Diyelim ki

Mükemmeliyetçi olmayınCa sorun kalmıyor
Neden evim sürekli misafir gelecekmiş gibi temiz olsun?
Neden ben sürekli bakımlı olayım?
Mesela neden biliyor musun? Dengesiz bir kaç kişinin bazı söylemlerinden sonra bana kendimi kötü hissettirmeyi başardıkları için. Zor zamanlarında bir tanesine destek olmak için eve çağırdım. Hastaneden dönüyordu. Çay içelim beraber dedim. Sadece ocagımı biraz kirli gördü. Başka da bir sorun yoktu bana göre. Ama başka ortamlarda sürekli çalışıp çok temiz olanları övmeler. Her ortamda varsa bir açığım (mesela o zamanlar ehliyetim yoktu) ehliyeti olanların listesini sunar gibi hepsini anlatmalar. Yani hem çalışıp hem de 4x 4 pük bir yaşantı mu bekliyorlar bizden anlamadım. Hayatımdan çıkardım mı evwt. Ama az önce yorumunuzu okumadan aynı kişi tine aklıma geldi. Düşünün üzerinden neredeyse 6 yıl geçti. Ben hala benim için söyledikleri o sözleri unutamadım.

Teşekkür ederim yorumunuz için. Başa dönüp tekrar okuyacağım. :)

Hayatta her şeye yetişmemiz zor.Bazen vurdumduymaz olman lazım. Sen kendinden ödün vererek bir şeyler yapıyorsun kimseye yaranamıyorsun. Elinden geleni yap,kendini fazla yorup hırpalama . Başkaları için yaşıyoruz resmen aman iyi olsun aman ev temiz olsun aman çocuklar üzülmesin..Hayat kaçıp gidiyor elimizden haberimiz yok.

İşte elaleme o kadar değer veriyoruz ki kendimizden çok önemsiyoruz.
Ben etrafta biraz dağınık ve titiz olmayan rahat biri olarak bilinirim
Bu imajı da kendim kasıtlı yarattım.
Gerçekten biri arkamdan pis demiş, dağınık demiş, titizleri övmüş umrumda değil.
Kendi yeterlik ve yetersizliklerimin farkındayım ve kendim bunları insanlara fırsat vermeden ortaya koyduğum için beni oralardan vuramıyorlar. Mesela yemek konusunda kötüyümdür ve tüm çevreme ben pek yemek bilmem derim. Yalan değil, eksik de değil. Öğrenmek istesem öğrenirim ama ona zaman ve emek harcamak istemiyorum. Misafir gelince illaki kendi yaptığım 1 çeşitin yanına 2-3 çeşit hazır bişeyler çıkarırım. Kimse de yadırgamıyor. siz kendinize çok yüklenmeyin. Hayatta ne kusursuz ki siz olasınız?

İmkanın varsa yardımcı kadın. Yoksa ev işlerine çocukları da dahil edebilirsin, ev işlerini oyun haline getirip hem kaliteli vakit geçirirsin hem de iş halletmiş olursun.

Ben de çalışıyorum, neredeyse 11 aylık da bir bebeğim var. Eşim de söylersem eğer yapar, geç yapar ama yapar yani. Neredeyse 5 yıldır evliyim, evim hiçbir zaman pat diye gelen misafiri ağırlayacak düzeyde olmadı. Açıkçası umrumda da olmadı. Bu eve (1ay oldu daha) taşınmadan evvel her şeye yetmeye çalışıyordum ama şimdi umursamıyorum. Çamaşırlar bi iki gün ipte kalabilir, yatak odam dağınık olabilir vs. Çünkü artık biliyorum ki her şeye yetişmeye çalışırsam hiçbir şeye yetişemeyeceğim.

O yüzden sen de kendini yorma boşuna, imkanın dahilinde neye yetebiliyorsan onu yap. :) hayata bir kere geliniyor sonuçta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…