- Konu Sahibi April wind
-
merhaba solmaz hanim bunlar cok iyi gelismeler makineden cikmasi yani extübe olabilmesi cok onemli. akciger kapasitesi yeterli anlamina geliyor. hastane surecinde enfeksiyon kaparsa tekrar baglanabilir ventilatöre ama bu sizi korkutmasin iyilesince tekrar cikarirlar. kisa sureli makine donemi cocuk icin cok iyi. hem az uyutucu almis oluyor hem de ses tellerinin yutma refleksinin etkilenme ihtimali pek olmuyor. mesela benim kizim aylarca cikamadigi icin bogazi delinmisti. ordan baglanmisti. o zaman da uyutucu almiyorlar ufak ufak agizdan beslenmeye basliyorlar ve ses telleri da zarar gormuyor bogazlarindaki delikten ventilatore baglandiklari icin. trakeostomi surecini yasayanlar bilirler bu durumu. sizle alakasi yok fakat belki bunlari yasayan ve bunlari okuyanlar vardir onlar yalniz olmadiklarini anlasinlar diye uzun uzun yazdim :) cok gecmis olsun size.A.s defne hanim kumsal hanim bebegim 21 gun once dogdu dogumdan 2 gun sonra ameliyat oldu bugun 19 gun oldu ameliyat olali dunden cihazdan ve tupten ayirdilar dun sabahtan beridir tupsuz ve cihazsiz 3 saate bir 20 ml anne sutu ile besleniyo bunlar olumlu gelismeler ne kadar daha kalir acaba
bizim de oğlumuz çok şükür iyi şuan 16 aylık ve hastalık ile ilgili hiçbir sorun yaşamadık ameliyat sonrası. içinizi rahat tutun ve bol bol dua edinKeşke çocuğu iyi olan herkes birseyler yazsa moral oluyor yine de
Ben bizzat kendim yaşadım çok şükür şuan iyiyim normale döndüm ağrı çektim ama olacak o kadarBu konuda tecrübeli herkesten tüm kardeslerimden yardım istiyorum bu süreci nasıl atlattiniz sonrasinda neler yasadiniz öğrenmek istiyorum doktorlardan olumsuz şeyler duymaktan içim kurudu lütfen bilenler yardım edin.
ameliyat yerine ve tüp yerine takılmayın zamanla geçiyor sadece izi kalıyor o da olacak o kadar kolay değil ben kendim bizzat yaşadım çünküKardeslerim kizim cok ciddi bir sekilde iyilesme evresinde Elhamdulillah hatta bu hafta ici taburcu olacak Rabbim izin verirse suan tek korkum insallah iyi bakabilirim hasta etmem hem ameliyat yeri var hemde tup yeri Rabbim yardim eder insallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?