Buarada bugün benim doğumgünümdü bebişimle pasta kestik:))inşallah seneye beraber üfffff diye üflicez.
Yazmayı unutmusum eylülcüm kızına maşallah kocaman olmuş sütün yarıyor.Yerim onu ben annesine benziyor demekki..
doğum günün kutlu olsun canım nice güzelliklerle dolu yaşlara inşallah ailenle birlikte
yarıyordur inşallah bakalım bu ay kaç kilo aldı.Aslında babasına daha çok benziyo benden birtek göz rengini almış
Saol canım benimyarıyor canım kilosunu gayet iyi almış,aylık ortalama 600-1000 grm arası alması gerekiyormuş seninki fazlasıyla almış .Çok önemli bir yeri sana benziyor daha ne olsun maviş maviş çok can yakıcak Bana duduşu ve burnu sadece diğer herşey eşime benziyor:))gözlerinin ne renk olacağı ne zaman belli olur acaba?hemşireler kesin renkli diyor ama ben öyle görmüyorum mavi gibi duruyor şimdilik.Bu arada eylül ağladığında göz yaşı akıyormu bizimkinin hiç akmıyor.
He bir de gazı çok varmı biz genelde hep kıvranıyoruz.Bir çok gaz ilacı denedim hiç biri işe yaramadı.
bazen göz yaşı oluyor canım çok şiddetli ağlarsa bi yeri acımış,sancısı varsa yada rüyasında korktuğunda çok ağlıyor gözünden yaş geliyor ozamn onun dışında meme isterken uykusu geldiğinde mız mızlanıyor ağlıyor ama yaş olmuyor
gaz sıkıntımız yok çok şükür emzirdikten sonra dik tutuyorum 5 dk içerisinde çıkıyor yada emerken alttan çıkartıyor gazını
ilk haftalarda oluyordu metsil verdi dr düzenli kullandım bi 10 gün falan şimdi iyi olduğu için kullanmıyorm
Bizimkinin göz yaşını hiç görmedim,ciyak ciyak ağladığı halde.Bizde gaz sancısı var doktor metsil verdi ama hiç işe yaramadı sonra bitkisel aldım onlar da aynı.Boş yere ilaç vermiyorum şimdi çünkü versemde aynı vermesemde aynı.
sen yediklerine dikkat et canım gaz yapacak yiyeceklerden uzak dur
birde aktarda muskat satılıyor hindistan cevizi diyede geçiyor oda işe yarayabilir bir dene istersen
bıçakla kazı çok az bir miktar çay kaşığına koy üstüne sütünü damlatıp ver sabah ve akşam birerkere verebilirsin
karnına sıcak havlu koy birde zeytinyağını biraz ısıtıp karnına masaj yap rahatlatır hatta banyo yaptırmak bile rahatlatıyor bazen
sıcak su iyi geliyor karnına
eylül benim adıma cvp vermiş sağolsun
bende rahim anomalisi yok ama düşük riski var.3 aylık olana kadar ilaç kullanıcam.
Çok iyi yaptın canım bu müjdeli haberi de vermiş oldun.Evet çok şükür iyiyiz biraz zorlu bir süreçti ama bitti gitti.Kilolar kaldı ama 75 kiloyum.
Canım rahim boyutun küçük olsa bile bence bebek ölümlerinin sebebi çift rahim olman değildir.4,5 aylık bir bebek kaç gram ki?Normal bir insanın rahiminin yarısının yarısı olmalı.4üz 5 iz doğuranlar nasıl oluyor?Ameliyatı varsa eğer çok iyi araştırıp olabilirsin.Ankara ya da İstanbuldan.Sanırım Ankara Gata da varmış rahim ameliyatını ilk yapan doktor.Bir yerde okudum araştır canım.
......................................................................................................................................................
tatlım sen kaç kiloyla hamile kaldın kaçla doğurdun?
