• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diyet/spor/saglik, hadiiii kizlarrr,hep beraber zayiflayalim

Cok gecmis olsun canim, bu durumu yasayan bir tanidigim yok ama ihmal etme psikiyatristi bence de, toplum olarak ruh sagligini hic onemsemiyoruz, aslinda bir sorunumuz yokken de duzenli olarak terapiye gitmemiz lazim bence. Insallah her sey yoluna girer
Aynen oyle canim malesef bu konuda bilincli degiliz,bir arkadasim var meslekten aciga alindi psikolojisi o kadar kotu ki kiza git destek al diyorum bana verdigi cevap "gururuma yediremem psikiyatriye gitmeyi, kendim ustesinden gelmem laizm dedi" ustelik okumus biri Allah akil fikir versin

Merhaba kizlar kalp carpntsyla uyandim bu sabah esim apar topar isten geldi hastaneye gittik ekg cektiler oksijen ritm kontrolü yaptılar nefesim daraldi kendimi hastaneye zor attim kizlar cok kötü oldum elim ayagim titredi uyustu hastanede yattim simdi gonderdiler bin şukur kalbimde bi sorun cikmadi ALLAHIMA hamd olsun❤

Eki Görüntüle 1995176 ağır tranvadan dolayi anksiyete bozukluğu cikti acilen psikiyatrise görünmemi soyledi doktor agir derece atlatiyormusum bu hastalik hakkında bilginiz var mi kizlar aglama nöbetleri kalp agrisi nefes alamama uykudan sicrayarak kalp carpntisyla uyanma kendi kendine konusma bu takim seyler var bende :KK43: napicam kizlar bana yardim edin
gecmis olsun cok, sikma kendini o kadar, hic bir sey senden kiymetli degil, saglik oldugu surece her seyi sirayla yaparsn.
Tedaviler etkili oluyormus diyorlar, ama kendini iyi tutmak cok onemli yoksa tedavi ise yaramiyor diyorlar. Psikolojik nedenli hastalik oldugu icin.
Bir de David Burns'un Iyi hissetmek diye bir kitabi var, terapiye vakit ayiramayanlara tavsiye ediyorlar, icindekileri yaparsan terapi kadar etkili bir kitap oldugunu soyleniyor Kitabin hepsi seninle ilgili degil, ama ilgili konular bulursun.

Son düzenleme:
Bugun evlilik yıldönümümüz :KK200:bahane ya kendimi sımartim diyorum. Canım cok Pizza çekiyo kaç gundur kendim yapcam :hamarat:yiyim mi kızlar.:110: Dısarı çıkarız ama dısarda yemek istemiyorum abartırım çünkü.:rolleyes:
Ben gecen gun yedim, ince hamurlu yaparsan, yerken bir dilimde birakabilirsen cok zarar vermez diye dusunuyorum. Bir de uzerine et konulmus pizzalarin kalorisi baya cok oluyor, sebzeli tercih edersen daha iyi olur.

Aynen oyle canim malesef bu konuda bilincli degiliz,bir arkadasim var meslekten aciga alindi psikolojisi o kadar kotu ki kiza git destek al diyorum bana verdigi cevap "gururuma yediremem psikiyatriye gitmeyi, kendim ustesinden gelmem laizm dedi" ustelik okumus biri Allah akil fikir versin
Egitimli birinin bunu soylemesi daha da aci. Insaniz sonucta, zaman zaman yardima ihtiyacimiz olabilir, bunun neresi ayip

Iradenin resmi :)) benim ozel bir gunum olmadi henuz, bayrama kadar hic bozmayip tatilin bazi gunlerinde izin vermeyi dusunuyorum
Tatlim senin dogum gunun ne zamandi?kutlama yapacaktiniz:)
Egitimli birinin bunu soylemesi daha da aci. Insaniz sonucta, zaman zaman yardima ihtiyacimiz olabilir, bunun neresi ayip
Malesef oyle ya:( nasil bedenimizn bir yeri agridiginda doktora gidiyirsak ruh sagligimiz icin de gitmemiz lazim

Ogle 2 kasik taze fasulye, semizotu, yogurt, 1 haslanmis yumurta, haslanmis tavuk gogsu. 2-2.5 saat once yemistim yine acikTim 1 haslanmis yumurta daha yedim. Regl yaklasiyor 7-8 gun kaldi asiri acligimi ona bagliyorum

Erkek arkadasim yurtdisindan geliyor birkac gunlugune, onu havaalanindan alicam yemege gidicez, izgara et ve salata yicem aksam. Erkek arkadasim gidecegimiz yerde 2-3 havuc dilim baklava yer yine her zamanki gibi ama ben iradeli biri olarak yemicem :halay:

Temmuz basi canim, o gun bozarim kesin :)) masal3487 masal3487
Insallah ozamana kadar zaten cok guzel kilo vermis olursun:)
Erkek arkadasim yurtdisindan geliyor birkac gunlugune, onu havaalanindan alicam yemege gidicez, izgara et ve salata yicem aksam. Erkek arkadasim gidecegimiz yerde 2-3 havuc dilim baklava yer yine her zamanki gibi ama ben iradeli biri olarak yemicem :halay:
Hadi gozun aydin,iyi eglenceler size:)

Tatlim oncelikle esinle nice mutlu,guzel yillariniz olsun,yillar gectikce askiniz sevginiz arttikca artsin,evinizden hzuur eksik olmasin.

