Diyetsiz kalıcı zayıflama günlüğüm :)

Sağlıklı beslenmek insana hem sağlık katıyor hem kilo verdiriyor. Ben sadece sağlıklı beslenerek herşeyi yiyerek 1 yılda 17 kilo verdim . Hakkında hayırlısı olsun insallah. Bırakmazsam 2 yılda tüm kilolarını verirsn. Sevgiler :)

bu sabah tartıldım 104.9 kiloyum :) (ben 105.5 tan fazla 106 dan az sanıyordum :):)))

sabah 10:30 gibi yaptım kahvaltımı

3 dilim ekmek
çay
sütlü bulama 1 tabak(annemin süt un yumurta ile yaptığı bir kahvaltılık)
1-2 çatal peynir

peki acıkmış mıydım??

acıkma durumumu 1 den 10 a kadar derecelendirrsem 1 tıka basa doluyum ,5 nötrüm ne aç ne tok, 10 açlıktan baygın durumdayım şeklinde.
benim durumum 5 ve 6 arasında.Ama kahvaltı alışkanlığım var uyanır uyanmaz sofrayı hazırlamya başalrım ve hep açlık seviyem 5-6 civarındadır :)

Bulama çok güzeldi ekmekle hele taze ekmekle tadı müthiş :)
bakalım ....güzel bir gün olsun inşallah :)

Son düzenleme:
BU yazıyı internette buldum bizlere umut olsun ...:)

Başaran birinin yorumu Sevgili ŞERİ!

Sevgili arakadaşlarım benim bu işe başladığımdan beri netten tanıdığım bana DKZ hakkında sorular soran çok cici bir arakadaşım kendisi İzmirli hemşerim yaniYakında da çok guzel bir gelin olacak eminim.Buradan ona ömür boyu mutluluklar diliyorum.Dilediği herşeyin gönlünce olmasını diliyorum.O yapabileceğine kendine inandırdı ama bir sürü soru işareti vardı kafasında sonra onları nasıl kendi doğrusu yapabilirdi kendi kendine buldu ve kendi yolunu çizdi buradan onu tekrar tebrik ediyorum ve ömrü hayatı boyunca hep zayıf çıtıpıtı biri olarak kalmasını diliyorum.

Sevgilerimle...

Merhabalar
Umarım grubumuzdaki herkes çıktığı yolculuktan memnundur..
Evet ben de gayet memnunum, iyi ki de DKZ'yı ve Dr Ozan Tunçer'i tanımışım,
çünkü öncesinde diyet yapmaktan bunalmış, yorgun düşmüş ve yaptığım bir diyeti şans eseri 1-1,5 yıl koruyabilmiş üstüne bir kaç kilo almadan kurtulamamıştım, neyse ki tam o sıralarda Ozan bey yetişti imdadımıza. Tabi ilk başta karşı çıktım, bu kadar rahat ve kolay yoldan nasıl kilo verilir, olur mu acaba derken yavaş yavaş benimsedim asıl olması gereken doğal beslenme biçimini, aslında kendisi çok haklıydı, hep zayıf kalmış insanlar o kadar yedikleri halde almıyorlardı, çabuk acıkan çok çabuk doyan insanlar tanıdım diyetten haberleri yoktu zayıftılar ve kiloları sabitti, çünkü genelde acıktıkları zaman yiyip doyduklarında bırakıyorlardı aman şu kilo aldırır bundan yemiyim gibi bi düşünceleri yoktu, ben de diyetlerden kurtuldum böylece..

Diyet yapmıyorum artık her canımın istediğinden yiyorum, fakat doyduğumu hissettiğimde bırakıyorum, e tabi bazen bırakamadığım da oluyo bu sefer çabuk acıkmayarak vucut dengeyi sağlıyo.

Buraya kadar normal, işte bende problem olan şey bu noktada başlıyodu,
biraz fazla yediğimde geç acıkarak vücut dengeyi sağlayacak, sağlayacak da ben acıkmayı bekleyemiyordum, tok olsam da reddedemediğim zamanlarda su içmeye başladım, su tokluk hissimi arttırarak iştahımı dengelemeye çok faydası oluyodu, ben de bol bol su tüketmeye başladım, tabii ki hiç bir besini kısıtlamadan kesmeden ihtiyaçlarım için çeşitliliği sağlayarak suyun da katkısıyla diyet yapmadan kilo vermeye başladım..

Lisede denemiştim bi defasında, 1 hafta boyunca bol bol su içerek beslenmeme dikkat etmeden 3 kilo vermiştim, şimdi açlığımı tokluğumu bilerek yapıyorum bunu, çok faydasını gördüm inanın, iştahımı dengelediği gibi selülit gibi cilt problemlerini de yok ediyo, diyetle ilgili olmayan daha bi sürü faydası var vücudumuza..

DKZ'yı ilk uygulayan sevgili Auryn'den etkilenip Daada'nın başarılarını gördükçe O'ndan örnek alarak ben de biraz kendimi tanımaya çabaladım, tek problemim aşırı iştahtı onu da suyla yendim sanıyorum.. Tavsiyeleriyle suyun farkına varmamı sağlayan da sevgili white_weasel..

Canım arkadaşım Esra motivasyon ve destek anlamında bana çok yardım etti, onun hakkını asla ödeyemem..

