fittingo.com diye bir site gösterdi buradaki kızlar. oradan kalori takibi yapıyorum. şimdi bir de program buldum water my body diye o da her saat başı uyarıyor su içmeyi hatırlatıyor. akşam onu yükleyeceğim telefona bir de o şekilde suyu arttırabilirim bence. çünkü ofiste dalıp gidiyoruz unutuyorum içmeyi.
ahh uyku en büyük problemim şu an
yaa ne kadar zamanda geldin bu hale? süper olmuşsun. ne yaptın?
Ben diyetisyene giderek 1 sene gibi bir surede ciddi kilo verdim ve hala koruyorum.
Diyet listemde hatirladiklarim:
Tam tahilli ekmek yedim
6 ogun beslendim
Ben yogun olarak calistigim icin listem ogle yemegim protein agirlikliydi , lahmacun bile oluyordu bazi haftalar =) aksam daha hafifti.
21.30 gibi tarcinli sut iciyordum tatli ihtiyacina iyi geliyordu
Ben de cay kahve severim sabah kahvaltimda cay, ondan sonraki ara ogunumde kahve vardi. Seker kullanmiyordum
Yemeklerim 2 yemek kasigi zeytinyagli ile yapiliyordu, silme susuz yemek yiyordum
En onemlisi gunde en az 2 litre su , su icmedigim zamanlar o haftaki yag yakimini azaltiyordu
Aksamlari tahil (karabugday, yesil mercimek) yapabilirsiniz, tahil yag yakar
Hazir hicbir gida yemedim ama kendimi hic zorlamadim 1 kasik da olsa nefsimi korelttim
Ilk aklima gelenler
Sebzenin her türlüsünü yiyorum, domates hariç, yine saydıklarım hariç tüm meyvaları yiyorum aynı şekilde..inan benim kadar tatlıcı bir insan daha yoktur...delii gibi çikolata bisküvi yerdim, ama şimdi yemekten sonra bir elma aynı tatlı ihtiyacını görüyor. Geçen bir çokoprens ısırdım, yiyemedim midem bulandı..bunun 3 tanesini peşpeşe yerdim ben...3 hafta içinde tatlıya bağımlılığım tamamen geçti..görsem bile canım çekmiyor. Sanırım 1,5 ayda 6 kilo verdim,ki az yemiyorum, sporda yapmıyorım.. akşam yemeğini yemem en erken 8 i buluyor. Ama dediğim gibi basit karbohidratlar yok.peki ne yiyorsun mesela şekerini sabit tutmak için? benim şekerim çok oynak çünkü anında düşüyor. bir de pkos var şimdi doktor metformin başlattı onunla hipoglisemi daha sıkıntı oluyor. dengede ttmak için genelde kayısı derler ama sen yeme demişsin. alternatifin neler?
8 kilo vermiş biri olarak bende önerilerimi yazayım. Kesinlikle ekmeği ve hamur işlerini bırakmalısın. Çayını 3 şekerli içiyorsan 1.5 şekerli içmeye çalış. Şekeri de azalt yani. Cips, çikolata bunları azalt. Kolaya hiç girmiyorum zaten içinde müthiş oranda şeker var. Kesinlikle uzak dur. Canın abur cubur isteyince meyve ye. Mesela elma güzel bi alternatif.
Ben ekmeği kestim, haftada 3 gün yürüyüş yaptım 2 günde dansa gittim. Hem vücudum sıkılaştı hem de 8 kilo verdim. Mutlaka egzersiz yap. İnternette baya video var onlardan kendine uygun olanı seçip uygulayabilirsin
Sebzenin her türlüsünü yiyorum, domates hariç, yine saydıklarım hariç tüm meyvaları yiyorum aynı şekilde..inan benim kadar tatlıcı bir insan daha yoktur...delii gibi çikolata bisküvi yerdim, ama şimdi yemekten sonra bir elma aynı tatlı ihtiyacını görüyor. Geçen bir çokoprens ısırdım, yiyemedim midem bulandı..bunun 3 tanesini peşpeşe yerdim ben...3 hafta içinde tatlıya bağımlılığım tamamen geçti..görsem bile canım çekmiyor. Sanırım 1,5 ayda 6 kilo verdim,ki az yemiyorum, sporda yapmıyorım.. akşam yemeğini yemem en erken 8 i buluyor. Ama dediğim gibi basit karbohidratlar yok.