Gel gelelim pizzaya kuzu pazar tarti gunumuz ama:KK43: yarina ertelesniz kutlamayi olmaz mi?
Amiiiin;) Teşekkür ederim Allah razı olsun. Cümlemizin inşallah. Cok haklısın Vazgeçtim yemicem piizza. Mercimek çorbası ve bol salata yicem.

Kuzum benim ya ayy kiyamam:KK43: suan icin bebek calismalari yoksa acilen psikiyatriye git.Benim annem de de vardi ama agir duzeyde olmadigi icin antidepresanlarla kendini cok iyi hissediyor.

Tatlim dusukler sonrasi mi oldu yoksa daha once var miydi boyle bir sey?Rabbim hayirli sifalar versin.
Antidepresanları insanlar hic kullanmasın istiyorum. :KK43: yıllar once seminerde bi hocamız bahsetmişti. Antidepresanlar beyni uyusturuyor. Mahvediyor demisti. Melisa çayı icin falan demisti. Ne kadar mantıklı ya da dogru bilemiyorum. Yani antidepresan dışında baska tedavi yok mudur. _Masalim_ _Masalim_ Rabbim yardımcın olsun. Şifa versin en kısa zamanda bütün bekleyenlere. Yanls bisey yazdıysam affola.

Son düzenleme:
_Masalim_ _Masalim_ kendini bırakma kuuzu. İnşallah daha iyi olcaksın.
Yaygın anksiyete bozukluğunda etkisi gösterilmiş olan terapi türü bilişsel davranışçı terapidir. İlaç tedavisine ek olarak uygulanabilecek psikoterapi ile kişinin olumsuz düşünce ve davranış biçimlerinin değiştirilmesi ve hastalıkla mücadele etmesi için daha aktif olması amaçlanır. Terapi 6-12 seans kadar sürmektedir.
Bilişsel davranışçı terapide hasta öncelikle hastalığının ne olduğu ve sebepleri konusunda eğitilmektedir. Bunun yanı sıra nefes alma ve çeşitli gevşeme egzersizleri, stresle başa çıkma yöntemleri ile kişinin rahatlaması sağlanır. Bunun yanı sıra çeşitli ödevler verilerek kişinin kaygı verici durumlara karşı duyarsızlaşması sağlanır.

Kızlar bu hafta 18.00 dan sonra hiç birşey yemedim
17 civarı yemek yedim saat 18 olmadan da sütlü kahvemi içtim ve hiç acıkmadım ondan sonrada
İnsan o saatten sonra birşey yemeyince kendini çok iyi hissediyor
Birde saat 18 den sonra birşey yemezsen gençlik ve güzellik hormonu full salgılanırmış

Onu bilmem ama bende hiç işe yaramadı...
Noldu bilmiyorum, kilom takıldı. Bu hafta çok sıkı da tuttum ama gitmiyor... detoks çayı da içtim... bundan fazla yapabileceğim bişey yok,fikri olan var mı

Cok gecmis olsun canim, bu durumu yasayan bir tanidigim yok ama ihmal etme psikiyatristi bence de, toplum olarak ruh sagligini hic onemsemiyoruz, aslinda bir sorunumuz yokken de duzenli olarak terapiye gitmemiz lazim bence. Insallah her sey yoluna girer
AMiN sagol cok teşekkür ederim doktrda ruh sagligina hic onem verilmiyor dedi yonledirdi gidicem canim❤

Tatlim madem korunuyorsun o zaman ihmal etme git,bazen donem donem herkeste olabilir ben de bir sene antidepresan kullanmistim cokta kotu degildim ustelik.
Kullanirim kuzum ne gerekiyorsa INŞALLAH geçer buda baska bi rahatslziklikmis bazen aglayip bianda gulmek falan gecer dimi :(

gecmis olsun cok, sikma kendini o kadar, hic bir sey senden kiymetli degil, saglik oldugu surece her seyi sirayla yaparsn.
Tedaviler etkili oluyormus diyorlar, ama kendini iyi tutmak cok onemli yoksa tedavi ise yaramiyor diyorlar. Psikolojik nedenli hastalik oldugu icin.
Bir de David Burns'un Iyi hissetmek diye bir kitabi var, terapiye vakit ayiramayanlara tavsiye ediyorlar, icindekileri yaparsan terapi kadar etkili bir kitap oldugunu soyleniyor Kitabin hepsi seninle ilgili degil, ama ilgili konular bulursun.
Kitap hastasıyım canim onerin icin cok sagol hemen alip okucam belki bi faydasi olur cok teşekkür ederim kuzum ❤

Onu bilmem ama bende hiç işe yaramadı...
Noldu bilmiyorum, kilom takıldı. Bu hafta çok sıkı da tuttum ama gitmiyor... detoks çayı da içtim... bundan fazla yapabileceğim bişey yok,fikri olan var mı
Ben de iki hafta takildim hic bozmamama ragmen ve sonra 4-5 gun bozdum ama bozdum derken oyle tatlilar borekler falan degil, daha masum seyler biskuvi gofret gibi falan. Arti iki kg ciktim sonra ve uc gunde kurtuldum o arti ikiden ve takildigim kilodan da 400-500 gr daha az ciktim bugun. Kacamak yapmadan degisik besinler ise yarayabilir bence.

Back
X