Cevabınız için teşekkür ederim. Tüm bunlara rağmen o düzeni sırayı oturtamadım bir türlü. Sorun burada sanırımHer şeyi bir öncelik sırasına koyarsanız daha kolay olur sizin için. Gerekirse oturun plan yapın.
Şu durumda en arka plana atabileceğiniz olay evin düzeni bence.
İlk başta da çocuklarınız ve eşinizle geçirdiğiniz zaman. Zaten işiniz düzene oturunca bu kısım da oturur yavaş yavaş.
Sonra geriye aile ve arkadaşlar kalır. Hepsi zamanla. Kendinizi çok kasmayın.
Her şeye yeteyim her şey kusursuz olsun derseniz hiçbir şey düzgün olmaz. Hayatta önceliklerimiz olmalı mutlaka. Ve zevk alarak yapmalıyız hepsini. Rica ederim :)Cevabınız için teşekkür ederim. Tüm bunlara rağmen o düzeni sırayı oturtamadım bir türlü. Sorun burada sanırım
Haklısınız. Ama ben bu durumdan rahatsızım. Çocuklarım ve eşim ve ben neden tertemiz düzenli bir ev hayatı yaşayamıyoruz? Neden çocuğum bana anne beni sevmiyor musun diye soruyor ikide bir? Neden oynatacak oyun bulamıyorum? Neden biri beni güne davet etse de pasta börek yesek şöyle bir diye içimden geçiriyorum? Kısır yapsam kek olmuyor. Tatlı yapsam poğaça salata eksik. Bunlara bile Özlem duyar vaziyetteyim. Hani şöyle tamtakır bir masa hazırlayıp resim paylaşıyorlar ya 7-8 bayan falan. Başarıyorlar, evet imreniyoruz.Yetişmiyoruz, her şeye yetmeyiveriyor, olduğu gibi ortaya karışık yaşıyoruz.
Ama yaşamak var bir de..Diyelim ki
Temizi de ölüyor, pasaklısı da
Haklısınız. Ama ben bu durumdan rahatsızım. Çocuklarım ve eşim ve ben neden tertemiz düzenli bir ev hayatı yaşayamıyoruz? Neden çocuğum bana anne beni sevmiyor musun diye soruyor ikide bir? Neden oynatacak oyun bulamıyorum? Neden biri beni güne davet etse de pasta börek yesek şöyle bir diye içimden geçiriyorum? Kısır yapsam kek olmuyor. Tatlı yapsam poğaça salata eksik. Bunlara bile Özlem duyar vaziyetteyim. Hani şöyle tamtakır bir masa hazırlayıp resim paylaşıyorlar ya 7-8 bayan falan. Başarıyorlar, evet imreniyoruz.
Sizin içinizde gün gün gezen ev hanımlığına karşı konulamaz bir istek var. Salıverin kendisini.Haklısınız. Ama ben bu durumdan rahatsızım. Çocuklarım ve eşim ve ben neden tertemiz düzenli bir ev hayatı yaşayamıyoruz? Neden çocuğum bana anne beni sevmiyor musun diye soruyor ikide bir? Neden oynatacak oyun bulamıyorum? Neden biri beni güne davet etse de pasta börek yesek şöyle bir diye içimden geçiriyorum? Kısır yapsam kek olmuyor. Tatlı yapsam poğaça salata eksik. Bunlara bile Özlem duyar vaziyetteyim. Hani şöyle tamtakır bir masa hazırlayıp resim paylaşıyorlar ya 7-8 bayan falan. Başarıyorlar, evet imreniyoruz.
Teşekkür ediyorum. Maksadım aslında çalışmayanlarla kıyaslamak değil. Çalışmayıp gününü bomboş tv karşısında çoğu zaman uyuyarak geçiren insanlar da var.Sizinle aynı şart ve yapıdalar mı da bi pasta börekle kendinizi kıyaslıyorsunuz allasen?
Çok basit bir örnek vereyim size, hala daha görüştüğüm, sevdiğim çocukluk arkadaşımdan bakın kıyaslamaya:
İkimizin de çocuğu var.
