hayırlısı o gunlerde gelıcek ınsll bol bol emısırsınız gunler yakın ınsl...duaıleeee
haydı hayırlısı ınsl kolay dogumla al kucagına sende ınsll kısmelısınden bebeıgnı cınsıyetı bellı olmusmuydu cnm hatırlamıyorumdaa
anne sütü yarım saatte ince bağırsağa gidiyormuş ilk başlarda böyle olmaları normal.kilmiğide çıkmış maşallah Allah sağlık sıhhat versin
hayırlısı o gunlerde gelıcek ınsll bol bol emısırsınız gunler yakın ınsl...duaıleeee
bebişimizin cinsiyeti kesinleşti perşembe günü doktora gittik pipisini gördük
çok özlemiştim herşey yolunda gidiyor 668 gr olmuş oğlum
ultrasonda bakarken kafası dönüktü sonra bi anda bize doğru döndü çok tatlıydı yüzü daha belirgindi
bende tam şimdi onu yazıryordum kesinleşti canım oğlumuz oluyor alperene arkadaş geliyo
abow yesınler senın kıscen le senn oglancenı cnm benım melkelerımız masalah gun gun buyyorlar ınsl hayırlı evlat olur hayırlı yerlere gelırler dua ıle ınslllCuma günü doktora götürdüm sorun yokmuş çok şükür,anne sütüne özel bir mama karıştırıyoruz o yapabilirmiş.Daha hızlı kilo aldırmak için.Şeker yüklemende iyi çıkmış sevindim benim gibi eziyet çekmedin
Arada deniyoruz canım inşallah alışacak.
Oyy oyy zaten biz erkek diye bakıyorduk artık kanıtlandı yani,hayırlı olsunmaşallah kocamanda olmuş.Annesinin beklediğini biliyor tabi size poz bile vermiş.He bu arada sadece Alperene değil benim kızıma da arkadaş oluyor:))
Cuma günü doktora götürdüm sorun yokmuş çok şükür,anne sütüne özel bir mama karıştırıyoruz o yapabilirmiş.Daha hızlı kilo aldırmak için.Şeker yüklemende iyi çıkmış sevindim benim gibi eziyet çekmedin
Arada deniyoruz canım inşallah alışacak.
Oyy oyy zaten biz erkek diye bakıyorduk artık kanıtlandı yani,hayırlı olsunmaşallah kocamanda olmuş.Annesinin beklediğini biliyor tabi size poz bile vermiş.He bu arada sadece Alperene değil benim kızıma da arkadaş oluyor:))
abow yesınler senın kıscen le senn oglancenı cnm benım melkelerımız masalah gun gun buyyorlar ınsl hayırlı evlat olur hayırlı yerlere gelırler dua ıle ınslll
sağol canım herşey güzel gidiyo şimdilik
mamayı hemen vucuttan atamıyormuş bebekler,kabızlıkda yapabilir sen her fırsatta bol bol emzirmeye çalış.senin kızının durumu farklı tabi normade ilk 6 ay sadece anne sütü öneriyorlar.bide mümkün olduğunca emzik yada biberon kullanmayın sonra meme emmeyi reddebilir diyolar.
aklıma seninle daha önce kız erkek bebek muhabbeti yapıyorduk o geldi.senin kızın benim oğlumdan büyük yoksa beşik kertmesi yapardık:90::90::90::90:
Mama veriyor sayılmam canım sütümü sağıp veriyorum,içine iki öğüne bir süte karıştırılan bir takviye veriyorum daha çabuk kilo alsın diye.Biberona küvezdeyken alıştı,zaten çok fazla güçlü çekemiyor,emzirmek çok zor olucak.Emzik zaten olmak çok minik.