75 kilo bence çok değil şanslısın boyunda uzun
ben 68'le hamile kaldım hiçte dikkat edemiyorum
hep zararlı şeylerden canım çekiyor,kola,ketçap,mayonez,şu anda nescafe içiyorum ilk kez
normalde hiç sevmem ama şimdi canım istiyo:44:
et,tavuk,balık hiç canım çekmior,cevizi eşim zorla yediriyor,inşallah sonum hayırlı olurda kilo almam:18:
şu an sağlık problemim yok,doktor izin verirse 3 aydan sonra yürüyüş ve plates yapmak istiyorum.
eylül benim adıma cvp vermiş sağolsun
bende rahim anomalisi yok ama düşük riski var.3 aylık olana kadar ilaç kullanıcam.
Çok iyi yaptın canım bu müjdeli haberi de vermiş oldun.Evet çok şükür iyiyiz biraz zorlu bir süreçti ama bitti gitti.Kilolar kaldı ama 75 kiloyum.
Canım rahim boyutun küçük olsa bile bence bebek ölümlerinin sebebi çift rahim olman değildir.4,5 aylık bir bebek kaç gram ki?Normal bir insanın rahiminin yarısının yarısı olmalı.4üz 5 iz doğuranlar nasıl oluyor?Ameliyatı varsa eğer çok iyi araştırıp olabilirsin.Ankara ya da İstanbuldan.Sanırım Ankara Gata da varmış rahim ameliyatını ilk yapan doktor.Bir yerde okudum araştır canım.
......................................................................................................................................................
tatlım sen kaç kiloyla hamile kaldın kaçla doğurdun?
75 kilo bence çok değil şanslısın boyunda uzun
ben 68'le hamile kaldım hiçte dikkat edemiyorum
hep zararlı şeylerden canım çekiyor,kola,ketçap,mayonez,şu anda nescafe içiyorum ilk kez
normalde hiç sevmem ama şimdi canım istiyo:44:
et,tavuk,balık hiç canım çekmior,cevizi eşim zorla yediriyor,inşallah sonum hayırlı olurda kilo almam:18:
şu an sağlık problemim yok,doktor izin verirse 3 aydan sonra yürüyüş ve plates yapmak istiyorum.
Ben 61,5 la hamile kaldım ilk 3 ay 60,5 kadar bile düşmüştüm,doğuma 80-81 arası girdim.İlk bir hafta hiç kilom değişmedi sonradan 75 i gördüm.Öyle de kaldım hareket fazla edemiyorum sezeryan olduğum için,haftaya kontrolüm var dikişime bakıcak doktor.
Süt vermesem diyete başlamıştım ama bebişim için başlıyamıyorum.
Oyy oyy canın cekiyorsa ye tabi ama abartmadan,özellikle nescafe içmemeye çalış türk kahvesi içtim ben hep hamileyken sende onunla yetin.Cevizi annemde zorla yediriyordu ama çok faydalı ye zorla da olsa.
İnşallah problemin çıkmayacak ve sporunu yapıcaksınHehe boyumuz aynı sen bide normal doğurursan doğumda kilonun çoğu gidecektir.
merhaba efeeylülcüm
canım ben aylardır foruma giremiyorum. şimdi kullanıcı ismimden tanımayacaksın eminim. masal_85 dersem belki yardımcı olur :)
ben hesabımı tamamen kapattım dondurdum. bende de uterus bicornis var biliyorsun. halen hamile kalabilmiş değilim. yani görüşemediğimiz vakit içerisinde bende bir değişiklik yok.
ama sen bebeğini doğurmuşsun ve şuan çok iyi durumdamışsınız hepsini okudum biraz önce ve çok sevindim. Allah analı babalı sağlıklı sıhhatli büyütsün inşallah. gözün aydın canımmm. aslında foruma girip bişeyler yazmamak için kendime söz vermşitim fakat sırf sen merak ettiğin için yeni bir kulanıcı adı alıp yazayım dedim. ben 3-4 ay kadar klomen tedavisi gördüm sadece o da sonuç vermedi. 2 ay a kadar aşılamaya geçeceğim bu gidişle. artık hayırlısı diyorum. dua ediyorum bolca. hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.
bu arada bayan ruj da 11 haftalık hamile imiş onun adına da çokkkk sevindim .hayırlısı olsun inşallah.