O memuriyette devam ediyor, ben işten ayrıldım evdeyim yeni işlere girişmeye çalışıyorum. (Buradan bana ekstra zaman verelim)
Onun eşinin evde kendisine pek yardımcı olduğu söylenemez, benimki gördüğü her işe yapışır (Buradan bana bir ekstra zaman ve enerji daha verelim)
Şimdi aramızdaki farklar:
1)Evi hiçbir zaman karışık dolaşık değildir, gün aşırı düzenleme alışkanlığı var.
(Çocuktan beridir öyle yetişti annesi hastaydı evin işi çocuk yaşında sırtındaydı)
Benimse annem beni kovalardı temizlikten, yaptığımı beğenmez oturturdu, alışmadım.
2)Her zaman yemeği ocaktadır, akşamdan yapar koyar, buzluğunu süper kullanmayı bilir.
(Yemeğe çocuktan beri ilgili bir kızdı, yeni tarifler denemeye bayılırdı ve aşçı olmayı isterdi, annesi de mutfaktan hiç uzak tutmadı)
Benimse annem, yine beni kovalardı "Büyüyünce zaten işin gücün yemek olacak git dersine çalış oyna" diye ki zaten ilgi alanım değildi.
3)Çocuğunu çat giydirir-yedirir-gezdirir-ilgilenir-oynar (Abisinin çocuklarına baktı, hala olarak yarı anne gibi büyüttü onları, çocuklara bayılır yapı olarak)
Benim çocuğum doğduğunda, eşim benden daha iyi bez bağlıyordu.
Şimdi... Kimin daha çok zamana ihtiyacı varmış?
Ben arkadan geliyorum bu tarz bir kıyas yapılacaksa, kendimce elimden geleni de yapıyorum.
Napayım?
Çok daha farklı sebepler de olur, bunları da düşünün diye ilave edeyim:
Eviniz eşya doluysa, temizliği bitmiyor (Benim öyle ve çıkarmaya başladım bile fazlalıkları, işim kolaylaşıyor)
İkramlık vb. için çocuklarınızla beraber pasta vb. yapın. Bunu birlikte aktivitelere dönüştürerek hem ilgilenin çocuklarınızla hem tarif çıkarın.
Her şey süper olmak zorunda değil.
Belki öyledir ama çalışmaktan da alıkoyamıyorum kendimi. Ev için düşündüklerim ise en çok çocukların ve bizim düzenli ve her daim hijyenik bir ortama ihtiyacımız olduğunu bilmem sebebiyle her gün temizlik yapamıyor oluşum. Az bir boş vakitte temizlik veya yemek..Sizin içinizde gün gün gezen ev hanımlığına karşı konulamaz bir istek var. Salıverin kendisini.
Teşekkür ediyorum. Maksadım aslında çalışmayanlarla kıyaslamak değil. Çalışmayıp gününü bomboş tv karşısında çoğu zaman uyuyarak geçiren insanlar da var.
Ben kendi koşullarımda nasıl hepsine yetişebilirim diye merak ediyorum. Evde eşya olarak fazlalık Yok diyebilirim. Çok düşündüm. Bazı eksiklerimiz bile çıkıyor düşündükçe. Erteliyorum genelde onları da.
Birlikte pasta yapma fikrini yeniden deneyeceğim.
Zamanla bu huylarınız körelecekBelki öyledir ama çalışmaktan da alıkoyamıyorum kendimi. Ev için düşündüklerim ise en çok çocukların ve bizim düzenli ve her daim hijyenik bir ortama ihtiyacımız olduğunu bilmem sebebiyle her gün temizlik yapamıyor oluşum. Az bir boş vakitte temizlik veya yemek..
yardımcı alsam da her işimde olmuyor. Mutfakta her şeyin yerini ben ayarlamalıyım mesela. Evde herhangi bir odada bir şey aramaya dayanamıyorum
Belki öyledir ama çalışmaktan da alıkoyamıyorum kendimi. Ev için düşündüklerim ise en çok çocukların ve bizim düzenli ve her daim hijyenik bir ortama ihtiyacımız olduğunu bilmem sebebiyle her gün temizlik yapamıyor oluşum. Az bir boş vakitte temizlik veya yemek..
yardımcı alsam da her işimde olmuyor. Mutfakta her şeyin yerini ben ayarlamalıyım mesela. Evde herhangi bir odada bir şey aramaya dayanamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?