Yesinler oğluşunu senin
en güzel anneler ve bebikleri
efeeylül güzel haberlerini almak ne güzel cnm benimmm, daha da rahatlayacağın günler çok yakınkuzucuk yesin içsin löp löp yağ olsun ele avuca gelir olsun inşallahhh nasıl bi mama kullanıosun cnm özel bişeymi yoksa şu klasil mamalrdan mı ? adı ne ? bilgim olsunda belki bizde ihtiysç duyarız ilerde.
nehirası oğluşunu yerimmmarkadaşmı geliyormuş benim paşama yaa maşallah maşallah buzamana kadar iyi sakladı kendini yaramaz, ben 10haftalıkken dr erkek gibi ama kesin diyemem demişti , 12 haftalıkken kesin erkek demişti, pek meraklıydı göstermeye
eksiklerin ne durumda cnm ? biz baya bişeyler aldık ama bitmiyor bu eksik listesi yaabugün anneannesi kraft ateşölçerini almış hem vücut hem oda hem banyo suyu sıcaklığını ölçenlerden almış, tamda aradığımızdandı iyi oldu, haftaya gelirken getircek. birde bizim 3 nevresim takımımız var yetermi sizce ?? yastık kılıfı almalımıyım ek olarak ?
suzannn cnmm nasılsınnn ?? eylülll cnmmmm nasılsın ??? merak ediyorum kızlar siziii
en güzel anneler ve bebikleri
efeeylül güzel haberlerini almak ne güzel cnm benimmm, daha da rahatlayacağın günler çok yakınkuzucuk yesin içsin löp löp yağ olsun ele avuca gelir olsun inşallahhh nasıl bi mama kullanıosun cnm özel bişeymi yoksa şu klasil mamalrdan mı ? adı ne ? bilgim olsunda belki bizde ihtiysç duyarız ilerde.
nehirası oğluşunu yerimmmarkadaşmı geliyormuş benim paşama yaa maşallah maşallah buzamana kadar iyi sakladı kendini yaramaz, ben 10haftalıkken dr erkek gibi ama kesin diyemem demişti , 12 haftalıkken kesin erkek demişti, pek meraklıydı göstermeye
eksiklerin ne durumda cnm ? biz baya bişeyler aldık ama bitmiyor bu eksik listesi yaabugün anneannesi kraft ateşölçerini almış hem vücut hem oda hem banyo suyu sıcaklığını ölçenlerden almış, tamda aradığımızdandı iyi oldu, haftaya gelirken getircek. birde bizim 3 nevresim takımımız var yetermi sizce ?? yastık kılıfı almalımıyım ek olarak ?
suzannn cnmm nasılsınnn ?? eylülll cnmmmm nasılsın ??? merak ediyorum kızlar siziii
canım biliyosun gebe eğitimine gidiyoruz eşimle ebe diyorki sürekli emzirin neticede bebişin artık evde emzirmeye çalış yine mama takviyesi yaparsın.normal bebeklerde 4-5 satte bir prematüre bebeklerde 2-3 satte bir emzirin diyo acıktıkça emzirilmeli.emme refleksleri bebek için önemliymiş.
peki ne zaman emzirmeyi düşünüyorsun.
canım daha bugün eğitimde söylediler prematüre bebekler için ayrı mamalar varmış ondan veriliyormuş.
bizimki biraz sakladı sonrada biz hemen doktora gitmeik o arada büyüdü bebeğim
ben henüz birşey almadım belki önümüzdeki aylarda taşınma durumumuz olabilir bebeğime oda yapabilirim onun için biraz daha bekliyorum.
1 yaşına kadar bebeklerde yastık kullanmayın diyorlar.reflüsü varsa çok ince bir yastığı çarşafın altına koyun diyorlar.
ben almıycam.
Saol canım benim inşallah löp löp et olucak ama şu sıralar gaz sorunumuz varçok fena bişeymiş.Özel bir mama prematüre bebekler için anne sütüne katılan,anne sütüne ek besin değerini arttırıcı bir mama diğer mamalara göre pahalı 146 küsür liraydı.İki haftadır veriyorum bir hafta sonra biter belli bir kiloya ulaşıncaya kadar kullanıcaz.
3 nevresim takımı çok bile ben bir nevresim takımı bir de uyku seti aldım.Zaten bebek kıyafetleri çok sık yıkanıyor kirlenince yıkanır yenisi takılır.Fazlasına gerek yok.Yastık kılıfı alabilirsin ben yedek bir çıft almıştım.Bebekler yeni doğduklarında önermiyorlar ama bazen kusuyor ve rahatsız gibi geliyor ince bir yastıkda yatmasında bir sakınca yok.