Merhaba canım bende senden bahsetmiştim,senin gibi uterus bıcornıs olan bir arkadaşımız daha var.Çok teşekkür ederim allah isteyen herkese nasip etsin,şükür doğurdum ama tabi korktuğumuz gibi erken doğum oldu.Zaten rahim boyutum küçükmüş ama doğum sebebim su azalması.Kızım çok cadı bizi çok yoruyor.Senin için herzaman dua edicem canım hayırlısıyla inşallah.
Canım aslında dikkat ediyorum,sıcak havlu ve masajıda yapıyorum.O muskatıda da duydum ama korkuyorum cok küçük diye.
Ben bu göz yaşına taktım kafayı.Sana soracaklarım var.Eylülümüz de sana bilinçli bir şekilde gülümsüyorumu?konuşurken dikkatli dikkatli dinliyormu_neler yapıyor biraz bahsedermisin?Şimdi bizim ki 2 ay erken doğdu ama nerdeyse 2 aylık oldu gelişimi 2 aylık gibimi gidicek yoksa yeni doğmuş bir bebek gibimi?Kafasını baya baya kaldırıyor,nesneleri takip ediyor ve son iki gündür onu sevdiğin zaman gülümsüyor.
Ben 61,5 la hamile kaldım ilk 3 ay 60,5 kadar bile düşmüştüm,doğuma 80-81 arası girdim.İlk bir hafta hiç kilom değişmedi sonradan 75 i gördüm.Öyle de kaldım hareket fazla edemiyorum sezeryan olduğum için,haftaya kontrolüm var dikişime bakıcak doktor.
Süt vermesem diyete başlamıştım ama bebişim için başlıyamıyorum.
Oyy oyy canın cekiyorsa ye tabi ama abartmadan,özellikle nescafe içmemeye çalış türk kahvesi içtim ben hep hamileyken sende onunla yetin.Cevizi annemde zorla yediriyordu ama çok faydalı ye zorla da olsa.
İnşallah problemin çıkmayacak ve sporunu yapıcaksınHehe boyumuz aynı sen bide normal doğurursan doğumda kilonun çoğu gidecektir.
Merhaba canım bende senden bahsetmiştim,senin gibi uterus bıcornıs olan bir arkadaşımız daha var.Çok teşekkür ederim allah isteyen herkese nasip etsin,şükür doğurdum ama tabi korktuğumuz gibi erken doğum oldu.Zaten rahim boyutum küçükmüş ama doğum sebebim su azalması.Kızım çok cadı bizi çok yoruyor.Senin için herzaman dua edicem canım hayırlısıyla inşallah.
günaydın canım sabahları bel ağrım oluyor erkenden kalktım gördüğün gibi
20 kilo almışsın ama normal yani sen 9ay yattın,dikişlerin iyileşince sende verirsin eminim,
iradeli birisin maşallah
bizimde 2 hafta sonra kontrol var,merakla bekliyom,kaç gündür hiç sancım veya mide bulantım yok
inşallah bir aksilik yoktur:18:
kontrole gittiğimizde 3 aylık olmuş olucak belki doktor cinsiyet tahmininde bulunur,çok heycanlıyım.
gözyaşı çoğu bebekte olmuyor diye duymuştum,zamanla olur bence üzme kendini doktora bi sorarsın.
muskatı bir dene bence canım en azından günde bir kere çay kaşı ile ver çok az iyi gelir belki
göz yaşı konusunda bilgim yok canım bizimkinden geliyor dr bir sor istersen
Eylül artık bize gülüyor onunla konuşunca sesler çıkarıyor takip ediyor gözleri ile seslere tepki veriyor
kafasını dik tutuyor bugün ellerini keşfetti ağzına götürüyor çok uzun tutmuyor henüz yeni old için heralde
erken doğumlarda gelişim takibi farklımı olur aynımı bilemiyorum canım drdan daha iyi bilgi alabilirsin ama endişe etme hiç birşey için
her bebeğin gelişimi farklı oluyor çevreye göre etki ediyor sağlığı yerinde olsun
günaydın canım sabahları bel ağrım oluyor erkenden kalktım gördüğün gibi
20 kilo almışsın ama normal yani sen 9ay yattın,dikişlerin iyileşince sende verirsin eminim,
iradeli birisin maşallah
bizimde 2 hafta sonra kontrol var,merakla bekliyom,kaç gündür hiç sancım veya mide bulantım yok
inşallah bir aksilik yoktur:18:
kontrole gittiğimizde 3 aylık olmuş olucak belki doktor cinsiyet tahmininde bulunur,çok heycanlıyım.
gözyaşı çoğu bebekte olmuyor diye duymuştum,zamanla olur bence üzme kendini doktora bi sorarsın.