Onun da hipoglisemisi yüksek...salça bile yok yanii...ya da biber salçası. Kahvaltıda yulaftan ekmek yapıyorum ben, bisküvi gibi oluyor gerçi ama tadı fena değil. İşimi görüyorhamurişi ile zaten aram yok ekmek zaafbiraz. onu da sadece kahvaltıda yesem ne olur ki? 2 dilimcikkola ve cips evet çoğu zaman sınırı aşıyorum bunları tamamen hayatımdan çıkartmam lazım iyi oldu söylediğiniz. illa gazlı birşey içeceksem sade soda en iyi seçenek sanırım.
hangi videoları izliyorsun önerin var mı?
domates neden hariç?
mesaj alındı karbonhidrat yok
Merhaba kızlar,
Şimdi ben diyet yapacağım bu kez inşallah kararlıyım
Boyum 1,73 kilom 90
Bir kaç gündür dikkat ediyorum. Yürüyüş yapıyorum. Haftada bir gün de zaten yüzmeye gidiyorum normalde.
Kendi kendime değil de böyle güzel bir diyet programı ile mi zayıflasam diyorum. Ya da herşeyden yiyip belli şeylerden sakınarak mı yapsam bilemiyorum. 4 ay gibi bir sürede 15 kilo gibi bir hedefim var mesela. Sizce bu fazla mı?
Genelde listeler bir günlük oluyor. 4 ay boyunca her gün aynı şeyleri kimse yiyemez sanırımPeki bunun değişimini nasıl yapıyorsunuz? Tek yaşadığım için herhangi bir listeye uymak ya da hayatımı düzene sokmak benim için daha kolay eve istediğim şeyleri alma şansım istediğim yemeği pişirme şansım var.
Diyetisyene gitmek istedim ama onlar da şu an için beni maddi olarak aşıyor. Tecrübeli arkadaşlar bana akıl verebilir mi?
Onun da hipoglisemisi yüksek...salça bile yok yanii...ya da biber salçası. Kahvaltıda yulaftan ekmek yapıyorum ben, bisküvi gibi oluyor gerçi ama tadı fena değil. İşimi görüyor
hiç diyetisyene gitme boş yere. ben gittim bugun. 100liramı çöpe attım. nette yazan listelerin aynısını verdi elime. çok gerginim bu nedenle.
Ya canım, şu yulaf ezmeleri var ya onu rondadan geçiriyorum. İçine süt (keçi sütü), sıvı yağ, karbonat, azıcıkta tuz..yağlı kağıda döküp pişiriyorum. Bayaa uyduruk yanii, ama mutfak miss gibi ev kokuyoryaa domateso zaman o da yok! onu nasıl yapıyorsun tarifini yazabilir misin?
hamurişi ile zaten aram yok ekmek zaafbiraz. onu da sadece kahvaltıda yesem ne olur ki? 2 dilimcikkola ve cips evet çoğu zaman sınırı aşıyorum bunları tamamen hayatımdan çıkartmam lazım iyi oldu söylediğiniz. illa gazlı birşey içeceksem sade soda en iyi seçenek sanırım.
hangi videoları izliyorsun önerin var mı?
domates neden hariç?
mesaj alındı karbonhidrat yok
Çayı şekersiz içmenin yolunu bulan varsa bende katılacağım gurubunuza :)
Olmuyor çayı şekersiz içemiyorum, tatlandırıcıları da sürekli kullanmak istemiyorum
6 öğün beslenme olayı benim için büyük sıkıntı. İş tempom onu kaldırmıyor maalesef. Ama tarçınlı süt kulaıma çok hoş geldi. Bir ara sadece kabuk tarçın kaynatıp içerdim tadı çok hoşuma gidiyor çünkü. nasıl yapıldığını yazabilir misin?
Bir de öğle araları yediğin yemekleri evden kendin mi getirdin yoksa yemekhane/hazır gibi mi hallettin?
Çayı şekersiz içmenin yolunu bulan varsa bende katılacağım gurubunuza :)
Olmuyor çayı şekersiz içemiyorum, tatlandırıcıları da sürekli kullanmak istemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?