Canım benim emzirmeye çalışıyorum ama bebişin ağzı çok minik çok çabuk yoruluyor biraz daha kilo alması lazım.Zaten 2-3 saatte bir besliyorum bazen gece acıkıyor ortalığı yıkıyor yani o 2-3 saati bile beklemiyorYastık al bence canım cunku yeni doğduğunda bir süre yan yatırman gerekicek çünkü kusabilir,yastıkla destek verebilirsin ben öyle yapıyorum.
inşallah en kısa zamanda normal kilosuna döner
en doğru yatış şekli sırtüstü deniyor zaten bebekler kafasını yana doğru yapıp yatıyorlarmış.çarşafın altına alt açma bezler var ondan sermeyi düşünüyorum.ihtiyaç olursa alırım yoksa düşünmüyorum yastığı.
buarada yana doğru çevirdiğinde kafa değişik şekiller alıyormuş özellikle tek taraflı yatırıldığında bi taraf daha düz olabiliyormuş.
kızın kaç günlük oldu ne kadar kilo aldı annesi
İnşallah canım benimevet sırtüstü en doğru ama bir zaman sonra bebek kafasını yan yatırmamaya başlıyor o zaman yan yatırmak gerekiyor çünkü her dk yanında olamıyabiliyorsun,bebek kusabiliyor allah korusun.Annem de beni hep yan yatırmış ama kafam çok düzgün zaten her 2 saatte bir pozisyon değiştirmek gerekiyor.Bugün doğalı 3 hafta oldu canım,hastaneden gecen hafta salı taburcu olduk 1790 gramla,en son pazartesi tarttırdık 2 kiloydu şimdi ne kadar bilmiyorum,pazarteside aşısı var 2 kiloyu geçtiği için hepatit b.
Niye kimsecikler yok.Nehir mozarella nerdesiniz?nasıl gidiyor hamilelik haberin merak ediyorum.Hadi eylül bebişiyle ilgileniyor onun halinden anlıyorum.Ama siz kayıpsınız,hamileliğin tadını çıkarın(daha önce saçma gelirdi hamileliğin neresi güzel derdim ama hamilelik bambaşkaymış)Çok yoğun tempoya girince anlıyorsun.
canım bende siz taze anneler için aynı şeyi düşünüyordum,bebişlerle vakit olmuyordur diyordum yoksa kayıp değiliz arada geliyorum bakıyorum kimsecikler yok bende gidiyordum.
oğluşumla iyiyiz canım 8 ekimde kontrole gidicez
seni çok iyi anlıyorum hamilelik gibi değil doğduktan sonrasını tahmin edebiliyorum şimdilik tadını çıkarıyorum
isim bulamadık hala bide gündemimizde taşınma olayı var benden haberler bunlar sende yaz kızınla neler yapıyosun ayy mis gibi kokuyordur şimdi o
Aynen dediğin gibi canım sürekli bir koşuşturma,geceleri uykusuzluk.Allahtan annem yardımcı her konuda yoksa napardım çok zormuş çok ,zor olduğunu biliyordum ama yaşayınca daha iyi anlıyorsun.
Oğluşun kocaman olmuştur :Nazar: ee aralığa da bişey kalmadıisim konusunda ben erkek olsa doruk koymak istiyordum aklıma gelen olursa sana seçenekeler bulurum.
Hamilelik kötü geliyordu bana ama şimdi hamile olmak için can atıyorum.Hem karnımda daha güvendeydi şimdi hem teikteyim
Neden taşınıyorsunuz canım?abinle bir sorun yoktur umarım.
Bizim cadı mis gibi kokuyor nefesinin kokusuna daha bayılıyorum.Arada kusmuk da kokuyor.Bol bol kaka yapıyor kakasıda kokuyor.
Gecen hafta yeşil ve kötü kokulu kaka yaptık doktora götürdük,ishal ve iltihap çıktı.Şimdi ilaç kullanıyoruz ama ilaç içincede kusuyor sanırım ağır geliyor.Çocuk olunca sürekli korku acaba hastamı,ne zaman iyileşecek gibi...
