Diyet Yapacağım Ama Bir El Atsanız? :)


Sadece sana söylediklerimi ve 3.5 ay gibi bir sürede verdim kilolarımı. Ama mühim olan vermek değil kiloyu korumak. Yazdıklarım haybeden şeyler değil, bizzat yaptığım başarıya ulaştıran şeyler
 

6 öğün beslenme olayı benim için büyük sıkıntı. İş tempom onu kaldırmıyor maalesef. Ama tarçınlı süt kulaıma çok hoş geldi. Bir ara sadece kabuk tarçın kaynatıp içerdim tadı çok hoşuma gidiyor çünkü. nasıl yapıldığını yazabilir misin?
Bir de öğle araları yediğin yemekleri evden kendin mi getirdin yoksa yemekhane/hazır gibi mi hallettin?
 
Sebzenin her türlüsünü yiyorum, domates hariç, yine saydıklarım hariç tüm meyvaları yiyorum aynı şekilde..inan benim kadar tatlıcı bir insan daha yoktur...delii gibi çikolata bisküvi yerdim, ama şimdi yemekten sonra bir elma aynı tatlı ihtiyacını görüyor. Geçen bir çokoprens ısırdım, yiyemedim midem bulandı..bunun 3 tanesini peşpeşe yerdim ben...3 hafta içinde tatlıya bağımlılığım tamamen geçti..görsem bile canım çekmiyor. Sanırım 1,5 ayda 6 kilo verdim,ki az yemiyorum, sporda yapmıyorım.. akşam yemeğini yemem en erken 8 i buluyor. Ama dediğim gibi basit karbohidratlar yok.
 

hamurişi ile zaten aram yok ekmek zaafbiraz. onu da sadece kahvaltıda yesem ne olur ki? 2 dilimcik kola ve cips evet çoğu zaman sınırı aşıyorum bunları tamamen hayatımdan çıkartmam lazım iyi oldu söylediğiniz. illa gazlı birşey içeceksem sade soda en iyi seçenek sanırım.
hangi videoları izliyorsun önerin var mı?


domates neden hariç?

mesaj alındı karbonhidrat yok
 
Onun da hipoglisemisi yüksek...salça bile yok yanii...ya da biber salçası. Kahvaltıda yulaftan ekmek yapıyorum ben, bisküvi gibi oluyor gerçi ama tadı fena değil. İşimi görüyor
 

hiç diyetisyene gitme boş yere. ben gittim bugun. 100liramı çöpe attım. nette yazan listelerin aynısını verdi elime. çok gerginim bu nedenle.
 
Onun da hipoglisemisi yüksek...salça bile yok yanii...ya da biber salçası. Kahvaltıda yulaftan ekmek yapıyorum ben, bisküvi gibi oluyor gerçi ama tadı fena değil. İşimi görüyor

yaa domates o zaman o da yok! onu nasıl yapıyorsun tarifini yazabilir misin?
 
hiç diyetisyene gitme boş yere. ben gittim bugun. 100liramı çöpe attım. nette yazan listelerin aynısını verdi elime. çok gerginim bu nedenle.

ya be nde hep gidip pişman oldum daha önce şu an da çöpe atacak param yok malesef :/ çok geçmiş olsun. iyisini bulmak çok zor işte maalesef. se nkaç kilosun?
 
benim kilo sorunum yok normalde canım. gebelik şekeri çıktı. sıkıntım o.
 
yaa domates o zaman o da yok! onu nasıl yapıyorsun tarifini yazabilir misin?
Ya canım, şu yulaf ezmeleri var ya onu rondadan geçiriyorum. İçine süt (keçi sütü), sıvı yağ, karbonat, azıcıkta tuz..yağlı kağıda döküp pişiriyorum. Bayaa uyduruk yanii, ama mutfak miss gibi ev kokuyor Sen yumurta falan da katıp deneyebilirsin. Ben yumurta da yemiyorum pek, safradan ötürü ... Böyle yazınca amma şeyden mahrummuşum gibi gözüktü yaa
 
Ay grup acacaksaniz ben de gelebilir miyim? 1,60 a 65 kiloyum. 1 hafta diyet yapip 1,5 kilo verip tekrar yemege basliyorum. 15 kilo vermem gerekiyor.
 