Evet hedefim 50 kilo olmaktı, işte başardım..
Dr Ozan Tunçer'e ve bende emeği geçen tüm diyet kardeşlerime yürekten sıcacık teşekkürler...
Sizleri seviyorum,
şeri.

cok güzel canim.. aynen dedigin gibi ben de cok ac degildim ama kahvalti alışkanlığı güzel bir sey bence. ben de puanlarsam 4 civariydi acligimm..

simdi sadece ve sadece acikmayi bekleyecegiz o kadar aklımızdan yuzlerce kere şunu mu yesem onu mu yesem diye gecirmeye gerek yok sadece bedenini dinle ve ona istedigini ver :)

Merhabalar kızlar
Ben bu yöntemi birkaç sene evvel denemiştim,vücudum incelmişti gerçekten. Çünkü açlık sırasında depodaki yağlar gidiyor. Sonra yine diyet moduna girince işler değişti tabi.
Hamilelik doğum lohusalık vs derken yaptık bir şeyler ama bu bana yetmiyo. Hep bu civarlarda dolaşıyorum uzun yıllardır. Üstüne kilo aldığım oluyor ama verdiğim olmuyordu pek.

Gerçekten en çok istediğim şey diyebilirim bu kalıcı zayıflama yöntemi. Etrafıma bakınca acıkmadan yemek yemeyen kişiler genelde zayıf çıtıpıtılar. Bi sabah bi akşam yerler mesela,onun dışında gereksiz ıvız zıvırlar yemezler.
Biz diyet yapa yapa vücutlarımızın dengesini bozduk,ağırlık dengeleme mekanizması diye bir şey var Ozan bey bahsediyordu yazısında. Ufacık açlıkta hemen bir şeyler yemeye saldırıyoruz. Aslında su kahve vs içince o açlık gidiyo. Sonra yine geliyo. 2-3 defa geciktirip yememeye dayanırsak zaten kaybolucak o açlık hissi.
Ben mesela dün akşam biraz fazla kaçırdım,birkaç aydır az yemeye alıştığım için fazla geldi belki de. En son akşam 10 da filan şerbetli tatlı yiyodum yani maşallahAma bu sabah kalktığımdan beri hiçbir şey yemedim. Sadece su kahve içtim. Açlık şuan yok denecek kadar az. Demek ki yemesem de ölmüyomuşum yani. Ki gerçek açlığı öğrenmek için uzun süre beklemek gerekli diye düşünüyorum.
Kusura bakmayın çok uzun yazdım ama takip edicem sizi.
C cranial cnm senin açtığın topiği de takip ediyordum ama sonradan aktif olmayınca üzülmüştüm. Sizlerin başarışarını görüp ben de sevinirim,ben de başarırım umarım.

Afiyet olsun Sarah:)

Bende bu numaralandırma olayından yapacam sayfamda:)

merhaba canım başarabildigine o kadar sevindim ki...

topik açıp başarısız olarak adımı tarihe kara harflerle yazdirdim sanirim (

inan yerimde saydim o günden beri.ama bundan sonra yok öyle zafer benim bizim olacak.

Gercekten biraz bir seyler yemesek ölmüyoruz ama gerçek açlığı öğrenmemiz sart gercekten.bunun icin tavsiyelerin var mi

Ah cnm ya gerçek açlığı öğrenmenin yolu sanırım uzuun uzun süre bişey yemeden beklemek. Biz şimdi kendimizi şartlandırdığımız için öğün saatleri gelince psikolojik olarak acıkıyoruz. Ben sabah 8 gibi kalktım bak bu saate kadar bir şey yemedim dediğim gibi. Bazen çok açmışım gibi hissediyorum midem bomboş bunu hissediyorum ama gerçekten aç mıyım diye sorunca evet diyemiyorum. O yüzden daha dursam mı yoksa yemek yesem mi emin olamadım.

çooook haklısın psikolojik olarak yeme saati geldiginde aciz saniyoruz.bak 10da uyandim kendimi hic ac hissetmeme ragmen kahvalti yaptim o zaman gercekten acikana kadar bekleyecegim ben de.

bak topik sahibi acligina puan veriyor biz de verelim iyice acikina kadar bir sey yemeyelim acikmayi öğrenelim acikma 3 günde ogrebiliyordu sanirim

Evet işte dediğim gibi. Şimdi bir şeyler yiycem bakalım gerçekten doyabilecek miyim bi göreyim :) puan konusunu pek beceremem sanırım ya belli olmaz bana pek

Süüüper buu

Kızlar bir yöntem sunacam size bende denicem..

Mesela aç değiliz ama dolapta pasta, çekmecede çerez ve kavanozda reçel var.. gözümüz aklımız onlarda.. Hemen napıyoruz hepsinden 1 tabağa ayarlayıp kendimize ödül tepsisi hazırlıyoruz. Bakalım acıkınca ne kadarını yiyebileceğiz.

Hem o tepsinin hazır durması bizi mutfağa çekmicek..Nasılsa cepte dicez.. Nasıl fikir?

gayet iyi fikir canim bu arada onlar aklımizdaysa duygusal acligimiz var ve sıkılıyoruz demek farkındalık onemli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…