Günaydın canım,vücut artık hamile olduğunu belli etmeye başlamış.Ben 9 ay yatmadım malesef7 aylık doğurdum 9 kalsaydım daha kilo alırdım.Ama işte hareketsizlik kilo aldırıyor,doktorum o yüzden kilo almama kızmadı
Hadi inşallah herşey yolundadır ve cinsiyetinde % bir tahminde bulunurlar ben biraz erkek gibi hissettim:)
Bakalım ne zaman gelicek gözyaşı,hep numaradan ağlıyor bizimki
Pazartesi kilosu 3 kilo 150 gram idi.Yani ayda 1 bucuk kilo aldırmışız bu da cok ıyı.Sadece anne sütü vermeye başladım.Saati geldiğinde çığlık çığlığa açlıktan
Şuan süt olduğu için daha da zor oluyor sütyen takmak acıyor.Süt pompası kiraladığım yerdeki adam özellikle evdeyken sütyen takmayın demişti zaten de takamıyorum.Bazen göğüs pedi sadece.
Göğüs kalkanı emzirmek için diye biliyorum.Benim sağarken ağrıyordu almıştım kullanışlı gelmedi.
Merhaba canım,sanırım daha öncede yazıştık senin durumun ile benim durumum farklı çünkü benim uterus didelfis yani tamamen çift rahim ağzı ve çift rahmim var senin kalp şeklinde tek rahim ağzın var.Teşekkür ederim amin allah isteyen herkese yaşatsın inşallah.
Benim kızım 31 hafta 4 günlükken doğdu ama usg göre 31 hafta 6 günlükdü.Kafa ölçümü ise 32 haftaydı.Ben çift rahim yüzünden değil suyumun azalması nedeniyle erken doğum yapmak zorunda kaldım.Doktor bebeği tehlikeye atmak istemdi.Şimdi nerdeyse 50 günlük oldu normal bir bebek kilosuna ulaştı.
Tahmin edebiliyorum nasıl olduğunu,benim kız çok yaramaz hep kucak istiyor ve kolik sorunumuz başladı.Annem ve ben temizlik bile zor yapıyoruz.
Canım sütüme ek olarak zenginleştirici katıyordum takviye çok küçük doğduğu için ama zaten sütüm çok yağlı ve fazlası yetiyor sımdı normal bir bebek kilosuna geldiği için takviye vermıyecem.Alperen de çok tatlı maşallah resimlerine baktım öp yerime.
Maşallah canım benım ya kocaman olmuş allah nazarlardan saklasın.Kç kilo ile hamile kaldın canım 11 kilo alıo 57 bucuk oldun.
Herşey hallolur allahın izniyle sakın sakın stres olma.Biz de taşınmak istiyoruz,dün gece yine evi su basıyordu.Mutfak borusu patlamış tam zamanında mudehale ettim.Bu 3.cü oluyor,site tesisati berbat ve bir o kadar da kiramız yüksek.Acıyorum verdiğim paraya.
