemedim cok gecmis olsum bizde bu sikintilardan gectik zor bi surec evet dogana kadar stresle bekliyosunuz. Ama ins hersey guzel olur sizin icin Rabbim tez zamnda en guzel seklde yavrunuzu kucaginiza
Diger arkadasa yazmissiniz ama bnde yazmadan gecmek istemedim cok gecmis olsum bizde bu sikintilardan gectik zor bi surec evet dogana kadar stresle bekliyosunuz. Ama ins hersey guzel olur sizin icin Rabbim tez zamnda en guzel seklde yavrunuzu kucaginiza almayi nasip eder inssallah..
Amin.Teşekkür ederim sedaibrahm , siz de yardımcı olursanız sevinirim.
Sizin ne zaman oldu sedaibrahm?
Caponbalıgi 2 yıl önce olmuş belki msjımı görmeyebilir sizin çocuğunuz hangi süreçte? şu an kaç yaşında? sağlık problemi oluyor mu yaş ilerledikçe? ameliyat olduysa nerede hng hastanede oldu acaba?
Bizde suan surecin basindayiz aslinda ben temmjz 19 da sezeryanla capada dogum yaptim 21temmuzdada oglum ameliyat oldu . Diyafram yirtigi dikildi yogun bakimda su anda bekliyoruz ...baska rahatszliklarin olmadigini soluyo doktorlar sadec akcigerleri gelismesigi icin onlarin gelismesini bekliyoruz.dua edip beklemekn baska yaocak biseyimiz yok suan Rabbimden hayrlisi... siz daha yenimi ogrendiniz .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?