Kızım kucağa alıştı bu arada,gazı çok oluyor kucağa alınca uyuyor,yatırınca ağlıyor.Çok fena uyanık bişey oldu.İlaç içiriken takla atıyoruz resmen istemediğinde ağzını kitliyor mümkün değil açamassın.Bol bol gülüyor uykusunda bu arada tek tarafında gamzesi var çok tatlı oluyor.He bide kızım 7 aylık doğdu ama saçlı doğdu
Birazdan kilo kontrolüne gidicez,ilk defa arabasına bindirecem.Çıkmışkende annemle kuaföre uğrayıp saçımızı kesitirelim diyoruz hava güneşli,yakında buz gibi olur.
En son geçen çarşamba 2 kilo 600 gramdık nazar değmesin minnoşuma inşallah kilo almıştır.
Nehir aklıma gelmişken yazıyım belki fikir olur.Diğer sevdiğim erkek isimleri;Yankı,Görkem,Seçkin,Çağan
Nehir aklıma gelmişken yazıyım belki fikir olur.Diğer sevdiğim erkek isimleri;Yankı,Görkem,Seçkin,Çağan
bizede az kaldı o anları bizde yaşıyacağız inşallah
eşime daha sabah diyorum şimdi böyle iki kişi olmanın tadını çıkaralım yakında 3 kişi olucaz sürekli ufaklıkla ilgilenicez diyorum
annelik fedakarlık insan zamanla daha iyi anlıyo inşallah hayırlı güzel evlatlar yetiştiririz:26:
canıım abim sigara içiyo bende sigara içilen ortamda bebeğimin büyümesini istemiyorum hem oğlumun bi odası olsun istiyorum.yatak odası küçük bizim eşyalar falan nefes alacak yer yok bide yatak koyarsak küçük dolap falan derken çok kalabalık olacak.taşınırsak yine beşik yatak odamızda olur bi süre sonra kendi odasına alırız.
daha abimle konuşmadım çalışıyo geç geliyo falan oda tek başına kalacak ama ne yapayım şimdi olmasa birkaç yıl sonra olacak taşınma olayı.
bu arada kredi çektik ikinci el düşük fiyatta bi araba alalım diyoruz araştırıyoruz.
cadı büyümüş maşallah kendi toparlar yakında bu yaşadıklarında yanına kalacak.şimdiden derler yaa parmağında oynatıyo siziannesi anneannesi yanında ohh ne kadar naz o kadar ilgi diyo cadı gamzeside varmış belliki büyünce çok can yakıcak
arabasında güzel keyif yapmıştır maşallah
canım bende doğumdan sonra onbin bakımı yaptırayım diyorum
saçlarımı ben uzatayım diyorum çenemin biraz altına kadar geliyo.
arada kendine vakit ayır annene bırak kızını dışarı çık enerji topla zor günler geçirdin
bugün hava kapalı her an yağmur yağacak gibi gece yağmıştı havalar soğuyacak gibi,bugünlerde ara ara hasta olacak gibi boğazım ağrıyor Allahtan hasta olmuyorum inşallahta olmam olmayız,sizde olmayın dikkat edin
Evet canım az kaldı aynı şeyleri yaşamana,eşine doğru diyorsun biz eşimle vakit geçirmeyi özledik mesela uzanıp tv keyfi yapmayı,beraber uyumayıeşim oturma odasında yatıyor çünkü oksijen azalmasın diye dr söyledi gerçi oda sıcak diye eşim yine kaçardı.Bazen anneme bırakıp çıkıyoruz tabi ama aklım evde
Haklısın evde sigara içiliyorsa uygun değil bebek için hayırlısı olsun canım.Araba bulursunuz inşallah hem uygun hem temiz..
Arabasını sevdi cadı:)) 2 kilo 825 gramız nazar değmesin kuzuma.İşte birde bağırsak sorununu gidersek süper olcak.
Doğumdan sonra bakım zor ama :))
Burası sıcakdı bugün çok dikkat et bir sıcak bir soğuk.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?