öptüm ınsl cnm dua ılee allah bagıslasın hepıcınıdeeeeeeeeeeeeeeee
ınsl cnm gonlumden gecenler onlar hıslerımde daha anlatamıcaklarım varkıımelegım benım ınsl sennde az kaldı koavusmana dıkkt et agır fılan kaldırma cnm
selam kızlar,okuduğum kadarıyla hepiniz çok iyisiniz
mutluluğunuz daim olsun,bende hamileyim 9. haftanın içindeyim çok şükür her şey normal şimdilik
düşük ihtimaline karşı ilaç kullanıyorum ilk size söyledim
eşimle benden başka kimsenin haberi yok
inşallah bende sizin gibi kavuşurum bebeğime
eylülcüğüm kızına kavuşmuşsun hayırlı olsun,çok sevindim
kime benziyor,hayal ettiğimiz gibi kumral yeşil gözlümü
efeeylülcüm ve suzancım beni çok iyi anlayacaktır giremiyorum fırsat bulupta
kızımdan arta kalan zamanlarda anca kendime vakit ayırıyorum yada ev işleri ile ilgileniyorum
çok şükür kızımda bende çok iyiyiz 25 eylülde ilk aşımızı olduk 4640 kiloyduk şimdi 25 ekimde tekrar aşımız var bakalım kaç kilo olmuşuz çok merak ediyorum
benim gözlerim mavi ve kızımında mavi
göğüs uçlarım hala geçmedi ama emzirmekten asla vazgeçmiyorum müthiş birşey rabbime sonsuz şükürler olsun her anneye nasip etsin inşallah anneliğin en özel ve güzel yanı bence
ben doğum yapmadan bir gün önce sol göğsümden süt gelmişti südyenim baya ıslanmıştı
doğum yapacağım günde sağ göğsümden geldi erken doğumla ilgisi varmı yokmu bilmiyorum
ohh maşallah canım sütlerimiz bol bol olsun inşallah bebişlerimize yarasın
sütyensiz dolaşmayı yatmayı okadar özledimki anlatamam ama çıkartamıyorum ben
sütyen takıp ped kullandığım halde bile heryerim süt oluyorken sütyensiz düşünemiyorum
göğüs uçlarım yara olduğu için ped kullanmakta zorladım göğüs kalkanı kullanıyorum müthiş bişey
birde uçlarına kantoran yağı sürüyorum iyileşmediler henüz ama emzirken beni zorlamıyorlar artık
göğüs uçlarım içe dönük benim kalkan sayesinde hep dışarda kalıyor ve hava alıyor
ama geceleri kalkan kullanamıyorum çünkü kalkan sütü içine topluyor ve hava delikleri olduğu içn heryer süt olur
o yüzden gece ped kullanıyorum
ben hamileyken sadece dışarı çıktığım zamanlarda sütyen taktım onun dışında hiç kullanmadım normaldede kullanmazdım evde
şimdi özlüyorum o günlerimi göğüs kalkanında çok memnunun canım tavsiye ederim
canım tebrik ederim hayırlı olsun bebeğiniz
rabbim kucağınıza almayı nasip etsin inşallah sağlıkla sıhatle
kızlar bugünlerde ev bakıyoruz kiralık internetten etraftan bide eşim bayram tatili için evde size fazla vakit ayıramıyorum.
inşallah gönlümüze göre bi yer buluruz.taşındıktan sonra bebeğimizin odasını ve eksiklerini alıcaz :26:
geçen gün mağazada bebek kıyafetlerne baktık internettende bakıyorum bişey kafama takıldı neler giydiriyorsunuz bebeklerinize ?giyiyebileceği şeyler alayım istiyorum gereksiz şeyler almayayım.iç zıbın üzerine tulum yada zıbın takım mı giydiriyorsunuz?günlük kıyafet ihtiyaçları ne oluyo gündüz yada gece inşallah tam anlatabilmişimdir
Günaydın canım,vücut artık hamile olduğunu belli etmeye başlamış.Ben 9 ay yatmadım malesef7 aylık doğurdum 9 kalsaydım daha kilo alırdım.Ama işte hareketsizlik kilo aldırıyor,doktorum o yüzden kilo almama kızmadı
Hadi inşallah herşey yolundadır ve cinsiyetinde % bir tahminde bulunurlar ben biraz erkek gibi hissettim:)
Bakalım ne zaman gelicek gözyaşı,hep numaradan ağlıyor bizimki
ayy evet ya 9 ay nasıl geçecek,bugün işe gittim bel ağrısından öldüm uykum geldi başıma ağrılar girdi
9 ay napıcam ben
sen 7 ayda kurtuldunkavuştun bebişine,
senin kız bencede numaradan ağlıyor canı acısa gözyaşı olur diyorlar,
inşallah sağlıkla büyür.