Çayı şekersiz içmenin yolunu bulan varsa bende katılacağım gurubunuza :)
Olmuyor çayı şekersiz içemiyorum, tatlandırıcıları da sürekli kullanmak istemiyorum
 

Kesinlikle sade soda cilde de iyi geliyor hem. Ben zayıflama sürecinde özel bi program uygulamadım haftada 3 gün 1 saat yürüyüş yaptım. 2 gün dansa gittim. Şu an kilomdan memnunum sadece biraz sıkılaşmak için egzersiz yapıyorum. Başta şu programı denedim. Bunu deneyip memnun kalan baya kişi var


Ama bu bana biraz ağır geldi açıkçası 3 gün bacaklarımı oynatamadım. Ve benim üst bölgemle sorunum yok. Bu egzersiz de şınav filan da çekiliyor o yüzden bana uygun olmadığına karar verip bıraktım. Ama sen bunu uygulayabilirsin bence. Çünkü özellikle jumping jack hareketi aşırı terletiyor. Şu anda şu egzersizi yapıyorum. Kalça ve karın sıkılaştırma amacıyla yapıyorum zaten bu daha uygun.

 
duyduğuma göre grup kuruluyormuş
ben de katıliim aranıza alın beni de...
boy 1,73 kg 89,00..
konu sahibi arkadaşla aynıyız yani..

defalarca diyetisyene gittim 7-8 kg. verip sıkılıp bırakıyorum hoop eski kiloya dönüş...
verilecek kg. çok olunca..
benim hedefim 74,00 kg. olmak..
yani 15 kg. vermem lazım..

grubu bir yerde açarsanız beni de ekler misiniz?
hafta sonu pek giremiyorum ama pazartesi mutlaka dahil olmak isterim :)
 
elimde de bir sürü diyetisyen listesi var.. @harmoni_
evde de karatay ve dukan diyet kitapları..
kaynak sınırsız yani bende

isterseniz listelerden de scan edip koyarım buraya..
ama işte hepsinin mantığı aynı..
6 öğün ara öğünlerle beraber..
 
Çayı şekersiz içmenin yolunu bulan varsa bende katılacağım gurubunuza :)
Olmuyor çayı şekersiz içemiyorum, tatlandırıcıları da sürekli kullanmak istemiyorum

ben şekersiz içebiliyorum çayı.. zorla alıştım..
stevia nispeten zararsız diyorlar..
bir de kabuk tarçınla demlersen o da güzel bir tat veriyor belki seversin o şekilde de?
 

Ben de ayni bahaneyi sunmustum diyetisyenime :) Ama mesela yaninizda kuru kayisi kuru siyah uzum tasiyip bir ogunu onlarla yapabilirsiniz. 6 ogun oturup kelli felli yemek yenmiyor yani. Bir ogun activia yiyebilirsiniz mesela uzerine keten tohumu serpip. Metabolizmayi hizli tutmak gerekiyor surekli. Vakit ayirmak zor olmuyor. Ben de saatlere cok uyamiyordum bazen 10 saat araliksiz calisip aksam yemegi yiyebiliyordum sadece ama genel olarak bu duzeni oturtmal cok onemli.

Evden yemek getirmedim. Diyetisyenim diyet listemi ulasabilecegim yemeklere gore duzenliyordu. Bu arada beyaz ekmek yemenizi kahvaltida bile olsa tavsiye etmem
Tam tahilli ekmek kepek ekmeginden daha lezzetli oluyor tavsiye ederim. Bu arada ilk donemlerde makarna, pilav hic yemedim. Bir corba var tahillardan olusan ilk 2 hafta sanirim o tarifi yemistim ve guzel yag yakmistim

Bir bardak sute 1 tatli kasigi toz tarcin koyuyordum. Bu arada sutu yogurdu hep light kullandim. Yogurt seviyorsaniz corek otu ekleyip yemenizi tavsiye ederim. Ogunleri azaltiyorsunuz ister istemez ama kaloriyi birden cok azaltmak ters teper , vucut kitlik alarmi verip yag depolar. Ben hic acikmadan verdim butun kilolarimi su an 57 kiloyum. Bu kiloya 100kusur kilodan dustugumu belirtmeliyim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…