bende erkek hissediyorum bebişimi sanki birazda erkek istiyorum gibi ama kararsızım
doktora gidince rahimdeki yerine göre tahminde bulunmasını istiycem belki kopya verir biraz
kızlar bugünlerde ev bakıyoruz kiralık internetten etraftan bide eşim bayram tatili için evde size fazla vakit ayıramıyorum.
inşallah gönlümüze göre bi yer buluruz.taşındıktan sonra bebeğimizin odasını ve eksiklerini alıcaz :26:
geçen gün mağazada bebek kıyafetlerne baktık internettende bakıyorum bişey kafama takıldı neler giydiriyorsunuz bebeklerinize ?giyiyebileceği şeyler alayım istiyorum gereksiz şeyler almayayım.iç zıbın üzerine tulum yada zıbın takım mı giydiriyorsunuz?günlük kıyafet ihtiyaçları ne oluyo gündüz yada gece inşallah tam anlatabilmişimdir
canım uzun zamandır girmiyordum senin bebişte büyümüş doğuma az kalmış maşallah.
kızmı erkek mi unutmuşum ben,nasılsın kaç kilo aldın anlat birazcık.özledim hepinizi.
ayy evet ya 9 ay nasıl geçecek,bugün işe gittim bel ağrısından öldüm uykum geldi başıma ağrılar girdi
9 ay napıcam ben
sen 7 ayda kurtuldunkavuştun bebişine,
senin kız bencede numaradan ağlıyor canı acısa gözyaşı olur diyorlar,
inşallah sağlıkla büyür.
bende erkek hissediyorum bebişimi sanki birazda erkek istiyorum gibi ama kararsızım
doktora gidince rahimdeki yerine göre tahminde bulunmasını istiycem belki kopya verir biraz
canım uzun zamandır girmiyordum senin bebişte büyümüş doğuma az kalmış maşallah.
kızmı erkek mi unutmuşum ben,nasılsın kaç kilo aldın anlat birazcık.özledim hepinizi.
Geçer canım 3.ayda sonra hızlı geçiyor.Deme öyle çok zor prematüre bebek bakmak,şuan normal bir bebek büyüklüğünde daha bunun yarısıyken düşün.Şimdi kocaman olmuş gibi geliyor ama değil.Geceleri 2 ay ekstra uykusuz kalmış oldum karnımda olsa daha iyi
Numaradan ya acayip yaramaz bugün altını fena batırmış bızde yıkayalım dedik çığlık çığlığa nasıl bağırıyor.Kakalı kalmak istiyor
Bi baktım gözleri ıslak ıslak olmuş kirpikleri ıslanmış
Geçer canım 3.ayda sonra hızlı geçiyor.Deme öyle çok zor prematüre bebek bakmak,şuan normal bir bebek büyüklüğünde daha bunun yarısıyken düşün.Şimdi kocaman olmuş gibi geliyor ama değil.Geceleri 2 ay ekstra uykusuz kalmış oldum karnımda olsa daha iyi
Numaradan ya acayip yaramaz bugün altını fena batırmış bızde yıkayalım dedik çığlık çığlığa nasıl bağırıyor.Kakalı kalmak istiyor
Bi baktım gözleri ıslak ıslak olmuş kirpikleri ıslanmış
sen zoru başardın canım Allah yardımcın olsun bundan sonra
darısı başımıza bende yazın senin yaşadığın sıkıntıları uykusuz geceleri yaşıycam mayısta doğucak inşallah.
çarşamba günü kontrole gitcem çok sabırsızım büyümüşmüdür acaba
sen zoru başardın canım Allah yardımcın olsun bundan sonra
darısı başımıza bende yazın senin yaşadığın sıkıntıları uykusuz geceleri yaşıycam mayısta doğucak inşallah.
çarşamba günü kontrole gitcem çok sabırsızım büyümüşmüdür acaba
Saol canım benim,sende yaşıyacaksın uykusuz geceleri, ben
aptal gibi oluyorum ne yaptığımı unutuyorum gece olunca.
Hadi güzel haberlerle gel eminim büyümüştür bebeğin haber ver banada.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?